Švýcarsko – Německo 3:0 (kon.) | USA – Kanada 4:3 (2:1 po s.n.) | Švédsko – Rusko 2:1 (kon.)
Česko – Finsko 1:2 (kon.)
po s.n. (2:1)
USA
4:3 (1:1, 0:2, 2:0 - 0:0)
Kanada
Pátek 12.01.2018, 13:30 • Dmitrov • Mistrovství světa žen do 18 let • Semifinále
Partner:
    Makenna WEBSTEROVÁ - 4:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým USA.
    Rozhodující pokus proměnila MAKENNA WEBSTEROVÁ a Američanky jsou ve finále!
    49:36 Kelly BROWNEOVÁ - 3:3
     
    49:36
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    A je to tady! Američanky dotahují dvoubrankovou ztrátu a semifinále vyrovnávají! Margaret Nichlsonová vypálila od modré čáry a před brankovištěm si odražený kotouč jako první našla KELLY BROWNEOVÁ, která zakončila za bezmocnou gólmanku – 3:3! Asistence: Margaret Nicholsonová.
    46:22 Casey O'BRIENOVÁ - 2:3
     
    46:22
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Konečně, konečně nám americké hokejistky něco předvedly, a hned z toho snižují na nejtěsnější rozdíl! CASEY O'BRIENOVÁ posunula puk na střed Websterové, která už mohla střílet. Místo toho ale vrátila přihrávku do úhlu O'Brienové, jež přišpendlila kotouč do bližšího růžku! Ještě to bude pořádné drama – 2:3! Asistence: Casey O'Brienová, Makenna Websterová.
    36:51 Emily RICKWOODOVÁ - 1:3
     
    36:51
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďanky na střídačce skáčou a objímají se, protože jejich pětice na ledě provedla hokejovou rozborku a javorové listy vedou už o dva góly! Adzijaová vrátila puk zadovkou Fillierové, která moc dobře věděla o EMILY RICKWOODOVÉ. Najetá obránkyně dostala kotouč křižným pasem před prázdnou bránu a prostě nemohla zaváhat. Krása – 1:3! Asistence: Sarah Fillierová, Allexis Adzijaová.
    33:29 Allexis ADZIJAOVÁ - 1:2
     
    33:29
    Kanada právě vstřelila branku!
    Konečně parádní hokejový moment a Kanaďanky se využitou přesilovkou poprvé ujímají vedení! Alexie Guayová napřáhla na modré čáře ke střele, která by šla vedle první tyčky. Jenže to by do ní nesměla nádherně vložit hokejku ALLEXIS ADZIJAOVÁ, neboť její teč poslala puk přesně mezi betony roztažené gólmanky – 1:2!
    15:13 Zoe BOYDOVÁ - 1:1
     
    15:13
    Kanada právě vstřelila branku!
    Vyloučená hráčka už se vrátila na led, jenže Američanky se pak za boha nebyly schopné dohodnout, kdo na koho půjde. Zůstaly stát v pasivním pětiúhelníku a vzápětí za to pykají! ZOE BOYDOVÁ totiž jemnou, ale přesnou švihovkou prostřelila všechno před sebou včetně Reedové, která přes hradbu těl včetně spoluhráček nemohla nic vidět. Je vyrovnáno – 1:1! Asistence: Alexie Guayová.
    08:33 Taylor HEISEOVÁ - 1:0
     
    08:33
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američanky rozhodně neměly ideální vstup do zápasu, ale úvodní aktivitu soupeřek přečkaly a hned vzápětí po velké šanci Goslingové se ujímají vedení! Když se před branku nedostaly napoprvé, puk se vrátil na modrou čáru ke Gracie Ostertagové. Její ránu tečovala TAYLOR HEISEOVÁ do odkryté kanadské branky a je to 1:0! Asistence: Gracie Ostertagová, Brita Curlová.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 9. Heiseová (Ostertagová, Curlová), 47. O'Brienová (Websterová), 50. Browneová (Nicholsonová), rozh. náj. Websterová – 16. Boydová (Guayová), 34. Adzijaová (Guayová, Fillierová), 37. Rickwoodová (Fillierová, Adzijaová)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Connorsová (CAN)
    0:1   Heiseová (USA)
    2. série:
    0:1   Fillierová (CAN)
    1:1   Curlová (USA)
    3. série:
    1:1   Daltonová (CAN)
    1:1   Murphyová (USA)
    4. série:
    1:1   Adzijaová (CAN)
    2:1   Websterová (USA)
    5. série:
    2:1   Veilletteová (CAN)


    USA: Reedová (Franková) – Ostertagová (A), Wethingtonová (A), Nicholsonová, Hartmetzová, Nortonová, Simpsonová, Bizalová, Fardenová – Petrieová, Curlová, Heiseová (C) – Murphyová, Websterová, O'Brienová – Knollová, Brownová, Bilkaová – Bloomerová, Shearenová, Flahertyová. Trenér: Joel Johnson.
    Kanada: McArthurová (Woodlandová) – MacEachernová, Vorsterová, Boydová, Guayová, Slobodzianová, Rickwoodová – Connorsová, Fillierová (C), Daltonová – Veilletteová, Forceyová, Goslingová – Correiaová, Adzijaová, McQuiggeová – Kollmanová, Parkerová, Moloughneyová – Shirleyová. Trenérka: Delaney Collinsová.

    Rozhodčí: Fuchselová (DEN), Haacková (GER) – Hammarová (SWE), Kuonenová (SUI)
    thejrc.org