Columbus – Vancouver 2:5 (kon.) | Carolina – Washington 3:4 (kon.) | Florida – Calgary 2:4 (kon.)
Chicago – Winnipeg 2:1 (kon.) | Arizona – Edmonton 2:4 (kon.) | NY Rangers – NY Islanders 2:7 (kon.)
Pittsburgh – Detroit 4:1 (kon.)
konec
Florida Panthers
2:4 (0:0, 1:3, 1:1)
Calgary Flames
Sobota 13.01.2018, 01:30 • BB&T Center, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:14 Mikael BACKLUND - 2:4
     
    59:14
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto. Skvělou práci odvedl Matthew Tkachuk, který kotouč vyvezl až do útočného pásma a poté ho předložil MIKAELU BACKLUNDOVI. Hostující útočník už měl jednoduchou práci když mu stačilo trefit prázdnou bránu. Asistence: Matthew Tkachuk.
     
    58:44
    Další šance domácích. Nahození Ekblada se Rittich marně snažil schovat pod lapačkou a pak měl štěstí, když Trocheck bekhendem minul odkrytou polovinu brány.
     
    58:20
    Brána Floridy už je prázdná a domácí se dostali do šance. Trocheck se prokličkoval k zakončení z mezikruží, avšak on i dorážející Ekblad na Ritticha nevyzráli.
     
    56:19
    Hned po vhazování v útočném pásmu se kotouč dostal k Yandleovi. Ten se zjevil nalevo před Rittichem, ale střelou trefil jen gólmanovo rameno.
    53:03 Jevgenij DADONOV - 2:3
     
    53:03
    Florida právě vstřelila branku!
    Domácí se dočkali snížení. Jako tank nyní Barkov dostal kotouč až do blízkosti brankoviště, avšak ke střele se nedostal. Ke štěstí domácích ale jeden z hráčů Calgary posunul puk k JEVGENIJI DADONOVOVI, jenž neatakován skóroval do odkryté části brány. Bez asistence.
     
    49:12
    Další možnost hostů. Tentokrát Stajan vyřešil přečíslení dvou na jednoho střelou, ale ta šla mimo vzdálenější tyč brány.
     
    43:04
    Barkov měl prostor mezi kruhy a z otočky okamžitě vypálil. Pak ještě zahrozil Pysyk, nicméně Rittich i tyto pokusy zneškodnil.
     
    39:47
    Aleksander Barkov se dostal do úniku. Finský šikula zkusil rychlou forhendovou kličku, ale zakončení poslal vedle Rittichovy brány.
     
    36:39
    Dvě trestné minuty si vykoledoval Mark Jankowski (CGY). Provinil se totiž hákováním.
     
    36:26
    Florida přispěchala s rychlou reakcí. Malginovu střelu Rittich dokázal vyrazit a poté si poradil i s nebezpečnými dorážkami z bezprostřední blízkosti.
    36:15 Johnny GAUDREAU - 1:3
     
    36:15
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Kanadský celek využívá přesilovou hru. Dlouho sice nepřicházela další střela, ale nakonec to z levého kruhu zkusil JOHNNY GAUDREAU. Hostující hvězda poslala kotouč přesně mezi ruku a tělo Reimera, který mezeru nedokázal zavřít včas. Asistence: Sean Monahan, Mikael Backlund.
     
    35:14
    Do obrovské šance se dostal Monaham. Střelec úvodní branky Calgary byl sám před Reimerem, ale ten předvedl kvalitní zákrok ramenem.
     
    34:58
    Okamžitě po Rittichově zákroku se Jamie McGinn (FLA) pustil do bitky s TJ Brodiem (CGY). Domácí hráč dostává trest na 2+2 minuty a hostující jen nad dvě minuty.
     
    30:47
    Malgin však získal aspoň přesilovou hru. Mikael Backlund (CGY) je potrestán za sekání.
     
    30:46
    Hned po buly ve středovém kruhu se do šance natlačil Malgin. Jeho střela zprava zamířila pouze do lapačky Davida Ritticha.
    30:38 Matthew TKACHUK - 1:2
     
    30:38
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Hosté otáčejí nepříznivý vývoj zápasu a jdou do vedení. Díky napadání se Plameny usadily v útočném pásmu, načež přišla dobrá střela do Reimerova betonu. Od něj se kotouč odrazil k osamocenému MATTHEW TKACHUKOVI, jenž puk v pohodě poslal do prázdné brány. Asistence: Travis Hamonic, Mikael Backlund.
     
    25:12
    Okamžitě po nahození na Ritticha se český gólman dostal do těžké pozice. Div, že se nikdo z domácích nedostal k dorážce do odkryté části brány.
    21:00 Sean MONAHAN - 1:1
     
    21:00
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Parádní vstup do druhé periody. Po inkasování branky se hosté usadili v útočném pásmu a rychlou kombinací dostali kotouč k volnému SEANU MONAHANOVI. Ten se odhodlal k rychlé střele zápěstím a svižnou střelou do horní části brány Reimerovi nedal šanci. Asistence: Dougie Hamilton, Mark Giordano.
    20:27 Jevgenij DADONOV - 1:0
     
    20:27
    Florida právě vstřelila branku!
    Domácí druhou třetinu zahájili přesilovou hrou a jdou do vedení! Huberdeau záhy napravil svou nepřesnost, když získal kotouč a přihrávkou mezi kruhy oslovil JEVGENIJE DADONOVA. Ruský forvard se opřel do střely z prvního doteku a kotouč prolétl nad Rittichovým betonem do sítě! Asistence: Jonathan Huberdeau, Vincent Trocheck.
     
    19:40
    Dvouminutový trest za podražení si vykoledoval David Rittich (CGY), který ke kotouči nepustil Huberdeaua. Trest odpyká Matthew Tkachuk.
     
    19:26
    Dadonov měl dost prostoru u brankoviště a dokázal tečovat nabídku od modré čáry. Kotouč šel jen kousek vedle brány Davida Ritticha.
     
    17:27
    Hodně práce měl nyní Rittich. Český gólman nejprve zneškodnil Barkovovu střelu z mezikruží a poté si dvakrát poradil s nebezpečnými pokusy Jevgenije Dadonova.
     
    15:10
    Curtis Lazar dostal přihrávku od zadního mantinelu, okamžitě si kotouč stáhl na bekhend, avšak následným zakončením našel pouze Reimera.
     
    14:04
    A šance také pro domácí. Huberdeau si dobře sjel před bránu, z hranice brankoviště kotouč usměrňoval na Ritticha, jenž se však bleskově přemístil.
     
    13:54
    Reimer teď hosty přivádí k šílenství. Po střele z levého kruhu mu sice vypadl kotouč, ale poté se Reimer dokázal natáhnout a dokázal zneškodnit Monahanovu bezprostřední dorážku.
     
    12:58
    Obrovská možnost Calgary. Gaudreau přihrávkou zprava oslovil Seana Monahana, který byl sám před Reimerem, avšak střelu poslal přesně do hrudi gólmana.
     
    08:37
    Nedovoleným bráněním si nyní pomohl Aaron Ekblad (FLA). Druhý dvouminutový trest pro domácího obránce v tomto utkání.
     
    02:59
    Domácí zahajují zkrácenou přesilovou hrou a okamžitě se dostali do šance. Po souhře na jeden dotek šel kotouč k nehlídanému Barkovovi, avšak Rittich se skvěle stačil přesunout.
     
    01:54
    TJ Brodie (CGY) se při bránění rozjetého Trochecka dopustil držení protihráče.
     
    00:41
    Je tady úvodní přesilová hra. Aaron Ekblad (FLA) se natahoval po soupeři a nakonec je z toho podražení.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 21. Dadonov (Huberdeau, Trocheck), 54. Dadonov – 21. Monahan (D. Hamilton, Giordano), 31. Tkachuk (Hamonic, Backlund), 37. J. Gaudreau (Monahan, Backlund), 60. Backlund (Tkachuk)


    Florida Panthers: Reimer (Säteri) – Yandle (A), Ekblad, Matheson, Pysyk, Weegar, Petrovic – Huberdeau, Barkov (A), Dadonov – J. McGinn, Bjugstad, Trocheck – Brickley, Malgin, Vrbata – Haley, MacKenzie (C), Sceviour.
    Calgary Flames: Rittich (M. Smith) – Giordano (C), D. Hamilton, Brodie, Hamonic, Kulak, Stone – J. Gaudreau, Monahan (A), Ferland – Tkachuk, Backlund, Brouwer (A) – S. Bennett, Jankowski, Hathaway – Lazar, Stajan, Mangiapane.

    Rozhodčí: Charron, Hebert – McCoshen, McCann

    Diváci: 14 519
    thejrc.org