Olomouc – Prostějov 5:0 (kon.) | Karviná – Zabrze 2:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Zápy 2:0 (kon.)
Senica – Dunajská Lužná 1:0 (kon.) | Vyškov – Brno 1:6 (kon.) | Žilina – Pohronie 0:0 (kon.)
Olomouc – Hlučín 7:0 (kon.) | Bardejov – Michalovce 1:3 (kon.) | Trnava – Opava 3:5 (kon.)
Ostrava – Trenčín 3:0 (kon.) | Plzeň – Sokolov 6:0 (kon.) | Dukla Praha – Neugersdorf 2:0 (kon.)
Žilina B – Dubnica 1:1 (kon.) | Trnava – Opava 3:2 (kon.) | Rapid – Zlín 1:1 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc
7:0 (5:0)
FC Hlučín
Sobota 13.01.2018, 11:30 • Andrův stadion - hřiště UMT, Olomouc • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Olomouc předvedla i v tomto zápase výkon prvoligisty a se soupeřem hrající o dvě patra níže neměla prakticky větší problém. I přesto se však stále na hřišti ukazovalo mnoho prvků typických pro zimní přípravu, Hlučín však některých zaváhání domácích nevyužil. Výhra domácích o sedm branek vývoji na hřišti tak celkem odpovídala. Ode mě je to z Olomouce vše, přeji hezký zbytek dne. (13:13:59)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Presink Olomouce nadělal velké problémy hlučínské defenzívě, hlavně Vašíček se ukazuje jako znovuzrozený forvard. Na to, že hraje po zdravotní pauze, předvádí své rychlostní předpoklady v plné parádě.
     
    88
    Domácí pokračují v kombinaci na své polovině, Radakovič ale teď lehce zpomalil postup vpřed. Ofenzíva domácích nebyla dostatečně zkonsolidovaná.
     
    87
    Zmrzlý musel podstoupit s Ondrušíkem těžký souboj, ale nakonec svého soupeře přetlačil. Hlučín i tak bude nyní vhazovat.
     
    85
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hlučín nyní znovu kapituloval. Po náhodném odrazu od beku hostů se dostal k zakončení ONDŘEJ ZMRZLÝ, který si jen pohrál se soupeři a poslal míč po Plškově pasu pod padajícím brankářem do sítě. Hanáci tak vedou již o sedm branek.
     
    84
    Zahradníček se dostal přesně před vápnem k zakončení, jenže jeho rána nakonec letěla jen do boční sítě. Hlučín si mlže pořádně oddechnout.
     
    81
    Hosté zkouší ještě vysoké napadání, zatím se však nic z této taktiky nedaří vytvořit. Sigma je nadále velmi pozorná.
     
    79
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácím nakonec přeci jen první akce ve druhé půli vychází. Po rychlém překombinování hlučínské defenzívy se dostal na penaltovém puntíku k ráně JAKUB PLŠEK, pro něhož už jsou takovéto situace formalitami. Hlučínský strážce branky moc šancí na zákrok neměl.
     
    78
    Hlučín se hnal vehementně na soupeřovu bránu, jenže hosté zřejmě nepočítali s návratem Radakoviče, míč tak skončil nakonec okamžitě v zámezí.
     
    76
    Vašíček se držel po ostrém souboji se soupeřem za koleno, podle všeho je však v pořádku. Hra tak pokračuje bez výraznějších přerušení.
     
    74
    Hanákům nyní proti Hlučínu moc překvapení nevychází, neboť se přizpůsobili jeho hře a tempu. Hosté tak celkem v defenzívě soupeře prozatím stačí.
     
    73
    Sladký se postupem času začíná osmělovat v ofenzivní práci, která ho tak zdobila jako obránce v HET lize. Pro Sigmu tak vybojoval rohový kop, z něj se však i vinou nepřesné komunikace nakonec žádná šance neurodila.
     
    72
    Vašíček i Sladký zkoušeli změnit trend druhého poločasu v neefektivnosti svých akcí, jenže ani jednomu rána nevyšla. Míč se tak vznesl asi o tři metry nad horní tyčkou.
     
    71
    Ondrušík obdržel kopačkou soupeře lehčí zásah do chrániče, což bylo pokynem pro rychlé přerušení hry. Olomouci byl totiž zapískán obranný faul na pravém křídle.
     
    70
    Hálovi náběh po levém křídle nevyšel, což byl pokyn pro represink Hanáků. Hlučín pro tentokrát ale uspěl, míč má i nadále na svých kopačkách.
     
    69
    Houska s Radakovičem dokonale překvapili Hlučín v rychlosti přechodu do útoku, na soupeře si však nevyšlápli. Jejich cestě k bráně chyběla v konečném důsledku přesnost ve finální přihrávce.
     
    68
    Vašíček se jako nejlepší hlavičkář ve vápně dostal k zakončení, ale i on neměl potřebné štěstí. Jeho pohotové trknutí do balónu letělo do levé tyče.

    Johan Čáp

    Branky: 4. Hála, 12. Zlatohlávek, 26. Yunis (pen.), 34. Zahradníček, 42. Yunis, 79. Plšek, 85. Zmrzlý

    Karty:   24. Málek (HLU)


    SK Sigma Olomouc: Reichl – Sladký, Kotouč (33. Neuer), Radakovič, Sláma – Zifčák (33. Zahradníček), Zmrzlý, Houska, Zlatohlávek (33. Plšek), Hála – Yunis (46. Vašíček)
    Náhradníci: Gröger – Neuer, Zahradníček, Plšek, Vašíček

    FC Hlučín: Kodeš – Hudeczek (21. Mac), Heinik, Žižka (46. Rychnovský) – Štefek, Málek (38. Dostál), Foltýn (63. Sedláček), Massaniec – Ondrušík, Kraut (59. Jančík), Fojtík (57. Dočkalík)
    Náhradníci: Chvěja – Rychnovský, Sedláček, Dostál, Mac, Jančík, Dočkalík
    thejrc.org