Ufa – Viťaz 4:1 (kon.) | Kazaň – Jokerit 2:1 (kon.) | Nižněkamsk – CSKA Moskva 1:0 (kon.)
Soči – HC Slovan 1:2 (0:1 po s.n.)
konec
Neftěchimik Nižněkamsk
1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
CSKA Moskva
Středa 17.01.2018, 17:30 • Neftěchim Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany vše, příště na počtenou! (19:50:59)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA:

    Robin Hanzl (NIZ): 0+0, 1 střela, čas na ledě 19:55
     
    Nižněkamská aréna propukla v euforii, domácí proti rozjetému CSKA udrželi čisté konto a zvítězili nejtěsnějším možným rozdílem! Hosté sice vyslali na Ilju Ježova 37 střel, gólman Neftěchimiku ale všechny pochytal, a rozhodujícím momentem zápasu tak je přesilovková trefa Erika Gustafssona z druhé třetiny.
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Branka CSKA zůstala přeci jen prázdná a domácí málem přidali pojišťovací trefu, z vlastního pásma vyhozený kotouč jen o pár centimetrů minul levou tyč!
     
    58:34
    A udělal dobře. Teď se totiž na Johanssona úplně sám vyřítil Dan Sexton, který ale svou kličku nedotáhl do gólového zakončení!
     
    57:58
    Lars Johansson stále zůstává ve svém brankovišti, trenérský štáb CSKA ještě nesáhl po jeho odvolání.
     
    57:03
    Dmitrij Ogurcov hraničním způsobem odzbrojil Sergeje Šumakova a domácí poté znovu vyhodili puk až do útočného pásma.
     
    56:19
    Teď se navíc kupředu vydali domácí a na konci jejich akce stál aktivní Nikita Filatov, jehož bekhendový pokus z mezikruží ale Johansson snadno vytěsnil.
     
    55:27
    Nestěrov čeká na dostřídávající spoluhráče a pomalu zakládá další útočnou akci CSKA, hosté už ale mnoho času opravdu nemají.
     
    54:36
    Sergej Andronov teď pro CSKA vybojoval alespoň buly v útočném pásmu.
     
    53:45
    Na žádný závěrečný tlak CSKA to zatím nevypadá, vše podstatné se po neuznané Filatovově trefě odehrává ve středním pásmu.
    52:48 Neuznaná trefa Filatova
     
    52:48
    Tohle bude domácí mrzet. Po Sextonově geniálním pasu z rohu kluziště Nikita Filatov z předbrankového prostoru sklepl puk za Johanssonova záda, po kontrole situace u videa ale rozhodčí posoudili, že se puku dotkl vysokou holí!
     
    51:51
    Po Sextovoně šikovné žabičce se ke střele ze skvělé pozice nečekaně dostal domácí kapitán Oleg Piganovič, který ale z bezprostřední blízkosti nedokázal propašovat puk za Johanssonova záda!
     
    51:12
    Sexton se proti přesile hráčů moskevského klubu prokousal až do předbrankového prostoru, kde ale v klíčový moment ztratil rovnováhu, a vůbec tak nevystřelil.
     
    50:27
    Další komplikace pro CSKA, Alexej Marčenko (MOS) půjde pykat na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    49:37
    Ježov se po kontaktu právě s Ljubimovem ve svém brankovišti poněkud teatrálně skácel k ledu, což rozhodčí prokoukli a vylučovat nebudou.

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 27. E. Gustafsson (Filatov, Sexton)


    Neftěchimik Nižněkamsk: I. Ježov (An. Makarov) – E. Gustafsson, Piganovič, Bryncev, Ogurcov, Šaripzjanov, Volgin, Fazylzjanov – Filatov, R. Hanzl, Sexton – Jeglič, Chajrullin, Everberg – Avcin, Jakimov, Bikmullin – Arkalov, P. Kulikov, Porjadin.
    CSKA Moskva: L. Johansson (I. Sorokin) – Kiselevič, M. Robinson, Nestěrov, Marčenko, Ožiganov, Naumenkov, Blažijevskij – Scott, Grigorenko, Ničuškin – Šalunov, Šumakov, Kaprizov – Andronov, Tělegin, Ljubimov – Okulov, Popugajev, Kuzmenko – Světlakov.

    Rozhodčí: Gašilov, Odinš – Lazarev, Ivanov

    Diváci: 4601
    thejrc.org