Amiens – Montpellier 1:1 (kon.) | Angers – Troyes 3:1 (kon.) | Guingamp – Lyon 0:2 (kon.)
Lille – Rennes 1:2 (kon.) | Méty – Saint-Étienne 3:0 (kon.) | Toulouse – Nantes 1:1 (kon.)
PSG – Dijon 8:0 (kon.)
konec
Amiens SC
1:1 (0:1)
Montpellier HSC
Středa 17.01.2018, 19:00 • Stade de la Licorne, Amiens • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    Po menší strkanici si připisuje žlutou kartu střídající Mathieu Bodmer.
     
    83
    Nucené střídání v Péllisierově týmu. Moussa Konaté se při poslední střetu zranil a nejde to dál. Nahrazuje ho Mathieu Bodmer.
     
    82
    Střídání na straně hostů. Camara, dnes velmi aktivní, byl nahrazen útočníkem Pobřeží Slonoviny, Giovannim Siem.
     
    77
    Odchází Mendoza a místo kolumbijského forvarda zaujme konžský reprezentant Manzala.
     
    74
    Arménský trenér Der Zakarian reaguje na srovnání Konatého střídáním. Ze hřiště odchází Dolly, asistent u prvního gólu, a nahrazuje Francouz Ikoné.
    71. Moussa KONATÉ - 1:1
     
    71
    Amiens právě vstřelilo branku!

    Stade de la Licorne se otřásá v základech. A platí: "nedáš, dostaneš." Isaac Mbenza musí svých zahozených tutovek litovat, protože nyní zahráli domácí skvělou akci na hranici ofsajdu. Gakpé rychlé vhodil aut a dnes velmi dobře hrající El Hajjam načechral fantastický míč na hlavu MOUSSY KONATÉHO. Kamerunská forvard si pohlídal ofsajd a hlavou takzvaným Angličanem srovnal!
     
    70
    Isaac Mbenza. To je smolař dnešního utkání. Camara ho v rychlém protiútoku parádní prudkou přihrávkou napříč vápnem uvolnil do více než gólové situace. Mladý Belgičan si ale nyní vylámal zuby na skvělém Gurtnerovi!
     
    67
    První střídání utkání mají na svědomí domácí. Kouč Péllisier posílá do hry namísto N'Gossa Fofanu.
    65.
     
    65
    Rychlý protiútok. Na to budou hosté čekat. Zatím jediný střelec dnešního utkání Ellyes Skhiri měl po něm nyní možnost zvýšit vedení svého celku. Gurtner ale předvedl skvělou robinsonádu.
    58.
     
    58
    Jeróme Rousillon předvedl své kousky s míčem. Ač pravý obránce se prošel až do malého vápna, kde mu jeho akci překazil jeden z domácích beků, který srazil jeho bombu na roh.
    54.
     
    54
    Asi nejhezčí akce v podání domácích, kteří se na tři přihrávky dostali až do zakončení. Kakuta vybídl kolmicí Moussu Konatého, jenž se snažil okamžitě pálit diagonálně. Lecomtova noha byla ale včas na správném místě.
     
    52
    Velmi tvrdý zákrok ve středu hřiště také v podání Montpellieru. Lasne sestřelil zezadu Kakutu a vidí po zásluze žlutý kartónek.
     
    49
    Moussa Konaté to teď u autové čáry přehnal s tvrdostí, což odnesl Mukiele. Kamerunský forvard vidí po zásluze žlutou kartu. Na jeho omilostnění, okamžitě po zákroku se omluvil.
    49.
     
    49
    Naopak mohla přijít do té domácí. Nebo spíše určitě měla. Po autovém vhazování přišel průnik pokutovým územím od Camary, který nachystal pro Mbenzu v podstatě gól, ale belgický dvaadvacetiletý mladík totálně selhal. Míč musejí pořadatelé hledat ještě teď.
    33. Ellyes SKHIRI - 0:1
     
    33
    Montpellier právě vstřelil branku!

    Jenže ji domácí uklidňovali až přespříliš. Rychlým presinkem hned v pěti hráčích vybojovali hráči Montpellieru míč, který se dostal k Dollymu. Jihoafrický záložník přiťukl zhruba na hranici šestnáctky ELLYESU SKHIRIMU a ten krásnou technickou ranou ke vzdálenější tyči otevřel skóre utkání!
     
    25
    Gólová šance domácích Amiens. Tečovaná rána Kakuty dopadla do malého vápna na hlavu Moussy Konatého, ovšem kamerunský střelec selhal.

    Dominik Tobola

    Branky: 71. Mou. Konaté (El Hajjam) – 33. Skhiri (Dolly)

    Karty:   49. Mou. Konaté (AMI), 90+2. Bodmer (AMI) – 52. Lasne (MON)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 5:9. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:6.
    Amiens SC: Gurtner – Adénon, Gouano, El Hajjam, Cissokho – Monconduit, N'Gosso (67. Fofana) – Mendoza (77. Manzala), G. Kakuta, Gakpé – Mou. Konaté (83. Bodmer).
    Náhradníci: Bouet – Ielsch, Bourgaud, Dibassy, Bodmer, Fofana, Manzala.

    Montpellier HSC: Lecomte – Aguilar, Mukiele, Congré, Hilton, Roussillon – Lasne, Skhiri, Dolly (74. Ikoné), Camara (82. Sio) – Mbenza.
    Náhradníci: Pionnier – Ninga, Sio, Sessègnon, Ikoné, Cozza, Sambia.

    Rozhodčí: K. Abed – J. Aube, A. Drouet – T. Bouille (všichni FRA).
    thejrc.org