Olomouc – Prostějov 5:0 (kon.) | Karviná – Zabrze 2:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Zápy 2:0 (kon.)
Senica – Dunajská Lužná 1:0 (kon.) | Vyškov – Brno 1:6 (kon.) | Žilina – Pohronie 0:0 (kon.)
Olomouc – Hlučín 7:0 (kon.) | Bardejov – Michalovce 1:3 (kon.) | Trnava – Opava 3:5 (kon.)
Ostrava – Trenčín 3:0 (kon.) | Plzeň – Sokolov 6:0 (kon.) | Dukla Praha – Neugersdorf 2:0 (kon.)
Žilina B – Dubnica 1:1 (kon.) | Trnava – Opava 3:2 (kon.) | Rapid – Zlín 1:1 (kon.)
konec
FC Spartak Trnava
3:2 (2:1)
Slezský FC Opava
Sobota 13.01.2018, 14:10 • UMT hřiště, Senec • Přípravný zápas
     
    Opava zvítězila v prvním vzájemném utkání proti Trnavě 5:3, vedoucí celek slovenské ligy ale dokázal českému týmu porážku oplatit, když po dvou gólech Erika Jirky a vítězného gólu Marvina Egha zvítězil 3:2. Za Opavu skórovali Nemanja Kuzmanović a Tomáš Čelůstka. Konečné skóre. Spartak Trnava 3 Opava 2. (15:56:05)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Za okamžik se rozeběhne poslední minuta dnešního druhého vzájemného připraveného utkání. Trnava vede 3:2.
     
    88
    Andrej Kadlec krásným přízemním centrem z pravého křídla našel na přední tyči z blízkosti zakončujícího Marvina Egha, kterého fantasticky vychytal Lasák! A poté mu pomohl jeden ze spoluhráčů, který míč před brankovou čárou odkopl do bezpečí.
     
    87
    Čelůstka podél levé postranní čáry vysouval dlouhým kolmým pasem Puškáče, útočník Opavy ovšem pod tlakem dvou protihráčů nedokázal míč zpracovat a Trnava se ubránila.
     
    86
    Lasák podruhé v zápase chyboval při rozehrávce a pořádně zavařil Kolískovi, přes kterého se snažil na levé straně hřiště proniknout do šestnáctky Sloboda. Jenže do něj tvrdě narazil a byl mu odpískán faul, po kterém muselo dojít k ošetření opavského stopera.
     
    85
    Marvin Egho odvedl v blízkosti vlastního pokutového území skvělou práci, když si vykoledoval faul a rozehrávky se ujal brankář Urminský.
     
    84
    Erik Jirka dokázal na levém křídle udržet míč na hrací ploše a po dlouhém sprintu se snažil kolmou přihrávkou najít v šestnáctce Čeredničenka, vybíhající Lasák šel ale rychle na zem, aby těsně před ním míč ukryl pod sebou.
     
    83
    Helebrand z pravé strany šestnáctky posílal před bránu nebezpečný a prudký přízemní centr, který na přední tyči odvrátil na rohový kop Ivan Hladík. Následný centr nebezpečí nepřinesl.
     
    82
    Sice už jsem to zmiňoval, ale jelikož je opakování matka moudrosti, Opava porazila Trnavu v prvním utkání hraném od 12:00 v nádherném zápase 5:3. Ani druhý zápas ovšem nikterak nezaostává. Už jsme byli svědky pěti branek a nějaký ten gól je ještě možná před námi.
     
    81
    Spartak Trnava na pravém křídle založil útok dlouhou kolmou přihrávkou podél pravé postranní čáry, míč byl ale příliš prudký a brankář Lasák ho odkopl po krátkém výběhu z brány do bezpečí.
     
    80
    Do konce utkání zbývá odehrát deset minut a vedoucí celek slovenské ligy je na dobré cestě, aby Opavě oplatil porážku z prvního dnešního vzájemného střetnutí, které se hrálo od 12:00.
     
    79
    Hladík na poslední chvíli zablokoval střelu či přízemní centr Opavy z levé strany a následný rohový kop nic kloudného nepřinesl.
    77. Marvin EGHO (TRN) - 3:2


    Zdroj: YouTube – FCSpartak.TV
     
    77
    Trnava právě vstřelila branku!
    MARVIN EGHO na levé straně šestnáctky nasadil Helebrandovi jesličky, a přestože přízemní střelou z úhlu fantastického Lasáka nepřekonal, vzápětí se dostal k dorážce a z blízkosti poslal míč do prázdné brány! Trnava sice přišla o dvoubrankové vedení, krátce před koncem ale znovu vede – tentokrát 3:2!
     
    76
    Hladík se rozhodl založit útok dlouhým nákopem vpřed a míč skončil pouze na kopačce jednoho z hráčů českého celku.
     
    75
    Opava před pár okamžiky rozehrála na pravé straně hřiště rohový kop, po jeho rozehrání se ale k ničemu nedostala.
     
    74
    V Senci začalo před několika minutami hustě snažit a pořadatelé museli zapnout umělé osvětlení, aby hráči vůbec něco viděli.

    Tomáš Reiner

    Branky: 18. Jirka, 40. Jirka, 77. Egho – 41. Kuzmanović, 56. Čelůstka


    FC Spartak Trnava: Urminský – Kadlec, Hladík, Gombala, Janso – Greššák , Sloboda – Jirka, Egho, Čeredničenko – Reynaldo (46. T. Vantruba).
    Slezský FC Opava: Lasák – Kolísek, Radić, Čelůstka – M. Helebrand, Fusek (34. Musila – 62. Socha), Janetzký, Rychlý, Zapalač – Kuzmanović, Puškáč.

    Rozhodčí: Peter Kráľovič. Asistenti: Roman Slyško, Zdeno Štrba
    thejrc.org