Los Angeles – San Jose 1:4 (kon.) | Montreal – NY Islanders 4:5 (po pr.)
po prodl.
Montreal Canadiens
4:5 (2:2, 1:2, 1:0 - 0:1)
New York Islanders
Úterý 16.01.2018, 01:30 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:51 John TAVARES - 4:5
     
    61:51
    Islanders právě vstřelili branku!
    Nejdříve domácí brankář Carey Price předvedl zákrok zápasu, když u pravé tyče zachránil svůj tým a udržel ho ve hře o body. Jenže New York Islanders se dokázali udržet na kotouči, nepolevili a nakonec skórují. Jejich kapitán JOHN TAVARES byl tím, kdo z pozice před brankou poslal kotouč do sítě a rozhodl, dnes mířil přesně již podruhé. Hosté tak berou z Montrealu bod navíc. Asistence: Thomas Hickey.
    53:01 Max PACIORETTY - 4:4
     
    53:01
    Montreal právě vstřelil branku!
    Nejdříve se neprosadil ve velké šanci Galchenyuk, ale napodruhé už mohou Montreal Canadiens slavit, tuhle početní výhodu sehráli velmi dobře. Krátce po vyhraném vhazování se kotouč dostal na modrou čáru, odkud pálil Jeff Petry. Zdálo se, že puk už před Greissem nikdo netečoval, ale stalo se tak, trefa je připsána hráči jménem MAX PACIORETTY a hala bouří. Máme dnes podruhé vyrovnáno, podruhé Montreal smazal náskok soupeře o dvě branky. Asistence: Jeff Petry, Alex Galchenyuk.
    39:16 Jonathan DROUIN - 3:4
     
    39:16
    Montreal právě vstřelil branku!
    Přeci jen se ještě před druhou sirénou domácí dokázali prosadit a snížit na rozdíl jediného zásahu. Montrealu se opět vyplatil důraz na brankovišti. Nahození Jakuba Jeřábka ještě Thomas Greiss vyrazil před sebe. Jenže na dorážku čekal výborně připravený JONATHAN DROUIN, který už se nemýlil a dával puk skoro do odkryté klece. Ve třetí třetině nás tak pravděpodobně čeká dramatická bitva o body do tabulky. Asistence: Alex Galchenyuk, Jakub Jeřábek.
    25:36 John TAVARES - 2:4
     
    25:36
    Islanders právě vstřelili branku!
    Vypadá to, že začátky třetin jsou montrealskou velkou slabinou. Nyní sice Canadiens hráli přesilovou hru, ale ani to jim nepomohlo a dnes počtvrté inkasují. Při rozehrávce v útočném pásmu totiž chybovali a do samostatného úniku na branku vyrazil JOHN TAVARES. Ten se proti Priceovi nemýlil, nic nevymýšlel a jednoduše pověsil puk k levé tyči. Ještě nejsme ani v polovině zápasu a už jsme viděli šest branek. Bez asistence.
    22:37 Adam PELECH - 2:3
     
    22:37
    Islanders právě vstřelili branku!
    Stejně jako Islanders začali dobře první třetinu, vstoupili úspěšně i do té druhé. Opět to netrvalo ani celé tři minuty. Habs pochybili ve středním pásmu, kde se na kotouč dostal jejich soupeř. Potom chtěl z mezikruží pálit Barzal, ten ale ještě počkal, po odrazu puk doputoval na hokejku ADAMA PELECHA. Posledně jmenovaný na nic nečekal, zamířil nahoru a pověsil ránu pod břevno. Carey Price neměl šanci stihnout reagovat. Takže hosté opět vedou. Asistence: Mathew Barzal, Jordan Eberle.
    12:10 Paul BYRON - 2:2
     
    12:10
    Montreal právě vstřelil branku!
    Moc dlouho to netrvalo a máme dokonce srovnáno. Domácím sice přálo trošku štěstí, ale to je samozřejmě v hokeji potřeba. Obránce David Schlemko vypálil od modré čáry dělovku, ale trefil jen zadní mantinel. Od něho se kotouč odrazil zpátky před branku, odkud za dezorientovaného brankáře Greisse po ledě dorážel PAUL BYRON. A pak už mohli Canadiens slavit. Náskok Islanders je tedy velmi rychle pryč. Asistence: David Schlemko.
    08:01 Nicolas DESLAURIERS - 1:2
     
    08:01
    Montreal právě vstřelil branku!
    Že bychom dnes sledovali přestřelku a ofenzivní podívanou? Tentokrát už se Montrealští dočkali a nutno podotknout, že naprosto právem. Islanders už dělali až příliš velké chyby v obraně. Nyní nechali před Greissem úplně nepokrytého hráče, kterým nebyl nikdo jiný než NICOLAS DESLAURIERS. Útočník ze čtvrté montrealské formace z otočky pověsil puk pod horní tyčku a rozjásal Bell Centre. Už je to tedy zase o jediný zásah a můžeme sledovat drama. Navíc první bod v NHL má český obránce Jakub Jeřábek! Asistence: Jakub Jeřábek.
    06:29 Mathew BARZAL - 0:2
     
    06:29
    Islanders právě vstřelili branku!
    Tahle formace je dnes znovu připravena řádit. Tady je další důkaz. Mladý newyorský útočník MATHEW BARZAL si udělal místo na pravé straně, kudy sám zavezl puk do pásma soupeře. Viděl, že má dostatek času si porovnat kotouč na hokejce a zamířit, což také udělal. Zůstal na pravém kruhu sám proti Careymu Priceovi, jemuž touš ukázkově pověsil do pravého horního růžku. Další pohledná trefa a hosté vedou 2:0. Šance si tvoří Habs, ale branky střílí Islanders. Asistence: Jordan Eberle.
    01:26 Anthony BEAUVILLIER - 0:1
     
    01:26
    Islanders právě vstřelili branku!
    Jenže pozor! I když to byli doposud jen Montreal Canadiens, kdo se tlačil dopředu a vytvářel šance, paradoxně se ze své první možnosti prosazují hosté. Stačila jedna jediná chyba kanadského celku v obraně a Carey Price hned inkasuje. Po nahrávce mladíka Barzala dostal puk do sítě ANTHONY BEAUVILLIER, který zvedl puk do horní poloviny klece. Habs tak musejí od prvních dvou minut základní hrací doby dohánět. Uvidíme, jak se jim to bude dařit. Asistence: Mathew Barzal.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 9. Deslauriers (Jeřábek), 13. Byron (Schlemko), 40. Drouin (Galchenyuk, Jeřábek), 54. Pacioretty (Petry, Galchenyuk) – 2. Beauvillier (Barzal), 7. Barzal (Eberle), 23. Pelech (Barzal, Eberle), 26. Tavares, 62. Tavares (Hickey)


    Montreal Canadiens: Price (Niemi) – Alzner, Petry, Jo. Benn, Jeřábek, Mete, Schlemko – Galchenyuk, Drouin, Carr – Pacioretty, Byron, Hudon – Lehkonen, Plekanec, Gallagher – Deslauriers, J. de La Rose, Froese.
    New York Islanders: Greiss (Halák) – Leddy, Mayfield, Pelech, Aho, Hickey, Pulock – Lee, Tavares, Quine – Beauvillier, Barzal, Eberle – Dal Colle, B. Nelson, Prince – Chimera, Fritz, Clutterbuck.

    Rozhodčí: Pollock, Schlenker – Cormier, Nowak

    Diváci: 21 302
    thejrc.org