Amiens – Montpellier 1:1 (kon.) | Angers – Troyes 3:1 (kon.) | Guingamp – Lyon 0:2 (kon.)
Lille – Rennes 1:2 (kon.) | Méty – Saint-Étienne 3:0 (kon.) | Toulouse – Nantes 1:1 (kon.)
PSG – Dijon 8:0 (kon.)
konec
Angers SCO
3:1 (1:0)
ESTAC Troyes
Středa 17.01.2018, 19:00 • Stade Raymond Kopa, Angers • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z mé strany protentokrát vše, příště na počtenou! (20:54:10)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 15:17.
     
    Ten přišel právě nyní. Angerští příznivci se mohou radovat, po víkendové remíze v Lyonu totiž ‎Les Scoïstes zapsali další cenné body, a to hned tři po výhře nad tabulkovým sousedem z Troyes. Angers se tak v tabulce Ligue 1 posune o bod právě před ESTAC! Krátce po změně stran se sice hostům podařilo srovnat, svěřenci kouče Moulina si ale ztracený náskok vzali rychle zpět (znovu zásluhou Romaina Thomase) a deset minut před koncem pak definitivní pojistku přidal Capelle.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Na trávníku už se vlastně vůbec nic neděje, míč je neustále v autu nebo v zámezí a už se jen čeká na závěrečný hvizd.
     
    90+1
    Na Stade Raymond Kopa už se nám rozběhlo čtyřminutové nastavení, které se za rozhodnutého stavu bude dohrávat jen z povinnosti.
     
    90
    Už pátý hráč Troyes dnes dostal žlutou kartu, za faul v souboji s Manganim byl napomenut François Bellugou.
     
    90
    Do kombinace Angers se teď zapojil i gólman Ludovic Butelle, jehož následný nákop k půlící čáře ale příliš přesvědčivý nebyl.
     
    89
    V samotném závěru zápasu už se na trávníku nic převratného neděje, míč mají na svých kopačkách domácí a nikam se s ním neženou.
     
    87
    Gilles Sunu byl odstrčen bránícím Charlesem Traorém, hra tak byla opět přerušena a domácí ani tentokrát s rozehrávkou pochopitelně nespěchají.
     
    86
    Domácí se konečně odhodlali k exekuci nařízeného přímého kopu, střela ale trefila jen teď a Traorému byl o chviličku později odpískán ofsajd.
     
    85
    Capelle stále leží na trávníku a hráči Troyes se mezitím shromáždili kolem hlavního sudího, aby mu dali najevo svou nespokojenost s tímto zdržováním hry.
     
    84
    Jimmy Giraudon nedaleko hranice vlastní šestnáctky povalil k zemi Pierricka Capelleho a ani on se žluté kartě dnes nevyhne.
     
    82
    Střídající Billy Ketkeophomphone si došel pro faul ve středu hřiště, domácí tak budou mít čas a klid na rozehrávku.
    81. Pierrick CAPELLE - 3:1
     
    81
    Angers právě vstřelilo branku!
    Zdá se, že je definitivně rozhodnuto. Karl Toko Ekambi teď prokázal neuvěřitelný přehled, když posunul míč na pravou stranu, kde stál mnohem lépe postavený PIERRICK CAPELLE, který se tváří v tvář Samassovi nezmýlil!
     
    80
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Baptiste Santamaría, přichází Gilles Sunu.
     
    79
    Suk Hjun-Čun byl nakonec definitivně odvlečen mimo hřiště, na trávníku jej nahradí Benjamin Nivet. Přejeme brzké uzdravení...
     
    77
    Hra už mezitím znovu pokračuje, ošetřování korejského legionáře se přesunulo těsně za brankovou linii. Už k němu jdou ošetřovatelé s nosítky.
     
    76
    Suk se stále ne a ne zvednout a už dal signalizací směrem ke střídačce pokyn, že nebude schopen pokračovat ve hře. Útočník Troyes je zřejmě ve velkých bolestech.
     
    74
    Romain Thomas sice čistě odehrál míč v souboji jeden na jednoho se Suk Hjun-Čunem, korejský útočník Troyes ale špatně došlápl a vypadá to, že si přivodil nějaké zranění kotníku.
     
    73
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Angelo Fulgini, přichází Billy Ketkeophomphone.
     
    72
    Mathieu Deplagne nedovoleně zajel do Capelleho u postranní čáry a za svůj zákrok si vykoledoval žlutou kartu.
     
    70
    V posledních minutách se hra zase uklidnila. Ismaël Traoré si nedokázal zpracovat míč na hrací ploše a Samassa už si chystá balon k odkopu.
     
    69
    Střídání v týmu ESTAC Troyes: ze hřiště odchází Adama Niane, přichází Suk Hjun-Čun.
     
    69
    Střídání v týmu ESTAC Troyes: ze hřiště odchází Samuel Grandsir, přichází Stéphane Darbion.
     
    67
    Ten ale neměl dlouhého trvání a pětadvacet minut před koncem je balon v moci rozehrávajících zadáků ‎Les Scoïstes.
     
    66
    Po dalším faulu Saifa-Eddineho Khaouiho svěřenci trenéra Moulina zahrávali standardku z pravé strany, tentokrát ale hosté při jejím bránění nepropadli a mohou založit protiútok.
     
    65
    Po vstřelení druhého gólu Angers panuje na tribunách skvělá atmosféra, hlasití příznivci ‎Les Scoïstes ženou hráče do ofenzívy a domácí teď na hřišti jasně dominují.
     
    63
    Dnes dvougólový Romain Thomas byl faulován ve vzdušném souboji Khaouim, hráči v černo-bílých dresech si tak budou moci rozehrávku v klidu zopakovat.
     
    62
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Prince Oniangué, přichází Loic Puyo.
     
    61
    Žlutou kartu dostává Oswaldo Vizcarrondo (ESTAC Troyes).
     
    59
    Teď si musel Ludovic Butelle pořádně oddechnout, nečekaná střela Nianeho z velké vzdálenosti totiž orazítkovala levou tyč a domácí brankář zůstal stát jako solný sloup!
    58. Romain THOMAS - 2:1
     
    58
    Angers právě vstřelilo branku!
    Vyrovnaný stav ale dlouho nevydržel, Angerští si rychle berou ztracený náskok zpět! I o druhou trefu domácích se postarali navlas stejní fotbalisté: asistující Thomas Mangani od rohového praporku našel v šestnáctce hlavu ROMAINA THOMASE, na jehož hlavičku Mamadou Samassa nedosáhl!
     
    56
    Akce Angers poté ještě pokračovala, domácím byl ale nakonec odpískán ofsajd.
     
    55
    Mamadou Samassa teď měl co dělat, aby v kouři reflexivně vyrazil nečekanou střelu Capelleho z hranice pokutového území!
     
    53
    Kotel domácích příznivců zapálil dýmovnice, na útočné polovině Angers tak toho není moc vidět, hra ale přesto pokračuje.
     
    52
    Adama Niane byl faulován ve středu hřiště, hráči ve žlutých dresech tak budou mít čas a klid na rozehrávku.
    51. Saif-Eddine KHAOUI - 1:1
     
    51
    Troyes právě vstřelilo branku!
    Tato neproměněná šance asi bude Onianguého hodně dlouho mrzet, jen krátce poté se totiž hostům podařilo vyrovnat a místo 2:0 je to 1:1! Adama Niane uvnitř pokutového území přenechal míč lépe postavenému SAIFU-EDDINEMU KHAOUIMU, který dokázal prostřelit Butelleho.
     
    49
    Toko Ekambi nael parádní kolmicí v pokutovém území rozběhnutého Prince Onianguého, který ale z ostrého úhlu Samassu nepropálil a jeho následná dorážka rozvlnila jen boční síť.
     
    48
    Oba týmy vstoupily do druhého poločasu se svými základními jedenáctkami. První akci po změně stran založili domácí, kolmice na Toka Ekambiho byla ale příliš prudká a balon se dokutálel až k Samassovi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 20:01.
     
    První poločas mnoho fotbalové krásy nenabídl, domácí fanoušci ale mohou být spokojeni. V záchranářském souboji proti Troyes zatím vedou 1:0 díky hlavičce Romaina Thomasa, která byla zároveň jedinou pořádnou šancí v dosavadním průběhu této jinak ryze defenzivní partie.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Minutové nastavení už se pomalu chýlí ke konci a vše podstatné se nyní odehrává ve středu hřiště.
     
    45
    Toko Ekambiho centr z pravé strany si Mamadou Samassa pohlídal, míč skončil bezpečně ukryt v náruči troyeského brankáře.
     
    43
    Azamoum už je ale v pořádku a hra může pokračovat, k nelibosti publika ale budou mít rozehrávku k dispozici hosté.
     
    42
    Hra je opět přerušena, Karim Azamoum totiž leží v bolestech na trávníku po nešťastné srážce s vlastním spoluhráčem.
     
    41
    Bryan Pelé se z levé strany pokusil překvapit brankáře Butelleho, který si trochu vyběhl ze své branky, střelou k bližší tyči, strážce svatyně Angers ale jeho záměr včas prokoukl.
     
    40
    Po nepovedeném nákopu Vizcarronda na útočnou polovinu skončil míč v zámezí a Ludovic Butelle s odkopem od své branky vůbec nespěchá.
     
    38
    Po rohovém kopu se prokousal k hlavičce právě Ismaël Traoré, který ale trefil míč jen temenem hlavy a ten poté proletěl nad břevnem Samassovy svatyně.
     
    37
    Adresátem tohoto centru tentokrát nebyl Romain Thomas, nýbrž Traoré, ten se ale na bližší tyči k míči nedostal. Domácí ovšem budou zahrávat roh.
     
    36
    Ismaël Traoré si u postranní čáry došel pro faul, domácí tak budou zahrávat další přímý kop – tentokrát z levé strany.
     
    35
    Angerské fotbalisty úvodní vstřelený gól očividně nabudil, domácí jsou teď jasně aktivnější a ESTAC prakticky nepouštějí k míči.
    33. Romain THOMAS - 1:0
     
    33
    Angers právě vstřelilo branku!
    Domácí se po půlhodině hry dostávají do vedení! Svěřenci trenéra Moulina zahrávali přímý kop z pravé strany a na centr Manganiho si v pokutovém území naskočil obránce ROMAIN THOMAS, jehož hlavička skončila v síti!
     
    33
    Angelo Fulgini se pokusil z pravé strany nacentrovat míč do předbrankového protoru, jeho přízemní pas byl ale Traorém zblokován do zámezí.
     
    32
    Ten domácí rozehráli nacvičeným signálem, nakonec se ale vůbec nedohodli dobře, poněvadž Thomas Mangani uvízl v ofsajdu.
     
    31
    Baptiste Santamaría vytěžil z minima maximum a proti přesile dvou bránících hráčů soupeře vybojoval rohový kop pro Angers.
     
    30
    Půlhodina hry je za námi a stále se hraje vlastně bez šancí, Charles Traoré teď před dotírajícím Manceauem pro jistotu zakopl míč do autu.
     
    29
    Ze zmiňované standardní situace ale domácí nevymysleli vůbec nic, hráči v černo-bílých dresech teď musejí zakládat další akci až od brankáře Butelleho.
     
    27
    Traoré se žluté kartě vyhnul, svěřenci kouče Moulina však budou mít k dispozici přímý kop z velmi nadějné pozice.
     
    26
    Charles Traoré v hlavičkovém souboji povalil k zemi Prince Onianguého, který se drží za hlavu a s bolestivou grimasou v obličeji buší pěstmi do trávníku.
     
    25
    Vincent Manceau vybojoval autové vhazování na polovině hřiště, poté ale míč vhodil na jistotu až ke stoperům.
     
    24
    Polovina úvodní pětačtyřicetiminutovky je za námi a stav zůstává i nadále bezbrankový, fotbalisté Troyes jako by ale začínali přebírat iniciativu.
     
    22
    Na konci této akce hostí stál Samuel Grandsir, který se ještě z prakticky nulového úhlu pokoušel dostat balon do předbrankového prostoru, míč ale skončil jen v zámezí.
     
    21
    Obránce ESTACu je ale v pořádku a hosté se teď znovu uchýlili ke kombinaci na půli hřiště.
     
    20
    Hra je opět přerušena, po srážce s Karlem Tokem Ekambim zůstal ležet na trávníku Charles Traoré.
     
    19
    Při nařízeném rohovém kopu už bývalý brankář belgických Brugg mohl zůstat v klidu, hráči Angers se ubránili a zakopli míč do bezpečí.
     
    17
    Na konci rychlé protiakce Angers stál z ostrého úhlu střílející Adama Niane, jehož střelu ale Ludovic Butelle dokázal vyrazit!
     
    16
    Mathieu Deplagne nic nevymýšlel a vrátil balon stoperům, fotbalisté Troyes teď v klidu kombinují poblíž půlící čáry.
     
    15
    Čtvrthodina hry je za námi a na první střeleckou příležitost stále čekáme, zatím sledujeme ryze defenzivní souboj dvou týmů bojujících o záchranu.
    13. V sedmi z posledních devíti zápasů proti Angers fotbalisté Troyes neprohráli.

     
    12
    Toka Ekambiho zradilo zpracování a jeden z hráčů ve žlutém dresu poté bez váhání zakopl balon až na útočnou polovinu.
     
    11
    Svěřenci kouče Moulina to zkusili tentokrát po pravé straně, kolmici adresovanou Fulginimu však bránící Mathieu Deplagne ve skluzu dostal do autu.
     
    9
    ‎Les Scoïstes poprvé zahrozili, když po levém křídle utekl Pierrick Capelle, už se mu ale nepodařilo odcentrovat.
     
    8
    Baptiste Santamaría zůstal po srážce s Adamou Nianem ve středu hřiště ležet v bolestech na trávníku a hostující útočník za to nakonec vyfasoval žlutou kartu.
     
    7
    Vincent Manceau nic nevymýšlel a jen posunul míč stoperům, po následné akci Angers ale míč skončil v autu.
     
    6
    Napadající Saif-Eddine Khaoui obral o míč laxního obránce Angers, stejně jako na druhé straně Fulgini ale o kulatý nesmysl velmi rychle pozbyl.
     
    5
    Úvod zápasu je velmi opatrný z obou stran, je znát, že oba soupeři bojují o záchranu a každý bod je pro ně v této fázi sezóny klíčový.
     
    3
    Angelo Fulgini na pravém křídle zachytil nepovedenou rozehrávku Troyes, poté ale sám o míč rychle přišel.
     
    2
    Fotbalisté ESTACu chvilku kombinovali na vlastní polovině, načež se rozhodli zaútočit, Saif-Eddine Khaoui ale pokazil zpracování a balon mu ujel do autu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Angers SCO: Butelle – Bamba, I. Traoré, Thomas, Manceau – Santamaría – Fulgini, Oniangué, Mangani, Capelle – Toko Ekambi.
    Náhradníci: Michel – Pavlović, Crivelli, Sunu, Ketkeophomphone, Puyo, Guillaume.

    ESTAC Troyes: Samassa – Deplagne, Giraudon, Vizcarrondo, Ch. Traoré – Azamoum, Bellugou – Grandsir, Khaoui, Pelé – Niane.
    Náhradníci: Zelazny – Cordoval, Gabriel, Darbion, Suk Hjun-Čun, Confais, Nivet.

    Rozhodčí: Delerue – Grosbost, Viala.
     
    ESTAC TROYES

    Fotbalisté Troyes se do francouzské nejvyšší soutěže vrátili po roční přestávce a také oni jsou stále namočeni do boje o záchranu. ESTAC má o dva body více než Angers a okupuje poslední nesestupovou pozici v tabulce. Na Stade Raymond Kopa se Troyeští pokusí přerušit sérii dvou porážek v řadě, naposledy padli doma 0:1 s trápícím se Bordeaux.
     
    ANGERS SCO

    Především díky gólovému apetitu Karla Toka Ekambiho se Angers stále drží ve hře o záchranu. Kamerunský snajpr letos nastřílel už deset gólů a prosadil se i v minulém kole na hřišti silného Lyonu, kde jeho gól hostům zajistil bod. Svěřenci kouče Moulina jsou ale v tabulce Ligue 1 třetí od konce a na nesestupové příčky momentálně ztrácejí dva body.
     
    Vítám všechny fotbalové příznivce u sledování textového přenosu z duelu vloženého 21. kola francouzské Ligue 1, v němž Angers SCO přivítají na domácím stadionu ESTAC Troyes. Utkání začíná v 19 hodin, tak si to nenechte ujít!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Vojtěch Balon

    Branky: 33. Thomas (Mangani), 58. Thomas (Mangani), 81. Capelle (Toko Ekambi) – 51. Khaoui (Niane)

    Karty:   8. Niane (TRY), 61. Vizcarrondo (TRY), 72. Deplagne (TRY), 84. Giraudon (TRY), 90. Bellugou (TRY)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 15:17.
    Angers SCO: Butelle – Bamba, I. Traoré, Thomas, Manceau – Santamaría (80. Sunu) – Fulgini (73. Ketkeophomphone), Oniangué (62. Puyo), Mangani, Capelle – Toko Ekambi.
    Náhradníci: Michel – Pavlović, Crivelli, Sunu, Ketkeophomphone, Puyo, Guillaume.

    ESTAC Troyes: Samassa – Deplagne, Giraudon, Vizcarrondo, Ch. Traoré – Azamoum, Bellugou – Grandsir (69. Darbion), Khaoui, Pelé – Niane (69. Suk Hjun-Čun, 79. Nivet).
    Náhradníci: Zelazny – Cordoval, Gabriel, Darbion, Suk Hjun-Čun, Confais, Nivet.

    Rozhodčí: Delerue – Grosbost, Viala
    thejrc.org