Banská Bystrica – Nitra 6:3 (kon.) | Nové Zámky – Zvolen 1:4 (kon.) | Žilina – Poprad 4:2 (kon.)
Trenčín – Lipt. Mikuláš 1:2 (kon.) | Košice – Detva 4:3 (kon.)
konec
HC Košice
4:3 (0:0, 3:2, 1:1)
HK Detva
sk Neděle 14.01.2018, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:35
    Hackett je na striedačke, Detva to skúsi hrou so šiestimi korčuliarmi.
     
    58:46
    Oddychový čas hostí.
     
    58:38
    A opäť zvonila konštrukcia detvianskej svätyne, tentokrát sa tak udialo po samostatnom úniku a následnom zakončení Richarda Jenčíka.
     
    58:06
    Mohlo byť rozhodnuté. Hovorka si stiahol puk do lepšej streleckej pozície, trafil ale žrď!
     
    54:05
    Zaujímavý pokus Pacana. Kanadský útočník teraz strieľal spoza obrancu, pričom to nemyslel vôbec zle. Jeho ranu ale Pacanov krajan pravačkou pohotovo zrazil na zadné plexisklo.
     
    51:20
    Košice mohli vyhrávať o dva góly. Suja teraz zaujímavo tečoval strelecký pokus od modrej čiary, puk tesne minul priesor bránky a skončil na zadnom mantineli.
     
    48:31
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Dudáš – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    45:40
    Košice dali gól!
    Po tretíkrát sa dnes domáci celok ujíma vedenia. Košičania v tomto momente zatlačili na defenzívu Detvy a pridali svoj štvrtý gól. Presadil sa kanadský legionár DAVID PACAN. Asistencie: Gabriel Spilar, Eduard Šedivý.
     
    44:01
    Za Matthewom Hackettom teraz zvonila žrď. Stalo sa tak po snahe Košičanov pridať štvrtý gól do siete svojho súpera zo stredného Slovenska.
     
    42:33
    Detva dala gól!
    Stav je opäť vyrovnaný. Detva sa dostala do pásma svojho súpera, kde v rýchlosti zakombinovala a po tretíkrár prekonala Vladislava Habala. Tentokrát sa o to postaral
     
    40:50
    Peknou individuálnou akciou sa teraz prezentoval Spilar, ktorý pomiešal puk na svojej čepeli a preveril pozornosť Hacketta medzi trommi žrďami. Kanadský gólman vo svojom zákroku uspel.
     
    38:11
    Košice dali gól!
    Oceliari opäť vyhrávajú. Necelé dve minúty pred koncom prostrednej časti riadnej hracej doby sa presadil po druhýkrát v zápase PETER BOLTUN. Asistencia: Filip Vrábeľ.
     
    35:48
    Detva dala gól!
    Gól platí, máme vyrovnané. Tento fakt Košičanov rozhodne neteší, každopádne, Detva vyťažila z minima maximum a po druhýkrát skórovala. Za strelca gólu je označený MIROSLAV MACEJKO. Asistencie: Martin Šimon, David Videlka.
     
    35:48
    Detva sa teší z gólu, o všetkom ale rozhodne videorozhodca. Habal totiž puk zaľahol, z nášho pohľadu však nebolo jasné, či sa tak stalo ešte pred bránkovou čiarou.
     
    33:57
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Dudáš – 2 min., podrazenie).
     
    30:41
    Detva dala gól!
    Zápas sa nám dramatizuje. Detva totiž skórovala kontaktný gól, čo je pre jej fanúšikov pozitívnym impulzom. Presadil sa MARTIN BELLUŠ. Asistencie: David Videlka, Michal Murček.
     
    27:38
    Veľmi zaujímavou individuálnou akciou sa teraz prezentoval Juraj Milý. Ten si dovolil technickú parádu, po ktorej ale zakončil len do pripraveného Vladislava Habala. Ten hru radšej prerušil.
     
    23:55
    V Košiciach sa mohol opakovať moment zo zápasu Oceliarov proti Zvolenu, keď skórovali domáci trikrát v priebehu minúty. Tentokrát ale strela minula priestor troch žrdí.
     
    23:08
    Košice dali gól!
    Košičania sa rozstrieľali a po prvom góle pridávajú aj ten druhý. To je pre Detvu studenú sprchu, aj keď sme takýto vývoj zápasu predpokladali. Do listiny strelcov sa zapísal košický kapitán LADISLAV NAGY. Asistencie: Gabriel Spilar, Martin Dudáš.
     
    22:32
    Košice dali gól!
    Až teraz je tu prvý gól dnešného zápasu. Košičania sa dostali do prečíslenia, proti ktorému bol bezmocný aj kanadský gólman Hackett. Ideálnu prihrávku dostal PETER BOLTUN, ktorý sa už pomýliť nemohol. Asistencie: Tomáš Klíma, Jere Pulli.
     
    18:06
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Šedivý – 2 min., hákovanie).
     
    13:01
    Kafka si nakorčuľoval do šance po ľavom krídle, opäť sme však videli pomerne ustráchané zakončenie, po ktorom nemal Matthew Hackett najmenší problém puk hruďou vyraziť späť do hry.
     
    10:58
    Spilar posúval na modrú čiaru, strelu odtiaľ tečoval do náručia Hacketta košický kapitán Nagy. Trojica hráčov Detvy sa ešte zbytočne pustila do Pacana, pri súboji opustila bránka svoje miesto. Na malý moment sa tak hra preruší.
     
    10:22
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Milý – 2 min., hákovanie).
     
    04:02
    Zaujímavá šanca Košíc. Dávid Šoltés teraz dostal na ľavom krídle pekný puk spoza kruhov, v rozhodujúcej chvíli mu ale strela skĺzla z jeho čepele, a tak puk len zaplával vzduchom a skončil na zadnom mantineli.
     
    01:08
    V tejto chvíli to už neplatilo. K ľavej strane bránkoviska totiž dostal prihrávku Hovorka, ktorý to skúsil aj napriek pomerne veľkému uhlu. Tento puk však Hackett bez väčších problémov podržal.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 23. Boltun (Klíma, Pulli), 24. Nagy (Spilar, Dudáš), 39. Boltun (Vrábeľ), 46. Pacan (Spilar, Šedivý) – 31. Belluš (Videlka, Murček), 36. Macejko (Šimon, Videlka), 43. Kuklev (Videlka, Surovka)


    HC Košice: Habal (Lundström) – Kessel, Dudáš, Čížek, Šedivý, Pulli, Koch, Novotný, Michalčin – L. Nagy (C), Pacan, Spilar – Jenčík (A), Hovorka (A), Kafka – Petráš, Suja, Šoltés – Vrábeľ, Boltun, Klíma
    HK Detva: Hackett (A. Nagy) – Mar. Chovan (A), Kuklev, Fekiač, Sládok (C), Šimon, Macejko, Jendroľ, Gachulinec – Gašpar, Surovka, Sitnikov – Milý, Mat. Chovan, Belluš – Videlka, Murček, Ščurko (A) – Žilka, Tibenský, Surový

    Rozhodčí: Orolin, Štefik – Gajan, Gavalier
    thejrc.org