Salzburg – K. Vary 4:1 (kon.) | Slavia – Kometa Brno 3:5 (kon.) | Zlín – Mountfield HK 2:3 (po s.n.)
Č. Budějovice – HC Plzeň 6:4 (kon.) | Sparta – Liberec 2:3 (1:2 po s.n.) | Vítkovice – Pardubice 4:3 (po pr.)
Havlíčkův Brod – Letňany 4:3 (po pr.)
konec
HC Motor České Budějovice
6:4 (2:4, 3:0, 1:0)
HC Plzeň 1929
Sobota 13.01.2018, 12:30Extraliga staršího dorostu • 14. kolo
Partner:
     
    Motor především díky skvěle odehrané druhé třetině bere z dnešního utkání cenné tři body do tabulky! Své vítězství zpečetil ještě jednou brankou ve třetí třetině. Děkuji vám za pozornost, z tohoto utkání je to vše. (14:35:27)
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Plzeň si sice v posledních okamžicích vytvořila solidní tlak, jenže i díky obětavosti domácích hráčů se dostal na Dvořáka v posledních okamžicích zápasu jen jediný pokus. Pravděpodobně se již nic nestane!
     
    58:54
    Filip Pilc opět mizí na střídačku svého týmu. Hosté to zkusí v šesti hráčích proti pěti.
     
    58:26
    V útočném pásmu Motoru dobře napadal Aleš Řezáč, který pozdržel rozehrávku Plzně a ušetřil cenné vteřiny, které zbývají do konce zápasu.
     
    58:09
    Střídačka Plzně si bere oddychový čas!
     
    57:50
    Na ledové ploše toho v posledních okamžicích moc k vidění nebylo. Domácí se spíše brání a Plzeň se zkouší prodrat za vstřeleným gólem. Mezitím Lukáš Pilc prchá na střídačku svého týmu!
     
    55:31
    Ondřej Vaculík přejel útočnou modrou čáru a vydal se až do zakončení. Zkoušel to k bližší tyči. Na tomtéž místě byl ale také připravený Pilc, jenž kotouč podržel.
     
    53:34
    Od jednoho z obránců mířila prudká přihrávka, který by skončila na zakázaném uvolnění, jenže po ní skočil Jakub Čížek a puku se ještě dotkl.
     
    51:36
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Plzeň bude muset přidat, pokud chce z tohoto utkání nějaký bodový zisk! ALEŠ ŘEZÁČ vypálil z otočky. Jeho pokus se ještě otřel o některého z bránících hráčů a následně zapadl až za Pilcova záda! Asistence: Šimon Kubíček, Jakub Čížek.
     
    51:00
    Nyní musel být pozorný i Dvořák. Mezírku mezi rukou a tělem si ale pohlídal a puk uschoval.
     
    50:18
    Jiří Egert zvolil místo přihrávky na modrou čáru střelu, což se neukázalo jako lepší varianta. Plzeňští se totiž dostali ke kotouči a následně ho vyhazují přes všechny čáry až ke Dvořákovi.
     
    48:38
    Vojtěch Pánek je zpět na ledové ploše. Zhruba tříminutová přesilová hra domácích hokejistů tedy může začít.
     
    48:05
    Patrik Škola to zkusil od modré čáry. Trefil clonícího obránce, od kterého se puk dostává ale opět na hole českobudějovických hráčů. Ti tak mohou pokračovat v útoku.
     
    47:46
    Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (Mužík – 2 min. + 2 min., vysoká hůl).
     
    47:38
    Radek Mužík z levého kruhu pálil z nápřahu. Ráně dal sice razanci, ale ne potřebnou přesnost. Dvořák vyrazil puk bez větších problémů.
     
    46:38
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Pánek – 2 min., podražení).
     
    45:29
    V obranné třetině Motoru se srazili hned dva hostující útočníci. Ani jeden z nich se delší dobu nezvedal, nakonec jsou ale oba v pořádku a po svých odjíždějí na střídačku.
     
    44:31
    Jiří Egert chtěl střílet, ale puk mu z hole utekl na brankoviště Pilce. Přesto z toho ale byla zajímavá situace! Po dorážce se totiž natahoval jeden z českobudějovických hráčů. Bohužel pro něj a jeho tým bez úspěchu.
     
    42:44
    Ondřej Vaculík držel kotouč před Pilcem docela dlouhou dobu, nakonec proti dvěma obráncům Plzeňských ale neuspěl. Na druhou stranu tak mohou jít hosté.
     
    41:31
    Jeden z hráčů Plzně vyhodil puk jen na vlastní střídačku. Všichni na střídačce přítomní se ale stihli včas vyhnout. Přesto svému spoluhráči asi nepoděkují.
     
    40:35
    Jakub Novák chtěl sestřelit ve středním pásmu Aleše Řezáče. Ten se ale včas zpevnil a nakonec to byl Novák, kdo se ocitl na ledové ploše.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    S druhou třetinou mohou být českobudějovičtí hráči více než spokojení! Podařilo se jim vstřelit tři přesné zásahy, čímž otočili skóre z 2:4 na nýnějších 5:4! Jestli vedení dokáží udržet, to se dozvíme v posledních dvaceti minutách.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:15
    Dvořák musel vyjet z branky, aby odpálil kotouč před dojíždějícím hráčem Plzně. To se mu podařilo, poslal ho o mantinel do útočného pásma, kde ho zachytil Vaculík. Byl ale přistižen v ofsajdovém postavení.
     
    38:54
    Jiří Egert pálil i nyní, teď mu ale střela nesedla. Puk nakonec skončil mimo Pilcovu branku.
     
    37:52
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Skvělá třetina ze strany českobudějovických hráčů je zpečetěna! Samostatný nájezd jel JIŘÍ EGERT, který forhendovou střelou překonává Pilce, i když si na kotouč plzeňský brankář zřejmě sáhl!
     
    37:52
    Po faulu na domácího útočníka uvidíme samostatný nájezd!
     
    37:13
    Řezáčova přihrávka na Hrubce nebyla z těch nejpřesnějších. K puku se tak zadarmo dostali hokejisté Plzně, který se osvobozují a v téhle přesilové hře Motoru se toho již pravděpodobně moc nestane.
     
    36:34
    A obránce Šimon Kubíček pálí i nyní! Jeho střela ani teď nebyla vůbec špatná, ale proti byl opět Pilc, který tentokrát zasahuje vyrážečkou.
     
    35:37
    Šimon Kubíček nebyl vůbec daleko od druhého vstřeleného gólu, ale Pilc byl proti! Proti střele z nápřahu předvedl plzeňský brankář výstavní zákrok lapačkou!
     
    35:26
    Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (Šilhán – 2 min., krosček).
     
    34:44
    Nepřesná rozehrávka domácích hráčů vrací puk zpět do plzeňského držení. Uvidíme, zda se Plzeňští probojují až do nějaké zajímavější šance.
     
    33:59
    Jakub Procházka vymyslel hezkou přihrávku mezi kruhy na Josefa Hasmana! Hasman ale této příležitosti nevyužil. Branku vůbec netrefil.
     
    32:50
    Martin Tisoň si udělal z obránce Plzně, který se vracel, kuželku, ale jeho následné zakončení končí jen nad horní tyčí Pilcovy branky!
     
    31:39
    Střela Radka Mužíka nebyla nijak nebezpečná nebo branku ohrožující. Mužík poslal svůj pokus mimo pravou Dvořáku tyč.
     
    29:51
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí stahují dvougólové manko! Vojtěch Krcho vybídl ke skórování JIŘÍHO EGERTA a ten tuto nabídku přijal! Asistence: Vojtěch Krcho.
     
    29:42
    Patrik Škola vyslal méně nápadnou střelou, ale Pilc s ní měl problémy! Kotouč vyrazil jen před sebe, o čemž dlouhou dobu nevěděl. Poté pro něj ale skočil a dorážku Patrika Školy znemožnil.
     
    28:57
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    I domácí hokejisté proměňují přesilovou hru a zápas opět bude o něco zajímavější! Od modré čáry zacílil na úplně přesně do horního rohu ŠIMON KUBÍČEK, jenž si připisuje čistý průstřel! Asistence: Vojtěch Krcho.
     
    28:32
    Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (Přikryl – 2 min., podražení).
     
    27:11
    Po střele Jakuba Čížka se puk od betonu Pilce odrážel směrem k Matouši Hrubcovi. Hrubec se ale k dorážce nakonec nedostal.
     
    26:04
    S pokusem Alberta Šillera od modré čáry neměl Dvořák problém! Celou dobu na něj viděl a mohl ho tak v pohodě uschovat v lapačce.
     
    25:12
    Jakub Čížek sebral puk hned po vhazování ve středním pásmu a přejel modrou čáru. Z větší dálky ale trefuje jen clonícího obránce.
     
    24:28
    Šimon Kubíček to nemyslel špatně! Střílené přihrávce na Hrubce dal až příliš velkou razanci. Druhý jmenovaný neměl moc šancí, jak nasměrovat puk do branky.
     
    23:53
    Puk se ocitl mimo hrací plochu po odrazu od jednoho z domácích hokejistů. Uvidíme vhazování po levé ruce Dvořáka.
     
    22:43
    Na druhé straně zahrozil Aleš Řezáč, který jel k brance Plzně z levé strany z pohledu brankáře. Střelu zkoušel nacpat pod víko, ale neúspěšně. Přestřelil.
     
    22:12
    Šimon Kubíček se dostal k puku v rohu kluziště v obranném pásmu Motoru. Následně českobudějovický tým poprvé osvobozuje.
     
    21:46
    Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (Šeba – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Šafář – 2 min., hrubost).
     
    21:46
    Richard Šeba dostával puk do dobré pozice, ale díky agilnosti domácích obránců nebyl ke střeleckému pokusu puštěn. Před brankou Dvořáka poté nastala menší potyčka, ze které vzejdou tresty.
     
    20:50
    Přesilovková kombinace Plzně skončila dorážkou po střele od modré čáry. Dvořák se ale dobře natáhl a lapil kotouč.
     
    20:19
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (A. Čížek – 2 min., podražení).
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V první třetině nouze o góly jednoznačně nebyla! Oba týmy se dostaly do vedení, po prvních dvaceti minutách hry ale může být šťastnější Plzeň, která vede o dva přesné zásahy. Zda bude utkání v nastoleném trendu pokračovat, sledujme ve druhé třetině!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:22
    Od modré mohl z první pálit Ondřej Staněk, jenže se střelou počkal a poté trefil jen prvního bránícího hráče. Na druhou stranu jde o chvíli později domácí tým.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:17
    Celkem výhodného odrazu kotouče využil Patrik Škola, který si pro něj z útočné modré sjel a vystřelil. Pilc zasahovat nemusí, tento pokus jde také mimo.
     
    17:20
    Z velké vzdálenosti to zkusil Jan Vávra. Jeho pokus ale mezi tři tyče nešel, prolétl jen kolem Pilcovy levé tyče.
     
    16:02
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeň jde poprvé v utkání do dvoubrankového trháku! Puk před branku Dvořáka poslal Martin Lang a FILIPU PŘIKRYLOVI do něj stačilo jen plácnout. Dvořákovi propadl kotouč mezi betony. Asistence: Martin Lang, Kamil Hajšman.
     
    15:51
    O několik dorážek se na brankovišti postaral Matyáš Grossmann, za což si od soupeřových obránců vysloužil i pár ran.
     
    15:43
    Z následného vhazování se dostal puk na modrou čáru, kde se ho ujal Šimon Kubíček. Prověřil Pilce velmi dobrou střelou a ačkoliv si plzeňský brankář nebyl jistý, kotouč dokázal zachytit včas.
     
    15:37
    Hubata se bez problémů dokázal vrátit a rozhodčí píská zakázané uvolnění ku prospěchu domácích hráčů.
     
    14:50
    Jakub Čížek opět dostal nabito na pravé křídlo z pohledu Lukáše Pilce. Jakub Čížek to zkoušel do horních míst branky, ale horní tyč přestřelil.
     
    12:59
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Vypadá to, že o góly v tomto utkání nouze rozhodně nebude. Radek Mužík jel s kotoučem směrem na Dvořáka, když v tom si všiml dobře najíždějícího MARTINA LANGA na vzdálenější tyči. Poslal mu přihrávku a pro Langa nebylo obtížné uklidit puk do odkrytých míst branky. Asistence: Radek Mužík, Filip Přikryl.
     
    12:21
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Máme opět srovnáno! Plzeň proměňuje přesilovou hru velmi rychle. JANU MATYÁŠKOVI se podařilo dostat kotouč až za brankovou čáru! Asistence: Kamil Hajšman, Matěj Kolda.
     
    11:56
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (A. Čížek – 2 min., faul kolenem).
     
    11:02
    Aleš Řezáč zavezl puk do útočného pásma a následně ho přenechal najíždějícímu Jakubu Čížkovi. Čížek zvolil střelu z většího úhlu, která nebyl vůbec špatná! Místo na bližší tyči si ale Pilc svou vyrážečkou pohlídal.
     
    10:13
    Jan Vávra zablokoval pokus jednoho z plzeňských hráčů. Kotouč se otřel o ochrannou síť, tudíž uvidíme vhazování před domácím brankářem.
     
    08:45
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Českobudějovičtí otáčejí stav utkání ve svůj prospěch! Vojtěch Krcho dorážel puk z těsné blízkosti branky, s tím si ale Pilc ještě poradil. ŠIMON MASOPUST poté předvedl důraz před brankou a kotouč za brankovou čáru dokázal procpat. Asistence: Vojtěch Krcho.
     
    08:15
    Jakub Čížek to zkusil z křídla. Ani jeho pokus nebyl čistý, ještě se otřel o někoho před brankou a nakonec také skončil mimo branku.
     
    07:23
    Jedna z plzeňských střel nyní šla velmi výrazně mimo Dvořákovu branku, protože do ní sáhl Michal Silný. Uvidíme vhazování po Dvořákově levici.
     
    06:50
    Melichar udržel pro domácí útočné pásmo. Motor tak může pobýt v útoku a zkusit ohrozit plzeňskou klec.
     
    05:27
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí rychle odpovídají a srovnávají stav! Puk z obranného pásma Motoru vyvezl JIŘÍ EGERT až do pásma útočného. Před brankou Pilce poslal přihrávku na Vojtěcha Krcha, který mu ještě puk vrátil a Egert se z těsné blízkosti nezmýlil! Asistence: Vojtěch Krcho.
     
    04:11
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeňští se dostali poprvé do útočného pásma a hned je z toho úvodní branka v zápasu! Od modré čáry dobře vystřelil Adam Šilhán. Do jeho pokusu před brankou sáhl ještě RADEK MUŽÍK, který ztečoval puk do horních pater branky! Asistence: Adam Šilhán, Nicholas Kaňák,
     
    03:15
    Jakub Čížek vybruslil z rohu kluziště až doprostřed kruhu, odkud zkoušel ohrozit Pilce střelou z forhendu. Naštěstí pro Plzeň zamířil jen do prvního blokujícího hráče. Mezitím se Šilhán vrací na ledovou plochu.
     
    02:24
    Šafář byl úplně volný na modré čáře, ale přihrávku nedostal. Namísto toho jsme viděli dobrou dorážku Vojtěcha Krcha před brankou, jenže puk jen prosvištěl nad horní tyčí.
     
    01:34
    Aleš Řezáč našel na vzdálenější tyči volného Jakuba Čížka, kterému ale puk přeskočil hokejku. Čížek tak z dobré pozice střílet nemohl.
     
    01:12
    Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (Šilhán – 2 min., podražení).
     
    00:09
    Puk na úvodním vhazování vyhráli domácí hokejisté, ale Adam Čížek nepřesně rozehrál, a proto se puk stěhuje na hokejky plzeňských hokejistů.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Dvořák (Baloun) – Pánek, Vávra, Kubíček, Škola, Čížek, Šafář, Hubata – Silný, Krcho, Řezáč, Tisoň, Egert, Hrubec, Vaculík, Čížek, Melichar, Masopust, Grossmann

    HC Plzeň 1929: Pilc (Altrichter) – Kaňák, Novák, Kovařík, Šilhán, Šiller, Staněk – Hajžman, Přikryl, Kolda, Matiášek, Princl, Rohla, Hajšman, Procházka, Lang, Hasman, Šeba, Mužík

    Rozhodčí: Poskočil – Jílek, Šperl.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 6. Egert (Krcho), 9. Masopust (Krcho), 29. Kubíček (Krcho), 30. Egert (Krcho), 38. Egert (TS), 52. Řezáč (Kubíček, J. Čížek) – 5. Mužík (Šilhán, Kaňák.), 13. Matyášek (Hajšman, Kolda), 13. Lang (Mužík, Přikryl), 17. Přikryl (Lang, Hajšman)


    HC Motor České Budějovice: Dvořák (Baloun) – Pánek, Vávra, Kubíček, Škola, A. Čížek, Šafář, Hubata – Silný, Krcho, Řezáč, Tisoň, Egert, Hrubec, Vaculík, J. Čížek, Melichar, Masopust, Grossmann
    HC Plzeň 1929: Pilc (Altrichter) – Kaňák, Novák, Kovařík, Šilhán, Šiller, Staněk – Hajžman, Přikryl, Kolda, Matiášek, Princl, Rohla, Hajšman, Procházka, Lang, Hasman, Šeba, Mužík

    Rozhodčí: Poskočil – Jílek, Šperl
    thejrc.org