Benátky n/J – Třebíč 1:4 (kon.) | Motor ČB – Litoměřice 1:0 (kon.) | Ústí n/L – Vsetín 2:3 (0:2 po s.n.)
Frýdek-M. – K. Vary 0:4 (kon.) | Kadaň – Kladno 0:5 (kon.) | Prostějov – Přerov 6:4 (kon.)
Havířov – Slavia 1:2 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
HC Stadion Litoměřice
Středa 17.01.2018, 17:30 • Budvar aréna (kapacita: 6421 diváků) • Chance liga • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:38
    Útočný faul Bílka posílá litoměřické naděje k ledu. Vhazovat se bude před Škarkem, který se musel vrátit do branky.
     
    57:45
    Litoměřice to zkusí v šesti!
     
    57:45
    135 vteřin do konce základní hrací doby. Litoměřice si berou time out.
     
    55:17
    Tak Škarek dostal dvě minuty za zdržování hry. Domácí se zlobí. Asi se snaží rozhodčímu vysvětlit, že je to vlastně jednoduché. Při nájezdu stačí posunout branku a je po šanci...
     
    55:17
    Vampola ujížděl sám na brankáře, ale ještě než stihl vystřelit, tak Škarek úmyslně vykopl branku. Je otázka, jak to teď sudí posoudí!
     
    54:03
    Martin Heřman (CEB) – 2 minuty za držení hole. Útočný faul domácího forvarda nabízí Litoměřicím šanci na vyrovnání.
     
    52:55
    Pokud dnešní utkání dopadne vítězstvím Motoru, domácí hokejisté budou muset pozvat Davida Gábu na opravdu bohatou večeři. Českobudějovický brankář hasí maléry svých spoluhráčů, teď opět "nikdo nebránil" a proti Machalově dorážce zblízka musel Gába vytáhnout skvělý zásah.
     
    51:17
    Na trestné lavici sedí Jiří Kučný (CEB) a Jan Václavek (LTM), oba dostali dvě minuty za hrubost. Hraje se tedy čtyři na čtyři.
     
    50:38
    5049 diváků si dnes našlo cestu do Budvar arény.
     
    44:26
    Martin Havelka (LTM) – 2 minuty za držení hole. První dnešní celá přesilovka Motoru.
     
    39:42
    Heřman ujížděl sám na Škarka, ale rychlou střelou na brankáře Litoměřic nevyzrál!
     
    30:07
    Domácí trenér Jelínek si dokonce vyžádal oddechový čas.
     
    25:38
    Obrovská šance i na druhé straně! Před brankou zůstal volný Martin Heřman, kotouč k němu nasměroval Rob, ale Heřman zblízka nedokázal trefit branku. Možná, že puk také olízl brankovou konstrukci.
     
    23:49
    Další vyložená příležitost hostů! Nahození od modré šikovně tečoval před Gábou útočník Šimeček a domácí gólman s vypětím všech sil situaci ustál. Šimeček se však dostal hned zpátky k puku a snažil se zasunout kotouč do odkryté branky. To se mu nepodařilo a Gába už pak přikryl kotouč.
     
    21:12
    Příliš krásy se snažil vložit do rozehrávky Richard Nejezchleb, kotouč mu vypíchl Smetana, předal jej Šimečkovi, který samostatný nájezd zakončil střelou těsně vedle!
     
    19:34
    Na trestnou putují Martin Heřman a Jan Veselý. Litoměřický útočník nevybíravě dorážel v brankovišti na Gábu, Heřman jej pouze odtáhl, Veselý se ohnal a sudí vyloučil oba. Hraje se tedy ve čtyřech.
     
    19:08
    Václav Nedorost (CEB) – 2 minuty za nedovolené bránění. Zvláštní vyloučení domácího lídra, který se spíš nechtíc připletl do cesty soupeři.
     
    13:56
    Aleš Pavlas (LTM) – 2 minuty za vražení na hrazení. Hostující kapitán se nedokázal vypořádat s nepříjemnou prací Heřmana při vlastní přesilovce a fauloval.
     
    13:22
    David Gába si dneska dobře postavil branku! Podruhé během první třetiny při něm stálo štěstí. Tentokrát vypálil po vhazování Jan Veselý a jeho projektil škrtl břevno.
     
    13:18
    Lukáš Květoň (CEB) – 2 minuty za sekání. Druhá možnost pro Litoměřice skórovat při výhodě jednoho muže v poli.
     
    10:06
    Pozor, velká šance a zároveň velké štěstí stálo při Motoru! Nenápadná akce po levé straně skoro skončila gólem, když Veselého nabídku na teč využil Kusý a puk z jeho hokejky skončil na břevně! Hosté se dožadovali branky, ale rozhodčí rezolutně rozpažil.
     
    08:19
    Žiga Pavlin (CEB) – 2 minuty za hákování. Zbytečný faul slovinského beka nabízí hostům první početní výhodu v dnešním utkání.
     
    02:39
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Ospalý začátek duelu rozčísl centr čtvrté formace Motoru. Gólovou akci započal potřebným důrazem v útočném pásmu Galamboš, po jehož dobré práci se osamocený s kotoučem za brankou ocitl FILIP VLČEK. Moc možností neměl, a tak zkusil obkroužit Škarkovu svatyni a zasunout, což se mu na milimetr přesně povedlo. O tyčku se puk doklouzal do sítě. Asistence: Peter Galamboš.
    Marken.cz

    Pavel Kortus ml.

    Branky a nahrávky: 3. Vlček (Galamboš)


    Banes Motor České Budějovice: Gába (Kváča) – Kutlák (C), Kučný, Fillman, Vráblík, Pavlin, F. Novák (A), Kachyňa – L. Květoň (A), Vampola, Nedorost – Nejezchleb, J. Mikyska, Čermák – Heřman, Rob, Jonák – Galamboš, Vlček, Martin Novák.
    HC Stadion Litoměřice: Škarek (Michajlov) – Pavlas (C), D. Málek, Smetana (A), Jeřábek, L. Chalupa, M. Jandus – Kusý (A), J. Veselý, Bílek – M. Kadlec, J. Šimeček, Řehoř – M. Havelka, Hanták, Machala – Toman, R. Pilař, Václavek – Stříbrný.

    Rozhodčí: Zubzanda, Valenta – Jílek, Šperl

    Diváci: 5049
    thejrc.org