Jihlava – Zlín 3:4 (po pr.) | Liberec – Mountfield HK 7:0 (kon.) | Olomouc – HC Litvínov 6:3 (kon.)
konec
HC Olomouc
6:3 (2:0, 3:3, 1:0)
HC Litvínov
Středa 31.01.2018, 18:00 • Zimní stadion Olomouc • Extraliga staršího dorostu • O umístění
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji příjemný zbytek večera. (20:12:23)
     
    Vyrovnaná třetí třetina přála Hanákům. Ve 48. minutě pojistil tři body Kohoutům šestou brankou Stanislav Harabiš. Olomouc si tak po zásluze připsala další výhru. Shodou okolností skončil i druhý zápas mezi Olomoucí a Litvínovem stejným výsledkem. Pokaždé se však radoval domácí tým.
     
    Konec zápasu.
     
    47:55
    Olomouc právě vstřelila branku!
    I Kohouti se prosazují ve vlastním oslabení, když skulinku ve výstroji litvínovského brankáře našel STANISLAV HARABIŠ. Asistence: David Kalač, Vítězslav Klesla.
     
    46:49
    Tentokrát se budou bránit Hanáci. Na trestnou lavici putuje Daniel Indrák (OLO), a to na dvě minuty za hákování.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina byla mnohem vyrovnanější. Zatímco její první polovina vyšla lépe Kohoutům, kteří uskočili Litvínovu po střelách Davida Kalače, Tobiáše Handla do čtyřgólového náskoku, pak se ale prosadil Vojtěch Kysela. Domácí znovu uskočili do čtyřbrankového náskoku po gólu Adama Rutara, závěr prostřední části ale vyšel lépe Litvínovu. Nejprve snížil na 5:2 ve vlastním oslabení Jan Myšák, na dvougólový rozdíl pak Přemysl Svoboda.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:55
    Tentokrát se budou bránit Hanáci, a to i ve třetí třetině. Na trestnou lavici míří chvíli před koncem prostřední části Adam Rutar (OLO), a to za podražení.
     
    37:42
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hosté zabrali a utkání pořádně dramatizují. Na rozdíl dvou gólů dostal Litvínov svou přesnou střelou PŘEMYSL SVOBODA. Asistence: Ondřej Dufek.
     
    36:56
    Další trest pro hostující tým. Dan Bartoš (LIM) je potrestán dvěma minutami za hákování.
     
    34:32
    Litvínov právě vstřelil branku!
    V polovině utkání se strhla pořádná gólová přestřelka. Tentokrát byl úspěšný JAN MYŠÁK, který ve vlastním oslabení překonal Mokrého. Bez asistence.
     
    33:24
    Hosté se musí znovu bránit. Za držení je dvěma minutami potrestán Robert Bártek (LIM).
     
    32:56
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Kohouti ale svému soupeři velmi rychle znovu uskakují a po střele ADAMA RUTARA si berou svůj čtyřbrankový náskok zpět. Asistence: David Štefka, Matěj Kořenek.
     
    31:50
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tentokrát se o slovo přihlásili hosté a Mokrý už si tak čisté konto nevychytá. Zhruba v polovině utkání vyzrál na olomouckého brankáře VOJTĚCH KYSELA. Asistence: Jan Myšák.
     
    29:17
    Litvínov trápí nedisciplinovanost. Na trestnou lavici usedá na dvě minuty za hákování Dan Bartoš (LIM).
     
    27:32
    Další trest pro litvínovský výběr. Jakub Beran (LIM) si odsedí menší trest za vražení na hrazení.
     
    23:59
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Kohouti svému soupeři velmi rychle uskakují o další branku, když na hostujícího gólmana dokázal vyzrát jeden z nejmladších členů týmu, a to TOBIÁŠ HANDL. Asistence: David Štefka, Adam Rutar.

    Zuzana Spurná

    Branky a nahrávky: 10. Kořenek (Štefka, Vosátko), 15. Indrák (Liška D.), 22. Kalač (Kořenek, Rutar A.), 24. Handl (Štefka, Rutar A.), 33. Rutar A. (Štefka, Kořenek), 48. Harabiš (Kalač, Klesla) – 32. Kysela (Myšák), 35. Myšák, 38. Svoboda (Dufek)


    HC Olomouc: Mokrý (Hasala) – Rutar A., Mader P., Klesla, Harabiš, Hlaváč, Vosátko, Pírek – Kalač, Šafránek, Štefka, Rosecký, Štědrý, Indrák, Liška D., Krátký, Handl, Kořenek, Dvořák.
    HC Litvínov: Pejsar (Zelenka) – Baláž, Viedermann, Kitzberger, Bártek, Liška R., Šubrt, Šarlinger, Kovačič, Jindra, Kysela, Dufek, Bartoš, Damašek, Myšák, Beran, Berka, Svoboda.

    Rozhodčí: Kubíček – Loun, Zouhar
    thejrc.org