Benátky n/J – Třebíč 1:4 (kon.) | Motor ČB – Litoměřice 1:0 (kon.) | Ústí n/L – Vsetín 2:3 (0:2 po s.n.)
Frýdek-M. – K. Vary 0:4 (kon.) | Kadaň – Kladno 0:5 (kon.) | Prostějov – Přerov 6:4 (kon.)
Havířov – Slavia 1:2 (kon.)
konec
HC Frýdek-Místek
0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
HC Energie Karlovy Vary
Středa 17.01.2018, 18:00 • Hala Polárka • Chance liga • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    A je dobojováno. Karlovy Vary naplnili před zápasové předpoklady a pyšní se čtyřbrankovou výhrou. Úvod utkání byl hodně opatrný a dalo by se říct, že Frýdek-Místek měl menší převahu, do žádného slibného zakončení se ale ne a ne dostat. První branka padla v úplném závěru první třetiny, prosadil se Petr Stloukal, který se jen zastřeloval. Tento útočník dnes převedl naprosto perfektní výkon, vstřelil dvě branky a podílel se na dalších dvou gólech. Hosté se dokonce dokázali prosadit i při hře čtyři na čtyři a definitivně tak potvrdili vítězství. To je z dnešního utkání vše, přeji pěkný večer. (20:10:11)
     
    Konec zápasu.
     
    59:15
    Frýdek-Místek se ještě pokouší o poslední zakončení. Do útočného pásma se dostal Tomáš Franek, ale jeho rána neměla žádnou šanci na úspěch.
     
    58:35
    Karlovy Vary už utkání víceméně dohrávají a nikam s kotoučem nehrnou.
     
    57:43
    Hosté v plném počtu.
     
    57:41
    Frýdek-Místek v početní převaze zatím nezaznamenal žádnou šanci, která by stála za zmínku.
     
    56:30
    Dnešní utkání sleduje 1237 diváků.
     
    55:43
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Michal Vachovec – 2 min., podražení).
     
    54:40
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    A je tam další. Někteří domácí fanoušci už předčasně opouští halu. Dnes se Frýdku-Místku zápas opravdu hrubě nepovedl a v Polárce je naprosté ticho. MARTIN KOHOUT si objel branku a povedlo se mu překonat brankáře Strmeně. Petr Stloukal si dnes vede vskutku perfektně, připsal si dva góly a dvě asistence. Asistence: Vladimír Sičák, Petr Stloukal.
     
    53:05
    Henri Tuominen se rval o kotouč proti domácí obraně a nakonec se k němu i dostal, nahodil kotouč na branku, kde číhal Jakub Flek, ale nepovedlo se mu tečovat tak, aby ohrozil branku.
     
    52:20
    Jan Bartko nic světoborného nevymýšlel a rozhodl se pro samostatný únik. Vedl si velice dobře, ale brankáře se mu překonat, bohužel pro něj, nepovedlo.
     
    50:55
    Jakub Flek se dostal do samostatného nájezdu a nově příchozí brankář Jan Strmeň dokázal skvěle zasáhnout svým pravým betonem. Útočníkovi úplně nesedlo zakončení, protože byl ve velké rychlosti.
     
    50:00
    Jan Zahradníček se prezentoval nepřesnou přihrávkou do hloubky hřiště a Frýdek-Místek opět postrádá kotouč.
     
    49:16
    Zakázané uvolnění hostujících hráčů. Tomáš Franek se snažil vystřelit po rozehrávce, puk mu ovšem špatně poskočil a jeho pokus k brankáři ani nedoletěl. Následně se píská další zakázané uvolnění Karlových Varů.
     
    48:15
    Hosté jednoznačně kontroluje průběh hry a hráčům nedělá problém zariskovat s rozehrávkou, mohou si to také dovolit přes své tříbrankové vedení.
     
    47:28
    Velká šance Frýdku-Místku. Rostislav Martynek dneska snad poprvé vystřelil na branku, z bezprostřední blízkosti ale mířil pouze do výzbroje brankáře Novotného.
     
    45:52
    Hosté v plném počtu.
     
    44:10
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Milan Mikulík – 2 min., sekání).
     
    44:07
    Střídání v týmu HC Frýdek-Místek: ze hřiště odchází Lukáš Daneček, přichází Jan Strmeň.
    Marken.cz

    Marek Jašek

    Branky a nahrávky: 20. Stloukal (Kverka, M. Rohan), 22. Podlipnik (Stloukal), 45. Stloukal (Šenkeřík, Kverka), 55. Kohout (Sičák, Stloukal)


    HC Frýdek-Místek: L. Daneček (45. Strmeň) – Zahradníček, Bartko, Pastor, Haman, Piegl, Matyáš, D. Stránský – J. Kalus, Pechanec, Štumpf – Kvasnica, Mikulík (C), Martynek – Kofroň, Bajtek, Klimša (A) – Przybyla, Franek.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Kuchař) – Sičák (A), Krejčí, M. Rohan, Podlipnik, Kovačevič, Šenkeřík – T. Rachůnek, Balán (A), Flek – Stloukal, Kverka, Kohout – Vrdlovec, Skuhravý (C), Gorčík – Vachovec, Tuominen, A. Rulík.

    Rozhodčí: Dědek, Zbořil – Bryška, Novák

    Diváci: 1237
    thejrc.org