Švýcarsko – Německo 3:0 (kon.) | USA – Kanada 4:3 (2:1 po s.n.) | Švédsko – Rusko 2:1 (kon.)
Česko – Finsko 1:2 (kon.)
konec
Švýcarsko
3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
Německo
Pátek 12.01.2018, 13:30 • Dmitrov • Mistrovství světa žen do 18 let • O udržení
Partner:
     
    59:47
    V samotném závěru dnešního utkání přichází ještě jedno vyloučení. Na trestou lavici míří Nickischová za hákování!
     
    59:04
    Švýcarky jsou v plném počtu!
     
    57:04
    Šance pro Němky! Na trestnou lavii míří Lutzová za krosček a německé juniorky si zahrají přesilovou hru.
     
    56:53
    Na modré čáře se dostala ke kotouči znovu Botthofová, která napřáhla opět ke střele. Tentokrát její pokus zastavila nejspíše tyč!
     
    56:19
    Němky to zkoušejí v šesti!
     
    52:36
    Švýcarky si zahrají další přesilovou hru! Na trestnou lavici míří Kaiserová, která podrazila na modré čáře unikající Zimmermannovou.
     
    47:03
    Aktivně hrající Rüediová prošla do útočného pásma po levé straně a dostávala se před branku. V tu chvíli však přišel faul Schmitzové, která švýcarskou hráčku podrazila.
     
    39:49
    Velký závěr před brankou Mayové! Švýcarky vyhrály vhazování a po něm vystřelila Wetliová. Německá gólmanka vyrazila kotouč pouze před sebe, ale žádné ze švýcarských hráček se nepodařilo dostat kotouč do branky!
     
    37:22
    Němky si zahrají přesilovou hru! V levém rohu faulovala Lara Zimmermannová, která míří za krosček na trestnou lavici.
    34:05 Lisa RÜEDIOVÁ - 3:0
     
    34:05
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    A Švýcarky nyní přidávají třetí zásah v tomto utkání! Enzlerová se dokázala šikovně uvolnit v pravém rohu ze sevření německé hráčky a dostala kotouč na modrou, kde se nacházela Christenová. Její následnou střelu zápěstím tečovala LISA RÜEDIOVÁ a kotouč skončil v za zády Mayová, která na změnu dráhy letu puku nedokázala zareagovat. Asistence: Lara Christenová, Rahel Enzlerová.
    22:43 Rahel ENZLEROVÁ - 2:0
     
    22:43
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcarky dostaly k dispozici první přesilovou hru, kterou navíc bleskově využívají! Na modré čáře dostala hodně prostoru útočnice RAHEL ENZLEROVÁ, která tvrdou střelou propálila vše, co ji stálo v cestě"! Asistence: Lisa Rüediová.
     
    22:27
    Vyloučení v týmu Německo (Barová – 2 min., nedovolený zásah tělem (ženy)).
     
    19:56
    V samotném závěru se mohla dostat do samostatného úniku Enzlerová, ale přihrávku Leemannové dokázala zpomalit Heinzová a ke švýcarské útočnici se kotouč nakonec nedostal!
    09:49 Rahel RÜEDIOVÁ - 1:0
     
    09:49
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcarky se ujímají vedení v tomto zápase a jsou opět blíže udržení se v elitní divizi! Před branku Maurerové pronikla Christenová, které se bekhendový blafák sice povedl, ale mířila pouze do břevna. Kotouč se následně odrazil na brankoviště, kde jej dokázala dopravit do sítě LISA RÜEDIOVÁ! Asistence: Lara Christenová, Stefanie Wetliová.
     
    06:02
    Velká šance německého týmu! Do šance se hnala aktivní Luisa Welckeová, které však na poslední chvíli zabránila v přesnějším zakončením švýcarská obránkyně!

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 10. Rüediová (Christenová, Wetliová), 23. Enzlerová (Rüediová), 35. Rüediová (Christenová, Enzlerová)


    Švýcarsko: Maurerová (Spiesová) – Wetliová (C), Christenová, Si.Bachmannová (A), Vallariová (A), Hauserová, Lutzová, Gianolaová, Ingoldová – Rüediová, Enzlerová, Leemannová – Zimmermannová, Ryhnerová, Schlegelová – Bertaová, Pagnamentová, Emmeneggerová – Staubová, Sa.Bachmannová
    Německo: Mayová (Pfeiferová) – Botthofová, Nickischová, Heinzová, Brendelová, Schmitzová, Klingerová, Raschkeová – Haiderová (C), Kaiserová, Schwambornová – Christofová, Lu.Welckeová, Li. Welckeová – Fiedlerová, Barová, Leveringhausová – Harková, Ketzerová, Dopheideová – Gruchotová

    Rozhodčí: Kontturiová (FIN), Zujevová (RUS) – Manthaová (CAN), Štefková (CZE)
    ocianews.com