Omsk – Čeljabinsk 1:2 (kon.) | Jekatěrinburg – Barys 2:4 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Magnitogorsk 0:3 (kon.)
Toljatti – Novosibirsk 0:1 (kon.) | Čerepovec – Jaroslavl 5:6 (po pr.) | Minsk – Kunlun 1:3 (kon.)
Dynamo Moskva – Spartak Moskva 4:5 (kon.) | Petrohrad – Vladivostok 7:2 (kon.) | Riga – Chabarovsk 3:4 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
4:5 (1:0, 1:2, 2:3)
Spartak Moskva
Čtvrtek 18.01.2018, 17:30 • VTB Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (20:44:22)
     
    Československá stopa v utkání
    Lukáš Radil (SPM)
    0+0, 2 střely, čas na ledě 25:28.
     
    Střely na branku: 28 – 32 (5:10, 12:14, 11:8).
     
    Je dobojováno! Moskveské derby mezi Dynamem a Spartakem nabídlo vynikající hokej okořeněný o porci devíti gólů! První půlka zápasu se více vydařila domácím, kteří však selhali při nástupu do třetí třetiny a po inkasováních třech branek v rozmezí necelých osmi minut už pouze stihli snížit z 2:5 na konečných 4:5. Spartak si tedy připisuje do tabulky Západní konference tři cenné body a posouvá se na sedmou příčku. Dynamo naopak vyšlo bodově naprázdno a propadlo se na první nepostupové deváté místo.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Hosté z posledních sil dostali puk ven z obranného pásma a tohle moskevské derby už dotáhnou do vítězného konce!
     
    59:06
    Rozhodčí přerušili hru a nařídili buly ve středním pásmu. Bočarov se tak musí vrátit do své klece, což je pro Dynamo poměrně velká komplikace.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
    58:21 Ilja NIKULIN - 4:5
     
    58:21
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Sto jedna sekund před koncem poslední dvacetiminutovky už je to pouze o jednu branku! Opět u toho byl Ilja Nikulin, který vystřelil od modré čáry a Bespalov to měl hodně složité, protože předním stáli čtyři urostlí hráči. Jedním z nich byl VLADIMIR BRJUKVIN, jehož teč poslala puk až do sítě. Asistence: Ilja Nikulin, Alexej Těreščenko.
     
    58:00
    Ivan Bočarov byl povolán na střídačku a Dynamo to v závěrečných dvou minutách bude zkoušet v šesti proti pěti!
     
    57:45
    Vjačeslav Leščenko zůstal ležet na hřišti. Domácí ale pokračovali v ofenzivní akci a Jakov Rylov pálil od modré nepřesně.
     
    57:21
    Juuso Hietanen při snaze o střelu z první promáchl. Na druhý pokus už se do puku v pravém kruhu trefil, jenže obránce jej srazil do ochranné sítě.
     
    56:57
    Karums clonil Bespalovovi a ten si všiml střely Komarova až na poslední možnou chvíli. Hostující brankář puk dokázal vyrazit do bezpečí a vynutil si přerušení hry.
     
    56:35
    Sraženou střelu z levé strany nemohl dorážet Varnakov, protože neměl hokejku položenou na ledě. V opačném případě by se Bespalov asi nestihl přesunout k levé tyči.
     
    55:50
    Příležitost Lukáše Radila zůstala nevyužita a nyní už se opět hraje v útočném pásmu rozjetého Dynama.
    54:51 Ilja NIKULIN - 3:5
     
    54:51
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Nějakých pět minut před koncem třetí třetiny tu máme náznak závěrečného dramatu! Michail Varnakov potáhl puk po pravém křídle a zastavil ho pro ILJU NIKULINA, který vystřelil zápěstím milimetrově přesně k vzdálenější tyči. Bespalov natahoval pravou nohu marně. Asistence: Michail Varnakov, Alexej Těreščenko.
     
    53:37
    Alexandr Chochlačov udělal kolečko kolem celého útočného pásma a sám od sebe vyjel až mezi modré čáry. Spartaku se nasbírané vteřinky hodí.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 7. Varnakov (Hietanen, Karsums), 34. Igumnov (Alexejev), 55. I. Nikulin (Varnakov, A. Těreščenko), 59. I. Nikulin (I. Nikulin, A. Těreščenko) – 33. Stoa, 38. Černych (Judin, A. Voronin), 41. Kalinin (Chochlačov), 42. Černych (Pepeljajev, Děrgačov), 48. Chochlačov (V. Lajunen, Kalinin)


    Dynamo Moskva: Jerjomenko (42. Bočarov) – I. Nikulin, Volkov, Hietanen, D. Višněvskij, Rylov, Solovjov, J. Zajcev – Karsums, Varnakov, A. Těreščenko – Ignatuškin, Tarasov, Brjukvin – Igumnov, Alexejev, N. Komarov – Sopin, Petunin, Arťuchin – Dm. Kazionov.
    Spartak Moskva: Bespalov (Truškov) – Kalinin, Kolcov, Pepeljajev, V. Lajunen, Judin, A. Osipov, Provolněv, Kulik – Stoa, Leščenko, Radil – Podšendjalov, Děrgačov, Chochlačov – Cyplakov, A. Voronin, Černych – A. Kuzněcov, V. Komarov, Talalujev.

    Rozhodčí: Gofman, Jeřábek – Vlijugin, Palej

    Diváci: 10 314
    thejrc.org