Košice – Zvolen 6:2 (kon.) | Banská Bystrica – Poprad 2:3 (kon.) | Nitra – Nové Zámky 5:1 (kon.)
Trenčín – Detva 2:5 (kon.) | Žilina – Lipt. Mikuláš 2:3 (po pr.)
konec
HC´ 05 Banská Bystrica
2:3 (0:2, 2:0, 0:1)
HK Poprad
sk Pátek 12.01.2018, 17:30 • Zimný štadión Banská Bystrica • Tipos Extraliga (SR) • 36. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 36. kola Tipsport Ligy. Aktuálne druhá Banská Bystrica privíta na domácom klzisku šiesty Poprad a v prípade víťazstva sa môže dostať do čela tabuľky.

    Banská Bystrica momentálne figuruje na druhej priečke so ziskom 77 bodov a pozitívnym skóre 147:84, čo znamená, že má najlepšiu ofenzívu v slovenskej najvyššie súťaži. Barani v minulom ligovom kole prekvapivo prehrali na pôde Liptovského Mikuláša 3:4 po samostatných nájazdoch, keď si neudržali dvojgólové vedenie. Predtým však vyhrali desať zápasov v rade, čo ich na chvíľu posunulo aj na líderskú pozíciu. Obhajca titulu má napriek malému zaváhaniu na Liptove výbornú formu a len tie najvyššie ambície. V dnešnom dueli proti Popradu je preto favoritom a bude sa chcieť vrátiť na víťaznú vlnu.

    Poprad zatiaľ márne doháňa elitnú päticu v zložení Trenčín, Banská Bystrica, Zvolen a Košice, ktorá je natlačená v rozmedzí deviatich bodov. Kamzíci sa momentálne nachádzajú na šiestej pozícii so ziskom 64 bodov a skóre 103:95. Pred siedmou Žilinou si ale udržiavajú osemnásťbodový náskok, takže ich pozícia sa ani v prípade zhoršenej formy nebude tak skoro meniť. Podtatranci sa od druhej reprezentačnej pauzy prezentujú výbornými výsledkami. V ostatných ôsmich stretnutiach až šesťkrát vyhrali a pripísali si len dve tesné porážky, keď doma podľahli Zvolenu 2:3 po samostatných nájazdoch a Nitre 3:4 v riadnom hracom čase. Tešiť ich však môžu triumfy proti papierovo slabším súperom, ale aj skalpy Trenčína a Košíc.

    Vzájomné zápasy z aktuálnej sezóny hovoria v prospech Popradu. Zverenci trénera Marcela Ozimáka vyhrali najskôr na domácom klzisku 6:4 a potom zvíťazili vonku 5:4. Banská Bystrica sa radovala až v treťom meraní síl, keď uspela pod Tatrami pomerom 2:1.
     
    Úvodné zostavy:

    HC 05 iClinic Banská Bystrica: Lassila – Kubka, Ďatelinka, Delisle, Rosandič, Aliu, Gélinas, Sedlák – Bortňák, Surový, Brittain – Hohmann, Bubela, Bartánus – Giľák, Faille, Asselin – Kabáč, Tamáši, Češík – Gabor

    HK Poprad: Corbeil – McDowell, D. Brejčák, Petran, Davydov, Dinda, Krempaský, Romaňák – Svitana, Mlynarovič, Matej Paločko – Buc, Heizer, Lichanec – Bondra, Vartovník, Matúš Paločko – Hvila, Bjalončík, Vašaš – Nespala.

    Rozhodcovia: Lokšík, Müllner – Jobbágy, Stanzel.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    V Banskej Bystrici je všetko pripravené na začiatok duelu. Domáci hokejisti dnes nastúpia v bielych dresoch a hostia v modrých. Pred úvodným buly ešte zaznie slovenská štátna hymna.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:23
    Samuel Mlynarovič nahodil puk do útočného pásma, ale potom prehral osobný súboj pri mantineli a hostia sa museli stiahnuť.
     
    01:11
    Marek Bartánus sa ocitol v samostatnom nájazde na popradského brankára, ale Mathieu Corbeil dokázal pokryť jeho zakončenie medzi betóny aj následnú dorážku.
     
    01:59
    Alex Tamáši takmer využil zlú rozohrávku súpera, dostal sa k puku tesne pred bránou Popradu, no zblízka nenamieril presne.
     
    02:50
    Patrik Svitana tečoval nahodenie obrancu McDowella. Puk sa odrazil od jeho korčule nebezpečne na domácu bránu, ale Lassila bol pozorný.
     
    03:27
    Poprad dal gól! Domáci brankár Lassila chcel posunúť puk do bezpečia, ale poslal ho priamo na hokejku RADOMÍRA HEIZERA, ktorého tvrdú strelu z ľavého kruhu zastavila až sieť. Asistencia: Peter Lichanec.
     
    04:50
    Banská Bystrica reaguje na nepriaznivý stav zvýšenou aktivitou. Domáci v úvodných sekundách pustili súpera do viacerých zakončení a napokon na to doplatili.
     
    05:28
    McDowell nepríjemne nahadzoval od modrej čiary. Puk sa dostával k voľnému Mlynarovičovi, no ten ho zo vzduchu nezasiahol.
     
    06:05
    Dalibor Bortňák posielal puk pred bránu Joshovi Brittainovi, ale jeho bekhendová strela nemala potrebnú presnosť a Corbeil nemusel zasahovať.
     
    06:11
    Domáci hokejisti sa budú musieť brániť. Dalibor Bortňák dostal dve trestné minúty za držanie a oslabil svoj tím.
     
    06:48
    Kubka získal puk za vlastnou bránou a prudko ho napálil popri mantineli. Daniel Brejčák nedokázal udržať útočné pásmo.
     
    07:30
    Marcel Petran takisto nebol úspešný na modrej čiare a neudržal puk v útočnom pásme. Popradčanom sa v presilovke nedarí.
     
    08:11
    Dalibor Bortňák naskočil späť na ľadovú plochu. Dve minúty na trestnej lavici mu rýchlo zbehli a hostia mu nedali dôvod na nervozitu.
     
    09:01
    Veľká šanca Popradu. Hostia sa dostali do brejku troch proti dvom. Od Vartovníka putoval puk cez Bondru až k voľnému Matúšovi Paločkovi, ktorého tvrdú strelu aj so šťastím vytlačil Teemu Lassila.
     
    09:59
    Miloš Bubela zakončoval švihom z ľavého krídla, no hostia jeho pokus zblokovali na ochrannú sieť. Na programe je reklamná prestávka.
     
    10:40
    Barani sa zatiaľ nevedia prepracovať do blízkosti popradskej brány. Výnimkou bola Bartánusova šanca, ktorá zostala nevyužitá v úvode stretnutia.
     
    11:36
    Corbeil neúspešne rozohrával spoza vlastnej brány, ale jeho spoluhráči napokon získali puk a vyrazili do brejku. Dávid Buc však stroskotal na modrej čiare.
     
    12:02
    Rozhodcovia pôvodne signalizovali icing domácich hokejistov, ale po debate všetkých arbitrov nasledovalo buly v strednom pásme.
     
    12:08
    Poprad si zahrá druhú presilovku. Guillaume Asselin dostal dve trestné minúty za hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    12:20
    V úvode oslabenia nebezpečne zaútočil Marek Bartánus, ktorého prudká strela švihom skončila len tesne vedľa popradskej brány.
     
    13:19
    Barani doplácajú na svoju nedisciplinovanosť. Dvojminútový trest si odpyká aj Matej Češík, ktorý bol napomínaný za podrazenie.
     
    14:08
    Asselin sa vrátil späť do hry. Poprad nevyužili dvojnásobnú presilovku, keď ohrozil domáceho brankára Lassilu iba strelami od modrej čiary.
     
    14:55
    Peter Lichanec nezvládol prechod do útočného pásma. Popradský krídelník nechtiac nahodil puk na striedačku Banskej Bystrice.
     
    15:25
    Poprad dal gól! Matej Češík už bol chvíľu na ľade, ale nedokázal sa ešte zapojiť do hry. Tesne po skončení početnej výhody nahodil puk od modrej čiary IĽJA DAVYDOV a jeho nenápadný pokus skončil v hornom rohu brány. Asistencie: Lukáš Hvila, Radomír Heizer.
     
    16:10
    Domáci hokejisti sú zaskočení z doterajšieho priebehu stretnutia, ale je to len trest za ich pasivitu v úvodnej tretine.
     
    16:46
    Michal Kabáč si prebral puk na modrej čiare a vyzeralo to tak, že pôjde do samostatného nájazdu. Zastavil ho však ofsajdový verdikt.
     
    17:15
    Davydov je pri streleckej chuti. Zase kvalitne vypálil od modrej čiary, k dorážke sa dostal ešte Dávid Buc, ale Teemu Lassila tentoraz neinkasoval.
     
    17:49
    Mathieu Corbeil neudržal nahodený puk a musel zasahovať na dvakrát. Pred kanadským brankárom chcelo viacero hráčov zakončovať, ale márne.
     
    18:36
    Miloš Bubela získal puk pri mantineli, ale otočil sa s ním už do stredného pásma. Domáci musia začínať ďalší útok od vlastnej brány.
     
    19:25
    Poprad hrá v obrannom pásme mimoriadne jednoducho. Rýchlo dostáva puk ďaleko od Corbeila a nepúšťa favorita do šancí.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Banská Bystrica síce pohrozila už v druhej minúte nájazdom Bartánusa, ale potom nemala výraznejšie šance. Naopak, aktívnejší boli hokejisti spod Tatier, ktorí sa ujali vedenia po presnom zásahu Heizera a následne hrali tri presilovky v rade. V početnej výhode sa nepresadili, no tesne po jej skončení skóroval Davydov a zabezpečil hosťom dvojgólový náskok.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:50
    Domáci hokejisti nezvládli striedanie a hrali v šestici. Dve trestné minúty za príliš veľa hráčov na ľade si odpyká Gilbert Gabor.
     
    21:11
    Iľja Davydov zase nahadzoval puk od modrej čiary. Tentoraz sa Teemu Lassila nedal prekvapiť a úspešne zasiahol lapačkou.
     
    22:00
    Banskobystričania zatiaľ nemusia odolávať tlaku súpera. Pohodlne trikrát po sebe vyhodili puk cez všetky čiary za bránu Corbeila.
     
    22:55
    Gilbert Gabor sa vrátil na ľadovú plochu, no domáci hrali v plnom počte iba niekoľko sekúnd. Tomáš Surový zasiahol hokejkou Dávida Buca a odchádza na trestnú lavicu.
     
    23:40
    Matej Češík uplatnil svoje schopnosti na oslabeniach. Po zisku puku ho ihneď vypálil cez všetky čiary za brankára Corbeila.
     
    24:27
    Banská Bystrica dala gól! Popradčania nehrali svoju presilovku vôbec dobre a napokon v početnej výhode inkasovali. Slabý dôraz hosťujúcej defenzívy využil ERIC FAILLE, ktorý odbkrúžil bránu a spoza nej prekvapil Corbeila.
    Asistencie: Dalibor Bortňák, Adam Sedlák.
     
    24:55
    Kamzíci nevyužili ani piatu presilovku v dnešnom stretnutí. Dokonca v nej inkasovali a dodali domácim hokejistom vzpruhu do ďalšieho priebehu zápasu.
     
    25:42
    Domáci fanúšikovia sa radujú, pretože Banská Bystrica bude hrať prvú presilovku v dnešnom dueli. Na trestnú lavicu odišiel popradský útočník Filip Vašaš.
     
    26:25
    Barani štyridsať sekúnd hľadali cestu do útočného pásma. Potom ho získali, no Ďatelinkova strela skončila iba na betónoch Corbeila.
     
    27:21
    Tomáš Surový nestrieľal presne z pravého kruhu. Puk mu vôbec nesadol na hokejku a putoval iba do rohu klziska.
     
    27:42
    Filip Vašaš sa vrátil na ľadovú plochu. Poprad prežil úvodné oslabenie a dovolil domácim iba jednu nebezpečnú strelu Ďatelinku.
     
    29:00
    Daniel Brejčák nastreľoval puk pred domácu bránu, ale tam bola presila hráčov v bielych dresoch, ktorí ho nepustili na Lassilu.
     
    29:23
    Banská Bystrica dala gól! Je vyrovnané. GUILLAUME ASSELIN si spracoval puk na ľavom kruhu, najskôr naznačil prihrávku, no potom nečakane vystrelil a Corbeil nedokázal na jeho pokus zareagovať. Asistencie: Eric Faille, Matej Giľák.
     
    30:20
    Poprad prišiel o svoje dvojgólové vedenie v priebehu piatich minút. V druhej tretine je lepšia Banská Bystrica, ktorá súperovi nič nedovolila.
     
    31:14
    Peter Bjalončík nemohol pokračovať v útočnej snahe. Mladý útočník vnikol do ofsajdu, pretože jeho spoluhráč bol v pásme o niečo skôr.
     
    31:40
    Lukáš Hvila skúsil kľučku na stred, ale nepresadil sa. Popradský krídelník nemohol vystreliť cez dvoch brániacich hráčov.
     
    32:10
    Iľja Davydov pokazil rozohrávku a poslal puk priamo na hokejku Mateja Češíka. Domáci útočník však nedokázal presnejšie zakončiť.
     
    33:07
    Jeden z popradských hráčov nemal hokejku a hostia nevedeli vyhodiť puk z obranného pásma. Využil to Tomáš Surový, ktorého strela skončila na Corbeilovi.
     
    33:20
    Domáci hokejisti si zahrajú ďalšiu presilovku. Dávid Buc podrazil súpera a odišiel na trestnú lavicu, kde strávi dve minúty.
     
    34:17
    Guillaume Asselin atakoval pred bránou Daniela Brejčáka a rozhodcovia signalizovali trest pre domáceho útočníka. Obranca Popradu sa však nenechal vyprovokovať a pustil sa do svojho protivníka v bielom drese. Arbitri napokon udelili Asselinovi 2+2 minúty za krosček a hrubosť, ku ktorým dostal desaťminútový osobný trest. Brejčák inkasoval iba dvojku za hrubosť.
     
    35:20
    Dávid Buc naskočil späť na ľadovú plochu, takže hostia sú v pätici. Barani naopak zostávajú štyria a budú hrať približne minútu v oslabení.
     
    35:23
    Tesne po návrate Buca unikol po pravom krídle Miloš Bubela, ktorého prudká strela švihom skončila tesne nad popradskou bránou.
     
    36:17
    Popradu dnes vôbec nevychádzajú presilovky. V početných výhodách si hostia nedokážu vytvárať šance a majú problém udržať sa pred Lassilom.
     
    37:15
    Ivan Ďatelinka urobil chybu na útočnej modrej čiare a pustil do brejku Filipa Vašaša. Mladý forvard si však posunul puk príliš ďaleko od seba a nedokázal zakončiť.
     
    37:50
    Nebezpečnejšia bola strela Matúša Paločka z ľavej strany, ktorého razantný pokus iba tesne minul banskobystrickú svätyňu.
     
    38:32
    Zaváhaniu sa nevyhli ani hostia. Marcel Petran neposlal puk mimo obranného pásma a daroval ho Milošovi Bubelovi, ktorý neúspešne hľadal pred bránou Mareka Bartánusa.
     
    39:25
    Popradčania teraz svojho súpera zovreli pred bránou. Z ľavého kruhu strieľal McDowell a dorážky jeho kolegov v modrých dresoch sa neujali.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Prostredné dejstvo bolo pod kontrolou úradujúceho majstra. Banská Bystrica ovládla ľadovú plochu pod Urpínom a dokázala zmazať dvojgólové manko. O zníženie sa postaral najskôr v oslabení Eric Faille a onedlho prekonal Corbeila aj Guillaume Asselin.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:27
    Úvodná tretina bola v réžii hosťujúcich hokejistov, v druhej dvadsaťminútovke mali navrch domáci. Preto je stav vyrovnaný a duel otvorený.
     
    40:40
    Popradčania začali vydareným striedaním prvej formácie. Paločko a Mlynarovič však zlyhali v koncovke, keď im skĺzol puk z čepele.
     
    41:06
    Ivan Ďatelinka získal vhadzovanie v útočnom pásme. Domáci obranca jednoduchým spôsobom nahodil puk zo stredu klziska.
     
    41:50
    Dávid Bondra sa natlačil z pravého krídla, ale bol mimo ideálnej streleckej pozície a jeho pokus skončil na bočnej sieti.
     
    42:30
    Na opačnej strane klziska pohrozil Marek Bartánus, ktorého strela spomedzi kruhov skončila na betónoch Corbeila.
     
    43:45
    Matej Paločko vnikol do útočného pásma, hľadal prihrávkou na modrej čiare pripraveného Romaňáka, ale ten nedostal presný puk do voľného priestoru.
     
    44:52
    Michal Kabáč zastavil na hranici pravidiel Ľubomíra Dindu. Rozhodcovia nechali hru pokračovať a Marek Bartánus švihom preveril Corbeila.
     
    45:25
    Gilbert Gabor vybojoval puk pri pravom mantineli, posunul ho na modrú čiaru a odtiaľ tvrdo vypálil Branislav Kubka. Corbeil napokon nemusel zasahovať.
     
    46:15
    Aktívny Michal Kabáč prenikol okolo mladého Davida Romaňáka a ten ho musel zastaviť za cenu faulu. Popradský obranca inkasoval dve trestné minúty za držanie.
     
    47:03
    Mislav Rosandič nezvládol svoju úlohu v presilovke. Dvakrát po sebe neudržal puk v útočnom pásme a potom vytvoril ofsajd.
     
    47:32
    Giľák hľadal krížnou prihrávkou pred odkrytou bránou voľného Ďatelinku, ale z tesnej blízkostí nedokázal zasiahnuť puk.
     
    48:15
    Dávid Romaňák je späť v hre. Popradský obranca nemusel na trestnej lavici tŕpnuť, pretože domáci hokejisti nemali žiadnu gólovú šancu.
     
    48:35
    Po skončení presilovky pohotovo zakončoval Brittain, ale jeho pokus bez prípravy smeroval presne do lapačky pripraveného Corbeila.
     
    49:18
    Poprad dal gól! Kamzíci nečakane udreli a zase idú do vedenia. Do streleckej listiny sa zapísal DÁVID BUC, ktorého prudké nahodenie od modrej čiary zapadlo až za chrbát Lassilu. Asistencia: Marcel Petran.
     
    49:50
    Teemu Lassila dnes dvakrát inkasoval z podobných situácií, keď nahodený puk dlho letel od modrej čiary. Fínsky brankár mal však v oboch prípadoch zakrytý výhľad a nemohol reagovať.
     
    50:32
    Banská Bystrica dokázala v dnešnom súboji zmazať aj dvojgólové manko, ale teraz je pod časovým tlakom a má na vyrovnanie menej ako desať minút.
     
    50:53
    Miloš Bubela vyskúšal šťastie nečakanou strelou švihom z ľavého krídla. Mathieu Corbeil schoval puk vo svojej lapačke.
     
    51:48
    Dávid Buc zaútočil sám proti štyrom hráčom v bielych dresoch. Popradský útočník neprešiel kľučkou cez Mislava Rosandiča.
     
    52:23
    Časté prerušenia nehrajú do karát domácim hokejistom. Barani postupne strácajú dôležité minúty, ktoré im zostávajú na vyrovnanie stavu.
     
    52:26
    Vylúčenie na oboch stranách. Rozhodcovia udelili dve trestné minúty za hrubosť Dávidovi Romaňákovi a Daliborovi Bortňákovi.
     
    53:20
    Banskobystričania sa dopustili v ostatných sekundách viacerých zákrokov na hranici pravidiel a rozhodcom napokon došla trpezlivosť. 2+2 trestné minúty za hru so zdvihnutou hokejkou dostal Marek Bartánus. Domáci útočník jasne zasiahol do tváre Krempaského a fanúšikovia majstra sa zbytočne hnevajú.
     
    54:00
    Kamzíci hrajú presilovku vo výhodnom formáte štyroch proti trom, ale zatiaľ sa nevedia usadiť v útočnom pásme. Naopak, robí im problémy aktívny Tomáš Surový.
     
    54:26
    Bortňák s Romaňákom sú späť na ľadovej ploche, takže pokračuje presilovka hostí vo formáte piatich proti štyrom.
     
    55:25
    Bartánusovi sa skončil prvý dvojminútový trest, ale stále zostáva na lavici hanby. Teemu Lassila prerušil hru po nahodení Davydova od modrej čiary.
     
    55:37
    Popradčania sa pripravili o výhodu presilovky, pretože Samuel Mlynarovič odchádza na trestnú lavicu za podrazenie.
     
    56:30
    V hre štyroch proti štyrom sú aktívnejší domáci hokejisti, ale zatiaľ sa im nepodarilo ohroziť popradského brankára Corbeila.
     
    57:13
    Mathieu Corbeil radšej prerušil hru, keď sa puk objavil pred jeho bránkoviskom. Kanadský gólman daroval súperovi buly v útočnom pásme.
     
    57:37
    Banská Bystrica nezužitkovala krátku presilovku. Samuel Mlynarovič naskočil na ľadovú plochu a môže pomôcť svojmu tímu.
     
    58:39
    Kubka stratil puk na útočnej modrej čiare a do brejku mieril Bondra. Domáci obranca napravil svoju chybu pohotovým obranným zákrokom.
     
    58:39
    Bondrov únik stroskotal v strednom pásme a nasledovalo prerušenie hry, ktoré využili domáci na timeout.
     
    59:10
    Teemu Lassila zamieril na hráčsku lavicu. Barani hrajú v šestici, no nevedia sa usadiť v útočnom pásme.
     
    59:40
    Josh Brittain nebezpečne zakončoval z tesnej blízkosti, ale Mathieu Corbeil dobre vykryl priestor a nedovolil mu skórovať.
     
    59:48
    Patrik Svitana mohol rozhodnúť, keď unikal po ľavom krídle. Guillaume Gelinas ho zastavil iba nedovoleným držaním a dostal dvojminútový trest.
     
    Koniec zápasu.
     
    Banská Bystrica druhýkrát v aktuálnej sezóne prehrala na domácom ľade s Popradom a nevyužila šancu na posun do čela tipsportligovej tabuľky. Barani mali slabý vstup do zápasu, v prvej tretine sa im v útoku vôbec nedarilo a dvakrát inkasovali z hokejok Heizera a Davydova. V druhom dejstve boli domáci ako vymenení, pridali v pohybe, mali viac šancí a dokázali vyrovnať, keď sa presadili legionári Faille s Asselinom. Záverečná časť hry bola najopatrnejšia. Ani jeden z tímov nechcel urobiť chybu a rozhodujúcim momentom bolo gólové nahodenie Buca od modrej čiary. Banskobystričania na jeho presný zásah napriek zvýšenej snahe už nezareagovali. (19:55:05)

    Tomáš Lengyel

    Branky a nahrávky: 25. Faille (Bortňák, Sedlák), 30. Asselin (Faille, Giľák) – 4. Heizer (Lichanec), 16. Davydov (Hvila, Heizer), 50. Buc (Petran)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Lassila – Kubka, Ďatelinka, Delisle, Rosandič, Aliu, Gélinas, Sedlák – Bortňák, Surový, Brittain – Hohmann, Bubela, Bartánus – Giľák, Faille, Asselin – Kabáč, Tamáši, Češík – Gabor
    HK Poprad: Corbeil – McDowell, D. Brejčák, Petran, Davydov, Dinda, Krempaský, Romaňák – Svitana, Mlynarovič, Matej Paločko – Buc, Heizer, Lichanec – Bondra, Vartovník, Matúš Paločko – Hvila, Bjalončík, Vašaš – Nespala.

    Rozhodčí: Lokšík, Müllner – Jobbágy, Stanzel
    thejrc.org