Rusko – Kanada 1:5 (kon.) | USA – Švédsko 9:3 (kon.)
konec
USA
9:3 (3:1, 6:0, 0:2)
Švédsko
Sobota 13.01.2018, 17:30 • Dmitrov • Mistrovství světa žen do 18 let • Finále
Partner:
     
    Americké hokejistky v čele s kapitánkou Taylor Heiseovou zvedají nad hlavu pohár pro mistryně světa. Obrovská gratulace!
     
    Hokejistky Spojených států do 18 let se počtvrté v řadě stávají světovými šampionkami!
     
    56:11
    No ale teď si vylepší aspoň sebevědomí. Heiseová v průniku dvou na jednu vyzvala ke skórování Petrieovou, ale ta našla u tyčky jenom nastavenou lapačku Dahlgrenové!
     
    53:33
    No vida, a na světě mohl být čtvrtý švédský gól! Na brankovišti dorážela znovu Lina Ljungblomová, ale Reedová se betonem roztáhla po čáře!
    LJUNGBLOMOVÁ - 9:3
     
    48:48
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    No vida, tak Švédky i další přesilovku opravdu využívají a čeští rodiče, kteří po druhé třetině odešli na ubikaci, mohou litovat! LINA LJUNGBLOMOVÁ dostala moc prostoru, nabruslila si do mezikruží a pak vyslala přesnou střelu na bližší růžek, za níž se Reedová jen smutně ohlédla – 9:3. Bez asistence.
     
    47:35
    Dominique Petrieová (USA) to při forčekinku přehnala a odchází si odpočinout na dvě minuty za podražení. Tak uvidíme, zda Švédky i další přesilovku zužitkují.
    ANTONSSONOVÁ - 9:2
     
    41:28
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Jak kolemjdoucí kolega říká, vypadá to ještě na drama. Švédky totiž celkem po zásluze proměňují pokračující přesilovku v gól! Od modré čáry střílela Maja Nylén-Perssonová a před brankovištěm prokázala velkou pohotovost JENNY ANTONSSONOVÁ – 9:2. Asistence: Maja Nylén-Perssonová, Josefin Bouvengová.
     
    39:55
    Vyloučení v týmu USA (Bloomerová – 2 min., hákování).
    35:31 KNOLLOVÁ - 9:1
     
    35:31
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Další gól ve švédské síti! Přesilovou hru dokázala využít KATELYN KNOLLOVÁ, která zužitkovala přihrávku od Hartmetzové. Asistence: Hadley Hartmetzová, Hannah Bilkaová
     
    34:40
    A je tu další přesilová hra amerického týmu! Na trestnou lavici míří Malou Berggrenová za hákování.
     
    31:33
    Vyloučená Nylenová je zpět na ledě a švédský tým je v plném počtu!
     
    29:33
    Americké juniorky si navíc zahrají další přesilovou hru! Na trestnou lavicí míří Nylenová, která se provinila v rohu kluziště hákováním.
     
    25:38
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Amholtová, přichází Dahlgrenová.
     
    25:38
    Švédský tým si bere oddechový čas!
    25:38 MURPHYOVÁ - 8:1
     
    25:38
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Gólová mašina amerických juniorek nezastavuje! Ba naopak, míří nezastavitelným tempem dál! Po dalším rychlém brejku se před švédskou gólmanku dostala ABIGAIL MURPHYOVÁ, která svým bekhendovým blafákem překonala Amholtovou! Asistence: Makenna Websterová, Allyson Simpsonová.
    24:15 PETRIEOVÁ - 7:1
     
    24:15
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    A je tady již sedmá branky amerických hokejistek v tomto finálovém duelu! Tady nám to zavání velkým debaklem... Švédskou obranou dokázala projít Taylor Heiseová, která následně z levé strany předložila puk pro DOMINIQUE PETRIEOVOU, a ta dopravila kotouč za záda Amholtové! Asistence: Taylor Heiseová, Britta Curlová.
    23:36 CURLOVÁ - 6:1
     
    23:36
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Americké juniorky hrají v opravdu velkém laufu a přidávají již šestou trefu v tomto finálovém duelu! Přesilovou hru dokázala využít BRITTA CURLOVÁ! Asistence: Madison Bizalová, Sydney Shearenová.
     
    22:15
    Nyní si navíc zahrají přesilovou hru! Na trestnou lavici míří Wilhelmssonová.
    21:27 MURPHYOVÁ - 5:1
     
    21:27
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    A další branka ve švédské síti! Krásnou individuální akci předvedla ABIGAIL MURPHYOVÁ, který se protáhkla kolem dvojice bránících švédských hráček a blafákem do forhendu překonala i Amholtovou! Asistence: Makenna Websterová
    20:33 PETRIEOVÁ - 4:1
     
    20:33
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američanky hned na začátku druhé třetiny navyšují své vedení! Na pravé straně se krásně uvolnila DOMINIQUE PETRIEOVÁ, která si nabruslila mezi kruhy a přesnou střelou k tyči překonala Amholtovou! Asistence: Taylor Heiseová, Britta Curlová.
    19:26 CURLOVÁ - 3:1
     
    19:26
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američanky svou první přesilovku využívají hned po 12 sekundách a kompletují třígólový obrat! Paradoxně jim pomohlo, že Dominique Petrieové sklouzla střela z ostrého úhlu. Před brankovištěm totiž číhala BRITTA CURLOVÁ, která ho bleskově zametla mezi betony Amholtové – 3:1! Asistence: Dominique Petrieová, Taylor Heiseová.
     
    19:14
    Linnea Johanssonová (SWE) je vyloučena za hru tělem.
     
    14:05
    Švédská defenzíva vyrábí pod tlakem velké chyby. Před jejím brankovištěm znovu číhala Dominique Petrieová, jenže k puku to měla přece jenom daleko.
     
    13:23
    Taylor Heiseová si udělala ze své protivnice u mantinelu trhací kalendář a pronikla až do mezikruží. Její nebezpečnou střelu ještě dorážela Petrieová, ale Amholtová se roztáhla po brankoviště a nedovolila třetí americkou radost!
     
    10:46
    Kotouč se znovu motal švédským brankovištěm, nekteří diváci už slavili, ale Američanky nedostaly puk za čáru.
    10:04 O'BRIENOVÁ - 2:1
     
    10:04
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Obrovský kiks ve švédské rozehrávce přihrál Američankám lacinou druhou brankou, kterou otáčejí vývoj utkání! Abigail Murphyová vystihla přihrávku středem hřiště a když mohla sama zakončovat, vybídla před prázdnou brankou CASEY O'BRIENOVOU ke snadné lahůdce – 2:1! Asistence: Abigail Murphyová.
     
    07:45
    První americký útok využil mírného zmatku po střídání a předvedl krásnou akci. Puk šel po ose Curlová – Heiseová – Petrieová, poslední jmenovaná pálila z první, ale střele chyběla patřičná přesnost a Amholtová se rychle přesunula.
    06:14 KNOLLOVÁ - 1:1
     
    06:14
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    A máme vyrovnáno! Casey O'Brienová dostala puk do jízdy a nabruslila si po pravém hrazení do pásma. Mezitím se jí na středu hřiště uvolnila KATELYN KNOLLOVÁ, zpracovala přihrávku a zblízka našla místo ve výstroji Amholtové – 1:1! Asistence: Casey O'Brienová.
    01:35 T. JOHANSSONOVÁ - 0:1
     
    01:35
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je bleskový šok pro favorita zápasu! Švédky se dostaly ke své první útočné akci, a hned z ní otevírají skóre. Selina Ahová nahodila puk od modré čáry a před gólmankou ho přesně tečovala THEA JOHANSSONOVÁ, což Reedovou opravdu hodně překvapilo a proklouzl jí pod výstrojí – 0:1! Asistence: Selina Ahová, Lina Ljungblomová.

    Martin Voltr

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 7. Knollová (O'Brienová), 11. O'Brienová (Murphyová), 20. Curlová (Petrieová, Heiseová), 21. Petrieová (Heiseová, Curlová), 22. Murphyová (Websterová), 24. Curlová (Bizalová, Shearenová), 25. Petrieová (Heiseová, Curlová), 26. Murphyová (Websterová, Simpsonová), 36. Knollová (Hartmetzová, Bilkaová) – 2. T. Johanssonová (Ahová, Ljungblomová), 42. Antonssonová (Nylén-Perssonová, Bouvengová), 49. Ljungblomová


    USA: Reedová (Franková) – Ostertagová (A), Wethingtonová (A), Nicholsonová, Hartmetzová, Nortonová, Simpsonová, Bizalová, Fardenová – Petrieová, Curlová, Heiseová (C) – Murphyová, Websterová, O’Brienová – Knollová, Browneová, Bilkaová – Bloomerová, Shearenová, Flahertyová. Trenér: Joel Johnston.
    Švédsko: Amholtová (26. Dahlgrenová) – Nylén-Perssonová (C), Berggrenová, Lidmanová, Waxinová, Ahová, Olssonová, Beverinová – L. Johanssonová, Lundinová (A), Forsbergová – Bouvengová, Ljungblomová, T. Johanssonová – Antonssonová (A), Brolinová, Wilhelmssonová – Mogrenová, Blomová, Wilhelmssonová – Carlssonová. Trenérka: Ylva Martinsenová.

    Rozhodčí: Cugliettaová (GBR), Senuková – Manthaová (obě CAN), Kainbergerová (AUT).
    ocianews.com