Omsk – Magnitogorsk 3:4 (po pr.) | Jekatěrinburg – Novosibirsk 1:4 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Čeljabinsk 0:4 (kon.)
Toljatti – Barys 4:3 (po pr.) | Čerepovec – N.Novgorod 3:4 (1:2 po s.n.) | Jaroslavl – Vladivostok 1:3 (kon.)
Minsk – Chabarovsk 0:2 (kon.) | Dynamo Moskva – Kunlun 5:2 (kon.) | Petrohrad – Spartak Moskva 4:1 (kon.)
konec
HC Dinamo Minsk
0:2 (0:2, 0:0, 0:0)
Amur Chabarovsk
Úterý 16.01.2018, 17:30 • Minsk Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    A Nikolaj Averin ještě obral o puk obránce a naservíroval jej Tomáši Zohornovi, který poslal společně se sirénou kotouč do prázdné branky, ale dle sudích to bylo již po hrací době a tak Amur vyhraje ''pouze'' 2:0.
     
    59:40
    Jhonas Enroth zůstává na střídačce, to je jasné, power-play domácích pokračuje, ale času je velmi málo.
     
    59:40
    Až nyní musel zasahovat Metsola proti ráně Kitarova, puk podržel, vhazovat se bude po jeho pravici. Předtím si však ještě bere domácí kouč time-out.
     
    59:03
    Dinamo v útočné třetině a Enroth na střídačce!
     
    58:09
    Opět v akci Juha Metsola! Pokus od modré Gragnaniho pouze vyrazil před sebe. K dorážce se dostal Stepanov a chtěl zasunout puk za jeho záda, ale Metsola se stihl přesunout i za touto dorážkou.
     
    54:09
    Ojedinělá ofenzivní akce Amuru mohla skončit třetí brankou. Oleg Li našel skvěle Alexandra Gorškova, který si vytáhl Enrotha a už zasouval kotouč za jeho záda, nicméně v poslední chvíli mu kotouč odskočil od hole.
     
    48:41
    Hodně přísné vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Dmitrij Bujnickij – 2 min., hákování).
     
    47:10
    A Stepanov rozdával kotouče i nadále, našel křižnou přihrávkou přes celé pásmo Howdena, který mířil do víka, ale Metsola zasáhl i proti této ráně, tentokrát dokonce maskou.
     
    46:50
    Minsk se nastěhoval do pásma a znovu roztočil kolotoč. Stepanov nabil znovu Gragnanimu, ten vypálil, ale dnes skvělý Metsola vyrazil.
     
    46:14
    Obrovský tlak vytvořili domácí a na konci všeho byla přihrávka Fontaine na Gragnaniho který z velkého nápřahu trefil jednu z holí před brankou a kotouč byl tečován nad branku, vhazovat se však bude ve středním pásmu, kotouč tečoval domácí hráč.
     
    46:01
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Alexandre Picard – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    44:09
    A velké zmatky před Enrothem. Pokus Litovčenka se podivuhodně odrážel a Enroth nevěděl, kde je kotouč, ten nakonec našel Děnisov u pravé tyče a uklidnil situaci.
     
    43:14
    Arťom Volkov se dostal ke střele z pravé strany a Metsola kotouč neudržel v lapačce, vypadl mu však ke smůle domácích pouze vedle pravé tyče.
     
    33:00
    Domácí teď zatápí obraně Amuru! Jegor Šarangovič se protáhl podél levého mantinelu a mířil nad rameno Metsoly, ten však dokázal právě ramenem puk vytěsnit nad horní tyč!
     
    31:50
    A další loženka pro Minsk! Jack Skille našel před brankou úplně volného Fontatine, ten však ztroskotal na Metsolovi, který se teď zaskvěl, jelikož se rychle přesunul a tuto obrovskou šanci zlikvidoval.
     
    31:06
    Recept našla dvojice Chenkel a Stepanov a byla z toho obrovská šance! Stepanov našel žabičkou před prázdnou brankou Chenkela, kterému radost z branky pokazil rybičkou Dmitrij Klopov, který se vložil do přihrávky a tečoval ji z dosahu.
     
    29:00
    Alexand Kitarov vymyslel proti akci a v situaci jeden na jednoho střílel přes beka. Juha Metsola si našel kotouč a lapačkou zasáhl přesně.
     
    27:06
    Trestuhodně si teď počínala obrana Minsku, nechala vybruslit od mantinelu Vladislava Ušenina, který se s pukem dostal do ideální pozice mezi kruhy, ale svou střelou švihem minul pravou tyč.
     
    20:20
    Druhá třetina začala slušnou ranou z levého kruhu od Jacka Skilla a nutno říci, že byla velmi nebezpečná pod vyrážečku, ale finský brankář podržel Amur.
    18:59 Oleg LI - 0:2
     
    18:59
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    One man show pro OLEGA LI! Přebral si puk na modré čáře, krásnou stahovačkou se dostal přes Děnisova, natlačil se ramenem před Enrotha a zasunul puk pod jeho betony do sítě – 0:2! Asistence: Jaroslav Chabarov a Vitalij Aťušov.
     
    08:50
    Alexandr Pavlovič míchal, míchal až vymyslel skrytou ránu, která ke štěstí Metsoly skončila na jeho lapačce, ale rozhodně si finský brankář ve službách Amuru nebyl jistý tímto zákrokem.
    05:58 Tomáš ZOHORNA - 0:1
     
    05:58
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    A druhou přesilovku už Amur využívá! Oleg Li posunul kotouč na pravý kruh na českého forwarda TOMÁŠE ZOHORNU, který střelou švihem vymetl všechny pavučiny v brance Enrotha – 0:1! Asistence: Oleg Li.
     
    05:08
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Vladimir Děnisov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    05:08
    Stepanov se teď úžasným způsobem uvolnil a poslal kotouč za Metsolu a domácí se již radovali, ale rozhodčí rozapžil a bude vylučovat Děnisova za nedovolené bránění před brankou Amuru.
     
    02:19
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Jegor Šarangovič – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    00:20
    A Jonas Enroth chytá tutovku v první minutě! Alexej Byvalcev dostal přihrávku v situaci dva na jednoho a sám proti Enrothovi neuspěl, domácí brankář se skvěle přesunul a vychytal jej.

    Tomáš Suchánek

    Branky a nahrávky: 6. T. Zohorna (O. Li), 19. O. Li (Chabarov, Aťušov)


    HC Dinamo Minsk: Enroth (M. Karnauchov) – Gragnani, Děnisov, Korobov, D. Osipov, Lisovec, Chenkel, Šinkevič, A. Volkov – Q. Howden, Fontaine, Skille – Kovyršin, Bujnickij, Kitarov – Šarangovič, Linglet, Ambrožejčik – Pavlovič, Drozd, An. Stěpanov.
    Amur Chabarovsk: Metsola (Alikin) – J. Kolář, Kondratěv, Jordán, Averin, Aťušov, Chabarov, Karmaškov, Kamalov – Byvalcev, Potěchin, O. Li – T. Zohorna, Litovčenko, Gorškov – Vl. Ušenin, Vj. Ušenin, Klopov – Beljakov, Frolov, Picard.

    Rozhodčí: Kulakov, Gusev – Majtak, Strelcov.

    Diváci: 10234
    thejrc.org