Švýcarsko – Německo 3:0 (kon.) | USA – Kanada 4:3 (2:1 po s.n.) | Švédsko – Rusko 2:1 (kon.)
Česko – Finsko 1:2 (kon.)
konec
Švýcarsko
3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
Německo
Pátek 12.01.2018, 13:30 • Dmitrov • Mistrovství světa žen do 18 let • O udržení
Partner:
     
    Úvodní střetnutí v sérii o udržení se odehrálo ve středu. Duel nabídl celkem deset branek a velmi pohledný hokej. Z vítězství se radovaly Švýcarky, které dokázaly zvítězit v poměru 7:3 a udělaly důležitý krok k záchraně. Pokud chtějí setrvat v elitní divizi i pro příští rok, budou však muset hráčky ze země helvétského kříže zvítězit i dnes.

    Výsledek úvodního barážového utkání byl poměrně překvapivý, neboť Švýcarky nezískaly v základní skupině jediný bod, ačkoliv všechna tři utkání prohrály rozdílem jediné branky. To Němky do poslední chvíle bojovaly o postup do čtvrtfinále, ale nakonec je odsunuly na třetí, nepostupovou pozici právě české juniorky.
     
    Pěkné odpoledne z ruského Dmitrova! Šampionát hráček do 18 let má na programu poslední dva hrací dny. My se dnes společně zaměříme na druhé pokračování série o udržení, ve kterém se v letošním roce střetly výběry Švýcarska a Německa. Úvodní vhazování druhého zápasu mezi těmito soupeři je naplánováno ve 13:30.
     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Maurerová (Spiesová) – Wetliová (C), Christenová, Si.Bachmannová (A), Vallariová (A), Hauserová, Lutzová, Gianolaová, Ingoldová – Rüediová, Enzlerová, Leemannová – Zimmermannová, Ryhnerová, Schlegelová – Bertaová, Pagnamentová, Emmeneggerová – Staubová, Sa.Bachmannová

    Německo: Mayová (Pfeiferová) – Botthofová, Nickischová, Heinzová, Brendelová, Schmitzová, Klingerová, Raschkeová – Haiderová (C), Kaiserová, Schwambornová – Christofová, Lu.Welckeová, Li. Welckeová – Fiedlerová, Barová, Leveringhausová – Harková, Ketzerová, Dopheideová – Gruchotová

    Rozhodčí: Kontturiová (FIN), Zujevová (RUS) – Manthaová (CAN), Štefková (CZE).
     
    Oba týmy jsou již na ledě a za malou chvilku začínáme!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Jdeme na to! Úvodní vhazování vyznělo lépe pro švýcarský tým, který míří do útoku.
     
    00:28
    Úvodní střelu tohoto zápasu vyslala od modré kapitánka Wetliová, ale její pokus mířil mimo branku.
     
    01:13
    Do útoku se nyní dostaly také Němky, ale branku Maurerové nedokázaly ohrozit.
     
    01:59
    Lutzová se uvolnila ve středním pásmu a pokoušela se ohrozit Mayovou, ale její nahození miřlo mimo tři tyče.
     
    02:24
    První útok švýcarského týmu se dostal do kombinace v útočném pásmu. Rüediová našla na modré čáře Wetliovou, která vystřelila, ale její střela byla sražena do ochranné sítě.
     
    03:08
    Do protiútoku vyrazila Luisa Welckeová, které se podařilo proniknout do útočné třetiny, ale ke střele ji nepustila švýcarská obránkyně.
     
    03:53
    Švýcarky byly nyní nepřesné při své rozehrávce a darovaly kotouč svému soupeři.
     
    04:26
    Němkám se nyní podařilo usadit v útočném pásmu a vyslaly hned dvě střely. Od modré nejprve pálila Klingerové a po ní také Christofová, ale obě rány zblokovaly švýcarské hráčky.
     
    04:35
    Švýcarky odpálily kotouč na zakázané uvolnění, a tak se vhazovalo před Maurerovou. Hned po vhazování vystřelila Heinzová, ale Maurerová byla připravená a kotouč vyrazila.
     
    06:02
    Velká šance německého týmu! Do šance se hnala aktivní Luisa Welckeová, které však na poslední chvíli zabránila v přesnějším zakončením švýcarská obránkyně!
     
    06:31
    Německé hokejistky mají v úvodu dnešního duelu více ze hry a na jejich hře je vidět touha vynutit si třetí barážový zápas.
     
    07:06
    Na modrou dostala kotouč Fiedlerová, která se prezentovala pohotovou střelou. Švýcarské hráčky však její pokus zblokovaly!
     
    07:52
    I německé hokejistky byly nyní nepřesné při své rozehrávce, a tak dostávají prostor Švýcarky, které míří do útoku.
     
    08:09
    Přechod švýcarských juniorek přes modrou čáru nebyl ideální, a tak je pískán ofsajd. Následuje přestávka k čištění ledu.
     
    08:51
    Do středního pásma dostala přihrávku Bachmannová, která postupovala do útočného pásma, ale byla napadána hned čtveřicí protihráček, a tak pouze nahodila kotouč na Maurerovou.
     
    09:49
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcarky se ujímají vedení v tomto zápase a jsou opět blíže udržení se v elitní divizi! Před branku Maurerové pronikla Christenová, které se bekhendový blafák sice povedl, ale mířila pouze do břevna. Kotouč se následně odrazil na brankoviště, kde jej dokázala dopravit do sítě LISA RÜEDIOVÁ! Asistence: Lara Christenová, Stefanie Wetliová.
    09:49 Rahel RÜEDIOVÁ - 1:0
     
    11:42
    Německé hokejistky jsou v dnešním utkání aktivnějším týmem, ale gólově se zatím prosadit nedokázaly, narozdíl od jejich soupeře.
     
    12:17
    Další útok německých juniorek podnikla první útočná formace, která se dostala do útočného pásma zásluhou Haiderové. Německá kapitánka poté vystřelila, ale mířila mimo.
     
    12:56
    Emmeneggerová chtěla nahodit kotouč do útočného pásma, ale trefila pouze bránící Botthofovou, od které se odrazil kotouč na německé hole.
     
    15:23
    Na led se dostala druhá švýcarská formace, která postupovala vpřed, ale její útočné snažení zastavil ofsajd.
     
    15:59
    Obránkyně Brendelová podnikla vpád do útočného pásma po levé straně. Německá hráčka nabruslila ze strany až před Maurerovou a hledala přihrávkou Kaiserovou, ale pas zblokovala Wetliová!
     
    16:44
    Elitvní formace švýcarského týmu se usadila v útočném pásmu, ale po nepřesné spolupráci Rüediová s Enzlerovou je kotouč na německých holích.
     
    17:58
    Švýcarky v posledních minutách svůj výkon výrazně zlepšily a svému soupeři se herně vyrovnávají.
     
    18:25
    Rüediová hledala na modré čáře rozjetou Enzlerovou, ale té se nepodařilo ideálně kotouč zpracovat.
     
    18:47
    První formace švýcarského týmu pokračovala v kombinaci v útočném pásmu. Enzlerová dostala kotouč na modrou na Wetliovou, která vystřelila, ale její pokus Mayovou nezaskočil.
     
    19:13
    Do zajímavé příležitosti se mohla dostat Schwambornová, která chtěla projít do pásma po pravé straně. V rozhodující chvíli ji však sáhla do přihrávky Christenová.
     
    19:56
    V samotném závěru se mohla dostat do samostatného úniku Enzlerová, ale přihrávku Leemannové dokázala zpomalit Heinzová a ke švýcarské útočnici se kotouč nakonec nedostal!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina druhého barážového klání šampionátu v ruském Dmitrově je minulostí. Švýcarský tým neměl ideální vstup do zápasu a Němky začaly svého soupeře přehrávat. Úvodní branku však střelily právě Švýcarky ze své teprve druhé střely na branku, když se prosadila na brankovišti Rahel Rüediová. Hráčky země helvétského kříže úvodní branka nakopla a ve zbytku třetiny svého soupeře začaly přehrávat. Skóre však zatím zůstává příznivější pro Švýcarky.
     
    Střely po první třetině – 8-6

    Druhá třetina začne přibližně v 14:11.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:48
    Elitní švýcarská formace se dostala hned na začátku druhé třetiny do tlaku v útočném pásmu. Hned dva pokusy vyslala z levé strany Wetliová. Ten první zblokovala Haiderová a druhý skončil v náruči Mayové.
     
    21:19
    Další útok švýcarského týmu táhla po levé straně Zimmermannová, která z ostrého úhlu chtěla ohrozit německou branku, ale mířila pouze do boční sítě.
     
    21:51
    Teď se do zajímavé šance mohla dostat Luisa Welckeová, ale její postup do útočného pásma zastavil ofsajd.
     
    22:21
    Dvojice německých útočnic znepříjemnila Wetliové rozehrávku, ale švýcarská kapitánka dokázala i tak pod tlakem konstruktivně rozehrát.
     
    22:27
    Vyloučení v týmu Německo (Barová – 2 min., nedovolený zásah tělem (ženy)).
     
    22:43
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcarky dostaly k dispozici první přesilovou hru, kterou navíc bleskově využívají! Na modré čáře dostala hodně prostoru útočnice RAHEL ENZLEROVÁ, která tvrdou střelou propálila vše, co ji stálo v cestě"! Asistence: Lisa Rüediová.
    22:43 Rahel ENZLEROVÁ - 2:0
     
    23:41
    Do další šance se hnala Noemi Ryhnerová, které se podařilo proniknout až před Mayovou, ale německá brankářka dokázala zasáhnout!
     
    24:38
    Luisa Welckeová postupovala do útočného pásma po levé straně a následně se ji podařilo dostat před bránící hráčku. Její křížný pas poté hledal její sestru Lilli, ale švýcarská obrana přihrávku zablokovala.
     
    25:07
    Německé juniorky se opět snažily vyrazit do útoku, ale jejich přechod modré čáry nebyl v pořádku, a tak je pískán ofsajd.
     
    25:42
    Brendelová si ve středním pásmu vyměnila kotouč s Christofová a nabruslila do pásma. Německá obránkyně následně vystřelila, ale Maurerová si bez problému poradila.
     
    26:17
    Luisa Welckeová pronikla za švýcarskou branku a následným pasem hledala Klingerovou. Přihrávka však nebyla ideální, a tak se německé hráčce střela nepovedla!
     
    26:54
    Němkám byl odpískán další ofsajd, a tak je hra přerušena. Následuje přestávka k čištění ledu.
     
    27:28
    Klingerová si vzala kotouč ve vlastním pásmu a prošla s ním až do útočného pásma. Následnou kličkou se chtěla dostat před Maurerovou, ale Wetliová skvěle zasáhla!
     
    28:03
    Leemanová se dostala při snaze o rozehrávku pod tlak a její přihrávka na levé křídlo našla pouze Němku Heinzovou.
     
    28:53
    Elitní formace švýcarského týmu se pokoušela navýšit vedení svého týmu, ale spolupráci s Rüediové s Enzlerovou nebyla ideální. Druhá jmenovaná se nakonec dostala ke střele, ale její zakončení nemělo dostatečnou razanci.
     
    29:31
    Na modré čáře se podařilo Bachmannové zastavit německou rozehrávku a dostala kotouč k Enzlerové. Ta už však byla na ledě dlouho, a tak touš pouze nahodila za branku Mayové.
     
    31:21
    Švýcarská útočnice Rüediová při snaze napadat německou rozehrávku dostala kotouč na německou střídačku a hra je přerušena.
     
    32:13
    Kaiserová se dostala na modré ke kotouči a elegantní přihrávkou jej poslala Christofové, která vyslala přízemní střelu, ale Maurerová byla pozorná.
     
    32:48
    Do protiútoku mohla zamířit Zimmermannová, ale při otočce ve středním pásmu nedokázala kotouč zpracovat.
     
    33:23
    Elitní německá formace se dostala v útočném pásmu do tlaku. Z následné kombinace vyplynula střela Kaiserové, ale Maurerová si dokázala poradit.
     
    34:05
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    A Švýcarky nyní přidávají třetí zásah v tomto utkání! Enzlerová se dokázala šikovně uvolnit v pravém rohu ze sevření německé hráčky a dostala kotouč na modrou, kde se nacházela Christenová. Její následnou střelu zápěstím tečovala LISA RÜEDIOVÁ a kotouč skončil v za zády Mayová, která na změnu dráhy letu puku nedokázala zareagovat. Asistence: Lara Christenová, Rahel Enzlerová.
    34:05 Lisa RÜEDIOVÁ - 3:0
     
    34:57
    Němky se pokoušely bleskově odpovědět a jejich elitní formace se dostala do kombinace v útočném pásmu. Z levé strany vystřelila Haiderová, ale její ránu zblokovala Wetliová.
     
    35:37
    Na druhé straně zahrozila druhá lajna švýcarského týmu. Zimmermannová posunula kotouč na Ryhnerovou, která z hranice pravého kruhu vystřelila. Mayová však byla pozorná a přerušuje hru!
     
    36:29
    Do útočného pásma nabruslila středem Celina Haiderová. Německá kapitánka následně vystřelila z mezikruží, ale Maurerová si připsala další úspěšný zákrok.
     
    37:03
    Švýcarská obrana pracuje i nadále skvěle a svého soupeře zatím do žádné vážnější příležitosti nepustila.
     
    37:22
    Němky si zahrají přesilovou hru! V levém rohu faulovala Lara Zimmermannová, která míří za krosček na trestnou lavici.
     
    37:51
    Švýcarkám se na začátku přesilové hry podařilo vyhodit kotouč z pásma ven, ale nyní již Němky opět kombinují v útočném pásmu.
     
    38:26
    Švýcarky opět dostaly kotouč do středního pásma. Německé juniorky nyní marně hledají cestu do útočného pásma.
     
    38:48
    Teď už ji našly a usazují se v útočném pásmu. Na branku Maurerové však zatím neletěla v průběhu této přesilové hry ani jedna střela.
     
    39:23
    Na modrou dostala kotouč Botthofová, která po krátkém rozmýšlení vystřelila, ale trefila pouze bránící Enzlerovou.
     
    39:35
    Švýcarská bránící čtyřka dokázala dokonce ohrozit branku Mayové a po nahození Leemannové se bude vhazovat po pravici německé gólmanky.
     
    39:49
    Velký závěr před brankou Mayové! Švýcarky vyhrály vhazování a po něm vystřelila Wetliová. Německá gólmanka vyrazila kotouč pouze před sebe, ale žádné ze švýcarských hráček se nepodařilo dostat kotouč do branky!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině předvedly Švýcarky velmi dobrý výkon a díky dvěma zásahům dokázaly navýšit své vedení. Nejprve se v přesilové hře prosadila ostrou střelou Rahel Enzlerová a po ni se prosadila také Lisa Rüediová. Švýcarské juniorky jsou tak velmi blízko druhé výhře v barážové sérii, čímž by si zajistily setrvání v elitní divizi!

    Třetí třetina začne přibližně ve 14:59.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:51
    Wetliová nyní zatáhla kotouč až za vlastní branku a čeká, až její spoluhráčky dostřídají a najedou si do ideálních pozic.
     
    41:47
    Druhá lajna švýcarského týmu se usadila v útočném pásmu. Z levé strany to zkoušela Ryhnerová, ale Mayová byla na její pokus připravena.
     
    42:32
    Bertaová poslala ostrý pas před branku, na který si najela Pagnamentová. Její lehká teč však branku Německa neohrozila, neboť kotouč směřoval mimo tři tyče.
     
    43:08
    Do útoku se nyní dostala také německá reprezentace. Luisa Welckeová zatáhla kotouč do útočného pásma, ale její slabý pokus nenadělal Maurerové žádné problémy.
     
    43:37
    Na modré čáře se snažila zastavit kotouč Christofová, ale ten ji utekl do středního pásma.
     
    44:08
    Aktivně napadající Rüediová se dostala na útočné modré ke kotouči a zamířila po levé straně do útoku. Ke střele se ale nedostala, neboť k ní skvěle přistoupila Botthofová.
     
    44:35
    Botthofová následným pasem našla na modré Christofovou, která se dostala i ke střele. Maurerová si však připsala další úspěšný zákrok.
     
    45:36
    Po dobré práci Zimmermannové se před Mayovou dostala ke kotouči Ryhnerová, která bleskově vystřelila, ale trefila pouze bránící Heinzovou.
     
    46:07
    Haiderová na pravé straně kombinovala s Botthofovou, ale následně ji kotouč přeskočil čepel a odklouzal do středního pásma.
     
    47:03
    Aktivně hrající Rüediová prošla do útočného pásma po levé straně a dostávala se před branku. V tu chvíli však přišel faul Schmitzové, která švýcarskou hráčku podrazila.
     
    47:42
    Ve vlastním oslabení se dostala do protiútoku Haiderová, která postupovala na Wetliovou. Švýcarská obránkyně však dokázala střelu neměcké kapitánky zblokovat.
     
    48:09
    Švýcarky se přesunuly do útočného pásma, kde rozjely svůj kombinační kolotoč. Z pravého kruhu následně vypálila Enzlerová, ale Mayová její střelu vyrazila do ochranné sítě.
     
    48:37
    Švýcarky hrají přesilovou hru velmi dobře. Do další šance se dostala Schlegelová, ale Mayovou nedokázala překonat.
     
    48:58
    V samotném závěru trestu Schmitzové se do šance dostaly opět Němky! Do útočného pásma najela po levé straně Bertaová, jejíž střela však mířila do lapačky Maurerové.
     
    49:25
    Německé hokejistky jsou již v plném počtu, ale jejich rozehrávka nebyla ideální. Nepřesná přihrávka Botthofové tak skončila na zakázaném uvolnění.
     
    50:18
    Schlegelová měla na zádech napadající Christofovou, ale elegantní otočkou se své protihráčky dokázala zbavit a může zamířit vpřed.
     
    50:41
    Ani švýcarská rozehrávka nyní nebyla ideální, kotouč skončil na zakázaném uvolnění a hra se stěhuje před Maurerovou.
     
    52:36
    Švýcarky si zahrají další přesilovou hru! Na trestnou lavici míří Kaiserová, která podrazila na modré čáře unikající Zimmermannovou.
     
    52:57
    Botthofová se dostala ve vlastním pásmu ke kotouči a nahodila jej přímo na branku Maurerové. K ní se rychle blížila Haiderová, a tak švýcarská gólmanka raději přerušila hru.
     
    53:41
    Švýcarky se usadily v útočném pásmu. Od modré to zkusila Lisa Rüediová, ale její střelu zblokovaly neměcké hráčky.
     
    54:13
    Švýcarky se i nadále drží v útočném pásmu, ale k dalšímu střeleckému pokusu se zatím nedostaly.
     
    54:34
    Až nyní to zkusila od modré čáry obránkyně Christenová, ale její střelu Mayová vyrazila. Za malou chvíli se vrátí na led vyloučená Kaiserová.
     
    55:02
    Němky se vrhly do útoku, konkrétně Kaiserová, která z pravé strany vystřelila, ale Maurerová byla pozorná! Následuje přestávka k čištění ledu.
     
    56:19
    Němky to zkoušejí v šesti!
     
    56:28
    Na modrou dostala kotouč Botthofová, která bleskově vypálila. Před Maurerovou tečovala střelu Kaiserová, ale švýcarská gólmanka dokázala zasáhnout!
     
    56:53
    Na modré čáře se dostala ke kotouči znovu Botthofová, která napřáhla opět ke střele. Tentokrát její pokus zastavila nejspíše tyč!
     
    57:04
    Šance pro Němky! Na trestnou lavii míří Lutzová za krosček a německé juniorky si zahrají přesilovou hru.
     
    57:28
    Švýcarkám se nyní podařilo dostat kotouč z pásma ven a mohou vystřídat.
     
    57:36
    Nickischová si vzala na starost rozehrávku, ale její přihrávka na Kaiserovou nebyla přesná a je z toho zakázané uvolnění.
     
    57:58
    Mayová musela na malou chvillku zpět do branky, ale nyní jsou již u kotouče znovu Němky, a tak Mayová míří znovu na střídačku.
     
    58:41
    Na modré čáře napřáhla ke střele obránkyně Brendelová, jejíž střelu si však ve vzduchu dokázala najít Maurerová, která zasáhla lapačkou.
     
    59:04
    Švýcarky jsou v plném počtu!
     
    59:47
    V samotném závěru dnešního utkání přichází ještě jedno vyloučení. Na trestou lavici míří Nickischová za hákování!
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Švýcarky zvládly i druhé barážové klání a zůstávají v elitní divizi i pro příští rok. Naopak Němky nedokázaly navázat na dobré výkony ze základní skupiny a čeká je pád do nižší skupiny.

    Švýcarky předvedly v dnešním utkání týmový a dobře organizovaný výkon založený na dobré obraně. Švýarské juniorky dostala do vedení Rüediová. O osudu utkání rozhodla druhá třetina, ve které země helvétského kříže navýšila své vedení zásluhou gólů Enzlerové a Rüediové. V závěrečné třetině to ještě Němky zkoušly při power play, ale neuspěly.
     
    Nejlepšími hráčkami dnešního utkání byly vyhlášeny Lisa Rüediová (SUI) a Anna-Maria Nickischová (GER).
     
    Tři nejlepší hráčky Švýcarska na tomto turnaji – Stefanie Wetliová, Rahel Enzlerová a Lisa Rüediová.

    Tři nejlepší hráčky Německa na tomto turnaji – Celina Haiderová, Franziska Brendelová a Franziska Klingerová.
     
    To je z mé strany vše a u dalších textových přenosů zde ze šampionátu v ruském Dmitrově se budu těšit brzy nashledanou! (15:37:49)

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 10. Rüediová (Christenová, Wetliová), 23. Enzlerová (Rüediová), 35. Rüediová (Christenová, Enzlerová)


    Švýcarsko: Maurerová (Spiesová) – Wetliová (C), Christenová, Si.Bachmannová (A), Vallariová (A), Hauserová, Lutzová, Gianolaová, Ingoldová – Rüediová, Enzlerová, Leemannová – Zimmermannová, Ryhnerová, Schlegelová – Bertaová, Pagnamentová, Emmeneggerová – Staubová, Sa.Bachmannová
    Německo: Mayová (Pfeiferová) – Botthofová, Nickischová, Heinzová, Brendelová, Schmitzová, Klingerová, Raschkeová – Haiderová (C), Kaiserová, Schwambornová – Christofová, Lu.Welckeová, Li. Welckeová – Fiedlerová, Barová, Leveringhausová – Harková, Ketzerová, Dopheideová – Gruchotová

    Rozhodčí: Kontturiová (FIN), Zujevová (RUS) – Manthaová (CAN), Štefková (CZE)
    thejrc.org