Třinec – JYP 4:3 (0:2 po s.n.) | Växjö – Liberec 6:1 (kon.)
konec
Växjö Lakers
6:1 (3:0, 1:1, 2:0)
Bílí Tygři Liberec
Úterý 16.01.2018, 18:30 • Vida Arena, Växjö • Hokejová Liga mistrů • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek úterního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:55:40)
    Växjö Lakers postupují do finále CHL, kde vyzvou finskou Jyväskylu.

     
    Utkání sledovalo 4 711 diváků.
     
    Střely na branku: 36 – 17
     
    Je dobojováno. Domácí nakonec ve druhém semifinále jasným vítězstvím 6:1 nad libereckými Bílými Tygry potvrdili postup do finále hokejové Ligy mistrů. Liberečtí se ovšem nemají za co stydět. V historii klubu se dostali poprvé mezi elitní čtyřku, což je pro klub rozhodně skvělý výsledek. O jedinou branku Liberce se postaral Petr Jelínek.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Lakers mají puk na svých hokejkách a už s ním jenom krouží ve vlastním obranném pásmu. Je hotovo, už se opravdu nic nestane a utkání je tak u samého konce.
     
    59:28
    Domácí hala ve stoje tleská svým hokejistům. Ale také ti hostující nelení a děkují Tygrům za veleúspěšnou sezónu v Lize mistrů.
     
    59:00
    Utkání se už jen dohrává pod taktovkou domácích, kteří se už nikam neženou. Mají puk na svých holích a ještě to zkusí před libereckou brankou.
    58:15 Elias PETTERSSON - 6:1
     
    58:15
    Växjö právě vstřelilo branku!
    A je tu další přesná střela domácích. Po pěkné souhře našel zpětnou přihrávkou Kiiskinen ELIASE PETTERSSONA, který poté z mezikruží svou prudkou střelou nedal Janusovi žádnou šanci – 6:1. Domácí tak už mohou začít slavit postup do finále hokejové Ligy mistrů. Asistence: Tuomas Kiiskinen a Noah Welch.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:48
    Místo toho přišel ale rychlý protiútok domácích a to jim hraje do karet. Drží kotouč co nejdále od vlastní branky.
     
    57:15
    Jaroslav Janus rozehrál na Bednáře zachycený kotouč a poslal ho mezi své spoluhráče. Tygři to ještě zkusí v dalším útoku.
     
    56:22
    Jan Ordoš našel najíždějícího Dominika Lakatoše z levé strany. Druhý jmenovaný si pak sjel až těsně před Fastha a kotouč už mířil mezi jeho betony. Domácí brankář ale vytasil další skvělý zákrok a Lakatoše do zakončení nepustil.
     
    55:44
    Daniel Špaček si nabruslil zpoza domácí branky až před Fastha. Jeho zakončení nebylo vůbec špatné. Ovšem domácí brankář se znovu zaskvěl a druhou branku tak neinkasoval.
     
    54:59
    Další ofsajdová past pro Liberec, ve které se ocitl Lukáš Jašek. Hra je vykázána zase do středu hřiště.
     
    54:10
    Andrew Calof pálil z otočky těsně před brankou hostů a trefil boční konstrukci Janusovy branky. Znovu tak nebyli domácí daleko od dalšího přesného zásahu.
     
    53:45
    Pyrochta se dostal do ofsajdového postavení a znovu je hra vykázána do středního pásma. Tam se také bude za malý okamžik vhazovat.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 6. Pettersson (Martinsson, Pesonen), 7. Lundberg (Shinnimin, Calof), 16. Fröberg (Netterberg, Welch), 22. Kiiskinen (Pesonen, Persson), 53. Netterberg, 59. Pettersson (Kiiskinen, Welch) – 40. Jelínek (Krenželok, Ševc)


    Växjö Lakers: Fasth (Andrén) – Persson (TS), Rahimi, Martinsson, Lundberg A., Högberg, Welch, Bohm – Calof, Shinnimin, Lundberg M. – Pesonen, Pettersson, Kiiskinen (A) – Netterberg, Fröberg, Røndbjerg – Brodecki, Josefsson (A), Reddox (C) – Carnbäck
    Trenér: Sam Hallam

    Bílí Tygři Liberec: Janus (Will) – Pyrochta, Ševc (C), Jánošík, Šmíd (A), Husa, Derner, Bednář – Bakoš (TS), Jelínek (A), Krenželok – Lakatoš, Jašek, Ordoš – Král, Bližňák, Psota – Hrabík, Vantuch, Špaček
    Trenér: Filip Pešán

    Rozhodčí: Schrader, Piechaczek – Lundgren, Pihlblad

    Diváci: 4 711
    09.01.2018
    Liberec - Växjö 1:1

    Branky a nahrávky: 47. Jašek (Lakatoš) – 21. Reddox (Fröberg)

    thejrc.org