Philadelphia Eagles - Atlanta Falcons 15:10 (kon.) | New England Patriots - Tennessee Titans 35:14 (kon.)
Pittsburgh Steelers - Jacksonville Jaguars 42:45 (kon.) | Minnesota Vikings - New Orleans Saints 29:24 (kon.)
konec
Minnesota Vikings - New Orleans Saints

29:24

(10:0, 7:0, 0:7, 12:17)

Neděle 14.01.2018, 22:40 • U.S. Bank Stadium, Minneapolis, Minnesota • Americký fotbal • Divisional Round
Předzápasové kurzy
     
    Z divizního kola je to vše. Před námi jsou finále konferencí, která se odehrají v neděli 21. ledna. Do té doby děkuji za pozornost. (02:42:37)
     
    Minnesota Vikings postupují do finále konference NFC a stále živí sen stát se prvním týmemhistorie, který si zahraje Super Bowl na vlastním stadionu. K naplnění tohoto přání chybí jediné. V NFC Championship Game vyhrát ve Philadelphii nad místními Eagles.
    Zápasové statistiky hrdiny Stefona Diggse

     
    Minnesota v poločase pevně držela vedení 17:0 a nezdálo se, že by se na tom mělo něco měnit. Obrana Vikings ovládala hřiště. Jenže do druhého poločasu vstoupili úplně jiní Saints a naopak útok domácích si vybral na delší dobu volno. Ve třetí čtvrtině zakončili hosté dlouhý drive 14yardovým catchem Michael Thomas a když vzápětí zachytil pozdější smutný hrdina Williams interception, bylo rázem vše naprosto otevřené. Michael Thomas z následného drivu 3yardovým catchem snížil na rozdíl 3 bodů a začalo rodeo poslední čtvrtiny. 10 minut před koncem proměnil Kai Forbath 49yardový field goal a zdálo se, že domácí půjdou do závěru ve větším klidu. Jenže special team hostů 5 minut přek koncem zablokovaným puntem připravil vlastnímu úroku skvělou výchozí pozici a po 2 minutách Alvin Kamara 14yardovým catchem zápas otočil na 20:21. Zbývaly 3 minuty a nikdo netušil, co vše se ještě stane. Minnesota se dokázala během minuty a půl dostat na dostřel a 53yardovým field goalem Kaie Forbatha se znovu ujala vedení. Ovšem ne na dlouho, protože Drew Brees dokázal, proč je již nyní hrající legendou a skvělým drivem připravil pozici svému kickerovi Wilu Lutzovi, který 43yardový field goal s ledovým klidem proměnil a Saints vedli 24:23. Jenže stále zbývalo 29 sekund. Case Keenum na několik pokusů nemohl hodit tu správnou přihrávku, ale 10 sekund před koncem udělal správné rozhodnutí a vybral si Stefona Diggse, při jehož bránění udělal nepochopitelnou chybu Marcus Willimans a 61yardový touchdown s vypršením hrací doby definitivně převrátil tento fantastický zápas na stranu Minnesoty Vikings.
     
    A přímo na stadionu to sledovalo 66 612 diváků, kteří dnes, stejně jako celá aglomerace Minneapolisu a St. Paul, nepůjde spát. Tam se v pondělí pracovat nebude.
    Nějak takto to asi vypadalo ve státě Minnesota při poslední akci zápasu všude.

     
    Neskutečný závěr tohoto zápasu a dokonalé vyvrcholení celého divizního kola vydýchávám ještě několik minut po zápase. Pro tyto okamžiky fanoušci americký fotbal milují. Nic není jasné do poslední sekundy.
     
    Konec utkání.
     
    0:00
    Vikings se vykašlali na kopání extra pointu a pouze zaklekli. Všechna čest hráčům Saints, že ještě sebrali zbytky psychických sil na to, aby tento úplně zbytečný snap po vypršení času na hřišti přetrpěli.
     
    Všichni slaví nebo smutní, podle toho, ke kterému týmu patří, ale rozhodčí poněkud nepochopitelně ještě volají hráče na extra point, který úž vůbec nic neřeší.
    Neuvěřitelný vítězný touchdown Stefona Diggse

     
    0:10
    MIN, 3&10, MIN 39 – TOUCHDOWN VIKINGS
    Neuvěřitelný závěr tohoto zápasu a U.S. Bank Stadium se otřásá ve svých velmi čerstvých základech! Keenum totiž nemohl dělat nic jiného, než házet dlouhý pas ke kraji hřiště a vybral si STEFONA DIGGSE na pravé straně, při jehož bránění udělal nepochopitelnou chybu nováček Williams, Diggs se po catchi udržel na nohou a měl volnou cestu až do end zóny! Čas vypršel přesně na goal line a Saints ani nemají čas na jakoukoliv odpověď, zápas končí a Vikings postupují!
     
    0:14
    MIN, 2&10, MIN 39
    Opět nekompletní přihrávka, pokus k levé lajně na McKinnona.
     
    0:14
    Poslední timeout Saints.
     
    0:18
    MIN, 1&10, MIN 39
    Keenum hledal Rudolpha pro větší zisk, ale nevyšlo to.
     
    0:18
    Poslední timeout Vikings.
     
    0:25
    MIN, 1&15, MIN 20
    Keenum zatím unáší tíhu situace, našel na středu Diggse, který doběhl pro 19 yardů, ale zůstal ve hřišti.
     
    0:25
    MIN, 1&10, MIN 25
    Chyba O-line, Remmers špatně vystartoval, 5 yardů trest!
     
    0:29
    Výkop Lutze končí očekávaným touchbackem.
     
    0:29
    NO, 4&1, MIN 25 – FIELD GOAL SAINTS
    WIL LUTZ je zatím v zápase ledově klidný a 43yardový field goal mu nečinil žádné problémy! Čistý střed branky a hosté znovu vedou o jeden bod!

    Libor Štěpán

    Gene Steratore
    66 612
    Vysvětlivky
    U každé jednotlivé akce bude v úvodu znázorněn údaj o týmu, který je momentálně v držení míče, o fázi aktuální akce, a také o aktuální poloze hry.

    Příklad: MIN, 3&5, NO 42 – U míče je Minnesota, hraje třetí down, potřebuje získat pět yardů k dosažení dalšího prvního downu a hraje z linie 42 yardů na polovině New Orleans.
    thejrc.org