Švýcarsko – Německo 3:0 (kon.) | USA – Kanada 4:3 (2:1 po s.n.) | Švédsko – Rusko 2:1 (kon.)
Česko – Finsko 1:2 (kon.)
po s.n. (2:1)
USA
4:3 (1:1, 0:2, 2:0 - 0:0)
Kanada
Pátek 12.01.2018, 13:30 • Dmitrov • Mistrovství světa žen do 18 let • Semifinále
Partner:
     
    Letošní ročník MS hráček do 18 let je jednoznačně výjímečný, neboť poprvé historii těchto šampionátu se stane, že se ve finále neutkají USA s Kanadou. Kanadské juniorky totiž nezvládly ideálně základní skupinu, když prohrály jak s USA, tak i s Ruskem a nakonec obsadily poslední místo. Ve čtvrtfinále si sice Kanada poradila s českým týmem, ale los je neúprosný. V boji o finále narazí čtyřnásobný vítěz těchto šampionátů na výběr USA!

    Spojené státy americké si naopak počínají suverénně. V základní skupině ztratily jediný bod v souboji se Švédskem, když dokázaly vyhrát až v prodloužení. V duelech s Kanadou a Ruskem si však mladé Američanky počínaly bravurně a i v dnešním semifinálovém souboji jsou považovány za favoritky na postup do finále.
     
    Příjemné odpoledne z ruského Dmitrova! Světový šampionát hráček do 18 let se blíží ke svému vyvrcholení, dnes jsou na programu semifinálové duely. My se společně zaměříme na zámořské derby mezi výběry USA a Kanady. Úvodní vhazování je na programu v Ice Palace v Dmitrově ve 13:30.
     
    Úvodní sestavy:

    USA: Reedová (Franková) – Ostertagová (A), Wethingtonová (A), Nicholsonová, Hartmetzová, Nortonová, Simpsonová, Bizalová, Fardenová – Petrieová, Curlová, Heiseová (C) – Murphyová, Websterová, O'Brienová – Knollová, Brownová, Bilkaová – Bloomerová, Shearenová, Flahertyová. Trenér: Joel Johnson.

    Kanada: McArthurová (Woodlandová) – MacEachernová, Vorsterová, Boydová, Guayová, Slobodzianová, Rickwoodová – Connorsová, Fillierová (C), Daltonová – Veilletteová, Forceyová, Goslingová – Correiaová, Adzijaová, McQuiggeová – Kollmanová, Parkerová, Moloughneyová – Shirleyová. Trenérka: Delaney Collinsová.

    Rozhodčí: Fuchselová (DEN), Haacková (GER) – Hammarová (SWE), Kuonenová (SUI).
     
    Za potlesku fanoušků nastupují oba týmy na led. Musím říct, že Američanů je na tribunách ledového paláce v Dmitrově hodně a Kanaďanů ještě víc. Všechna čest!
     
    A teď už můžeme jít na to!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    První střelu zápasu vyslala z rychlého protiútoku Kanaďanka Sarah Fillierová. Troufnu si říct, že Reedovou i překvapila, ale naštěstí pro ni branku minula.
     
    00:32
    No a javorové listy hned jdou na první přesilovku! Gracie Ostertagová (USA) je vyloučena za podražení.
     
    01:05
    Dvakrát už se Američanky osvobodily, vzápětí i potřetí. Kanaďanky nejsou v rozehrávce příliš pohotové, spíš naopak.
     
    01:34
    Další švihovka Fillierové měla solidní parametry, Reedová musela zasáhnout. Kanadská kapitánka pak vracela puk za sebe, kde by spoluhráčka zakončovala do odkryté branky, ale kotouč jí projel přece jenom kus za tělem.
     
    02:13
    Spojené státy výtečně napadají rozehrávku svého rivala.
     
    02:25
    Kanaďanky si zase rychle nabruslily do pásma a přihrávka do druhé vlny skončila u Courtney Kollmanové. Ta ze střední vzdálenosti těsně minula horní růžek branky.
     
    02:51
    Hra se stěhuje na druhou stranu ledu po zakázaném uvolnění kanadského výběru.
     
    03:12
    Allexis Adzijaová ve středním pásmu vystihla mírně riskantní rozehrávku Američanek, přejela modrou čáru a od hrazení střelou přes obránkyni donutila Reedovou přerušit hru.
     
    03:46
    Teď týmu USA kotouč trochu uskočil, takže v založení útoku znovu selhal. Tohle rozhodně není ideální tvář.
     
    04:22
    Kanaďanky dál zvyšují důraz při napadání. Úvodní přesilovka jim hodně pomohla a soupeřky se z toho popravdě ještě nedokázaly vymanit.
     
    04:50
    Nicméně pokus Margaret MacEachernové z dálky nebyl ničím, co by mělo Lindsay Reedovou ohrozit.
     
    05:01
    Kotouč proskákal na americkou střídačku, vhazuje se po levé ruce Reedové.
     
    05:16
    Američanky se osmělují, Madeline Wethingtonová centrovala z levé strany puk bekhendem před branku. Tam dvěma jejím spoluhráčkám přiliš nechybělo, ale nakonec se odrazil vedle.
     
    06:39
    Teď měla naopak drobné potíže s rozehrávkou Kanadu, hra se nám konečně vyrovnala.
     
    07:11
    Courtney Vorsterová vypíchla Američankám puk až za modrou čarou, takže její spoluhráčka pak musela vyklidit pásmo, aby se nepískal ofsajd.
     
    08:13
    Julia Goslingová si na levé straně fantastickým způsobem obhodila soupeřku a mířila do bližšího růžku. Reedová snad její střelu vytěsnila maskou na tyčku, od které šla ven!
     
    08:33
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američanky rozhodně neměly ideální vstup do zápasu, ale úvodní aktivitu soupeřek přečkaly a hned vzápětí po velké šanci Goslingové se ujímají vedení! Když se před branku nedostaly napoprvé, puk se vrátil na modrou čáru ke Gracie Ostertagové. Její ránu tečovala TAYLOR HEISEOVÁ do odkryté kanadské branky a je to 1:0! Asistence: Gracie Ostertagová, Brita Curlová.
    08:33 Taylor HEISEOVÁ - 1:0
     
    09:04
    Elitní americký útok ještě zůstal na ledě a měl další obrovskou šanci! První ránu gólmanka vykopla betonem, neujala se ani dorážka!
     
    09:44
    Sarah FIllierová je zatím rozhodně nejnebezpečnější Kanaďankou. Z levé strany teď mířila na bližší růžek, Reedová se musela rychle vytáhnout.
     
    09:59
    Až nyní ukončuje Lindsay Reedová tlak prvního kanadského útoku. Dominique Petrieová dorážela takřka z nulového úhlu, přesto velmi dobře.
     
    10:36
    Abigail Murpyhová se prohnala po levé straně až před gólmanku, kterou chtěla vylákat ke druhé tyčce a zakončit k první. Tam ale puk nedokázala nacpat!
     
    11:05
    Dobré střídání vede k první přesilovce také pro Američanky. Alexie Guayová (CAN) si odpočine na dvě minuty za krosček.
     
    11:26
    Brzy po vhazování si McArthurová poradila s pokusem z velkého úhlu, následná rána od modré čáry se naštěstí pro ni odrazila kamsi do rohu.
     
    12:04
    Kanaďanky se na moment osvobodily, ale teď už zase čelí tlaku americké pětice...
     
    12:22
    Abygail Moloughneyová celkem snadno zastavila kanadskou příhru, vyhazuje a se spoluhráčkami odjíždí střídat.
     
    13:03
    Americká přesilovka byla mírně řečeno váhavá, spíš až hrozná. Kanaďanky pak dokonce ujely do přečíslení dvou proti jedné a jen vinou faulu ho nezakončily.
     
    13:03
    Madeline Wethingtonová (USA) zatáhla za záchrannou brzdu a pyká za jasné hákování.
     
    13:19
    Kanada je kompletní a startuje také téměř kompletní přesilovou hru.
     
    13:54
    Přesnost přihrávek v podání obou týmů během početních výhod se nám vytratila nejenom ze stadionu v Dmitrově, ale řekl bych, že i z celého Ruska. Odplula do Austrálie.
     
    14:33
    Teď už Kanaďanky konečně něco předvedly, Reedová si připsala dva zákroky. Při dělovce obránkyně od modré čáry si oddechla, moc toho totiž neviděla, ale puk branku minul.
     
    15:13
    Kanada právě vstřelila branku!
    Vyloučená hráčka už se vrátila na led, jenže Američanky se pak za boha nebyly schopné dohodnout, kdo na koho půjde. Zůstaly stát v pasivním pětiúhelníku a vzápětí za to pykají! ZOE BOYDOVÁ totiž jemnou, ale přesnou švihovkou prostřelila všechno před sebou včetně Reedové, která přes hradbu těl včetně spoluhráček nemohla nic vidět. Je vyrovnáno – 1:1! Asistence: Alexie Guayová.
    15:13 Zoe BOYDOVÁ - 1:1
     
    15:53
    Po ofsajdu se vhazuje před kanadskou střídačkou, přichází chvíle na druhé čištění ledu.
     
    16:05
    Americká obránkyně Wethingtonová se skvěle vydala dopředu proti rozehrávce, vypíchla ji a vystřelila. Skákavý kotouč McArthurová zkrotila lapačkou.
     
    16:26
    Makenna Websterová by možná vyhrála mistrovství světa v kličkování, ale její spoluhráčka pro to neměla pochopení. Řítila se do pásma a nejdřív ještě zkoušela nechat zadní nohu na modré čáře, nicméně nakonec se rozplácla a dojela do třetiny. Ofsajd.
     
    17:18
    Autorka vyrovnávací trefy Zoe Boydová příkladně zablokovala americkou ránu, což její spoluhráčky na střídačce kvitují s obrovským rykem. Takhle to má být!
     
    17:38
    Už tu dlouho nebyli. Mám na mysli partu, která čistí ledovou plochu.
     
    18:21
    Brita Curlová posílala z pravé strany pěkný puk před branku, její spoluhráčka do dráhy letu ovšem nestačila strčit hokejku. McArthurová tak zasáhla.
     
    19:23
    Nádhernou práci s kotoučem ukázala Abigail Murphyová. Pro Američanky jedině škoda, že pak nedokázala prostrčit kotouč na úplně volnou spoluhráčku, která by jela sama na branku.
     
    19:37
    Ještě před odchodem do kabin startují Američanky svou druhou přesilovou hru. Sarah Fillierová (CAN) je vyloučena za hákování.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Kanaďanky ve první třetině semifinálového derby prokazovaly větší chuť, hned na startu jim výrazně pomohla úvodní přesilovka. Američanky se zvedly až později a hned z toho vytěžily vedoucí trefu Taylor Heiseové. Tým USA působí při svých akcích nebezpečněji, přesto můžeme následné kanadské vyrovnání Boydové rozhodně považovat za zasloužené.

    Ve hře obou celků zatím sledujeme celkem velké množství chyb, podle mě jich je nezvykle moc. Nic to samozřejmě nemění na parádním tempu, které tyhle souboje vždycky nabízejí.

    Druhá třetina začne přibližně ve 14:15.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    USA – 5
    Kanada – 9
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Američanky pokračují v přesilovce, jedna ze soupeřek nyní vyhodila puk na střídačku USA.
     
    20:29
    Americká kapitánka Taylor Heiseová střílela z mezikruží, po chvilce se k dorážce z úhlu dostala další hráčka. Trefila ale jenom boční síťku.
     
    21:25
    Slušný nápor už Kanada přerušila a osvobodila se, teď ještě musí dávat pozor...
     
    21:52
    Už je vyloučená hráčka zpátky na ledě a javorové listy hrají v plném počtu.
     
    22:03
    Rozehrávající Američanka u hrazení neskutečně váhala a všechno to skončilo až výtečnou střeleckou pozicí pro Margaret Connorsovou. Reedová ale vysokou ránu zastavila.
     
    22:50
    Pokračující kanadskou aktivitu už soupeřky přerušily a třetí útok se vydal dopředu v plném počtu. Zase ho ale zbrzdily kličky, tentokrát v podání Katelyn Knollové. Ofsajd.
     
    23:44
    Heiseová krásnou zadovkou přenechala kotouč Dominique Petrieové, ta vypálila z první, ale stejně ukázkový byl i americký blok.
     
    24:03
    Jessica Forceyová (CAN) míří jako další Kanaďanka na lavici hanby, přibrousila totiž ve vlastní třetině a pyká za hru tělem.
     
    25:10
    Jen jeden pokus mimo, to je dosavadní bilance početní výhody Spojených států.
     
    25:27
    Margaret Nicholsonová už se na to nemohla dívat, tak otestovala gólmanku z velkého úhlu. A bylo to to nejlepší, co Američanky v přesilovce vymyslely.
     
    26:17
    Britta Curlová prokázala perfektní bruslařské i technické schopnosti, od levého hrazení se bleskově protáhla kolem obránkyně. Mezi nohama poslední zbývající hráčky prostrkávala kotouč Taylor Heiseové, jenže ta to k němu měla hodně daleko.
     
    26:29
    Obléhání kanadské svatyně končí po odpískaném postavení v brankovišti. První americká formace je šikovná a nebezpečná, ale u zbytku už je to viditelně slabší...
     
    27:06
    Wethingtonová vystřelila jen do první clonící hráčky a Kanada se vydala do protiútoku. V americkém pásmu se nyní snaží dostat od hrazení k ohrožení branky.
     
    27:47
    Oblouček Vorsterové snadno zlikvidovala jedna z projíždějících soupeřek a Američanky už uklidňují hru.
     
    28:29
    Casey O'Brienová vypíchla kotouč zpátky do útočné třetině, odkud se vracela Makenna Websterová. Vzhledem k tomu, že puku se dotkla příliš brzy, zastavuje hru ofsajd.
     
    28:55
    Nyní si Websterová našlápla dopředu, ale když si chtěla obhodit soupeřku, zkusila kličku, která nemohla dopadnout dobře.
     
    30:04
    Americká kapitánka Taylor Heiseová předvedla mezi kruhy nepochopitelnou věc, když si puk z forhendu a jasné střelecké pozice přehodila na bekhend proti clonící soupeřce.
     
    30:40
    Čtvrtá kanadská formace se vzápětí utrhla do přečíslení dvou proti jedné. Kollmanová ale nezkusila přihrávku, vypálila z ostrého úhlu, což nemohlo stačit.
     
    30:40
    Pauza na čištění ledu určitě přijde aktérkám na obou stranách vhod, protože ve druhé třetině od nich upřímně sledujeme velkou bídu.
     
    30:49
    Konečně aspoň pohotová americká střela přes obránce, která donutila Madelyn McArthurovou vymrštit lapačku.
     
    31:45
    Adzijaová vypíchla špatnou americkou rozehrávku a v mezikruží vyzvala ke skórování Correiaovou. Její zakončení naštěstí pro gólmanku srazila obránkyně do ochranné sítě!
     
    32:07
    Útok Kanady přerušuje ofsajd, nicméně přichází také přesilová hra.
     
    32:07
    Abigail Murphyová (USA) si odsedí dvě minuty za hru tělem.
     
    32:41
    Zase je tu ofsajd hokejistek s javorovým listem na hrudi.
     
    33:29
    Kanada právě vstřelila branku!
    Konečně parádní hokejový moment a Kanaďanky se využitou přesilovkou poprvé ujímají vedení! Alexie Guayová napřáhla na modré čáře ke střele, která by šla vedle první tyčky. Jenže to by do ní nesměla nádherně vložit hokejku ALLEXIS ADZIJAOVÁ, neboť její teč poslala puk přesně mezi betony roztažené gólmanky – 1:2!
    33:29 Allexis ADZIJAOVÁ - 1:2
     
    33:48
    Hned vzápětí ale Kanaďanky při rychlém protiútoku soupeřek faulovaly a jdou do čtyř. Margaret Connorsová (USA) je vyloučena za hákování.
     
    34:45
    Po nastřelení před branku spustily Američanky obrovský závar, ale neprokázaly pohotovost, aby puk dorazily na místo určení.
     
    35:34
    První americká formace se protlačila před branku, znovu to ale neskončilo důraznou dorážkou.
     
    36:05
    Početní výhoda Spojených států je minulostí.
     
    36:51
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďanky na střídačce skáčou a objímají se, protože jejich pětice na ledě provedla hokejovou rozborku a javorové listy vedou už o dva góly! Adzijaová vrátila puk zadovkou Fillierové, která moc dobře věděla o EMILY RICKWOODOVÉ. Najetá obránkyně dostala kotouč křižným pasem před prázdnou bránu a prostě nemohla zaváhat. Krása – 1:3! Asistence: Sarah Fillierová, Allexis Adzijaová.
    36:51 Emily RICKWOODOVÁ - 1:3
     
    37:52
    Zakázaných uvolnění jsme dneska moc neviděli, nyní se jedním provinily hokejistky Kanady. Před chvílí ale měly dlouhou přestávku na oddech, takže to asi nebude problém.
     
    38:38
    Moc nechybělo k nenadálému snížení. Abigail Murphyová si počkala na odražený kotouč, ale nataženou hokejkou ho nedokázala poslat do kousku brány, který zůstal na chvíli odkrytý.
     
    39:13
    Tečované nahození z amerických holí skončilo za kanadskou střídačkou, vhazuje se ve středovém kruhu.
     
    39:48
    Kanada hraje i závěr třetiny aktivně, Emily Rickwoodová dobře věděla o tom, že její spoluhráčka se před brankou pokusí o teč. Záměr se jí ale nezdařil a Reedová chytá.
     
    39:57
    No, tak zkraje třetí části budou mít Američanky ideální možnost vrátit se do zápasu. Allexis Adzijaová (CAN) totiž míří na trestnou lavici za podražení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    USA – 9 (14)
    Kanada – 5 (14)
     
    Americké hokejistky to evidentně vůbec nečekaly a musím přiznat, že ani my na tribuně moc ne. Jenže Kanaďanky to prostě chtějí víc, z nepříliš kvalitní podívané jejich výkon vystoupl a původní favorit zápasu je teď totálně opařený. Postarala se o to jedna krásná teč a jedna ještě krásnější kombinace. Náš čtvrtfinálový přemožitel má do finále o kus blíž!

    Třetí třetina začne přibližně v 15:07.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:47
    Jedna zblokovaná střela a vzápětí se Kanaďanky v dohravaném oslabení osvobozují.
     
    41:49
    Ani další dvě nabídky od modré čáry se neujaly...
     
    41:58
    Američanky sehrály přesilovou hru všelijak, jenom ne tak, aby z ní vytěžily snížení a dramatizaci zápasu.
     
    42:13
    Nicméně po tvrdém faulu Allexis Adzijaové (CAN) dostávají další možnost. Autorka rozdílové trefy je na trestné už potřetí a rozhodně ne náhodou.
     
    42:56
    Taylor Heiseová přejela modrou čáru a krásnou střelou do protipohybu napálila kanadskou tyč!
     
    43:36
    Z ledu odešla první americká formace, a už se zase pokračuje v zaběhlých kolejích. Nepřesná střela od modré, potom příliš vysoká dorážka z úhlu.
     
    44:28
    Kanaďanky jsou kompletní. Mezitím si ale posunuly hokejku, což mělo být jednoznačně potrestáno dalšími dvěma minutami.
     
    44:46
    Nicméně teď je tady další prohřešek a teď už je zase odpískaný. Courtney Correiaová (CAN) si odpočine za úplně zbytečné hákování v útočném pásmu.
     
    45:29
    Tak už i elitní americká trojice se v přesilovce neskutečně trápí. Šílené drbání, nepřesné přihrávky, ke střele se ani nedostaly. USA to vůbec nedávají.
     
    46:14
    Teprve druhá střela Američanek v téhle třetině, a to hrajou skoro bez přestávky v přesilovce! McArthurová navíc na puk bezpečně viděla.
     
    46:22
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Konečně, konečně nám americké hokejistky něco předvedly, a hned z toho snižují na nejtěsnější rozdíl! CASEY O'BRIENOVÁ posunula puk na střed Websterové, která už mohla střílet. Místo toho ale vrátila přihrávku do úhlu O'Brienové, jež přišpendlila kotouč do bližšího růžku! Ještě to bude pořádné drama – 2:3! Asistence: Casey O'Brienová, Makenna Websterová.
    46:22 Casey O'BRIENOVÁ - 2:3
     
    47:04
    Kanada nahodila puk na Linsay Reedovou, která musela přerušit hru. Následně míří na led úklidová četa.
     
    47:34
    Nyní Reedová bezpečně poslala kotouč položenou hokejkou až do ochranné sítě, hráčky javorového listu na ni vyrazily v situaci dvou proti dvěma.
     
    47:55
    O pár chvil později už to ze strany americké brankářky bylo trochu krkolomnější. Vysoký puk mířící mimo branku si srazila pod sebe, nicméně ho stihla včas přikrýt.
     
    48:31
    Daltonová vyzvala v kanadském přečíslení obránkyni Vorsterovou, její střelu z první podle všeho zblokovala jedna ze soupeřek! To by měla Reedová těžké.
     
    48:59
    Bezprostředně po vhazování ve vlastním pásmu se Kanaďanky provinily icingem, takže se buly bude opakovat.
     
    49:36
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    A je to tady! Američanky dotahují dvoubrankovou ztrátu a semifinále vyrovnávají! Margaret Nichlsonová vypálila od modré čáry a před brankovištěm si odražený kotouč jako první našla KELLY BROWNEOVÁ, která zakončila za bezmocnou gólmanku – 3:3! Asistence: Margaret Nicholsonová.
    49:36 Kelly BROWNEOVÁ - 3:3
     
    50:45
    Zákrok Audrey-Anne Veilletteové při napadání za americkou brankou se dal zcela jednoznačně posoudit jako nedovolený, nicméně evropská dvojice sudích nechala hru pokračovat.
     
    51:06
    Teď už ale nikoli a Američanky můžou zápas z přesilovky otočit! Alexie Guayová (CAN) je vyloučena za nedovolené bránění.
     
    52:12
    Jedna z Kanaďanek vystihla špatnou americkou rozehrávku, prohodila si soupeřku, jenže pak přes její tělo upadla. Teď se javorové listy vztekají marně.
     
    52:55
    Hannah Bilkaová vracela puk na modrou čáru rovněž hodně nepřesně a Američanky se samy vystrnadily z pásma.
     
    53:12
    Kanada je kompletní, týmu USA se v klíčovém momentu přesilovka zase vůbec nepodařila.
     
    53:25
    Průnik Spojených států zastavuje těsný ofsajd a při následném zametání ledové plochy si týmy naposledy odrfknou před vyvrcholením základní hrací doby.
     
    54:14
    Oba celky střídaly a kanadská kapitánka Sarah Fillierová to vzala na sebe. Střelou přes obránkyni mířila mezi betony Reedové, ta je secvakla včas.
     
    55:13
    Kanaďanka McQuiggeová se na hranici levého kruhu položila do rány, kterou buď odrazila Reedová držadlem hokejky, nebo tam hrála roli i horní tyč!
     
    55:54
    Američanky jsou ale jinak živější, vyrovnání je samozřejmě nakoplo. Teď se ovšem dopustily zakázaného uvolnění.
     
    56:11
    Obhození Connorsové šlo na bekhend, takže nemohla důrazně vystřelit, a její protivnice si v situaci jedna na jednu poradila bezchybně.
     
    56:31
    Z americké hokejky zamířil kotouč obloučkem na střídačku. V rohu za plexisklem nyní přihlížejí zápasu české reprezentantky, které dorazily na stadion.
     
    57:10
    Kanada se drží v útočním pásmu, jenže do střelecké pozice se nemůže dostat.
     
    57:33
    Nástřel McQuiggeové způsobil v brankovišti obrovské zmatky, jenže její spoluhráčky nedokázaly puk dorazit!
     
    57:52
    No, Kanada se zase vrací do sedla! Nyní zastavuje hru posunutá americká klec.
     
    58:01
    A teď pro změnu kanadský ofsajd.
     
    58:21
    Američanky uklidnily hru, vzápětí se ale dopředu zase vydala Connorsová. Kotouč však dostávala na brusle, a to vedlo k postupnému konci akce.
     
    58:59
    Correiaová vystřelila přes nastavenou americkou hokejku vysoko co ochranné sítě. Za tou sedí pro změnu Finky, naše večerní soupeřky.
     
    58:59
    Neskutečná chyba kanadské trenérky. Tu rozhodčí už několikrát upozorňovaly, aby zrychlila střídání, a teď pohár trpělivosti přetekl. Střídačka inkasuje menší trest a USA jdou na přesilovku!
     
    59:14
    Skákavý kotouč dorážely Američanky z úhlu a McArthurová zakročila. Kanaďanky si vybírají oddechový čas!
     
    59:32
    Dominique Petrieové sklouzl kotouč z hokejky a kanadksá brankářka ho pak znovu zalehla.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Americké hokejistky dotáhly semifinále ze stavu 1:3 na 3:3, takže teď uvidíme prodloužení. USA má ještě k dispozici 59 sekund početní výhody čtyři na tři.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    USA – 10 (26)
    Kanada – 8 (22)
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:24
    Taylor Heiseová z úhlu zamířila mimo.
     
    60:49
    Američanky toho kombinačně moc nevymyslely, kotouč skončil v ochranné síti a oba týmy střídají.
     
    60:54
    Rozhodčí je na Kanadu v závěru zápasu opravdu neskutečně přísná a tohle se kanadským fanouškům ani trochu nelíbí! Brooke McQuiggeová (CAN) je vyloučena za podražení, USA jdou hrát šest sekund v pěti proti třem!
     
    61:05
    Kanada je ve čtyřech.
     
    61:35
    Střela od modré neprošla a Kanaďanky se osvobozují.
     
    61:45
    Americký návrat do pásma teď zastavuje ofsajd.
     
    62:15
    Nástřel Ostertagové nemířil ani na branku, ani na hokejku spoluhráčky...
     
    62:30
    ...ani Curlová z úhlu neuspěla. Doplním, že teď už se hraje zase čtyři na tři.
     
    62:48
    Madelyn McArthurová dál drží kanadské naděje, prostor u tyčky dobře utěsnila a nedovolila Taylor Heiseové radost.
     
    63:05
    Kanadská brankáka perfektně vychytala i Abigail Murphyovou!
     
    63:28
    Javorové listy jsou v plném počtu a já jsem rád, že se o osudu zápasu rozhodne teprve teď. V play off se prodloužení hraje ve čtyřech na obou stranách.
     
    64:19
    Američanky se vrací do tlaku, ovšem bojovnost jejich severních sousedek je příkladná.
     
    65:12
    Po dlouhé době se na puk podívala Lindsay Reedová, musela přerušit hru po nahození Sarah Fillierové.
     
    66:29
    Dvě střelecké pozice pro Casey O'Brienovou. Nejdřív si krásně najela po pravé straně, pak sebrala puk soupekám vlevo. Ani jednou ale skvělou McArthutovou neprostřelila!
     
    67:13
    Fillierová nabrala tempo, jenže když potom mohla napříč pásmem hledat spoluhráčku, zasólovala a napálila obránkyni.
     
    68:14
    Američanky mohly potrestat pomalé kanadské střídání a rozhodnout. Jenže Wethingtonová svou střelu nenacpala pod břevno, kanadská brankářka vyráží puk do ochranné sítě!
     
    69:04
    Poslední minuta prodloužení a čekáme na další chybu...
     
    69:37
    Taylor Heiseová obkroužila pásmo, pak možná byla i přiháknuta, a proto americká akce nevedla k úspěchu.
     
    70:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ani prodloužení nestačilo k tomu, abychom poznali vítěze semifinálového zámořského derby. Prvního finalistu šampionátu tak určí až samostatné nájezdy!
     
    Střely na branku v prodloužení (celkem):

    USA – 10 (36)
    Kanada – 3 (25)
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:1
    Začaly Kanaďanky, Margaret Connorsová z bekhendu krásně dává!
    Margaret Connorsová
     
    1. série
    0:1
    Heiseová naopak bekhendem neuspěla.
     
    2. série
    0:1
    Sarah Fillierová střelou neuspěla, brankářka chytá.
     
    2. série
    1:1
    Britta Curlová rovněž bekhendem proměňuje a vyrovnává!
    Britta Curlová
     
    3. série
    1:1
    Reedová vychytala Daltonovou.
     
    3. série
    1:1
    Murphyová neproměňuje.
     
    4. série
    1:1
    Adzijaová neproměňuje.
     
    4. série
    2:1
    Websterová těsně protlačila svou forhendovou kličku zakončenou mezi betony za brankovou čáru!
     
    5. série
    2:1
    Veilletteová neproměňuje.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým USA.
    Rozhodující pokus proměnila MAKENNA WEBSTEROVÁ a Američanky jsou ve finále!
    Makenna WEBSTEROVÁ - 4:3
     
    Konec zápasu.
     
    To bylo panečku drama! Historicky prvním zámořským týmem, který si na mistrovství světa žen do 18 let nezahraje finále, je nakonec Kanada. Měla sice Spojené státy takřka na lopatě, po dvou třetinách vedla 3:1, jenže Američanky pak vyrovnaly a duel rozsekly ve čtvrté sérii samostatných nájezdů.
     
    USA tak zítra od 17:30 SEČ čeká finále s vítězem bitvy mezi Švédskem a Ruskem, která tady v Dmitrově startuje zhruba za hodinu. Naše hlavní pozornost teď ale už míří k zápasu o páté místo mezi Českem a Finskem ve druhé hale, protože mistrovství chceme zakončit vítězstvím. Tak zatím na shledanou! (16:22:14)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 9. Heiseová (Ostertagová, Curlová), 47. O'Brienová (Websterová), 50. Browneová (Nicholsonová), rozh. náj. Websterová – 16. Boydová (Guayová), 34. Adzijaová (Guayová, Fillierová), 37. Rickwoodová (Fillierová, Adzijaová)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Connorsová (CAN)
    0:1   Heiseová (USA)
    2. série:
    0:1   Fillierová (CAN)
    1:1   Curlová (USA)
    3. série:
    1:1   Daltonová (CAN)
    1:1   Murphyová (USA)
    4. série:
    1:1   Adzijaová (CAN)
    2:1   Websterová (USA)
    5. série:
    2:1   Veilletteová (CAN)


    USA: Reedová (Franková) – Ostertagová (A), Wethingtonová (A), Nicholsonová, Hartmetzová, Nortonová, Simpsonová, Bizalová, Fardenová – Petrieová, Curlová, Heiseová (C) – Murphyová, Websterová, O'Brienová – Knollová, Brownová, Bilkaová – Bloomerová, Shearenová, Flahertyová. Trenér: Joel Johnson.
    Kanada: McArthurová (Woodlandová) – MacEachernová, Vorsterová, Boydová, Guayová, Slobodzianová, Rickwoodová – Connorsová, Fillierová (C), Daltonová – Veilletteová, Forceyová, Goslingová – Correiaová, Adzijaová, McQuiggeová – Kollmanová, Parkerová, Moloughneyová – Shirleyová. Trenérka: Delaney Collinsová.

    Rozhodčí: Fuchselová (DEN), Haacková (GER) – Hammarová (SWE), Kuonenová (SUI)
    thejrc.org