Pittsburgh – NY Rangers 5:2 (kon.) | Minnesota – Vancouver 2:3 (po pr.) | Boston – Dallas 2:3 (po pr.)
Colorado – Anaheim 3:1 (kon.) | Los Angeles – San Jose 1:4 (kon.)
po prodl.
Minnesota Wild
2:3 (1:1, 0:0, 1:1 - 0:1)
Vancouver Canucks
Pondělí 15.01.2018, 02:00 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:50 Brandon SUTTER - 2:3
     
    62:50
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Kosatky v utkání ani jednou nevedly, ale přesto si z něj odnáší dva body! Edler se jel schovat za Markströma a po vystřídání poslal dlouhou přihrávku na útočnou modrou. Tam už byl BRANDON SUTTER, který poměrně snadno objel Brodina a parádní střelou zápěstím uklidil puk ze svého pohledu k levé tyči. Asistence: Alexander Edler, Loui Eriksson.
    56:48 Thomas VANEK - 2:2
     
    56:48
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Canucks z ojedinělé šance překonali Dubnyka a znovu srovnali skóre! Huttonův pokus z levého mantinelu domácí brankář se štěstím vyrazil k Tanevovi. Po jeho zadovce střílel od modré Gagner a zasáhl THOMASE VANEKA, který protečoval puk za Dubnykova záda. Asistence: Sam Gagner, Christopher Tanev.
    52:14 Daniel WINNIK - 2:1
     
    52:14
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Wild byli v posledních minutách aktivnější a za to jsou odměněni vedoucím gólem! Staal s Parisem zabojovali u mantinelu a prvně jmenovaný mohl z rohu přihrát do levého kruhu DANIELU WINNIKOVI, který pohotově vystřelil do místa mezi levým betonem a lapačkou Markströma. Asistence: Eric Staal.
     
    18:09
    Del Zotto dlouhou přihrávkou skrz celé střední pásmo vysunul Brocka Boesera, jehož střela zápěstím proletěla jen pár centimetrů nad břevnem!
    16:57 Loui ERIKSSON - 1:1
     
    16:57
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Kanadský tým udeřil z rychlého protiútoku a vyrovnává na 1:1! Henrik Sedin v přečíslení roztáhl hru doleva k Edlerovi, jenž vrátil puk do mezikruží a z něj se prosadil další švédský útočník LOUI ERIKSSON. Dubnykovi prošel puk mezi betony. Asistence: Alexander Edler, Henrik Sedin.
     
    13:32
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Marcus Foligno – 2 min., podražení).
    04:59 Jason ZUCKER - 1:0
     
    04:59
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Wild bleskově využívají přesilovku a jdou do vedení! Koivu dostal od Mikaela Granlunda přihrávku na úroveň brankové čáry a z první vrátil puk do druhé vlny JASONOVI ZUCKEROVI, jehož střela proletěla nad levým betonem Markströma až do sítě. Asistence: Mikko Koivu, Mikael Granlund.
     
    04:52
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Sam Gagner – 2 min., podražení).

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 5. Zucker (M. Koivu, Mikael Granlund), 53. Winnik (E. Staal) – 17. Eriksson (Edler, H. Sedin), 57. Vanek (Gagner, Ch. Tanev), 63. B. Sutter (Edler, Eriksson)


    Minnesota Wild: Dubnyk (Stalock) – Spurgeon, Suter (A), Dumba, Brodin, Prosser, Olofsson – Mikael Granlund, M. Koivu (C), Zucker – Parise (A), E. Staal, Ennis – Stewart, Coyle, J. Eriksson Ek – Winnik, Cullen, M. Foligno.
    Vancouver Canucks: Markström (A. Nilsson) – Ch. Tanev (A), B. Hutton, Stecher, Edler, Gudbranson, Del Zotto – Boeser, Gagner, Vanek – Eriksson, H. Sedin (C), Chaput – M. Granlund, B. Sutter (A), Bärtschi – Virtanen, Dowd, B. Gaunce.

    Rozhodčí: Brenk, O´Halloran – Murphy, Driscoll

    Diváci: 18 927
    ocianews.com