Třinec – Mladá Boleslav 5:1 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 2:3 (kon.) | Litvínov – Kometa Brno 1:4 (kon.)
Zlín – Plzeň 4:1 (kon.) | Olomouc – Jihlava 2:3 (po pr.) | Liberec – Vítkovice 1:4 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
5:1 (0:1, 3:0, 2:0)
BK Mladá Boleslav
Pátek 12.01.2018, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 diváků) • Tipsport extraliga • 39. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:11 Vladimír DRAVECKÝ - 5:1
     
    58:11
    Třinec právě vstřelil branku!
    Pátá branka Ocelářů! VLADIMÍR DRAVECKÝ se ukryl za hostujícími obránci, přesným pasem jej pak do sóla vyslal Erik Hrňa. Dravecký střílel na lapačku, Maxwell první střelu dokázal vyrazit. Dravecký ale zachoval klidnou hlavu a ze vzduchu poslal kotouč do sítě hostující branky! Asistence: Erik Hrňa, Tomáš Linhart.
    53:44 Martin RŮŽIČKA - 4:1
     
    53:44
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hráči s drakem na hrudi ubránili oslabení, po návratu MARTINA RŮŽIČKY na led se dokázali prosadit! Třinecký kanonýr ve vlastním pásmu vybojoval kotouč, spolu s Michalem Kovařčíkem a Marianem Adámkem se pak vydal do protiakce. Michal Kovařčík posílal žabku na Adámka, ten ale přenechal kotouč právě pro MARTINA RŮŽIČKU, který bekhendem poslal puk mezi Maxwellovy betony! Asistence: Michal Kovařčík.
     
    51:14
    Orsava dostal kotouč do mezikruží, vystřelit ale kvůli faulu Martina Růžičky nedokázal. Třinecký kanonýr oslabuje svůj tým, provinil se sekáním.
     
    49:07
    Jakub Orsava měl na holi druhou branku svého celku, když mohl do odkryté části Hrubcovy branky usměrnit pobídku Žejdla. Orsava ale netrefil prostor mezi třemi tyčemi!
     
    46:25
    Obrovské štěstí pro domácí tým! Petr Holík s Radanem Lencem se dostali do vyložených příležitostí, brankáře Hrubce dvakrát v krátkém časovém období zachránila konstrukce branky!
     
    39:27
    Polanský poslal kotouč Adamskému, ten ale v plné rychlosti nedokázal přihrávku zpracovat. Puk mířil přímo na Maxwella, který jej chtěl ukrýt v lapačce. To se ale hostujícímu brankáři nepovedlo a Adamský dostal druhou šanci, trefil však jen nataženou hůl hostujícího brankáře!
    36:58 Vladimír SVAČINA - 3:1
     
    36:58
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři odskakují do dvoubrankového vedení! Martin Růžička v útočném pásmu vybojoval kotouč pro Tomáše Linharta, třinecký obránce pak znovu poslal ideální pobídku k teči! Kotouč mimo Maxwellův dosah usměrnil VLADIMÍR SVAČINA! Asistence: Tomáš Linhart, Martin Růžička.
     
    35:27
    Hosté zastavili třinecký přechod do útočné třetiny, do samostatného úniku se pak dostal Jakub Orsava! Hostující útočník zkusil rozhodit třineckého brankáře a poslat mu puk mezi betony, Hrubec si ale toto místo pohlídal!
    34:38 Ondřej KOVAŘČÍK - 2:1
     
    34:38
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se po buly dostali do útočné třetiny a získávají vedení na svou stranu! Aron Chmielewski zastavil Maxwellovu rozehrávku, z brankové čáry pak poslal kotouč před brankoviště, odkud z první pálil ONDŘEJ KOVAŘČÍK! Hostující brankář byl bezmocný! Asistence: Aron Chmielewski.
     
    31:47
    Musil dostal puk do hostující sítě, radost třineckého publika ale byla předčasná. Sudí totiž píská faul Martina Růžičky, který v předbrankovém prostoru krosčekoval Říhu. Přesilovka pro Bruslaře.
    26:17 Roman VLACH - 1:1
     
    26:17
    Třinec právě vstřelil branku!
    Další akce domácích už končí v hostující síti! ROMAN VLACH vyhrál buly v útočném pásmu, poté poslal kotouč Tomáši Linhartovi. Třinecký obránce poslal pobídku k teči, Vlach toho dokázal naplno využít a usměrnil kotouč mezi Maxwellovy betony! Asistence: Tomáš Linhart.
     
    26:08
    Martin Růžička dostal přihrávku za hostující obrannou linii, třinecký snajpr se proto mohl sám vydat na brankáře Maxwella! Růžička zkusil střelu mezi nohy, gólman Bruslařů si toto místo dokázal pohlídat! Komerční přestávka.
     
    25:47
    Z výhody Ocelářů uplynuly jen čtyři vteřiny, počet hráčů na obou stranách se po faulu Tomáše Marcinka srovná. Třinecký útočník svou holí zasáhl obličej hostujícího Urbana.
     
    25:43
    Další přesilovka pro domácí celek, na trestnou lavici za podražení usedá Ondřej Dlapa.
     
    25:07
    Bratři Kovařčíkové dokázali vyšachovat hostující defenzívu, Maxwella ale znovu nepřekonali! Michal zpoza branky hledal svého bratra Ondřeje, ten ale z první trefil jen Maxwellův beton!
     
    22:34
    Třetí přesilovka pro Oceláře. Ondřej Kovařčík se chtěl mezi dvojicí bránících hráčů protáhnout před hostujícího brankáře, v tom mu ale nedovoleným způsobem zabránil Jiří Říha. Dvě minuty, podražení.
     
    19:48
    V samotném závěru třetiny si Oceláři ještě zahrají početní výhodu. Na trestnou lavici usedá Jiří Hanzlík, který nedovoleně zastavil rozjetého Růžičku.
     
    18:54
    Obrovská šance Ocelářů! Polanského lajna totálně rozebrala bránící pětici, Martin Adamský pak mohl z bezprostřední blízkosti střílet do odkryté branky! Adamský ale netrefil hostující branku!
     
    08:33
    Jakubu Valskému se ve středním pásmu povedlo vypíchnout kotouč rozehrávajícímu Krajíčkovi, hostující útočník se tak dostal do samostatného úniku! Krajíček se však stihl vrátit a Valskému nezbylo nic jiného, než na Hrubce vyslat jednoduchou střelu bekhendem.
     
    04:48
    Hrubec má vše v pořádku, vrací se tak do branky. Hamerlík jde na střídačku.
     
    02:59
    Šimon Hrubec má problém s výstroji, jeho místo v brankovišti prozatím zaujímá Peter Hamerlík.
    02:59 Tomáš URBAN - 0:1
     
    02:59
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Oceláři hrají svou první přesilovku, její úvod si ale představovali zcela jinak! Bruslaři se ve vlastním pásmu zmocnili kotouče a šli do přečíslení dvou proti jednomu! Střelu Jakuba Klepiše brankář Hrubec vyrazil pouze do strany, odkud do odkryté branky střílel TOMÁŠ URBAN! Asistence: Jakub Klepiš.
     
    02:40
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Jakub Orsava – 2 min., vysoká hůl).
     
    02:27
    Bratrům Kovařčíkovým se nepovedl přechod do útočné třetiny, hosté poté zahodili stoprocentní přílěžitost! Jakub Valský objel Hrubcovu branky a zpětným pasem hledal zcela volného Jakuba Orsavu! Hostující útočník střílel do odkryté branky, Hrubec ale zázračným způsobem vykopl puk z brankové čáry!
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 27. R. Vlach (Linhart), 35. O. Kovařčík (Chmielewski), 37. Svačina (Linhart, Martin Růžička), 54. Martin Růžička (M. Kovařčík), 59. Dravecký (Hrňa, Linhart) – 3. Urban (Klepiš)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (3. Hamerlík) – Krajíček (C), Adámek, Linhart, Roth, L. Kovář, D. Musil – Svačina, Marcinko, Martin Růžička (A) – Dravecký, R. Vlach, Hrňa – Adamský (A), Polanský, Cienciala – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík.
    BK Mladá Boleslav: Maxwell (J. Růžička) – Hanzlík (C), J. Říha, Němeček, Eminger, Kotvan, Dlapa, Hrdinka – Orsava, Žejdl, Valský – Klepiš (A), P. Musil, P. Kousal – Pacovský, P. Holík, Lenc (A) – Pabiška, Urban, Martin Procházka.

    Rozhodčí: Robin Šír, Alexander Pavlovič – David Klouček, Vít Komárek
    thejrc.org