Banská Bystrica – Nitra 6:3 (kon.) | Nové Zámky – Zvolen 1:4 (kon.) | Žilina – Poprad 4:2 (kon.)
Trenčín – Lipt. Mikuláš 1:2 (kon.) | Košice – Detva 4:3 (kon.)
konec
HC´ 05 Banská Bystrica
6:3 (1:1, 3:0, 2:2)
HK Nitra
sk Neděle 14.01.2018, 16:00 • Zimný štadión Banská Bystrica • Tipos Extraliga (SR) • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Banská Bystrica sa po dvoch porážkach vracia späť na víťaznú vlnu. V repríze ostatných dvoch finále Tipsport Ligy išli do vedenia už v tretej minúte Nitrania, no potom nasledovalo šesť gólov v rade od domácich hokejistov. Barani vyhrávali v záverečnom dejstve už 6:1, súperovi síce dovolili znížiť dvoma presnými zásahmi, no nedopustili žiadnu drámu a dosiahli štvrté víťazstvo v piatom vzájomnom zápase s Nitrou v aktuálnej sezóne. (18:20:07)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:20
    Tomáš Surový vyhral buly v blízkosti Lukáša a domáci vyhodili puk do stredného pásma. V závere sa už asi nič nestane.
     
    58:40
    Diváci stoja a tlieskajú hráčom Banskej Bystrice, ktorí dnes získajú tri body za víťazstvo nad vicemajstrom a môžu poskočiť do čela tabuľky.
     
    57:31
    Macík pristavil puk na modrej čiare Martinovi Rýglovi, ktorý vyslal prudký projektil. Jan Lukáš predviedol úspešný zákrok.
     
    56:44
    Miloš Bubela udržal na chrbte brániaceho Petra Ordzovenského, natlačil sa na ľavý kruh a odtiaľ nepresne vystrelil švihom.
     
    56:04
    Nitra má posledné štyri minúty na to, aby sa pokúsila o vyrovnanie. Hosťom sa kráti čas a zatiaľ nevedia nájsť cestu k Lukášovej bráne.
     
    55:10
    Adam Sedlák veľmi nepresne rozohrával z obranného pásma. Jeho pas na Miloša Bubelu smeroval cez všetky čiary na icing.
     
    54:27
    Vladimír Országh ihneď zareagoval na dva rýchle nitrianske góly. Domáci kouč si zobral oddychový čas, aby upokojil svojich zverencov.
     
    54:27
    Nitra dala gól! MATEJ PAULOVIČ ukázal, že v aktuálnej sezóne je pri streleckej chuti. Mladý forvard si prebral puk na útočnej modrej čiare, postupoval sám na Lukáša a namieril presne do pravého vinkla. Asistencie: Martin Rýgl, Judd Blackwater.
     
    53:12
    Ďalší ašpirant na olympijskú nomináciu Michal Krištof nabral rýchlosť na ľavom krídle, nikto mu nestíhal, a tak mohol zakončovať bekhendom. Lukáš si dal pozor.
     
    51:56
    Tesne pred gólom hostí zostal ležať na hracej ploche Patrik Lamper, ktorý bol napokon v sprievode lekárov odnesený do šatne. Mladý útočník je v hre o nomináciu do Pjongčangu, takže prípadné zranenie by ho mohlo mrzieť.
     
    51:56
    Nitra dala gól! Konečne sa tešia aj hostia, ktorých presný zásah prišiel veľmi neskoro. RÓBERT LANTOŠI skóroval hneď v prvom zápase po prestupe z Nových Zámkov, keď využil presnú nahrávku Mareka Slováka. Asistencie: Marek Slovák, Judd Blackwater.
     
    51:41
    Banská Bystrica dala gól! Nitra je síce strelecky aktívnejšia, ale efektivita je jasne na strane domáceho tímu. MILOŠ BUBELA poľahky vnikol do útočného pásma, vystrelil švihom spoza hráča a poslal puk do horného rohu brány. Asistencie: Marek Bartánus, Adam Sedlák.
     
    51:06
    Corgoni mohli z ničoho nič zmeniť skóre. Mitch Versteeg nahodil puk od modrej čiary, ten sa zastavil na hornej žŕdke domácej svätyne a následne spadol do bránkoviska.
     
    50:26
    Nitrania nezužitkovali šancu na zdramatizovanie záverečných minút. Hosťom nevyšla presilovka podľa predstáv a ich manko je naďalej štvorgólové.
     
    49:10
    Milam prudko nahadzoval od modrej čiary, pred bránou sa snažil o teč Ordzovenský, ale dvojica nitrianskych obrancov nedokázala prekonať Lukáša.
     
    48:26
    Rozhodcovia zase vylučujú. Guillaume Asselin zastavil prenikajúceho Judda Blackwatera a inkasoval dve trestné minúty za podrazenie.
     
    47:46
    Oba tímy hrajú v plnom počte. Cason Hohmann aj Jameson Milam sa vrátili na ľadovú plochu z trestnej lavice.
     
    47:27
    Tomáš Surový bol zastavený v prechode do útoku, pretože prijal prihrávku rukou od svojho kolegu z defenzívy.
     
    46:20
    Miloš Bubela prešiel okolo brániaceho Jakuba Ručkaya a švihom preveril Foltána. Nitriansky brankár predviedol pohotovú lapačku.
     
    45:56
    Presilovka hostí sa skončila po desiatich sekundách. Jameson Milam nestíhal v korčuliarskom súboji s Patrikom Lamperom a podrazil ho.
     
    45:46
    Skóre sa môže zmeniť aj v presilovke hostí. Nitrania budú hrať v početnej prevahe, pretože Cason Hohmann zasiahol hokejkou do tváre Radoslava Macíka.
     
    45:37
    Marek Bartánus sa natlačil spoza brány pred Foltána a poslal puk do ľavej žŕdky. Nenápadná akcia domáceho útočníka mohla priniesť zmenu skóre.
     
    44:19
    Nitra si vypracovala príležitosť na zníženie. Judd Blackwater zostal voľný medzi kruhmi, jeho strelu však Lukáš zastavil betónom.
     
    43:30
    Karol Csányi vyštartoval dopredu po zisku puku v neutrálnej zóne, prenikol do útočného pásma, ale jeho strela nesmerovala na bránu.
     
    42:40
    Rozhodcovia museli prerušiť hru, pretože Bubela spadol pri mantineli a prisadol puk. Nasleduje vhadzovanie v strednom pásme.
     
    41:57
    Nitrania napriek nepriaznivému stavu naďalej útočia a chcú ešte zdramatizovať dnešný duel. Stále však platí, že doplácajú na zlú koncovku.
     
    41:20
    Róbert Lantoši sa dostával do nebezpečnej dorážky z pravého kruhu. Jeho pokus domáci hokejisti zblokovali na zadný mantinel.
     
    40:57
    Banská Bystrica dala gól! CASON HOHMANN zavŕšil hetrik. Americký útočník v službách majstra využil nariadené trestné strieľanie a vydareným blafákom prekonal brankára Foltána.
     
    40:43
    Karol Csányi nenápadne vystrelil z ľavého krídla a Jan Lukáš nepredviedol istý zákrok. Puk ale zrazil mimo priestoru, kde boli Nitrania.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Banská Bystrica zvládla lepšie prostredné dejstvo, v ktorom trikrát skórovala a vypracovala si komfortný náskok. Barani stihli všetko podstatné v rozmedzí 25. až 28. minúty, keď sa presadil dvakrát Cason Hohmann a jeden presný zásah pridal Ivan Ďatelinka. Hostia na to reagovali oddychovým časom, zmenou brankára aj premiešaním útočných formácií. Vďaka tomu sa prebrali, boli aktívnejší a mali niekoľko zaujímavých príležitostí. Zníženia sa však nedočkali.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    38:40
    Henrich Ručkay narazil na brániaceho hráča Banskej Bystrice, ktorý poslal puk mimo klziska. Nasleduje buly v strednom pásme.
     
    37:37
    Antonín Stavjaňa premiešal útočné formácie a jeho zverenci sa prezentujú sympatickým ofenzívnym hokejom. Doplácajú však na slabšiu koncovku.
     
    36:55
    Matúš Rais tvrdo vypálil od modrej čiary. Jeho príklep mal potrebnú razanciu, ale chýbala mu väčšia presnosť.
     
    36:17
    Banskobystričania dvakrát po sebe vyhodili puk cez všetky čiary. V prvom prípade to nebol icing, ale v druhom už áno, takže sa bude vhadzovať pred Lukášom.
     
    35:42
    Obrovská šanca hostí. Marek Slovák našiel v brejku dvoch proti jednému voľného Róberta Lantošiho, ktorý zblízka netrafil bránu a nedokázal znížiť na rozdiel dvoch gólov.
     
    35:10
    Frederik Foltán nemal od príchodu do brány veľa práce. Mladý gólman si teraz siahol na puk, keď zneškodnil dve strely Adama Sedláka.
     
    34:30
    Jakub Ručkay mohol svoj tím vrátiť do zápasu. Nitriansky útočník prenikol pred bránu, ale jeho bekhendový pokus smeroval mimo.
     
    33:52
    Matúš Rais posielal prudkú prihrávku z obranného pásma na spoluhráčov v útoku, ale puk letel vysoko a veľmi rýchlo, takže nebol spracovateľný.
     
    33:20
    Justin Kovacs zostal nepokrytý pred bránou Banskej Bystrice, viackrát dorážal z tesnej blízkosti, ale napriek tomu nepretlačil puk cez Lukášov betón.
     
    32:15
    Lantoši nahodil puk o bránkovú konštrukciu, ktorý sa odrazil pred voľného Blackwatera. Kanaďan zblízka neprekonal Lukáša.
     
    31:30
    Henrich Ručkay dvakrát po sebe zakončoval spomedzi kruhov. V prvom prípade jeho pokus zblokovali súperi, v druhom netrafil bránu.
     
    30:50
    Nitra má snahu upraviť nepriaznivý výsledok, ale zatiaľ naráža na pozornú defenzívu súpera a nevie si vytvoriť dlhodobý tlak.
     
    29:47
    Nebezpečná situácia pred domácou svätyňou. Puk poskakoval v bránkovisku, ale Ivan Ďatelinka ho s pomocou spoluhráčov odpratal ďalej od Lukáša.
     
    29:04
    Rozhodcovia musia krotiť emócie. Nitrania zvýšili agresivitu a videli sme aj snahu o vyvolanie bitky, ktoré bolo zastavené ešte v zárodku.
     
    28:00
    Nitriansky tréner Antonín Stavjaňa si zobral oddychový čas, počas ktorého vymenil brankárov. Nathana Lawsona nahradil Frederik Foltán.
     
    28:00
    Banská Bystrica dala gól! Ubehlo iba pätnásť sekúnd a majster zvyšuje svoj náskok. CASON HOHMANN hľadal v prečíslení voľného Mareka Bartánusa, ale hosťujúci obranca si nešťastne zrazil puk do vlastnej siete. Asistencia: Mislav Rosandič.
     
    27:45
    Banská Bystrica dala gól! Domácim síce nevyšiel brejk podľa predstáv, ale zostali nasťahovaní pred bránou Nitry a dokázali skórovať. Po dobrej práci spoluhráčov sa presadil z tesnej blízkosti obranca IVAN ĎATELINKA. Asistencie: Tomáš Surový, Cason Hohmann.
     
    27:08
    Judd Blackwater sa kľučkami zbavil jedného zo súperov, kvalitne vystrelil švihom z pravého krídla, Jan Lukáš však zasiahol vyrážačkou.
     
    26:20
    Nathan Lawson prerušil hru, keď chytil do lapačky nahodenie zo stredného pásma. Nasleduje reklamná prestávka.
     
    25:40
    Nitra odpovedá zvýšenou aktivitou. Od druhého inkasovaného gólu neustále drží puk, ale vyprodukovala iba strelu Raisa od modrej čiary.
     
    24:39
    Banská Bystrica dala gól! Barani otáčajú skóre vo svoj prospech. Bartánus posunul puk pred bránu voľnému CASONOVI HOHMANNOVI a ten zblízka prekonal Lawsona. Asistencie: Marek Bartánus, Ivan Ďatelinka.
     
    24:10
    Róbert Lantoši si trúfol v súboji jedného proti jednému a vystrelil cez brániaceho súpera. Jan Lukáš vytiahol pozorný ľavý betón.
     
    23:49
    Macík pohotovo vypálil bez prípravy z pravého krídla. Jan Lukáš bol včas na správnom mieste a úspešným zákrokom prerušil hru.
     
    23:15
    Patrik Lamper dobre napádal rozohrávku súpera a dostal Rýgla pod tlak. Hostia však napriek ťažkostiam dostali puk do bezpečia.
     
    22:20
    Karol Korím zaváhal na modrej čiare. Urastený obranca mal problém so spracovaním puku a nedokázal ho nahodiť na Lukáša.
     
    21:19
    Miloš Bubela unikol po ľavom krídle a z kruhu vystrelil švihom. Nathan Lawson mal dobrý výhľad, takže puk schoval v lapačke.
     
    20:43
    Matej Paulovič nevyužil možnosť prihrávky na voľného Macíka a zvolil individuálny prienik, ktorý sa skončil v rohu klziska.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Oba tímy predviedli svižný úvod, keď sme v priebehu štyroch minút videli dva góly. Nitru poslal do vedenia Matej Paulovič, no na jeho zásah odpovedal so šťastím domáci obranca Guillaume Gélinas, ktorému pomohol Nathan Lawson. Od tohto momentu bol duel opatrnejší a šance nepribúdali. Skóre mohol zmeniť až tesne pred odchodom do šatní Marek Slovák.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:23
    Hostia výborne zakombinovali v situácii troch proti dvom. Na konci nebezpečnej akcie bol Marek Slovák, ktorý zblízka tesne minul bránu.
     
    18:53
    Vidíme ďalšie prerušenie hry. Nitrania nezvládli rozohrávku z vlastného obranného pásma a vytvorili zakázané uvoľnenie.
     
    18:20
    Mitch Versteeg vložil hokejku do prihrávky súpera a zrazil puk mimo hracej plochy. Nasleduje vhadzovanie v strede klziska.
     
    17:27
    Matej Paulovič zakončoval z pravej strany, no bol mimo ideálneho streleckého uhla. Jan Lukáš vytlačil puk do rohu.
     
    16:55
    Justin Kovacs vymyslel presnú krížnu prihrávku do jazdy pre Judda Blackwatera. Kanadský útočník Nitry však z ľavého krídla neprekonal Lukáša.
     
    16:14
    Karol Csányi prerušil hluchú pasáž hry s množstvom nepresností. Nitriansky útočník ohrozil Lukáša strelou švihom z pravého krídla.
     
    14:59
    Banskobystrická presilovka zostala takisto nevyužitá. Domáci hokejisti boli strelecky aktívni, no stroskotali na pozornom Lawsonovi.
     
    14:23
    Brittain bol v dobrej pozícii na ľavom krídle, využil dostatok času a priestoru na zakončenie, ale jeho príklep zlikvidoval Nathan Lawson.
     
    13:34
    Eric Faille nabral rýchlosť v strednom pásme, prenikol cez modrú čiaru a potom ohrozil Nathana Lawsona. Hostia vyhodili puk za Lukáša.
     
    12:59
    Domáci diváci sa hnevajú, pretože banskobystrickí hokejisti mali šancu na skórovanie a rozhodcovia vtedy prerušil hru. Dôvodom bol faul Martina Rýgla.
     
    12:46
    Tomáš Surový prenikol po pravom krídle a nahodil puk na brankára Lawsona, čím získal pre Banskú Bystricu vhadzovanie v útočnom pásme.
     
    12:30
    Nitrania v ostatných sekundách prebrali kontrolu nad pukom a držali domácich v obrannom pásme. Nedočkali sa však vážnejšej šance.
     
    11:50
    Mitch Versteeg nahadzoval puk od modrej čiary, no pred domácou bránou nemal spoluhráčov. Jan Lukáš pohodlne zasiahol.
     
    10:35
    Justin Kovacs si našiel odrazený puk medzi kruhmi, chcel pohotovo zakončiť, ale jeho strela bola zrazená do rohu.
     
    10:15
    Michal Krištof potiahol útočnú akciu hosťujúceho celku, počkal si na v druhej vlne korčuľujúceho Matúša Raisa a ten príklepom preveril Lukáša.
     
    09:05
    Delisle mohol strieľať od modrej čiary, chcel však prihrávať voľnému spoluhráčovi, čo sa nestretlo s pozitívnou reakciou jeho kolegu.
     
    08:22
    Miloš Bubela naskočil späť na ľadovú plochu. Domáci hokejisti prežili úvodné oslabenie v dnešnom zápase a sú v pätici.
     
    07:38
    Michal Krištof vypálil príklepom od modrej čiary. Lukáš jeho delovku neudržal, ale dorážku Mateja Pauloviča za seba nepustil.
     
    06:50
    Judd Blackwater si urobil priestor na pravom krídle. Jeho prvý strelecký pokus bol zblokovaný a druhý skončil na betóne Jana Lukáša.
     
    06:22
    Rudolf Lauff signalizoval prvé vylúčenie v dnešnom stretnutí. Na trestnú lavicu odišiel za krosček Banskobystričan Miloš Bubela.
     
    05:40
    Lantoši zviedol rýchlostný súboj so svojim bývalým reprezentačným kolegom Rosandičom. Pri puku bol včas domáci zadák.
     
    04:47
    Macík obkrúžil domácu bránu a bekhendom posielal puk pred Lukáša, ktorý napokon smeroval až do rohu klziska.
     
    04:00
    Banská Bystrica dala gól! Nathan Lawson výrazne pomohol domácim k vyrovnaniu. Nitriansky brankár nevedel, kde má puk a ten sa odrazil od zadného mantinelu nešťastne za jeho chrbát. Presný zásah si pripísal GUILLAUME GÉLINAS.
     
    03:42
    Cason Hohmann posunul puk do strany na voľného obrancu Adama Sedláka a jeho strela švihom skončila na pozornom Lawsonovi.
     
    02:54
    Nitra dala gól! Elitná formácia hostí otvorila skóre. MATEJ PAULOVIČ zahodil jednu šancu, ale zostal dobre postavený pred súperovou bránou a dotlačil puk za čiaru cez Lukášov betón. Asistencia: Michal Krištof, Matúš Rais.
     
    02:34
    Nathan Lawson si pripísal úspešný zákrok, keď schoval v lapačke Ďatelinkov pokus zo stredného pásma.
     
    02:14
    Nitrianski hokejisti vybojovali puk v rohu klziska a posunuli ho za vlastnú bránu, odkiaľ môžu vyraziť dopredu.
     
    01:05
    Domáci sa usadili v útočnej tretine, cez Bubelu a Rosandiča sa dostal puk k voľnému Delislovi, ale jeho nahodenie bolo zblokované.
     
    00:19
    Nitrania vyhrali úvodné buly, ale prišli o útočné pásmo. Následne rozhodcovia prerušil hru pre prihrávku rukou.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    HC 05 iClinic Banská Bystrica: Lukáš – Kubka, Ďatelinka, Delisle, Rosandič, Sedlák, Gélinas, Košecký – Lamper, Surový, Brittain – Hohmann, Bubela, Bartánus – Giľák, Faille, Asselin – Kabáč, Češík, Bortňák – Gabor.

    HK Nitra: Lawson – Rýgl, Rais, Milam, Ordzovenský, Versteeg, Pupák, Korím – Macík, Krištof, Paulovič – Kovacs, Slovák, Blackwater – Lantoši, J. Ručkay, H. Ručkay – Rzavský, Šiška, Csányi.

    Rozhodca: Kalina, Lauff – M. Korba, Smrek.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 37. kola Tipsport Ligy. V repríze ostatných dvoch finále proti sebe nastúpia druhá Banská Bystrica a štvrtá Nitra.

    Banská Bystrica v piatok premrhala príležitosť poskočiť na prvé miesto tabuľky, keď doma podľahla Popradu 2:3. Barani zaznamenali druhú tesnú porážku v rade a nechávajú zabudnúť na desaťzápasovú víťaznú šnúru. Banskobystričania aktuálne figurujú na druhej priečke tabuľky so ziskom 77 bodov a pozitívnym skóre 149:87, čo z nich robí najlepší ofenzívny tím súťaže. Majster v ostatných dvoch kolách prekvapivo zakopol s papierovo slabšími súpermi. V Liptovskom Mikuláši neudržal dvojgólový náskok a utrpel porážku 3:4 po samostatných nájazdoch. Chuť si však nenapravil ani pred vlastnými fanúšikmi proti Popradu, s ktorým prehral už tretí zo štyroch vzájomných zápasov v aktuálnom ročníku, tentoraz 2:3.

    Nitra sa momentálne vezie na víťaznej vlne a je čoraz bližšie k absolútnej špici tabuľky. Corgoni okupujú štvrtú pozíciu, ale na lídra z Trenčína strácajú iba štyri body. V doterajšom priebehu tipsportligového ročníka nazbierali 74 bodov a majú taktiež priaznivé skóre 139:104. Nitrania disponujú aktuálne najlepšou formou spomedzi všetkých účastníkov slovenskej najvyššej súťaže, pretože neprehrali už od 28. decembra. Postupne zdolali Detvu, Trenčín, Liptovský Mikuláš, Košice, Poprad a Nové Zámky. Stopercentnú bilanciu im kazí akurát prvý finálový duel Vyšehradského pohára, v ktorom podľahli Miškovcu na jeho ľade 2:4 a v odvete potrebujú zmazať dvojgólové manko, aby ovládli prvý ročník tohto turnaja.

    Banská Bystrica a Nitra sa veľmi dobre poznajú, keďže proti sebe hrali v predchádzajúcich dvoch finále play-off. Raz sa tešili z majstrovského titulu hokejisti spod Urpína a raz hráči spod Zobora. V aktuálnej edícii Tipsport Ligy na seba narazili tieto tímy už štyrikrát. Nitra bola úspešná hneď v prvom kole, keď vyhrala na ľade súpera 3:2 po predĺžení. V ďalších troch meraniach síl však uspeli zverenci Vladimíra Országha. Vonku triumfovali 7:1 a 2:1, doma sa radovali po výsledku 3:0.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Tomáš Lengyel

    Branky a nahrávky: 4. Gélinas, 25. Hohmann (Bartánus, Ďatelinka), 28. Ďatelinka (Surový, Hohmann), 28. Hohmann (Rosandič), 41. Hohmann (TS), 52. Bubela (Bartánus, Sedlák) – 3. Paulovič (Krištof, Rais), 52. Lantoši (Slovák, Blackwater), 55. Paulovič (Rýgl, Blackwater)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Lukáš – Kubka, Ďatelinka, Delisle, Rosandič, Sedlák, Gélinas, Košecký – Lamper, Surový, Brittain – Hohmann, Bubela, Bartánus – Giľák, Faille, Asselin – Kabáč, Češík, Bortňák – Gabor.
    HK Nitra: Lawson (28. Foltán) – Rýgl, Rais, Milam, Ordzovenský, Versteeg, Pupák, Korím – Macík, Krištof, Paulovič – Kovacs, Slovák, Blackwater – Lantoši, J. Ručkay, H. Ručkay – Rzavský, Šiška, Csányi.

    Rozhodčí: Kalina, Lauff – M. Korba, Smrek
    thejrc.org