Boston – Montreal 4:1 (kon.) | Anaheim – Pittsburgh 5:3 (kon.)
konec
Boston Bruins
4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Montreal Canadiens
Čtvrtek 18.01.2018, 01:45 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    56:46 David KREJČÍ - 4:1
     
    56:46
    Bruins právě vstřelili branku!
    Je velmi pravděpodobně rozhodnuto o vítězi tohoto zápasu. Sotva Montreal odvolal brankáře, udělali hostující hráči chybu ve středním pásmu, která jim sebrala poslední naděje na lepší výsledek. David Backes na modré čáře posunul puk na hokejku DAVIDA KREJČÍHO a forvard Bruins dává čtvrtou branku Bostonu. Krejčí je zároveň třetím českým hokejistou, jenž se v tomto klání střelecky prosazuje. Asistence: David Backes.
     
    56:27
    Hra přerušena ve středním pásmu a obě strany na led pošlou čerstvé síly. Carey Price zároveň odjíždí z branky a Canadiens to zkusí se šesti hráči v poli.
     
    54:15
    David Krejčí ujížděl sám na branku Price, ale bekhendovou kličkou trefil jen pravou tyčku. Už mohlo být klidně definitivně rozhodnuto.
     
    50:40
    Krejčí čekal na teč před brankou, puk tam nahodil McAvoy. Český útočník ale kotouč nezasáhl ideálně. Pak se navíc skvělým zákrokem na brankové čáře blýskl Price.
     
    49:11
    Dnes podruhé na trestnou lavici usedá hostující útočník Froese, provinil se podražením a bude doufat, že jeho spoluhráči tentokrát početní nevýhodu ubrání.
    43:40 Brad MARCHAND - 3:1
     
    43:40
    Bruins právě vstřelili branku!
    Bylo jasné, že tohle vyloučení může zápas hodně ovlivnit, což se také nakonec děje. Bruins sehráli přesilovku velmi dobře. I když nejprve nadvakrát brankáře Price nepřekonali, potřetí už zvedají ruce nad hlavu. Obránce Krug přistrčil z pravé strany puk na brankoviště BRADU MARCHANDOVI, jenž dorážkou překonal kanadského strážce montrealské svatyně. Poprvé v utkání některý z týmů vede o dva zásahy, teď to budou mít hosté těžké. Asistence: Patrice Bergeron, Torey Krug.
     
    42:41
    Jsou tu další komplikace pro Montreal Canadiens. De La Rose dostává dvě minuty za hákování a Boston Bruins si zahrají další početní výhodu.
     
    41:44
    Mete nepříjemně nahodil skákavý puk na branku a gólman Bruins měl co dělat, aby tento pokus zkrotil. Nakonec se mu to i s trochou štěstí povedlo.
     
    38:48
    První početní výhoda v zápase pro Boston Bruins. Na dvě minuty za sekání si musel odjet sednout Froese.
     
    29:24
    Je tu velká šance pro Canadiens, půjdou totiž do přesilovky pět na tři. Menší trest za sekání dostává od rozhodčích hokejista Bruins Brandon Carlo.
     
    28:33
    Trvalo to skoro polovinu základní hrací doby, ale přeci jen je tu první trest zápasu. Montreal Canadiens si zahrají přesilovou hru, protože dvě minuty za držení dostává domácí bek Charlie McAvoy.
     
    25:56
    Gallagherova moc dobrá střela zápěstím z prostoru mezi kruhy. Problémy pro něj byl, že pálil přesně doprostřed branky, takže Rask měl o to jednodušší práci.
    22:37 Ryan SPOONER - 2:1
     
    22:37
    Bruins právě vstřelili branku!
    Tohle muselo zákonitě přijít. Boston Bruins měli už na konci první třetiny více ze hry a pohodu si přenesli také do prostřední části. Založili několik dobrých útoků, tento končí jejich vedoucím gólem. Jednoduchého rozebrání montrealské obrany využil RYAN SPOONER, jemuž kotouč na hokejku posunul David Krejčí. I u třetí branky tohoto zápasu se tedy statistickz zapisuje český hokejista. Dnes je to vskutku večer hráčů z České republiky. Teď je na Canadiens, aby reagovali. Asistence: David Krejčí, Jake DeBrusk.
     
    17:11
    Riley Nash před sebou měl prázdnou branku, Price už ležel na zádech a byl překonaný. Útočník domácích přesto nedokázal touš zasunout za brankovou čáru.
     
    16:52
    Kuralyho zdánlivě snadné nahození nadělalo Priceovi spoustu potíží. Puk na brankovišti poskakoval a domácí se ho ještě snažili uklidit do sítě. Ale kanadský brankář zatím podruhé neinkasuje.
     
    14:11
    Brad Marchand měl na hokejce vedoucí branku domácích. Před Pricem nebezpečně tečoval nahození spoluhráče a gólman Montrealu toho moc neviděl. Přesto dokázal zasáhnout.
    06:50 David PASTRŇÁK - 1:1
     
    06:50
    Bruins právě vstřelili branku!
    Montreal si své vedení moc dlouho neužil. Ještě nejsme ani v polovině první třetiny a na kostce svítí vyrovnané skóre. Bostonská ofenziva rozebrala obranu soupeře, Patrice Bergeron posunul z pravé strany na volného DAVIDA PASTRŇÁKA, který zakončoval do poloviny prázdné klece za bezmocného Careyho Price. Moc pěkná kombinace a zatím to vypadá, že dnes to bude večer českých hokejistů. Po Jeřábkovi se trefuje i Pastrňák. Gólman Habs už v tomto případě neměl šanci zasáhnout. Asistence: Patrice Bergeron, Brad Marchand.
    00:31 Jakub JEŘÁBEK - 0:1
     
    00:31
    Montreal právě vstřelil branku!
    Tak to byla hodně velká rychlost. Oba týmy si vyzkoušely přechod do útočného pásma, Boston ale netrefil při svém pokusu branku. To Montreal dopadl daleko lépe. Český obránce JAKUB JEŘÁBEK nahodil kotouč od levého mantinelu směrem na Tuukku Raska, před finským gólmanem stál bránící Zdeno Chára a tečující útočník Canadiens Max Pacioretty. Zdálo se, že právě od něho puk zamířil do sítě, ale zásah je nakonec připsán Jeřábkovi a Bruins musí od první minuty střetnutí dohánět ztrátu. Je to Jeřábkův první gól v NHL. Asistence: Charles Hudon, Paul Byron.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 7. Pastrňák (Bergeron, Marchand), 23. Spooner (Krejčí, DeBrusk), 44. Marchand (Bergeron, Krug), 57. Krejčí (Backes) – 1. Jeřábek (Hudon, Byron)


    Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – Chára (C), McAvoy, Krug, Carlo, Grzelcyk, McQuaid – Marchand, Bergeron, Pastrňák – DeBrusk, Krejčí, Spooner – Heinen, Riley Nash, Backes – Schaller, Kuraly, Acciari.
    Montreal Canadiens: Price (Niemi) – Alzner, Petry, Jo. Benn, Jeřábek, Mete, Schlemko – Pacioretty (C), Byron, Hudon – Lehkonen, Plekanec, Gallagher – Galchenyuk, J. de La Rose, Drouin – Deslauriers, Froese, Carr.

    Rozhodčí: Charron, Pollock – Murray, Murphy

    Diváci: 17 565
    ocianews.com