Boston – Montreal 4:1 (kon.) | Anaheim – Pittsburgh 5:3 (kon.)
konec
Boston Bruins
4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Montreal Canadiens
Čtvrtek 18.01.2018, 01:45 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Patrice Bergeron (BOS) (0 + 2)
    Brad Marchand (BOS) (1 + 1)
    Tuukka Rask (BOS) (21 zásahů) (04:22:49)
     
    Československá stopa v utkání

    David Krejčí (BOS) (1 + 1, 2 střely, čas na ledě 15:58)
    David Pastrňák (BOS) (1 + 0, 4 střely, čas na ledě 14:57)
    Zdeno Chára (BOS) (0 + 0, 0 střel, čas na ledě 21:52)
    Jakub Jeřábek (MTL) (1 + 0, 2 střely, čas na ledě 20:32)
    Tomáš Plekanec (MTL) (0 + 0, 2 střely, čas na ledě 14:37)
     
    Střely na branku v zápase

    Boston Bruins: 32

    Montreal Canadiens: 22
     
    Je konec. Sledovali jsme dlouho napínavé a těsné utkání, ze kterého dva body za výhru v základní hrací době nakonec berou Boston Bruins. Nutno říci, že zaslouženě. Domácí sice nejprve prohrávali, postupně ale skóre otočili. Co je ale nejdůležitější, Boston měl po většinu duelu herní převahu a tvořil si spoustu šancí. Naděje Canadiens na lepší výsledek držel hlavně brankář Carey Price. Zápas nabídl ještě jedno specifikum. Prosadili se v něm tři různí čeští hokejisté. Svůj premiérový gól v NHL oslavil Jakub Jeřábek, pak se za Bruins trefili David Pastrňák a David Krejčí. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký čtvrtek.
     
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Čas na poslední akci zápasu, za Montreal to zkoušel Carr. Když ale zakončoval, o pořádný kus přestřelil horní tyčku.
     
    59:06
    Ačkoli má Boston dostatečný náskok, ani tak nepolevuje a snaží se ještě prosadit. Konkrétně na pravé straně kličkovat volný Danton Heinen.
     
    58:25
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny. DeBrusk si ještě hledal cestu dopředu, ale když nahrál Backesovi, utekl domácím kotouč z hokejek.
     
    57:48
    Už se spíše jen dohrává. Montreal sice zlobí před brankou Raska, ani teď z toho ale není žádná větší práce pro finského brankáře.
    56:46 David KREJČÍ - 4:1
     
    56:46
    Bruins právě vstřelili branku!
    Je velmi pravděpodobně rozhodnuto o vítězi tohoto zápasu. Sotva Montreal odvolal brankáře, udělali hostující hráči chybu ve středním pásmu, která jim sebrala poslední naděje na lepší výsledek. David Backes na modré čáře posunul puk na hokejku DAVIDA KREJČÍHO a forvard Bruins dává čtvrtou branku Bostonu. Krejčí je zároveň třetím českým hokejistou, jenž se v tomto klání střelecky prosazuje. Asistence: David Backes.
     
    56:27
    Hra přerušena ve středním pásmu a obě strany na led pošlou čerstvé síly. Carey Price zároveň odjíždí z branky a Canadiens to zkusí se šesti hráči v poli.
     
    56:08
    Carr měl dobře nabrusleno po levé straně, ale obrana Bruins ho zavčas zastavila. Potom domácí jen nahodili puk dopředu tak, aby se nejednalo o zakázané uvolnění.
     
    55:43
    Canadiens příliš spěchali do útočného pásma, je jim odpískáno postavení mimo hru.
     
    55:18
    Montreal má největší problémy projít přes střední pásmo, tam končí všechny jeho akce. Jako třeba nyní v případě Petryho, který ztratil puk.
     
    54:49
    Znovu přerušení lapačkou hostujícího brankáře, Price nechce očividně vůbec nic riskovat a vždy raději puk podrží, než aby bez rozmyslu rozehrával.
     
    54:41
    Ještě budeme sledovat jednu komerční přestávku, potom už pokračuje zbytek základní hrací doby. Montreal musí začít daleko více riskovat.
     
    54:38
    Další špatná rozehrávka hostujícího týmu, i proto se píská zakázané uvolnění.
     
    54:15
    David Krejčí ujížděl sám na branku Price, ale bekhendovou kličkou trefil jen pravou tyčku. Už mohlo být klidně definitivně rozhodnuto.
     
    53:40
    Obě strany střídají, Medvědi zavezli puk za branku a jak to bylo možné, založili protiakci. V šanci ale pak byl paradoxně Plekanec, který těsně přestřelil.
     
    53:18
    Bruins drží puk dostatečně daleko od své klece, takový herní projev jim bude za stavu 3:1 stačit.
     
    52:30
    Petryho nahození od modré čáry vypadalo slibně, na případnou dorážku už ale nikdo nečekal. Ani v tomto případě si Tuukka Rask nepřipíše zákrok do statistik, puk se k němu nedostal.
     
    51:58
    Canadiens po dlouhé době v útočném pásmu, ale jen na pár okamžiků Chára se postaral o to, aby se kotouč dostal zpátky do střední třetiny.
     
    51:29
    Montreal si může oddechnout, vyhazuje na zakázané uvolnění a po delší době sledujeme přerušenou hru.
     
    51:13
    Hosté jsou kompletní a další těžké chvíle mají za sebou. Pokud ale chtějí z tohoto zápasu body, budou se muset znovu tlačit dopředu.
     
    50:40
    Krejčí čekal na teč před brankou, puk tam nahodil McAvoy. Český útočník ale kotouč nezasáhl ideálně. Pak se navíc skvělým zákrokem na brankové čáře blýskl Price.
     
    49:55
    Už se Montreal poprvé osvobozuje a vyhazuje přes všechny čáry. Celá hostující formace musela co nejrychleji vystřídat.
     
    49:24
    Také další přesilovku Bruins začínají velmi dobře. Spooner si hledal místečko na střelu, i když ho našel, nakonec trefil prvního bránícího hráče před sebou.
     
    49:11
    Dnes podruhé na trestnou lavici usedá hostující útočník Froese, provinil se podražením a bude doufat, že jeho spoluhráči tentokrát početní nevýhodu ubrání.
     
    48:28
    To je tedy pořádný zámek, který předvádějí hosté. Jenže bez lepšího zakončení jim to není nic platné, Rask nemusel řešit ani jeden vážnější problém.
     
    47:50
    Deslauriers a jeho pohledné zakončení z levé strany. Nyní jsou to pro změnu Canadiens, kdo na ledě projevuje větší aktivitu. Boston se bude muset sebrat, pokud si nechce komplikovat závěr zápasu.
     
    47:15
    Petry zavezl puk do útočného pásma a hledal spoluhráče na brankovišti. Ti sice byli připraveni dorážet a tečovat, jenže obrana Bostonu si bílé dresy dobře hlídala.
     
    46:08
    Už se hraje dlouho bez přerušení, což bude samozřejmě více vyhovovat bostonským hokejistům, kteří nemají kam za současného stavu spěchat.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    45:24
    Montrealští se ale nevzdávají a tlačí se dopředu. Zatím ale bez výsledku, Alzner ránou od modré čáry Raska nepřekvapil.
    43:40 Brad MARCHAND - 3:1
     
    43:40
    Bruins právě vstřelili branku!
    Bylo jasné, že tohle vyloučení může zápas hodně ovlivnit, což se také nakonec děje. Bruins sehráli přesilovku velmi dobře. I když nejprve nadvakrát brankáře Price nepřekonali, potřetí už zvedají ruce nad hlavu. Obránce Krug přistrčil z pravé strany puk na brankoviště BRADU MARCHANDOVI, jenž dorážkou překonal kanadského strážce montrealské svatyně. Poprvé v utkání některý z týmů vede o dva zásahy, teď to budou mít hosté těžké. Asistence: Patrice Bergeron, Torey Krug.
     
    43:05
    Krug byl prvním, kdo pálil, po něm to zkusil i Pastrňák. Ale znovu byl na svém místě Carey Price, jenž zasáhl a přerušil hru. Medvědi si na něm poslední dobou lámou zuby.
     
    42:41
    Jsou tu další komplikace pro Montreal Canadiens. De La Rose dostává dvě minuty za hákování a Boston Bruins si zahrají další početní výhodu.
     
    42:16
    A hned další Priceův zásah rukavicí. Gólman Canadiens si na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemůže.
     
    42:12
    Carey Price si připisuje první zákrok ve třetí třetiny, musel likvidovat pokus Krugův pokus z prostoru mezi kruhy. Jestli někdo drží hosty ve hře o body, tak právě Price.
     
    41:44
    Mete nepříjemně nahodil skákavý puk na branku a gólman Bruins měl co dělat, aby tento pokus zkrotil. Nakonec se mu to i s trochou štěstí povedlo.
     
    41:30
    Rask musel vyskočit proti Plekancově nahození z dálky, pak mu dokonce puk vypadl z náruče. Ale další branku tento finský ochránce svatyně zatím nepustí.
     
    41:16
    Je znát, že Canadiens chtějí hrát aktivně, všechny pokusy tlačí na branku. Na druhé straně hrací plochy vzápětí Patrice Bergeron v postavení mimo hru. Buly proběhne na modré čáře.
     
    40:58
    Montreal je zpátky v plném počtu a Max Pacioretty si udělal útočný výlet. Tuukka Rask ale jeho pokus v pohodě zastavil lapačkou a přerušil hru.
     
    40:36
    Lehkonen se postaral o vyhození puku přes všechny čáry, Montreal Canadiens tak měli čas vystřídat a poslat na led čerstvé síly.
     
    40:09
    Bruins na nic nečekají a hned se chtějí vrátit do útočného pásma, aby mohli rozevřít přesilovkový deštník. Zatím se jim to daří moc dobře.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Za chvíli odstartuje třetí třetina zápasu. Dotáhne Boston mač do vítězného konce, nebo se Montrealu podaří aspoň vyrovnat?
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Boston Bruins: 25

    Montreal Canadiens: 13
     
    To je ze druhé třetiny vše. V prostřední části jsme viděli jedinou branku, domácí poslal poprvé v zápase do vedení Ryan Spooner. Celkově mají zatím Boston Bruins více ze hry. Montreal ale zůstává výsledkově v zápase, protože rozdíl činí jediný zásah. Na startu závěrečné dvacetiminutovky budou Medvědi pokračovat v přesilovce.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:35
    Krug hledal od levého mantinelu volného Bergerona před brankou, ale nenašel ho. Potom se z následné dorážky nedokázal prosadit ani David Pastrňák.
     
    38:48
    První početní výhoda v zápase pro Boston Bruins. Na dvě minuty za sekání si musel odjet sednout Froese.
     
    38:40
    Opět aktivní DeBrusk, tentokrát zkoušel zasáhnout puk ideálně na brankovišti. To se mu ale vůbec nepovedlo.
     
    38:18
    Kuralyho střela přes bránícího hráče nebyla vůbec špatná, jenže ve výsledku trefila pouze zadní mantinel. Pak je přerušená hra a minimálně ještě jedno se v této části bude vhazovat.
     
    37:44
    Ani Boston poslední dobou nemá velké možnosti. DeBrusk hledal z levé strany volné spoluhráče, ti se mu ale ve správnou chvíli nestačili nabídnout.
     
    37:05
    Carey Price nejdříve plánoval vyjet za branku rozehrávat, pak proti sobě viděl rozjeté dva hráče v černém trikotu, takže si to raději rozmyslel a počkal.
     
    36:38
    Opět práce pro Raska, Montreal zvýšil střeleckou aktivitu a hned je to na ledové ploše znát. Zatím ovšem hosté vysílají docela snadné pokusy.
     
    36:03
    Střela zápěstím na druhé straně v podání Schallera, ale také útočník Bruins minul branku. Oba mančafty nyní mají problémy s přesností.
     
    35:30
    Alznerova pecka od modré čáry nebyla vůbec špatná, před Raskem ji ale nikdo netečoval. Navíc finský brankář moc dobře viděl a tušil, kam kotouč poletí.
     
    35:17
    Je tu poslední komerční přestávka druhé třetiny. Po jejím konci se bude vhazovat u Careyho Price, který pro jistotu přerušil hru.
     
    35:00
    Znovu to vypadalo nadějně s hostujícím přechodem přes modrou útočnou čáru. Ale na hranici útočného pásma Montreal selhal, narazil do obranné zdi soupeře.
     
    34:37
    Dlouhá rozehrávka Medvědů končí pouze zakázaným uvolněním.
     
    34:09
    Carlo pokazil nahrávku na spoluhráče z obrany a málem z toho ještě byly trable pro Boston. Nakonec ale vše pro domácí dopadlo dobře, nemuseli se ani vracet dozadu.
     
    33:35
    Heinen nabízel od mantinelu zpátky na modrou čáru Krugovi, ten si ale dobře nezpracoval puk na hokejce a nedokázal vystřelit. Jinak by měl solidní možnost.
     
    33:02
    Tomáš Plekanec uháněl za pukem do pravého rohu, byl tam ale o chvíli později než obránce Bostonu. I proto potom mohli domácí rozehrávat a zakládat novou akci.
     
    32:36
    Následuje komerční přestávka, ještě předtím si další zákrok do statistik zapsal Carey Price.
     
    32:15
    David Krejčí si dělal prostor ve středním pásmu, aby tam mohl kombinovat. Tentokrát ale byla montrealská obrana pozorná.
     
    31:41
    Medvědi jsou kompletní a Bergeron mohl dokonce zkusit jít do šance. Nakonec zakončoval Marchand, jeho pecku ale někdo zblokoval.
     
    31:20
    Brad Marchand navíc zavezl puk do útočného pásma a našetřil pro svůj tým drahocenné vteřinky v oslabení. Vypadá to, že tohle už Boston zvládne.
     
    30:58
    Tuukka Rask zabránil dorážkám, přerušil hru a uklidnil situaci kolem sebe. Za necelé půl minuty budou domácí kompletní, ještě ale jedno vhazování před jejich brankou.
     
    30:48
    Domácí už jsou ve čtyřech a nejhorší okamžiky této třetiny zatím mají za sebou.
     
    30:16
    Zdeno Chára vyhodil puk dopředu, potom následovalo ještě jedno domácí osvobození. Zatím jsou Bostonští ve vlastní početní nevýhodě hodně důslední.
     
    29:46
    Opět to zkoušel Pacioretty, ale jeho pokus z místa před brankovištěm nebyl dobrý. Hosté si zatím hlavně nahrávají a málo zakončují.
     
    29:24
    Je tu velká šance pro Canadiens, půjdou totiž do přesilovky pět na tři. Menší trest za sekání dostává od rozhodčích hokejista Bruins Brandon Carlo.
     
    29:07
    Bruins to zkusili ve vlastním oslabení a Zdeno Chára jen o kousek minul v šanci horní tyčku. Carey Price musel být asi hodně překvapený.
     
    28:53
    Jonathan Drouin našel volného Paciorettyho, ale hostující kapitán střelou bez přípravy minul. Poslal kotouč jen do ochranné sítě, pak už rozhodčí přerušili hru.
     
    28:33
    Trvalo to skoro polovinu základní hrací doby, ale přeci jen je tu první trest zápasu. Montreal Canadiens si zahrají přesilovou hru, protože dvě minuty za držení dostává domácí bek Charlie McAvoy.
     
    28:22
    Už se hraje dlouho bez přerušení, což by mohlo přinést nějaké šance na jedné či druhé straně. Ale zatím se spíše nahazují puky po mantinelech.
     
    27:36
    Deslauriers vyslal střelecký pokus z levého kruhu, nebyl ale moc dobrý, protože útočník Montrealu měl na zádech pověšené dva soupeře.
     
    26:45
    Riley Nash v další velké šanci, tentokrát u pravé tyče. Na připraveného Price si ale nepřišel. Gólman Canadiens nyní drží svůj celek nad vodou a ve hře o body.
     
    26:24
    Bruins nikam nespěchají. Heinen ještě raději vrátil puk zpátky do obranného pásma, než aby riskoval chybnou rozehrávku.
     
    25:56
    Gallagherova moc dobrá střela zápěstím z prostoru mezi kruhy. Problémy pro něj byl, že pálil přesně doprostřed branky, takže Rask měl o to jednodušší práci.
     
    25:43
    Fanouškům Bostonu se to moc nelíbí, ale rozhodčí pískají zakázané uvolnění. Vhazovat se tak podruhé za sebou bude před zraky Tuukky Raska.
     
    25:10
    Moc nechybělo a Ryan Spooner mohl ujíždět sám na branku. V této šanci mu zabránil jen fakt, že mu na poslední chvíli kotouč přeskočil hokejku, pak už rozehrával Price.
     
    24:39
    Nadále platí, že mají hosté velké potíže s přechodem do útočného pásma. Tentokrát je dokonce zastavilo postavení mimo hru.
     
    24:04
    David Backes sváděl souboj o kotouč v levém rohu, jenže z tohoto místa neměl komu přihrát. Potom už si obrana Montrealu s problémy poradila a vyhodila.
     
    23:28
    Na druhé straně okamžitě hrozil Gallagher. Útočník Canadiens byl ale moc daleko od branky na to, aby mohl Raska vážněji překvapit.
    22:37 Ryan SPOONER - 2:1
     
    22:37
    Bruins právě vstřelili branku!
    Tohle muselo zákonitě přijít. Boston Bruins měli už na konci první třetiny více ze hry a pohodu si přenesli také do prostřední části. Založili několik dobrých útoků, tento končí jejich vedoucím gólem. Jednoduchého rozebrání montrealské obrany využil RYAN SPOONER, jemuž kotouč na hokejku posunul David Krejčí. I u třetí branky tohoto zápasu se tedy statistickz zapisuje český hokejista. Dnes je to vskutku večer hráčů z České republiky. Teď je na Canadiens, aby reagovali. Asistence: David Krejčí, Jake DeBrusk.
     
    21:54
    Chárovo nahození z dálky Price špatně viděl, ale i tak zavčas zasáhl a přerušil hru. Vypadá to, že i ve druhé třetině bude mít gólman Habs spoustu práce.
     
    21:40
    Tomáše Plekance soupeř tvrdě dohrál u mantinelu, ale vše bylo podle pravidel v pořádku. Je třeba podotknout, že ještě stále čekáme na první vyloučení zápasu.
     
    21:06
    David Pastrňák si teď plnil obranné povinnosti, pomáhal bekům s rozehrávkou a se zamezením šancí Montrealu. Potom už je hra opět přerušena, protože puk skočil mezi diváky.
     
    20:25
    Krugova pecka z dálky měla potenciál, ale ještě větší šanci zapadnout do sítě by měla, kdyby ji před Pricem někdo tečoval. A to se nestalo.
     
    20:08
    Také úvodní vhazování prostřední třetiny vyšlo lépe Bostonu. Moc dlouho se ale nehrálo, kotouč skončil sražený v ochranné síti a následuje nové buly.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Blíží se začátek druhé třetiny. Uvidíme v ní další branky a odskočí některý z týmů do vedení?
     
    Střely na branku po první třetině

    Boston Bruins: 12

    Montreal Canadiens: 6
     
    Více už se toho v první třetině nestane. Po úvodních dvaceti minutách platí skóre 1:1. Oba góly mají na svědomí čeští hokejisté. Nejprve skóre otevřel obránce Montrealu Jakub Jeřábek, avšak zanedlouho vyrovnal útočník Bostonu David Pastrňák. Sledujeme aktivní hokej, uvidíme, co nám nabídne další část.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:28
    Po delší době v útočném pásmu také hosté, konkrétně Jordie Benn za brankou. Tam ale nemá komu nahrát, před Raskem jsou všichni obsazení.
     
    19:02
    Běží poslední minuta první třetiny. Kuraly zavezl puk do útočného pásma. Potom kotouč trefil horní tyčku a halou to jen zahučelo, Price neměl situaci vůbec pod kontrolou.
     
    18:34
    Pacioretty si sjížděl na nahrávku od beka Alznera, ale také v tomto případě byla důraznější bostonská defenziva.
     
    18:05
    Canadiens jsou nyní hodně pasivní, a to by se jim nemuselo vyplatit. Brankář Tuukka Rask už si pěkně dlouho nesáhl na puk a nepřipsal zásah do statistik.
     
    17:11
    Riley Nash před sebou měl prázdnou branku, Price už ležel na zádech a byl překonaný. Útočník domácích přesto nedokázal touš zasunout za brankovou čáru.
     
    16:52
    Kuralyho zdánlivě snadné nahození nadělalo Priceovi spoustu potíží. Puk na brankovišti poskakoval a domácí se ho ještě snažili uklidit do sítě. Ale kanadský brankář zatím podruhé neinkasuje.
     
    16:17
    Carlova hodně nejistá rozehrávka. Obránce Bruins se špatně podíval a trefil hokejku soupeře. Měl štěstí, že se Habs nedokázali v rychlosti dostat do přečíslení a zahrozit.
     
    15:51
    Canadiens trvalo dlouho, než kotouč dostali z obranné třetiny pryč. A když to konečně zvládli, osvobodili se jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    15:22
    Ránu McAvoye z první má Carey Price v náruči, dobře se stačil přesunout ke své pravé tyči. Bruins poslední dobou zakončují z každé možné pozice.
     
    15:06
    Habs co nejrychleji vyhodili puk dopředu, aby mohli odjet vystřídat. To se jim také povedlo, zvládli v klidu poslat na led čerstvé síly.
     
    14:32
    Montreal se sice rychle dostal s pukem dopředu, ale stejně rychle o něj přišel. Na konci první třetiny obrana Bostonu nedává soupeři moc příležitostí zakončovat.
     
    14:11
    Ještě jedna komerční přestávka do konce této části, pak už budeme pokračovat v jejím zbytku.
     
    14:11
    Brad Marchand měl na hokejce vedoucí branku domácích. Před Pricem nebezpečně tečoval nahození spoluhráče a gólman Montrealu toho moc neviděl. Přesto dokázal zasáhnout.
     
    13:41
    McAvoy se ani teď nebál nahodit puk z dálky na Price. Ukázalo se to jako dobrý nápad, protože před brankovištěm došlo k teči a gólman kanadského celku měl co dělat, aby přesně zasáhl.
     
    13:09
    Byron chtěl vykličkovat mezi dvěma bránícími hráči soupeře, ale raději měl ještě zkusit nahrát. Je tu další přerušení, poslední dobou se hra hodně kouskuje.
     
    12:28
    Pastrňák dostával další pohlednou nahrávku od Bergerona, tenkrát ale netrefil tak, jak by si představoval. A Canadiens se pak co nejdříve snažili osvobodit.
     
    12:07
    Plekanec vybojoval puk v levém rohu útočného pásma. Když chtěl ale zakončovat z pozice před brankovištěm, netrefil ideálně, potom už Bruins vyhodili.
     
    11:21
    Lehkonen zkoušel něco podobného jako na domácí straně Heinen, ani útočník Montrealu ale neuspěl. Zatím to nevypadá, že bychom do konce úvodní dvacetiminutovky měli vidět další trefy.
     
    10:48
    Domácí se těžko dostávají přes střední pásmo. Sám proti třem hráčům v bílých dresech to zkusil Heinen, jenže jeho mise nedopadla úspěšně.
     
    10:14
    Ve středním pásmu byli na buly úspěšnější hosté. Ti zkusili nahodit rychle dopředu, ale to se nevyplatilo, protože u kotouče stejně byla rychleji obrana Bostonu.
     
    10:01
    Kotouč končí sražený v hledišti a my budeme sledovat další komerční pauzu. Po jejím konci se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    09:26
    Gallgaher hledal nahozením o zadní mantinel spoluhráče za brankou, k tomu se ale kotouč vůbec nedostal, jako první byl na správném místě zadák Bruins.
     
    08:50
    Hudon zavezl puk do útočného pásma, pak ale musel rychle zpátky, jelikož zjistil, že nemá žádnou podporu spoluhráčů.
     
    08:20
    Po vyrovnávací brance se situace na ledě docela uklidnila. Price musel nicméně řešit nahození McAvoye z levé strany, které nejspíš vůbec nečekal.
     
    07:48
    Tomáš Plekanec mohl být třetím Čechem, který se dnes prosadí, ale u levé tyče nebyl dostatečně přesný.
    06:50 David PASTRŇÁK - 1:1
     
    06:50
    Bruins právě vstřelili branku!
    Montreal si své vedení moc dlouho neužil. Ještě nejsme ani v polovině první třetiny a na kostce svítí vyrovnané skóre. Bostonská ofenziva rozebrala obranu soupeře, Patrice Bergeron posunul z pravé strany na volného DAVIDA PASTRŇÁKA, který zakončoval do poloviny prázdné klece za bezmocného Careyho Price. Moc pěkná kombinace a zatím to vypadá, že dnes to bude večer českých hokejistů. Po Jeřábkovi se trefuje i Pastrňák. Gólman Habs už v tomto případě neměl šanci zasáhnout. Asistence: Patrice Bergeron, Brad Marchand.
     
    06:28
    Medvědi sice vyhráli vhazování v útočném pásmu, moc dlouho se tam ale neohřáli. Montreal s tečí vyhodil přes celé kluziště, hra pak pokračuje bez přerušení.
     
    06:15
    Pokračovat budeme hned po konci komerční přestávky.
     
    06:08
    Ani jednomu týmu se zatím moc nedaří rozehrávka. I proto musel dávat Price znovu pozor a opět přerušil hru po chybě svých spoluhráčů.
     
    05:50
    Kuralyho nahození z dálky Carey Price v pohodě lapil do lapačky. Také v tomto případě zakončení soupeře viděl, takže pro něj nebyl problém přerušit hru.
     
    05:19
    Tomáš Plekanec to na pravé straně vepředu nemyslel špatně, ale neměl s sebou nikoho do kombinace. Střílel chtěl i zadák Alzner, jenže netrefil kotouč ideálně.
     
    04:48
    Schlemko měl dostatek práce za svou brankou, kde na něj dotírala dvojice hráčů v černých dresech. Nakonec ale aspoň zvládl vyhodit po mantinelu.
     
    04:09
    Domácí se chtěli vrátit do útočného pásma, ale na hranici modré čáry je zastavuje postavení mimo hru.
     
    04:09
    Paciorettyho pokus raději Tuukka Rask podržel v rukavici, nechtěl riskovat a zbytečně rozehrávat.
     
    03:36
    Už se hraje docela dlouho bez přerušení, čehož se snaží využit Boston. Carey Price ale ještě stále neměl ani jeden větší zákrok, všechny puky moc dobře vidí.
     
    03:15
    McAvoy pálil po nahrávce od Cháry, ale nedokázal kotouč nabrat na hokejku ideálně.
    00:31 Jakub JEŘÁBEK - 0:1
     
    00:31
    Montreal právě vstřelil branku!
    Tak to byla hodně velká rychlost. Oba týmy si vyzkoušely přechod do útočného pásma, Boston ale netrefil při svém pokusu branku. To Montreal dopadl daleko lépe. Český obránce JAKUB JEŘÁBEK nahodil kotouč od levého mantinelu směrem na Tuukku Raska, před finským gólmanem stál bránící Zdeno Chára a tečující útočník Canadiens Max Pacioretty. Zdálo se, že právě od něho puk zamířil do sítě, ale zásah je nakonec připsán Jeřábkovi a Bruins musí od první minuty střetnutí dohánět ztrátu. Je to Jeřábkův první gól v NHL. Asistence: Charles Hudon, Paul Byron.
     
    00:07
    Patrice Bergeron vyhrál úvodní vhazování pro Boston a jeho tým také zkusil útočit. Střela na branku z toho ale zatím nebyla.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Už si jen poslechneme hymny a vše bude připraveno k úvodnímu vhazování.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Začneme zhruba za deset minut.
     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – Chára, McAvoy, Krug, Carlo, Grzelcyk, McQuaid – Marchand, Bergeron, Pastrňák – DeBrusk, Krejčí, Spooner – Heinen, Riley Nash, Backes – Schaller, Kuraly, Acciari.

    Montreal Canadiens: Price (Niemi) – Alzner, Petry, Jo. Benn, Jeřábek, Mete, Schlemko – Pacioretty, Byron, Hudon – Lehkonen, Plekanec, Gallagher – Galchenyuk, J. de La Rose, Drouin – Deslauriers, Froese, Carr.

    Rozhodčí: Charron, Pollock – Murray, Murphy.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League, ve kterém na sebe narazí dva velcí rivalové. Boston Bruins na svém ledě v TD Garden přivítají Montreal Canadiens.
     
    Československá stopa v utkání

    David Pastrňák (BOS) (17 + 22)
    Zdeno Chára (BOS) (4 + 9)
    Tomáš Plekanec (MTL) (4 + 12)
    Jakub Jeřábek (MTL) (0 + 2)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy na sebe narazily teprve před pár dny, 14. ledna. Boston Bruins zajížděli na led Montreal Canadiens a zvítězili tam 4:3 po samostatných nájezdech.
     
    BOSTON BRUINS

    Boston Bruins patří k velkým překvapením letošního ročníku. Minimálně k největším překvapením celé Východní konference. V Atlantické divizi má více bodů pouze suverénní Tampa Bay, Medvědům patří pěkná druhá pozice a zatím to vypadá, že by se na jaře v TD Garden mohlo hrát play-off. Na tyto úvahy je ale pořád dost času. Před třetím Torontem mají Bruins pouze tři body náskok, odstup na čtvrtý Detroit je však daleko větší. V posledních třech duelech museli Bostonští pokaždé do prodloužení, případně i samostatných nájezdů. Úspěch slavili pouze jednou, a to když v trestných stříleních přetlačili Montreal Canadiens. Minule Bruins na svém ledě vyzvali Dallas Stars, jimž gratulovali k výhře 3:2 po prodloužení. Boston se po dnešním mači vydá bojovat do haly New York Islanders.

    Týmové statistiky Bruins má na starosti Brad Marchand (18 + 23), o moc hůře na tom není český útočník David Pastrňák (17 + 22). Dobře si vedou také Patrice Bergeron (16 + 17).
     
    MONTREAL CANADIENS

    Hokejisté Montrealu od začátku sezóny nejsou na pozicích, které by byly podle jejich představ. Současně se nacházejí až na šestém políčku Atlantické divize, méně bodů mají pouze Ottawa Senators a Buffalo Sabres. Přičemž Habs na tom v posledních zápasech nejsou úplně nejhůře. Oba předchozí duely sice prohráli, ale pokaždé z nich dokázali vykřesat aspoň bod. Nejdříve padli 3:4 po samostatných nájezdech s dnešním vyzyvatelem Boston Bruins. Následně gratulovali i New York Islanders, ti pod střechou Bell Centre zvítězili 5:4 po prodloužení. Montreal naposledy slavil 8. ledna, to když doma předčil celkem jednoznačně Vancouver Canucks 5:2. Oba příští mače Canadiens sehrají mimo své kluziště.

    Kanadské bodování Montreal Canadiens zatím táhne Alex Galchenyuk (11 + 15), kterého doplňují Brendan Gallagher (16 + 7), Max Pacioretty (12 + 13) nebo Phillip Danault (7 + 16).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 7. Pastrňák (Bergeron, Marchand), 23. Spooner (Krejčí, DeBrusk), 44. Marchand (Bergeron, Krug), 57. Krejčí (Backes) – 1. Jeřábek (Hudon, Byron)


    Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – Chára (C), McAvoy, Krug, Carlo, Grzelcyk, McQuaid – Marchand, Bergeron, Pastrňák – DeBrusk, Krejčí, Spooner – Heinen, Riley Nash, Backes – Schaller, Kuraly, Acciari.
    Montreal Canadiens: Price (Niemi) – Alzner, Petry, Jo. Benn, Jeřábek, Mete, Schlemko – Pacioretty (C), Byron, Hudon – Lehkonen, Plekanec, Gallagher – Galchenyuk, J. de La Rose, Drouin – Deslauriers, Froese, Carr.

    Rozhodčí: Charron, Pollock – Murray, Murphy

    Diváci: 17 565
    thejrc.org