Karviná – Třinec 1:0 (kon.) | Jihlava – Č. Budějovice 4:2 (kon.) | Ústí n. L. – Teplice 3:3 (kon.)
Dunajská Streda – Inter Bratislava 5:0 (kon.) | Jihlava – Č. Budějovice 1:1 (kon.) | L. Mikuláš – Prešov 1:1 (kon.)
Norimberk – Dukla Praha 2:1 (kon.) | Ried – Příbram 0:0 (kon.) | Plzeň – Basilej 2:1 (kon.)
Sparta – Tianjin Quanjian 4:1 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
2:1 (0:1)
FC Basilej
Středa 17.01.2018, 16:00 • Marbella, Španělsko • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    81
    Afimico Pululu na pravé straně pronikl do šestnáctky, kde předvedl pěknou koloběžku a poté poslal z úhlu před bránu střílený přízemní centr, po kterém se málem Basilej radovala z vyrovnání, jednomu z hráčů švýcarského týmu ale chyběl na vzdálenější tyči k zakončení krok!
     
    79
    A další šance Plzně! Hráči českého týmu z pravého rohu šestnáctky blíže ke středu hřiště napřáhli k prudké přízemní střele, která mířila k přední tyči, Chande ji ale skvěle vyrazil!
     
    77
    Marek Bakoš se na pravém křídle v blízkosti šestnáctky nádherně otočil s míčem v obležení dvou protihráčů a z brankové čáry dokázal skvěle nacentrovat, jeden z jeho spoluhráčů ale na přední tyči hlavičkoval z blízkosti těsně vedle! Zřejmě to byl Aleš Čermák, kdo odmítl gól.
     
    75
    Dimitri Oberlin napřáhl zpoza šestnáctky k pohotové přízemní střele, která mířila těsně nad zemí k pravé tyči, Aleš Hruška ale vytáhl další úžasný zákrok a míč vyrazil! Jen to zahučelo.
     
    75
    Střídající Afimico Pululu si na levé straně šestnáctky naběhl na kolmou přihrávku a přízemní střelou z ostrého úhlu se pokusil propálit vybíhajícího brankáře Aleše Hrušku, bývalý brankář Příbrami si ale připsal skvělý zákrok a vpádu míč vyrazil na rohový kop!
     
    74
    Střídání v týmu FC Basilej: ze hřiště odchází Davide Calla, přichází Martin Liechti.
     
    71
    Střídání v týmu FC Basilej: ze hřiště odchází Mirko Salvi, přichází Gion Fadri.
     
    66
    A další velká šanci Viktorie! Jan Kovařík si naběhl na pravé straně šestnáctky na přihrávku z rohového kopu a nádhernou prudkou střelou z úhlu mířil do bližšího pravého horního rohu brány, jenže Mirko Salvi vytáhl spektakulární zákrok, když jednou rukou ve výskoku vyrazil míč nad bránu! Český tým nyní dominuje.
     
    65
    Daniel Kolář byl zřejmě hráčem, který málem potrestal obrovskou chybu brankáře Mirka Salviho, který u levé tyče své brány nedokázal udržet míč na zemi, po zpětné přihrávce ale na brankové čáře trefil jednoho z hráčů Basileje!
    56. Aleš ČERMÁK - 2:1
     
    56
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeň na pravém křídle rozjela velice pohlednou kombinační akci a tak dlouho posílali její hráči míč pod sebe, až se na pravé straně šestnáctky po poslední krátké zpětné přihrávce prosadil ALEŠ ČERMÁK, který bez přípravy přízemní střelou zamířil ke vzdálenější levé tyči! Viktoria proti osmifinalistovi UEFA Champions League otočila vývoj utkání a vede ve Španělsku 2:1!
    49. Marek BAKOŠ - 1:1
     
    49
    Plzeň právě vstřelila branku!
    MAREK BAKOŠ se zachoval jako velký mazák, když ze značky pokutového kopu zamířil doprostřed brány a z penalty vyrovnal krátce po přestávce na 1:1! Viktoria si branku zasloužila.
     
    48
    Václav Pilař si nabíhal do šestnáctky na přízemní centr z levého křídla a na přední tyči byl zezadu sražen k zemi! Penalta pro Plzeň, která má obrovskou šanci vyrovnat.
     
    47
    Tomáš Hořava po velice špatné domů v podání Basileje udělal na levé straně šestnáctky kličku vybíhajícímu brankářovi, následná přízemní střela z úhlu ale orazítkovala přední tyč!
     
    46
    Basilej nastoupila do druhého poločasu v sestavě: Salvi – Calla, Lokaj, Balanta, Petretta – Campo, Serey Die, Elyounoussi – Pululu, Oberlin, Okafor.
     
    46
    Viktoria Plzeň obstarala výkop druhého poločasu, do kterého nastoupila v následující sestavě: Hruška – Řezník, Hubník, Živulič, Kovařík – Hořava, Čermák – Kopic, Kolář, Pilař – Bakoš.
     
    41
    Plzeň špatně bránila při centru z rohového kopu, po kterém míč propadl na vzdálenější pravou tyč a Hruška musel pohotově zakročit, aby přízemní střelu z úhlu vyrazil na přední tyči mimo!
     
    34
    Tohle už bylo lepší! Plzeň se po rohovém kopu dostala uprostřed šestnáctky do zakončení, jenže prudká střela bez přípravy zamířila pouze doprostřed brány a Salviho náruče!
     
    30
    Plzeň se marně snaží prosadit a dostat ke střele, zatímco Basilej je směrem vpřed velmi nebezpečná. Jeden z hráčů švýcarského celku nyní napřáhl zpoza šestnáctky k nádherné diagonální střele, která metr nad zemí minula těsně vzdálenější levou tyč!
     
    26
    Michael Krmenčík byl zřejmě hráčem, který zkusil prudce a pohotově vypálit zpoza šestnáctky, jeho přízemní střela ale zamířila pouze doprostřed brány, kde byl připravený Salvi!
     
    25
    Aleš Hruška nyní skvěle vyběhl z brány, aby ukryl v rukavicích nebezpečnou kolmou přihrávku za obranu, na kterou těsně nedosáhl Ajeti. Basilej málem vedla o dvě branky.
    17. Kevin BUA - 0:1
     
    17
    Basilej právě vstřelila branku!
    Ricky van Wolfswinkel se na levé straně šestnáctky naběhl na krásnou kolmou přihrávku, a přestože mu míč skákal, bez přípravy ho poslal na vzdálenější pravou tyč, kde z úhlu překonal vybíhajícího Hrušku pohotovou střelou KEVIN BUA a poslal Basilej po krásné akci do vedení!
     
    16
    Basilej se po nádherné kombinační akci dostala až do šestnáctky a po následném centru z levé strany pálil jeden z hráčů Basileje těsně nad břevno! První obrovská šance!

    Tomáš Reiner

    Branky: 49. Bakoš (pen.), 56. Čermák – 17. Bua


    FC Viktoria Plzeň: Hruška – Havel, Piroch, Hájek, Limberský – Petržela, Hrošovský (C), Ivanschitz, Zeman – Chorý, Krmenčík.
    Druhý poločas: Hruška – Řezník, Hubník, Živulič, Kovařík – Hořava, Čermák – Kopic, Kolář, Pilař – Bakoš.

    Náhradníci: Kozáčik, Sváček – Bakoš, Čermák, Kolář, Hejda, Kovařík, Hořava, Hubník, Řezník, Kopic, Pilař, Živulič.

    FC Basilej: Salvi – Lang, Kaiser, Suchý (C), Riveros, Xhaka, Frei, Stocker, van Wolfswinkel, Bua, Ajeti.
    Druhý poločas: Salvi (71. Chande) – Calla (74. Liechti), Lokaj, Balanta, Petretta – Campo, Serey Die, Elyounoussi – Pululu, Oberlin, Okafor.

    Náhradníci: Chande – Pepsi, Oberlin, Pululu, Alvarez Balanta, Serey Die, Campo, Itten, Elyounoussi, Chande, Liechti, Okafor, Lokaj, Petretta, Calla.
    thejrc.org