New Jersey – Philadelphia 3:5 (kon.) | Minnesota – Winnipeg 4:1 (kon.) | Montreal – Boston 3:4 (1:2 po s.n.)
Dallas – Colorado 1:4 (kon.) | Vegas – Edmonton 2:3 (po pr.) | San Jose – Arizona 6:5 (po pr.)
Los Angeles – Anaheim 2:4 (kon.) | Chicago – Detroit 0:4 (kon.) | Carolina – Calgary 1:4 (kon.)
konec
Dallas Stars
1:4 (0:1, 1:0, 0:3)
Colorado Avalanche
Neděle 14.01.2018, 03:00 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:47 Mark BARBERIO - 1:4
     
    59:47
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Laviny přidávají definitivní pojistku v podobě gólu na 4:1! MIKE BARBERIO se s kotoučem nijak nemazal a takřka přes celé hřiště ho poslal do nikým nestrážené branky. Bernier k vynikajícímu výkonu v brankovišti zapisuje do statistik i kanadský bod za přihrávku! Asistence: Patrik Nemeth, Jonathan Bernier.
     
    58:44
    Kromě Comeaua a Hanzala byl vyloučen také Johnson, takže Stars si ještě zahrají přesilovou hru podpořenou o šesté hráče do pole. Bishopova branka už zůstává prázdná.
    58:20 Blake COMEAU - 1:3
     
    58:20
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Rovných sto sekund před koncem třetí části je asi rozhodnuto! Klingberg přišel o puk na útočné modré čáře a pak zákonitě chyběl vzadu. Přečíslení dvou na jednoho vyřešil BLAKE COMEAU střelou z levého kruhu, která prosvištěla nad lapačkou Bishopa. Asistence: Nikita Zadorov.
    46:33 Nathan MACKINNON - 1:2
     
    46:33
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Avalanche obnovují svůj těsný náskok a podruhé v zápase vedou! Přes Zadorova a Kerfoota se puk dostal ve středním pásmu k NATHANU MACKINNONOVI. Kanadský centr byl na útočnou akci úplně sám, přesto vystřelil přes Lindella a zakončení z levého kruhu prošlo Bishopovi mezi nohama až do sítě. Asistence: Alexander Kerfoot, Nikita Zadorov.
     
    41:56
    Tak to je hodně kuriózní moment. Patrik Nemeth se dotkl kotouče ještě v momentě, kdy byl jednou nohou na trestné lavici a rozhodčí ho kvůli tomu znovu poslali za katr.
     
    39:52
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Patrik Nemeth – 2 min., sekání).
     
    39:52
    Girard při střele od modré zlomil hokejku a to umožnilo Rousselovi pádit do úniku. Přes seknutí Nemetha bekhendem zakončil, ale už byl příliš blízko Bernierovi, jenž tento nájezd zlikvidoval.
     
    38:58
    Ben Bishop vynikajícím zákrokem udržel remízový stav! Americký gólman se bleskově přesunul po přihrávce k levé tyči a nohou vykopl zakončení Tysona Josta.
    35:43 Jamie BENN - 1:1
     
    35:43
    Dallas právě vstřelil branku!
    Domácí se konečně dočkali a vyrovnávají na 1:1! Alexandr Radulov naznačil střelu zápěstím a na poslední chvíli se rozhodl posunout puk do mezikruží před Klingberga. Střelu švédského obránce Bernier ještě vyrazil, ale na dorážku JAMIEHO BENNA už neměl nárok. Pochvalu určitě nedostane Zadorov, který si na brankovišti počínal hodně ležérně. Asistence: John Klingberg, Alexandr Radulov.
     
    27:03
    Hlavní rozhodčí během dlouhé kontroly u videa usoudili, že zákrok Comeua na Bishopa nebyl v rámci pravidel a druhý gól Colorada odvolali!
     
    27:03
    Celá situace zaváněla faulem na brankáře, takže se domácí lavička rozhodla vybrat trenérskou výzvu!
    27:03 Söderbergův gól neplatil kvůli nedovolenému bránění brankáři
     
    27:03
    Blake Comeau zezadu přijel k rozehrávajícímu Bishopovi, jenž za svou brankou upadl. Puk se mezitím dostal ke Carlu Söderbergovi, který zprava neomylně zacílil do úplně prázdné branky.
     
    23:52
    Vyloučení v týmu Dallas Stars (Greg Pateryn – 2 min., krosček).
     
    14:50
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Nikita Zadorov – 2 min., podražení).
    14:09 Alexander KERFOOT - 0:1
     
    14:09
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Laviny se zničehonic dostávají do vedení! Greer ve středním pásmu přenechal kotouč ALEXANDERU KERFOOTOVI, který se díky vyšší rychlosti dostal přes Hamhuise a zleva chytře zakončil nad ruku překvapeného Bishopa. Asistence: A.J. Greer, Samuel Girard.
     
    05:21
    Johns zablokoval střelu Barberia a puk odrazil do jízdy Jamiemu Bennovi. Ten v úniku zkoušel bekhendový blafák, ovšem klidný Bernier ho vychytal!

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 36. Ja. Benn (J. Klingberg, Radulov) – 15. Kerfoot (Greer, Girard), 47. MacKinnon (Kerfoot, Zadorov), 59. Comeau (Zadorov), 60. Barberio (Nemeth, J. Bernier)


    Dallas Stars: Bishop (Lehtonen) – J. Klingberg (A), Lindell, Pateryn, Hamhuis, Honka, Johns – Radulov, Seguin (A), Ja. Benn (C) – Pitlick, Faksa, Roussel – Spezza, Hanzal, Janmark – B. Ritchie, D. Shore, Elie.
    Colorado Avalanche: J. Bernier (Hammond) – E. Johnson (A), Zadorov, Barberio, Nemeth, A. Lindholm, Girard – Rantanen, MacKinnon (A), Landeskog (C) – Jakupov, Kerfoot, Greer – Comeau, Söderberg, Nieto – G. Bourque, Jost, C. Wilson.

    Rozhodčí: Joannette, Peel – Gibbs, Murrray

    Diváci: 18 532
    thejrc.org