Třinec – Kometa Brno 2:5 (kon.) | Litvínov – Plzeň 4:5 (kon.) | Mladá Boleslav – Jihlava 3:2 (2:1 po s.n.)
Mountfield HK – Liberec 3:1 (kon.) | Olomouc – Chomutov 5:3 (kon.) | Sparta – Pardubice 2:4 (kon.)
Zlín – Vítkovice 2:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Bílí Tygři Liberec
Neděle 14.01.2018, 17:00 • ČPP Aréna • Tipsport extraliga • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    48:58
    A znovu se vylučuje, trestné lavice se pořádně zaplňují. Po hradecké střele se do sebe pustili východočeský Petr Zámorský a severočeský Adam Jánošík, oba odešli s čtyřminutovými tresty a osobními desetiminutovými tresty za hrubost. Pokračovat se bude čtyři na čtyři.
     
    48:40
    Nejprve podržel Pavelka Hradec důležitým zákrokem, chvíli nato se počet hráčů na ledě vyrovnává. Petr Jelínek totiž sroloval k ledu Michala Dragouna a vyfasoval 2+10 minut z nedovolené bránění a nesportovní chování.
     
    48:20
    Skvělou příležitost k vyrovnání mají Severočeši nyní. Jan Berger jde totiž pykat za držení a Liberec bude hrát přesilovku.
     
    41:53
    Za dvě vteřinky, kdy Bližňák skočí zpět na led, budou hrát hosté přesilovku. Radek Smoleňák se totiž provinil hákováním a jde si odpočinout k trestoměřičům.
     
    39:55
    Pět vteřin před sirénou se zaplňuje trestná lavice Liberce. Mário Bližňák je vyloučen za sekání a Mountfield má početní výhodu. Větší část si zřejmě přenese do další třetiny.
     
    16:25
    Dominik Lakatoš si počínal nedovoleně a z důvodu podražení už míří na trestnou lavici. Přesilová hra pro Hradecké.
     
    02:02
    Jan Ordoš si však nyní počínal nedovoleně a počet hráčů na ledě se vyrovná. Liberecký hokejista je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    00:54
    Několik vteřin hráli hosté v ponechané výhodě, nyní už míří Andris Džerinš na trestnou lavici. Jde pykat za podražení.
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 18. Cibulskis (Graňák, Smoleňák), 47. Smoleňák (Koukal), 56. Berger (Vopelka, R. Pavlík) – 36. M. Kvapil (Ševc, Pyrochta)


    Mountfield HK: J. Pavelka (Rybár) – Pláněk, Vydarený, Zámorský, Cibulskis, Gregorc, Graňák – Köhler (A), Dragoun, Cingel – Jaroslav Bednář (C), Kukumberg, Džerinš – Smoleňák, Koukal (A), Látal – Vopelka, Berger, R. Pavlík – Šimánek.
    Bílí Tygři Liberec: Janus (Will) – Pyrochta, Ševc (C), Jánošík, Šmíd (A), Maier, Derner – Bakoš, Redenbach, L. Krenželok – Ordoš, P. Jelínek (A), M. Kvapil – Lakatoš, Bližňák, Jašek – D. Špaček, Vantuch, J. Vlach.

    Rozhodčí: Hribik, Úlehla – Kis, Rampír

    Diváci: 4646
    thejrc.org