Benátky n/J – Třebíč 1:4 (kon.) | Motor ČB – Litoměřice 1:0 (kon.) | Ústí n/L – Vsetín 2:3 (0:2 po s.n.)
Frýdek-M. – K. Vary 0:4 (kon.) | Kadaň – Kladno 0:5 (kon.) | Prostějov – Přerov 6:4 (kon.)
Havířov – Slavia 1:2 (kon.)
konec
HC Frýdek-Místek
0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
HC Energie Karlovy Vary
Středa 17.01.2018, 18:00 • Hala Polárka • Chance liga • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    HC Energie Karlovy Vary

    Karlovy Vary měly už před sezonou jasně vytyčený cíl. Chtěly se po roce znovu vrátit do extraligy. Zatím jsou na dobré cestě, po třech čtvrtinách základní části kotví na druhém místě tabulky WSM Ligy. Před sebou mají o tři body České Budějovice, za nimi je o pět bodů zpátky Kladno. Západočeši jsou v dobré pohodě, svá poslední dvě utkání vyhráli a bodovali v jedenácti zápasech po sobě, během kterých sedmkrát vyhráli a čtyřikrát odcházeli poraženi. Naposledy si připsali povinné vítězství na ledě poslední Kadaně. Nejproduktivnějším hráčem zelenobílých je spolu s Vrdlovcem Tomáš Rachůnek, oba nasbírali 36 kanadských bodů (13+23). Nejlepším kanonýrem Západočechů je Jakub Flek s šestnácti přesnými zásahy.
     
    HC Frýdek-Místek

    Frýdek-Místek se aktuálně pohybuje ve skupince týmů, které si to rozdávají o účast v jarním play-off. Jakákoliv delší série proher už by v této fázi sezony mohla být pro kohokoliv smrtící. Frýdek-Místek půjde do poslední čtvrtiny dlouhodobé části z desátého místa, přičemž na Vsetín, který je osmý, ztrácí jen tři body. Se stejným náskokem je před rysy ještě Havířov. Díky lepšímu skóre za sebou Slezané nechávají Litoměřice, pětibodový odstup pak má Ústí nad Labem. Červenobílí poslední dvě utkání prohráli. Nejprve nestačili na Třebíč (0:2), poté podlehli před domácím publikem Ústí nad Labem 1:3. V první třetině sice poslal rysy do vedení Kofroň, ale Severočeši pak třemi brankami utkání otočili.
     
    Vzájemné zápasy

    Oba týmy už se utkaly v této sezoně třikrát a pokaždé vyhrál domácí tým. První dva zápasy byly hodně vyrovnané. Nejprve v úvodním kole vyhrály Karlovy Vary 2:1 v prodloužení, poté se z vítězství 1:0, rovněž po prodloužení, radovali Slezané. Utkání 14. kola rozhodl parádním gólem Michal Kvasnica. V zatím posledním utkání, které se odehrálo v KV Aréně, zvítězili Energetici 4:1. Do náskoku 4:0 se dostali díky gólům Fleka, Sičáka, Stloukala a Balána, Harkabus už čtyři minuty před koncem jen kosmeticky upravil výsledek.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Frýdek-Místek: L. Daneček (Strmeň) – Zahradníček, Bartko, Pastor, Haman, Piegl, Matyáš, D. Stránský – J. Kalus, Pechanec, Štumpf – Kvasnica, Mikulík (C), Martynek – Kofroň, Bajtek, Klimša (A) – Przybyla, Franek.

    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Kuchař) – Sičák (A), Krejčí, M. Rohan, Podlipnik, Šenkeřík, Kovačevič, Rulík – T. Rachůnek, Balán (A), Flek – Stloukal, Kverka, Kohout – Vrdlovec, Skuhravý (C), Gorčík – Vachovec, Tuominen.

    Rozhodčí: Dědek, Zbořil – Bryška, Novák.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Karlové Vary se hned v úvodu utkání snažili vytvořit průnikovou přihrávku, ale provinili se zakázaným uvolněním.
     
    00:50
    Filip Haman si našel místo ke střele a hostující brankář musel předvést první zákrok v dnešním utkání. Kotouč nakonec schoval do své lapačky a bude se vhazovat.
     
    01:50
    Dan Przybyla podstoupil hned několik soubojů o kotouč a nakonec se mu povedlo vybojovat puk pro svůj celek.
     
    02:25
    Jan Bartko napřáhl k ráně od modré čáry, ale jeho střela neměla gólové parametry a skončila mimo tři tyče. Hosté přechází do útoku.
     
    03:07
    Další zakázané uvolnění Karlových Varů. Bude se vhazovat před Filipem Novotným. Rysi byli šťastnější na vhazování. Poté dobře tečoval ránu Milan Mikulík a brankář byl dezorientovaný, domácí útočník ale minul branku.
     
    04:10
    David Kofroň si úplně neporozuměl se svým spoluhráčem a prezentoval se nepřesnou přihrávkou, následně Frýdek-Místek přišel o útočné pásmo.
     
    05:30
    Adam Rulík se šikovně zbavil svého soka, ale přihrávka se mu nakonec vůbec nepovedla a nenašla svého adresáta. Rysi můžou zakládat akci.
     
    06:30
    Tomáš Rachůnek se zničehonic objevil zcela osamocen a řítil se na domácího brankáře. Pokusil se o kličku, ale Daneček se ani nepohnul a hostující útočník nakonec ani nemířil mezi tři tyče. První vážnější šance dnešního duelu.
     
    07:30
    Karlovy Vary se postupně dostávají do utkání. Tentokrát pálil Sabahudin Kovačevič a brankář Lukáš Daneček se prezentoval skvělým zákrokem, poté obdržel zasloužené uznání od spoluhráčů.
     
    08:34
    A další zákrok Danečka. Je vidět, že hostující tým je jeden z hlavních adeptů na titul. Hráči se poměrně snadno dostali do nebezpečné příležitosti, ale zatím nenašli recept na strážce domácí svatyně.
     
    08:55
    Frýdku-Místku se povedlo vyhodit a hráči si mohou na chvíli odpočinout od tlaku. Netrvalo to ale moc dlouho, neboť hosté jsou opět před domácí brankou.
     
    11:00
    Domácí celek konečně mohl vystřídat, hráči na ledě už toho určitě měli plné zuby. Haman poté překazil rozehrávku a sám se vrhl do útoku, ale ten neměl moc nadějí na úspěch.
     
    12:45
    Michal Kvasnica upozornil, že Frýdek-Místek se dnes jen bránit nebude. Dostal se z pravé strany do zakončení, ale jeho rána letěla těsně kolem levé tyče.
     
    12:59
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Stanislav Balán – 2 min., vysoká hůl).
     
    13:35
    I přesto, že domácí tým je početní převaze, tak se zatím vlastně ani nedostal do útoku a kotouč se většinu času nachází uprostřed hrací plochy.
     
    14:18
    Konečně tu máme střely od domácích. David Kofroň se dostal ke střele, ale jeho rána byla na poslední chvíli zblokovaná a neohrozila branku.
     
    14:59
    Hosté v plném počtu.
     
    16:08
    Hra byla přerušena, Karlovy Vary si nepohlídali postavení a byl pískán ofsajd, bude se vhazovat.
     
    16:30
    Tomáš Rachůnek se dostal do souboje s Hamanem, domácí obránce si vedl jako skála a nepustil Rachůnka k puku, potom poslal puk daleko od domácí branky.
     
    17:50
    David Klimša hledal lépe postaveného spoluhráče, ale ostatní útočníci se nedokázali uvolnit, tak to Klimša to vzal na sebe a vyslal ránu na branku.
     
    19:00
    Běží poslední minuta úvodní dvacetiminutovky.
     
    19:10
    Jaromír Kverka prokázal své rychle nohy a vrhá se do útoku.
     
    19:14
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Necelou minutu před koncem se Karlovy Vary dostávají do vedení. Jaromír Kverka se dostal úplně snadno do útoku a jeho ránu těsně před brankářem tečoval PETR STLOUKAL, Danečkovi kotouč proletěl mezi nohama. Asistence: Jaromír Kverka, Martin Rohan.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    A je konec úvodní třetiny. Hosté jasně plní roli favorita, začátek se jim sice moc nepovedl, ale každou minutou se postupně dostávali do tempa a poté už jen vysílali střelu za střelou. Lukáš Daneček si vedl hodně dobře, ale nakonec inkasoval, a 46 sekund před sirénou. Petr Stloukal tečoval střelu a naprosto změnil trajektorii puku. Uvidíme, zda se rysům povede v druhé třetině zareagovat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    Stejně jako v úvodu první třetiny se hned píská zakázané uvolnění, tentokrát se provinili domácí hráči.
     
    21:31
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    A už je to o dva přesné zásahy, to teda moc dlouho netrvalo. MATIČ PODLIPNÍK si trpělivě hledal ideální místo ke střele, poté napřáhl svým zápěstím a puk uklidil pod horní tyčku brankáře, čistá rána . Lukáš Daneček nedokázal včas zareagovat a musel lovit kotouč ze své branky. Karlovy Vary tak potvrzují roli jasného favorita. Asistence: Petr Stloukal.
     
    22:35
    Antonín Pechanec se z levé strany snažil překvapit brankáře Novotného, ale brankář tuto ránu zcela očekával a bez sebemenšího problému zasáhl.
     
    23:42
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Jakub Matyáš – 2 min., nedovolené bránění).
     
    23:50
    Frýdku-Místku se povedlo vyhodit puk ze svého vlastního obranného pásma. Hosty to ale moc dlouho nemrzelo, neboť se velice rychle dostali do další kombinace a uzamkli rysi před brankou.
     
    25:00
    A opět se povedlo vyhodit. Jan Kalus se potom dostal k puku díky nepřesné rozehrávce. Obránce potom čekal na spoluhráče až vystřídají.
     
    25:58
    Rozhodčí vhodí puk do hry před hostujícím brankářem. Frýdek-Místek se sice do žádného zakončení nedostal, ale stejně se udrží v útočném pásmu díky dalšímu zakázanému uvolnění.
     
    26:44
    Ofsajd Frýdku-Místku, bude se vhazovat. Puk vybojovali hráči v zelených dresech a vrhají se do dalšího útoku.
     
    27:21
    Lukáš Daneček si připisuje další pohledný zákrok, snažil se ho překonat Jaromír Kverka, který trestuhodně nebyl nikým obsazený. Strážce domácí svatyně zasáhl svým betonem.
     
    28:20
    Milan Mikulík předvedl skvělé čtení hry a překazil hostující rozehrávku, pohrál si s pukem a vyslal ho na Davida Klimšu, který si už nevedl tak dobře a kotouč nakonec přišel.
     
    29:25
    Tomáš Rachůnek za vlastní brankou podstoupil dva souboje o kotouč a posléze ho také získal. Jeho spoluhráči šli vystřídat, tak musel čekat na nově příchozí posily.
     
    30:30
    Jaromír Kverka opět pořádně provětral domácí obránce a svůj samostatný únik zakončil střelou mezi betony, Daneček byl připraven.
     
    31:20
    Karlovy Vary mají více ze hry a rychlou kombinací se dostávají před domácího brankáře, tentokrát z toho ale žádné ohrožení nebylo.
     
    32:40
    David Klimša vyběhl ze střídačky a hned v tom okamžiku k němu doletěl kotouč. Poté vyslal ránu na brankáře, která ještě byla tečována, nakonec letěla těsně kolem levé tyče.
     
    33:21
    David Kofroň se už asi potřetí dostal ke střele z nebezpečné vzdálenosti, Filip Novotný je dnes ale velice jistý a dobře zasáhl betonem.
     
    34:08
    Zakázané uvolnění Frýdku-Místku, hra se přesune před Danečka.
     
    34:09
    Jeden z hostujících hráčů přihrával rukou a bude se znova vhazovat. Kotouč vybojovali domácí hokejisté a rychle přechází do útoku.
     
    34:44
    René Piegl poprvé v utkání na sebe upozornil. Rozhodl se k ráně z levé strany, ale ani on nenašel recept na Novotného. Už potřetí v krátkém čase se bude vhazovat.
     
    35:25
    Už to vypadalo na tlak z domácí strany, to by ale nesměl kotouč ztratit Antonín Pechanec. Karlovy Vary si puk rychle převzali a takřka okamžitě atakovali branku Danečka.
     
    36:18
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Stanislav Balán – 2 min., podražení).
     
    36:40
    Daniel Štumpf si měl puk nejspíš podržet déle na své hokejce, vedl si poněkud laxně a přišel o kotouč. Frýdek-Místek se poté sice dostal do zakončení. ale puk letěl mimo tři tyče.
     
    37:01
    Jan Zahradníček převedl ukázkový obranný zákrok! Hosté se dostali do přečíslení dva na jednoho a domácí obránce nedovolil, aby došlo ke střele, položil své tělo na zem a překazil celou akci!
     
    37:39
    Jsme snad poprvé svědky tlaku domácího týmu! Antonín Pechanec se dostal do velké tutovky a pár centimetrů před brankářem se snažil kotouč jakkoliv procpat do branky, puku se ale do branky nejspíš nechtělo a letěl pár centimetrů od levé tyče.
     
    38:18
    Hosté v plném počtu.
     
    39:00
    Tomáš Franek se dnes s pukem moc nepotkával, ale i přesto se dostal do zakončení, do jeho pokusu se ale na poslední chvíli položil jeden z hostujících obránců.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Skončila druhá třetina a opět fanoušci byli svědky jednoho jediného góly, který ale rozveselil pouze hostující příznivce. Netrvalo to dlouho a Karlovy Vary se ujali dvoubrankového vedení, trvalo to jenom minutu a půl. Matič Podlipník napřáhl k ráně od modré čáry a propálil absolutně vše, co mu stálo v cestě, brankář Daneček neměl nejmenší šanci reagovat. Frýdek-Místek si poté zahrál přesilovou hru, ve které si vypracoval několik příležitosti, ale Filip Novotný dnes chytá opravdu skvostně.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:36.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:33
    Ofsajd Karlových Varů. Hosté se potě dostali do útoku a netrvalo to dlouho a Lukáš Daneček opět zasáhl. Pálil proti němu Jaromír Kverka, který si dnes už připsal jednu asistencí.
     
    41:12
    Jakub Matyáš si zpracoval kotouč za svou vlastní brankou a nikam se s ním nehrne, neboť jeho spoluhráči právě šli vystřídat.
     
    42:28
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Tomáš Franek – 2 min.).
     
    42:43
    Daniel Krejčí se v přesilové hře ujal iniciativy a puk je u jeho hokejky velice často. Nabil na střelu Tomáši Rachůnkovi, tomu mu ale puk propadl mezi nohama a následně přišel i útočné pásmo.
     
    43:52
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Stanislav Balán – 2 min., hrubost + 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    44:07
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Hosté se ujímají vedení o tři přesné zásahy. Hostům vyhovovala i hra čtyři na čtyři. PETR STLOUKAL si našel ideální místo ke střele a jeho nechytatelná rána spadla mezi betony brankáře Danečka. Hosté mají jasnou převahu a Frýdek-Místek dnes nespíš body nezíská. Asistence: Petr Šenkeřík, Jaromír Kverka.
     
    44:07
    Střídání v týmu HC Frýdek-Místek: ze hřiště odchází Lukáš Daneček, přichází Jan Strmeň.
     
    44:10
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Milan Mikulík – 2 min., sekání).
     
    45:52
    Hosté v plném počtu.
     
    47:28
    Velká šance Frýdku-Místku. Rostislav Martynek dneska snad poprvé vystřelil na branku, z bezprostřední blízkosti ale mířil pouze do výzbroje brankáře Novotného.
     
    48:15
    Hosté jednoznačně kontroluje průběh hry a hráčům nedělá problém zariskovat s rozehrávkou, mohou si to také dovolit přes své tříbrankové vedení.
     
    49:16
    Zakázané uvolnění hostujících hráčů. Tomáš Franek se snažil vystřelit po rozehrávce, puk mu ovšem špatně poskočil a jeho pokus k brankáři ani nedoletěl. Následně se píská další zakázané uvolnění Karlových Varů.
     
    50:00
    Jan Zahradníček se prezentoval nepřesnou přihrávkou do hloubky hřiště a Frýdek-Místek opět postrádá kotouč.
     
    50:55
    Jakub Flek se dostal do samostatného nájezdu a nově příchozí brankář Jan Strmeň dokázal skvěle zasáhnout svým pravým betonem. Útočníkovi úplně nesedlo zakončení, protože byl ve velké rychlosti.
     
    52:20
    Jan Bartko nic světoborného nevymýšlel a rozhodl se pro samostatný únik. Vedl si velice dobře, ale brankáře se mu překonat, bohužel pro něj, nepovedlo.
     
    53:05
    Henri Tuominen se rval o kotouč proti domácí obraně a nakonec se k němu i dostal, nahodil kotouč na branku, kde číhal Jakub Flek, ale nepovedlo se mu tečovat tak, aby ohrozil branku.
     
    54:40
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    A je tam další. Někteří domácí fanoušci už předčasně opouští halu. Dnes se Frýdku-Místku zápas opravdu hrubě nepovedl a v Polárce je naprosté ticho. MARTIN KOHOUT si objel branku a povedlo se mu překonat brankáře Strmeně. Petr Stloukal si dnes vede vskutku perfektně, připsal si dva góly a dvě asistence. Asistence: Vladimír Sičák, Petr Stloukal.
     
    55:43
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Michal Vachovec – 2 min., podražení).
     
    56:30
    Dnešní utkání sleduje 1237 diváků.
     
    57:41
    Frýdek-Místek v početní převaze zatím nezaznamenal žádnou šanci, která by stála za zmínku.
     
    57:43
    Hosté v plném počtu.
     
    58:35
    Karlovy Vary už utkání víceméně dohrávají a nikam s kotoučem nehrnou.
     
    59:15
    Frýdek-Místek se ještě pokouší o poslední zakončení. Do útočného pásma se dostal Tomáš Franek, ale jeho rána neměla žádnou šanci na úspěch.
     
    Konec zápasu.
     
    A je dobojováno. Karlovy Vary naplnili před zápasové předpoklady a pyšní se čtyřbrankovou výhrou. Úvod utkání byl hodně opatrný a dalo by se říct, že Frýdek-Místek měl menší převahu, do žádného slibného zakončení se ale ne a ne dostat. První branka padla v úplném závěru první třetiny, prosadil se Petr Stloukal, který se jen zastřeloval. Tento útočník dnes převedl naprosto perfektní výkon, vstřelil dvě branky a podílel se na dalších dvou gólech. Hosté se dokonce dokázali prosadit i při hře čtyři na čtyři a definitivně tak potvrdili vítězství. To je z dnešního utkání vše, přeji pěkný večer. (20:10:11)
    Marken.cz

    Marek Jašek

    Branky a nahrávky: 20. Stloukal (Kverka, M. Rohan), 22. Podlipnik (Stloukal), 45. Stloukal (Šenkeřík, Kverka), 55. Kohout (Sičák, Stloukal)


    HC Frýdek-Místek: L. Daneček (45. Strmeň) – Zahradníček, Bartko, Pastor, Haman, Piegl, Matyáš, D. Stránský – J. Kalus, Pechanec, Štumpf – Kvasnica, Mikulík (C), Martynek – Kofroň, Bajtek, Klimša (A) – Przybyla, Franek.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Kuchař) – Sičák (A), Krejčí, M. Rohan, Podlipnik, Kovačevič, Šenkeřík – T. Rachůnek, Balán (A), Flek – Stloukal, Kverka, Kohout – Vrdlovec, Skuhravý (C), Gorčík – Vachovec, Tuominen, A. Rulík.

    Rozhodčí: Dědek, Zbořil – Bryška, Novák

    Diváci: 1237
    ocianews.com