Bournemouth – Arsenal 2:1 (kon.) | Liverpool – Manchester City 4:3 (kon.)
konec
Liverpool FC
4:3 (1:1)
Manchester City
Neděle 14.01.2018, 17:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:7. (18:54:23)
     
    Je konec! Liverpool nakonec dokázal i díky dokonalé tříminutovce porazit Manchester City, pro který je to vůbec první letošní porážka na ligové scéně. Velký podíl na tom měly nedůslednosti v obranné linii, po jejíž chybách se domácí dostali k dostačujícímu náskoku, o který se ještě do posledních vteřinek museli strachovat.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Málem bylo vyrovnáno! Na centr si totiž naskočil Agüero, který svojí hlavičku umístil pouze do boční sítě. Domácím určitě zatrnulo!
     
    90+4
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Sadio Mané, přichází Ragnar Klavan.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává James Milner (Liverpool FC).
     
    90+3
    The Reds jsou rázem pod drtivým tlakem. Před malým momentem to z velkého úhlu zkoušel Agüero, míč se ale stočil daleko od branky.
    90+1. Ilkay GÜNDOĞAN - 4:3
     
    90+1
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Tak pozor! Do pokutového území připlachtil centr, který si našel ILKAY GÜNDOGAN, jenž si hrudí zpracoval balón a poté překonal Kariuse.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Poslední minuty sledujeme pouze jednu polovinu hrací plochy, neboť se hosté i nadále snaží o další kontaktní branku. Soupeř ale zkušeně pokrývá nebezpečný prostor.
     
    88
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Mohamed Salah, přichází Adam Lallana.
     
    85
    Citizens se nadechaloval k dalšímu náporu, ten ale utnula až píšťalka hlavního sudího. Fernandinho totiž patrně zahrál horní končetinou.
     
    84
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Je sníženo! Hosté se jednoduchým způsobem dostali do šestnáctky, kde byla Gündoganova střela sražena přesně k BERNARDU SILVOVI, který propálil Kariuse.
     
    83
    A málem tomu bylo skutečně tak. Wijnaldum si přehodil míč na svojí silnější pravou nohu a poté zamířil zhruba půl metru vedle brány. Ederson tuto střelu pouze kontroloval.
     
    82
    Ani předváděná hra Manchesteru City nevypovídá o tom, že by se měl dít fotbalový zázrak. Naopak to vypadá, že by domácí mohli udeřit z protiútoku.
     
    81
    Časomíra se nám dostala do závěrečné desetiminutovky. The Reds se zatím bez větších potíží brání útočným nájezdům a tříbodový zisk je každou vteřinou blíže.
     
    80
    Sané dokázal velmi dobře "zalepit" padající balón, posléze se chystal k předávce míče na De Bruyne, který ale potvrdil, že dnes nehraje vůbec dobrý zápas.

    David Suchý

    Branky: 10. Oxlade-Chamberlain (Firmino), 60. Firmino (M. Salah), 62. Mané (M. Salah), 68. M. Salah – 41. Sané (Walker), 84. B. Silva, 90+1. Gündoğan (Agüero)

    Karty:   60. Firmino (LIV), 90+4. Milner (LIV) – 65. Otamendi (MAC), 70. Sterling (MAC), 73. Fernandinho (MAC)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:7.
    Liverpool FC: Karius – Joe. Gomez, Matip, Lovren (C), Robertson – Can (79. Milner), Wijnaldum – Oxlade-Chamberlain, M. Salah (88. Lallana), Mané (90+4. Klavan) – Firmino.
    Náhradníci: Mignolet – Alexander-Arnold, Ings, Klavan, Lallana, Milner, Solanke.

    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Otamendi, Delph (31. Danilo) – De Bruyne, Fernandinho (C), Gündoğan – Sterling (71. B. Silva), Agüero, Sané.
    Náhradníci: Bravo – Danilo, Díaz, Mangala, B. Silva, Silva, Zinčenko.

    Rozhodčí: Marriner – Ledger, West
    thejrc.org