New Jersey – Philadelphia 3:5 (kon.) | Minnesota – Winnipeg 4:1 (kon.) | Montreal – Boston 3:4 (1:2 po s.n.)
Dallas – Colorado 1:4 (kon.) | Vegas – Edmonton 2:3 (po pr.) | San Jose – Arizona 6:5 (po pr.)
Los Angeles – Anaheim 2:4 (kon.) | Chicago – Detroit 0:4 (kon.) | Carolina – Calgary 1:4 (kon.)
konec
Minnesota Wild
4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Winnipeg Jets
Neděle 14.01.2018, 01:15 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:10
    Parise se uvolnil a stál sám mezi kruhy, ale Hellebuyck se natáhl a lapačkou reflexivně chytá!
    53:32 Matt DUMBA - 4:1
     
    53:32
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Wild soupeři ukazují, jak jednoduchý hokej může být. Autorem branky je MATT DUMBA, jenž obdržel přihrávku na modrou čáru a z první jednoduše napálil kotouč za záda gólmana. Pro Dumbu jde o druhý gól dnešního zápasu. Asistence: Charlie Coyle a Marcus Foligno.
    46:23 Matt DUMBA - 3:1
     
    46:23
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Pěkná kombinace Wild končí brankou. Foligno připustil přihrávku na volného MATTA DUMBU, jenž si sjel od modré čáry až do pravého kruhu a nechytatelně zavěsil do horní části branky. Asistence: Marcus Foligno a Charlie Coyle.
    40:47 Mathieu PERREAULT - 2:1
     
    40:47
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Winnipeg využívá přesilovku a snižuje stav zápasu ihned na startu třetí třetiny! Wheeler naznačil střelu, místo toho ale poslal přihrávku na hůl MATHIEUA PERREAULTA, jenž stál připravený u levé tyče a pouze nasměroval puk do odkryté branky. Asistence: Blake Wheeler a Dustin Byfuglien.
     
    39:49
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Marcus Foligno – 2 min., podražení).
     
    37:43
    Dubnyk teď zachránil Wild fantastickým zákrokem! Armia totiž unikl v oslabení, sám tváří v tvář brankáři ale nevyzrál. Dubnyk totiž skočil dopředu a holí vypíchl kotouč mimo střeleckou pozici! Výborné čtení hry v podání gólmana domácích. Zmiňovaný hostující útočník vůbec nestihl zakončit, protože zákrok nečekal.
     
    36:33
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Dustin Byfuglien – 2 min., hákování).
     
    31:16
    Wild ujeli v přečíslení dvou na jednoho. Coyle z pravé strany přihrál na vzdálenější tyč, kde byl připravený Foligno, ten ale mezi betony Hellebuycka kotouč nedostal.
     
    28:20
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Jonas Brodin – 2 min., držení hole).
    25:40 Jason ZUCKER - 2:0
     
    25:40
    Minnesota právě vstřelila branku!
    JASON ZUCKER sice neuspěl v samostatném úniku, o dvacet sekund později se ale prosazuje a svoji střeleckou smůlu překonává. Koivu prudce vystřelil z protiútoku a prvně jmenovaný hráč už jen pohotově zvedl puk do horní části branky, když jako první dojel do prostoru brankoviště. Asistence: Mikko Koivu a Mikael Granlund.
     
    25:20
    Zucker jel sám na gólmana, ale Hellebuyck vytáhl skvělý zákrok!
     
    17:45
    Stewart obral soupeře o kotouč v útočném pásmu a dostal se díky tomu za celou obranu Wild. Sám před brankářem Hellebuyckem ale zakončoval zbrkle, protože byl pod časovou tísní. Nedokázal tak zvednout puk do dostatečné výšky, aby mířil do prázdného prostoru.
     
    11:52
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Tyler Myers – 2 min., krosček).
     
    11:35
    Spurgeon pálil zápěstím od modré čáry a kotouč jen těsně minul levou tyč!
     
    11:09
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Marko Daňo.
    08:47 Mikael GRANLUND - 1:0
     
    08:47
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Domácí využívají přesilovku a jdou do vedení! MIKAEL GRANLUND tečoval střelu od modré čáry, kterou měl na svědomí Suter. Puk změnil dráhu letu tak, že gólman už neměl šanci reagovat. Asistence: Ryan Suter a Jared Spurgeon.
     
    07:24
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Josh Morrissey – 2 min., napadení).
     
    07:20
    Koivu na sebe navázal dva obránce a udělal jim následně kličku a dostal se tak z levé strany úplně sám před gólmana Hellebuycka, ten ale byl pozorný.
     
    02:25
    Foligno se ocitl mezi kruhy úplně osamocený před gólmanem, nedokázal ovšem zvednout puk do horní části a napálil pouze betony! Obrovská šance!

    Jakub Prchal

    Branky a nahrávky: 9. Mikael Granlund (Suter, Spurgeon), 26. Zucker (M. Koivu, Mikael Granlund), 47. Dumba (M. Foligno, Coyle), 54. Dumba (Coyle, M. Foligno) – 41. Perreault (Wheeler, Byfuglien)


    Minnesota Wild: Dubnyk (Stalock) – Suter, Spurgeon, Brodin, Dumba, Olofsson, Prosser – Ennis, E. Staal, Parise – Zucker, M. Koivu, Mikael Granlund – J. Eriksson Ek, Coyle, Stewart – M. Foligno, Cullen, Winnik.
    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Hutchinson) – Morrissey, Trouba, D. Kulikov, T. Myers, Enström, Byfuglien – Connor, Wheeler, Laine – Perreault, Little, Ehlers – Daňo, Copp, Armia – Lemieux, Hendricks, Roslovic.
    thejrc.org