Třinec – Kometa Brno 2:5 (kon.) | Litvínov – Plzeň 4:5 (kon.) | Mladá Boleslav – Jihlava 3:2 (2:1 po s.n.)
Mountfield HK – Liberec 3:1 (kon.) | Olomouc – Chomutov 5:3 (kon.) | Sparta – Pardubice 2:4 (kon.)
Zlín – Vítkovice 2:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Bílí Tygři Liberec
Neděle 14.01.2018, 17:00 • ČPP Aréna • Tipsport extraliga • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:45
    Před dalším vhazováním ale zůstává liberecký gólman na střídačce, Tygři hrají power-play!
     
    58:27
    Liberečtí si berou oddechový čas!
    55:03 Jan BERGER - 3:1
     
    55:03
    Hradec právě vstřelil branku!
    Je to 3:1, Východočeši se necelých pět minut před koncem třetí části dostávají do dvoubrankového náskoku! Radovan Pavlík našel kousek za modrou čárou krásným postrčeným startujícího Lukáše Vopelku, jenž dovezl puk téměř před bránu a žabkou nahrál JANU BERGEROVI. Ten kotouč usměrnil po přesném dopadu na hokejku mezi Janusovy betony. Asistence: Lukáš Vopelka, Radovan Pavlík.
     
    50:35
    Hradečtí jsou v plném počtu a jeli dopředu v přečíslení, zakončující Jan Berger ale narval svou bombu jenom do Jaroslava Januse!
     
    48:58
    A znovu se vylučuje, trestné lavice se pořádně zaplňují. Po hradecké střele se do sebe pustili východočeský Petr Zámorský a severočeský Adam Jánošík, oba odešli s čtyřminutovými tresty a osobními desetiminutovými tresty za hrubost. Pokračovat se bude čtyři na čtyři.
     
    48:40
    Nejprve podržel Pavelka Hradec důležitým zákrokem, chvíli nato se počet hráčů na ledě vyrovnává. Petr Jelínek totiž sroloval k ledu Michala Dragouna a vyfasoval 2+10 minut z nedovolené bránění a nesportovní chování.
     
    48:20
    Skvělou příležitost k vyrovnání mají Severočeši nyní. Jan Berger jde totiž pykat za držení a Liberec bude hrát přesilovku.
    46:43 Radek SMOLEŇÁK - 2:1
     
    46:43
    Hradec právě vstřelil branku!
    Vrátil se z trestné lavice a o chvíli později vstřelil branku – RADEK SMOLĚŇÁK poslal Hradecké podruhé v zápase do jednobrankového vedení! Smoleňák nejprve přiklépaval do brány nahrávku od Petra Koukala a poté využil svého důrazu k tomu, aby sérií dotěrných dorážek dostrkal kotouč za Janusova záda – 2:1. Asistence: Petr Koukal.
     
    43:59
    Hradec už je v plném počtu, domácí brankář ale zapsal další nelehké zákroky! Nejprve holí v přesunu vytěsnil střelu Ordoše, poté zlikvidoval závar na brankovišti.
     
    43:24
    dlouho už Liberečtí kombinují v pásmu, hradecká čtveřice začíná být unavená! Nejnebezpečnější byl zatím asi pokus Martina Bakoše, který z mezikruží narazil na výborný zákrok Pavelky!
     
    41:53
    Za dvě vteřinky, kdy Bližňák skočí zpět na led, budou hrát hosté přesilovku. Radek Smoleňák se totiž provinil hákováním a jde si odpočinout k trestoměřičům.
     
    39:55
    Pět vteřin před sirénou se zaplňuje trestná lavice Liberce. Mário Bližňák je vyloučen za sekání a Mountfield má početní výhodu. Větší část si zřejmě přenese do další třetiny.
     
    36:39
    V závaru před libereckou bránou se povedlo hradeckým hokejistům dostat kotouč za brankovou čáru, rozhodčí ale někdy v té chvíli pískl a gól tak není uznán!
     
    36:15
    Martin Látal měl dobrou příležitost vrátit Hradci vedení, střelu z levého kruhu ale dokázal Janus svou výstrojí dostat do ochranné sítě.
    35:57 Marek KVAPIL - 1:1
     
    35:57
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři ve druhé třetině střelecky nad svým soupeřem dominují a právě nyní se jim dostává odměnu v podobě vyrovnání! Střelu Martina Ševce dokázal Pavelka vyrazit jenom před sebe, kde číhal MAREK KVAPIL. Ten se bleskově ujal kotouče a pohotově ho zasunul do odkryté části klece – 1:1. Asistence: Martin Ševc, Filip Pyrochta.
     
    25:31
    Několikrát tečovaný pokus Patrika Maiera proskočil těsně vedle hradecké brány a zamířil do ochranné sítě.
     
    24:26
    Patrik Maier dobře vystřelil z vrcholku pravého kruhu, Jaroslav Pavelka se ale proti jeho ráně vytáhl. A bleskovým máchnutím lapačkou sebral ze vzduchu také následnou dorážku.
     
    21:34
    Radek Smoleňák napřáhl na pravém kruhu a vypálil do protějšího růžku, jeho nepříjemnou střelu ale dokázal Janus vytěsnit ramenem!
    17:53 Oskars CIBULSKIS - 1:0
     
    17:53
    Hradec právě vstřelil branku!
    Branka platí! Hradec využívá přesilovku a ujímá se vedení. Dominik Graňák si sjel ke střele na levé kruh a jeho pumelice se odrazila v brankovišti k OSKARSI CIBULSKISOVI. Ten poté sklepl kotouč do liberecké klece a odjel se radovat ke svým spoluhráčům – 1:0. Asistence: Dominik Graňák, Radek Smoleňák.
     
    17:53
    Oskars Cibulskis dostal kotouč za brankovou čáru, situaci přezkoumávají rozhodčí u videa!
     
    17:35
    Oskars Cibulskis vystřelil od pravého mantinelu a po jeho nahození se strhla mela před libereckým gólmanem, naštěstí pro hosty to ale dopadlo dobře!
     
    16:25
    Dominik Lakatoš si počínal nedovoleně a z důvodu podražení už míří na trestnou lavici. Přesilová hra pro Hradecké.
     
    14:03
    Nejprve Pavelka vyrazil betony střelu od modré v podání Adama Jánošíka, ze které toho moc neviděl, poté se ještě vyrážečkou natáhl po dorážce na jeho brankovišti.
     
    08:26
    Na jedné straně jedovatě vypálil od modré Martin Bakoš, na straně druhé neméně nepříjemným pokusem prověřil Januse Blaž Gregorc.
     
    02:02
    Jan Ordoš si však nyní počínal nedovoleně a počet hráčů na ledě se vyrovná. Liberecký hokejista je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    00:54
    Několik vteřin hráli hosté v ponechané výhodě, nyní už míří Andris Džerinš na trestnou lavici. Jde pykat za podražení.
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 18. Cibulskis (Graňák, Smoleňák), 47. Smoleňák (Koukal), 56. Berger (Vopelka, R. Pavlík) – 36. M. Kvapil (Ševc, Pyrochta)


    Mountfield HK: J. Pavelka (Rybár) – Pláněk, Vydarený, Zámorský, Cibulskis, Gregorc, Graňák – Köhler (A), Dragoun, Cingel – Jaroslav Bednář (C), Kukumberg, Džerinš – Smoleňák, Koukal (A), Látal – Vopelka, Berger, R. Pavlík – Šimánek.
    Bílí Tygři Liberec: Janus (Will) – Pyrochta, Ševc (C), Jánošík, Šmíd (A), Maier, Derner – Bakoš, Redenbach, L. Krenželok – Ordoš, P. Jelínek (A), M. Kvapil – Lakatoš, Bližňák, Jašek – D. Špaček, Vantuch, J. Vlach.

    Rozhodčí: Hribik, Úlehla – Kis, Rampír

    Diváci: 4646
    bahis siteleri