Jablonec – Liberec 1:1 (kon.) | Pardubice – Znojmo 1:2 (kon.) | Frýdek-Místek – Val. Meziříčí 5:1 (kon.)
Brno – Skalica 1:0 (kon.) | Prostějov – Poprad 0:5 (kon.)
konec
1. SK Prostějov
0:5 (0:2)
FK Poprad
Středa 17.01.2018, 13:00 • UMT Stovky • Tipsport liga • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to zatím všechno. Od 19:00 vám nabídnu komentování přenosu z francouzské Ligue 1 mezi Amiens a Montpellierem. Prozatím tedy hezkou středu. (14:40:16)
     
    Je konec. Poprad totálně zdemoloval ze začátku aktivní Prostějov a díky vítězství 5:0 tak udržel šance na vítězství ve skupině. To by ale v závěrečném utkání musel Prostějov vyhrát o dvě branky s Frýdkem-Místkem. Uvidíme, kdo tedy postoupí na závěrečné final four. Poslední utkání bude sehráno v sobotu 20.1. v 11:00.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Do konce utkání už moc nezbývá a pochybuji, že rozhodčí něco nastaví. Dočkáme se tedy dnes dalšího drtivého vítězství ve skupině D.
     
    88
    Prostějov má nyní posledních pět minut alespoň na čestnou branku, ale jeho útoku chybí především preciznost, což právě deklaruje nízký počet střel na branku.
     
    85
    Utkání už se jen dohrává. Prostějovského trenéra mrzí především přístup některých hráčů, což dává hlasitě najevo.
     
    82
    Prostějov nezahrál špatný protiútok, ovšem nakonec jej zakončil Zapletal do boční sítě.
     
    80
    Po akci Popradu se míč odrazil až na malé vápno, kde pálil osamocený Vladimír Kuko'l do opuštěné svatyně. Jenže přestřelil a prozatím tak hattrick odmítl.
     
    77
    Technická střela Šestáka ze středu hřiště končí v náručí prostějovského brankáře.
     
    75
    Statistika střel na branku hovoří jasně. Celkem 9:1 pro slovenský tým. V těch mimo "kralují" Prostějovští. Celkem 7:2.
    71. HRIC - 0:5
     
    71
    Tým Poprad právě vstřelil branku!
    Nádherně zahraný přímý kop, který byl přetažen na zadní tyč. Tam hlavičkoval Gallovič chytře na JAKUBA HRICE, který už doklepával pouze do prázdné branky.
     
    70
    Roh Prostějova končí v autu a hráči v modrém se tak mohou pokoušet alespoň o kosmetickou korekci výsledku.
     
    69
    I přes obrovskou snahu Prostějova je vidět popradská větší kvalita na míči, díky níž se mohou slovenští borci těšit čtyřbrankovému vedení.
    65. JANČO - 0:4
     
    65
    Tým Poprad právě vstřelil branku!
    Opět tu máme dvě slepené branky Popradu ve druhé půli. Fantasticky provedený rychlý protiútok napříč celou délkou hřiště nakonec Šesták korunoval nádhernou nahrávkou na DENISE JANČA, který už měl úlohu jednoduchou. Trefit odkrytou branku.
     
    65
    Prostějovský roh číslo 4 ve druhé půli.
    62. ŠESTÁK - 0:3
     
    62
    Tým Poprad právě vstřelil branku!
    Jenže přichází trest na druhé straně. Po pohledné akci a kvalitně provedeném protiútoku se prosazuje STANISLAV ŠESTÁK. Účastník Mistrovství světa 2010 v Jižní Africe a dvojnásobný mistr Slovenska se Žilinou se nejlépe zorientoval v šestnáctce.
     
    62
    Prostějov nyní hýří aktivitou u postranních čar a snaží se něco vymyslet, jenže většinou je stopka pro hráče z Hané bídný centr či nekvalitní zpracování, jak už bylo dříve zmíněno.
     
    60
    Zajímavou akci Prostějova zmrazila jedna jediná věc. Nekvalitní zpracování.
     
    58
    Velká šance nakonec pro modré Hanáky! Langer se ideálně uvolnil ale pak z halfvoleje mířil jen do míst, kde stál připravený strážce popradské branky. Zatím největší šance na snížení.
     
    58
    Hanáci nyní vybojovali zajímavou standardní situaci. Zhruba 40 metrů od branky, tudíž bude následovat centr.
     
    55
    Pěkný pokus o nůžky z nohy dvougólového střelce Kuko'la. Nalezly však pouze hruď prostějovského brankáře.
     
    55
    Prostějov sice má jakousi územní převahu, ale Poprad v klidu brání hanácké útoky a vůbec nepouští modrý tým do zakončení.
     
    51
    Roh číslo tři pro Hanáky. Ti se ale přesto nemohou dostat k zakončení.
     
    50
    Chyba popradského brankáře znamená, že Prostějov bude mít druhou výhodu rohového kopu v tomto poločasu.
     
    49
    Ten byl ale příliš nízký a končí autovým vhazování prostějovského celku, který se může pokoušet dále na soupeřově polovině o snížení.
     
    49
    Roh Prostějova.
     
    49
    Faul na středu hřiště dává možnost rozjetí útoku hanáckému celku.
     
    47
    Pěkná akce slovenského celku na jeden dotek ovšem končí nepovedenou střelou vysoko nad z hranice velkého vápna.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne za malý moment.
     
    Skončil první poločas, ve kterém sice prostějovský celek začal aktivněji a vysokým presinkem dělal problém týmu z podhůří Tater. Jenže ti pak dvěma slepenými brankami Kukoľa v rozmezí dvou minut určili prozatímní stav utkání. V případě vítězství slovenského celku se tabulka skupiny D před posledním utkáním Frýdku-Místku a Prostějova tak výrazně zamotá.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Hráči Popradu se po chybě prostějovského hráče ve středu hřiště řítili od půlky v pěti proti dvěma, ale nakonec je z toho trestuhodně pouze roh.
     
    44
    Hanáci se ale nemohou divit, že zatím neskórovali. Ještě nevystřelili na branku. To Poprad střílel třikrát a vytěžil z toho 66,6 % uspěšnost, tedy dvě branky.
     
    42
    Prostějov nyní o chlup aktivnější, ale stále to nemůže vyjádřit střelecky.
     
    38
    Poprad se nyní po odkopu svého brankáře dostal až skoro do šance. Před Gallovičem odehrával prostějovský stoper do autu.
     
    36
    Dravý průnik Stanislava Šestáka, někdejšího bundesligového hráče Bochumi či slovenské reprezentace, byl zastaven až u vápna Prostějova.
     
    35
    Roh pro Prostějov.
     
    34
    Klidnější část hry nyní narušil prostějovský pokus o ohrožení branky. Ovšem centr nakonec z pravé strany neměl potřebné parametry.
     
    31
    Tvrdý zákrok Davida Galloviče si říkal o udělení žluté karty, ale rozhodčí si nyní vystačil pouze s domluvou.
     
    30
    U popradských hráčů je vidět větší kvalita na balonu. Nyní si na středu hřiště dovolil jako poslední hráč jeden z hostujících zadáků kličku a byl úspěšný.
     
    27
    Hra se nyní velmi vyrovnala, Prostějov hodně ustoupil od úvodní nátlakové hry, což se projevuje v tom, že se míč ocitá nyní především ve středu hřiště.
    23. KUKOĽ - 0:2
     
    23
    Tým Poprad právě vstřelil branku!
    Šutér z Popradu se činí za dvě minuty znova! Po perfektním pasu od Horvátha obstřelil VLADIMÍR KUKOĽ jednoduše prostějovského brankáře podruhé a ze začátku málo aktivní tým ze severu Slovenska vede už o dvě branky.
    21. KUKOĽ - 0:1
     
    21
    Tým Poprad právě vstřelil branku!
    Slovenský celek využil standardní situaci. Nakrátko rozehraný roh pak ideálně po centru umístil hlavou za bezmocného brankáře Prostějova VLADIMÍR KUKOĽ.
     
    21
    Možnost Popradu nakonec končí odkopnutím prostějovských zadáků na rohový kop.
     
    20
    Prozatímní statistiky střel:

    Střely na branku – 0:1
    Střely mimo – 2:0
     
    17
    Roh hostů nakonec končí odpískaným ofsajdem.
     
    16
    Pohledná akce slovenského celku, kterou zakončoval po ideální narážečce před brankou číhající Šesták.
     
    14
    Velká šance Popradu po volném přímém kopu. U míče se ocitl Kukol, který byl úplně osamocen, ale trestuhodně nakonec o balon přišel.
     
    13
    Krásná akce hostujících hráčů. Na ideální centr z pravé strany si naskočil předchozí hříšník Kroupa, který ale svou hlavičku neseřídil přesně.
     
    12
    Nátlak prostějovských hráčů pochopitelně malinko uvadl, ale stále má hanácký celek více ze hry.
     
    10
    Žlutá karta pro prostějovského forvarda Karla Kroupu, někdejšího útočníka prvoligové Zbrojovky Brno.
     
    8
    Dobré akce aktivnějšího hanáckého celku vrcholily rohem a nátlakem na slovenskou branku, ale nakonec Poprad vše ubránil.
     
    5
    Vysoký presink Prostějova ovšem dělá týmu z podhůří Vysokých Tater velké problémy. Nyní se díky němu jeden z prostějovských útočníků dostal až k zakončení z hranice malého vápna, ale netrefil.
     
    4
    Roh byl příliš krátký a slovenský tým pak po volném kopu připravuje první možnosti svého útoku.
     
    3
    První roh pro Prostějov.
     
    2
    Prostějov v modrém zatlačil soupeře na jeho polovině a nyní se snaží o zakončení.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1. SK PROSTĚJOV:

    Naopak loňský účastník FNL, který se po suverénním podzimu v MSFL výrazně posunul k opětovnému návratu do druholigového prostředí, má postup zcela ve svých rukou.

    Hanáčtí fotbalisté rozdrtili stejně jako jejich dnešní soupeř Valašské Meziříčí a díky tomu, že mají ještě dvě utkání k dobru, tak v případě vítězství živí reálnou šanci postoupit.

    V závěrečném boji totiž vyzvou Frýdek-Místek, který s největší pravděpodobností porazí nejslabší celek z Valašského Meziříčí. Pokud tedy Prostějov porazí slovenského soupeře, poslední utkání skupiny bude přímým bojem o první místo a tedy o postup na final four.
     
    FK POPRAD:

    Druhý rok zakouší slovenský druholigový celek hrající východní skupiny této výkonnostní skupiny na Slovensku atmosféru Zimní Tipsport ligy. Letos, byť už jednou klopýtl, stále živí šance na postup, i když ji už nemají ve vlastních rukou.

    Loňský sedmý tým skupiny o udržení nejprve rozdrtil Valašské Meziříčí poměrem 7:3 a poté podlehl domácímu Frýdku-Místku, který mu tak vrátil loňskou porážku. Tým z podhůří Tater posune do matematického boje o postup pouze vítězství.
     
    Vítejte u onlajn přenosu Zimní Tipsport ligy skupiny, ve kterém se utkají dva celky, které pokud chtějí pomýšlet na postup, tak musejí bezpodmínečně zvítězit. Slovenský Poprad ovšem i tak nemá postup ve svých rukou a i v případě vítězství musí čekat právě na pomoc svého hanáckého soupeře v utkání proti domácímu Frýdku-Místku. To je ale ještě daleko, oba soupeři se musejí především soustředit na dnešní utkání, jehož výsledek výrazně napoví konečnému postavení v tabulce.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Dominik Tobola

    Branky: 21. Kukoľ, 23. Kukoľ, 62. Šesták, 65. Jančo, 71. Hric

    Karty:   10. Kroupa (PRO)


    1. SK Prostějov:
    FK Poprad:
    thejrc.org