Salzburg – K. Vary 4:1 (kon.) | Slavia – Kometa Brno 3:5 (kon.) | Zlín – Mountfield HK 2:3 (po s.n.)
Č. Budějovice – HC Plzeň 6:4 (kon.) | Sparta – Liberec 2:3 (1:2 po s.n.) | Vítkovice – Pardubice 4:3 (po pr.)
Havlíčkův Brod – Letňany 4:3 (po pr.)
konec
HC Motor České Budějovice
6:4 (2:4, 3:0, 1:0)
HC Plzeň 1929
Sobota 13.01.2018, 12:30Extraliga staršího dorostu • 14. kolo
Partner:
     
    Motor především díky skvěle odehrané druhé třetině bere z dnešního utkání cenné tři body do tabulky! Své vítězství zpečetil ještě jednou brankou ve třetí třetině. Děkuji vám za pozornost, z tohoto utkání je to vše. (14:35:27)
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Plzeň si sice v posledních okamžicích vytvořila solidní tlak, jenže i díky obětavosti domácích hráčů se dostal na Dvořáka v posledních okamžicích zápasu jen jediný pokus. Pravděpodobně se již nic nestane!
     
    58:54
    Filip Pilc opět mizí na střídačku svého týmu. Hosté to zkusí v šesti hráčích proti pěti.
     
    58:26
    V útočném pásmu Motoru dobře napadal Aleš Řezáč, který pozdržel rozehrávku Plzně a ušetřil cenné vteřiny, které zbývají do konce zápasu.
     
    58:09
    Střídačka Plzně si bere oddychový čas!
     
    57:50
    Na ledové ploše toho v posledních okamžicích moc k vidění nebylo. Domácí se spíše brání a Plzeň se zkouší prodrat za vstřeleným gólem. Mezitím Lukáš Pilc prchá na střídačku svého týmu!
     
    55:31
    Ondřej Vaculík přejel útočnou modrou čáru a vydal se až do zakončení. Zkoušel to k bližší tyči. Na tomtéž místě byl ale také připravený Pilc, jenž kotouč podržel.
     
    53:34
    Od jednoho z obránců mířila prudká přihrávka, který by skončila na zakázaném uvolnění, jenže po ní skočil Jakub Čížek a puku se ještě dotkl.
     
    51:36
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Plzeň bude muset přidat, pokud chce z tohoto utkání nějaký bodový zisk! ALEŠ ŘEZÁČ vypálil z otočky. Jeho pokus se ještě otřel o některého z bránících hráčů a následně zapadl až za Pilcova záda! Asistence: Šimon Kubíček, Jakub Čížek.
     
    51:00
    Nyní musel být pozorný i Dvořák. Mezírku mezi rukou a tělem si ale pohlídal a puk uschoval.
     
    50:18
    Jiří Egert zvolil místo přihrávky na modrou čáru střelu, což se neukázalo jako lepší varianta. Plzeňští se totiž dostali ke kotouči a následně ho vyhazují přes všechny čáry až ke Dvořákovi.
     
    48:38
    Vojtěch Pánek je zpět na ledové ploše. Zhruba tříminutová přesilová hra domácích hokejistů tedy může začít.
     
    48:05
    Patrik Škola to zkusil od modré čáry. Trefil clonícího obránce, od kterého se puk dostává ale opět na hole českobudějovických hráčů. Ti tak mohou pokračovat v útoku.
     
    47:46
    Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (Mužík – 2 min. + 2 min., vysoká hůl).
     
    47:38
    Radek Mužík z levého kruhu pálil z nápřahu. Ráně dal sice razanci, ale ne potřebnou přesnost. Dvořák vyrazil puk bez větších problémů.
     
    46:38
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Pánek – 2 min., podražení).
     
    45:29
    V obranné třetině Motoru se srazili hned dva hostující útočníci. Ani jeden z nich se delší dobu nezvedal, nakonec jsou ale oba v pořádku a po svých odjíždějí na střídačku.
     
    44:31
    Jiří Egert chtěl střílet, ale puk mu z hole utekl na brankoviště Pilce. Přesto z toho ale byla zajímavá situace! Po dorážce se totiž natahoval jeden z českobudějovických hráčů. Bohužel pro něj a jeho tým bez úspěchu.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 6. Egert (Krcho), 9. Masopust (Krcho), 29. Kubíček (Krcho), 30. Egert (Krcho), 38. Egert (TS), 52. Řezáč (Kubíček, J. Čížek) – 5. Mužík (Šilhán, Kaňák.), 13. Matyášek (Hajšman, Kolda), 13. Lang (Mužík, Přikryl), 17. Přikryl (Lang, Hajšman)


    HC Motor České Budějovice: Dvořák (Baloun) – Pánek, Vávra, Kubíček, Škola, A. Čížek, Šafář, Hubata – Silný, Krcho, Řezáč, Tisoň, Egert, Hrubec, Vaculík, J. Čížek, Melichar, Masopust, Grossmann
    HC Plzeň 1929: Pilc (Altrichter) – Kaňák, Novák, Kovařík, Šilhán, Šiller, Staněk – Hajžman, Přikryl, Kolda, Matiášek, Princl, Rohla, Hajšman, Procházka, Lang, Hasman, Šeba, Mužík

    Rozhodčí: Poskočil – Jílek, Šperl
    thejrc.org