Ufa – CSKA Moskva 2:1 (kon.) | Nižněkamsk – Viťaz 3:1 (kon.) | Kazaň – HC Slovan 2:4 (kon.)
Soči – Jokerit 2:1 (kon.)
konec
Salavat Julajev Ufa
2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
CSKA Moskva
Pátek 19.01.2018, 15:00 • Ufa Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:37
    Joonas Kemppainen vyhrál buly pro Larsena a po jeho vyhození se puku ujal Vjačeslav Soloduchin, který ještě přihrál volnému Majorovovi, jenž ale prázdnou branku CSKA netrefil!
     
    58:16
    Sorokin je na střídačce a CSKA Moskva to zkouší v šesti!
    54:07 Michail NAUMENKOV - 2:1
     
    54:07
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Nakonec se hosté přeci jen dočkali, a drama je tak na světě. Od modré to zkusil MICHAIL NAUMENKOV a jeho tvrdá rána přesně vymetla pavučinky v levé šibenici, Karejev vůbec nestačil zareagovat! Asistence: Sergej Šumakov.
     
    53:15
    Ožiganov se Žarkovem si nerozuměli v rozehrávce a po jejich minele mohl definitivně rozhodnout Linus Omark, švédský reprezentant ale nedokázal Sorokina překonat!
     
    49:15
    Alexej Marčenko se zapojil do útočné akce CSKA a po Grigorenkově zblokované střele z dorážky jen tak plácl do kotouče, který nakonec orazítkoval břevno!
     
    47:00
    Moskvané si zahrají přesilovku, Teemu Hartikainen (UFA) půjde pykat na dvě minuty za hrubost.
     
    45:27
    Na brankovišti Ufy vznikl nepřehledný závar, nikomu v bílém dresu se ale nepodařilo dostrkat puk za ležícího Andreje Karejeva!
     
    42:04
    Autor druhého gólu Zubov (UFA) půjde pykat na dvě minuty za podražení.
     
    40:37
    Domácí založili další rychlou protiakci hned v úvodu třetí třetiny a nakonec to vzal na sebe Omark, který z levého kruhu orazítkoval tyč!
     
    37:46
    Dnešní utkání sleduje 7960 diváků.
     
    36:29
    Neuvěřitelné. Po ukázkové kombinaci Salavatu měl dánský reprezentant Larsen na hokejce jasný gól, z bezprostřední blízkosti ale nedokázal překonat přesouvajícího se Sorokina!
     
    35:39
    Kuriózní trest, Alexej Marčenko (MOS) vyfasoval dvě minuty za hození hole.
    34:29 Ilja ZUBOV - 2:0
     
    34:29
    Ufa právě vstřelila branku!
    No a hokejisté Ufy dokonce sami udeřili, náskok domácího týmu je tak už dvoubrankový! Zkušený ILJA ZUBOV se po povedené kombinaci s Lisinem a Fjodorovem dostal ke střele z bezprostřední blízkosti, kterou Sorokin nedokázal zastavit. Asistence: Enver Lisin a Arťom Fjodorov.
     
    27:14
    Podruhé ve druhé třetině si Ufa zahraje přesilovku, dvě minuty za podražení si vykoledoval Sergej Šumakov (MOS).
     
    21:22
    Linus Omark to od Marčenka (MOS) schytal loktem, domácí si tak zahrají krátkou přesilovku čtyři na tři.
     
    20:01
    Po první siréně ještě vznikla strkanice, ve které se nejvíce činili Panin (UFA) a Žarkov (MOS), oba tak vyfasovali dvouminutové tresty za hrubost.
     
    17:19
    Tkačov (UFA) půjde v závěru první třetiny pykat na dvě minuty za podražení.
     
    17:02
    Na druhé straně hřiště Dmitrij Sajustov obkroužil Sorokinovu svatyni a poté vypálil. Brankář CSKA se nestihl přesunout, Blažijevskij ale na brankové čáře zabránil jistému gólu!
    11:46 Enver LISIN - 1:0
     
    11:46
    Ufa právě vstřelila branku!
    Domácím to nakonec vyšlo, Salavat Julajev se v přesilovce dostává do vedení! ENVER LISIN nabral rychlost na pravém křídle, z kruhu vypálil a jeho prudkou střelu švihem Sorokin nedokázal zastavit. Asistence: Zachar Arzamascev a Ilja Zubov.
     
    11:30
    Philip Larsen dostal od Omarka ideální pas do předbrankového prostoru, ze stoprocentní pozice ale usměrnil kotouč jen do tyče, od které se černá pryž odrazila do Sorokinovy výstroje!
     
    09:54
    Rudoarmějci chvilku hráli v šesti, trest za příliš mnoho hráčů na ledě půjde odpykat Kirill Kaprizov (MOS).
     
    08:40
    Někteří příznivci Ufy už zvedali ruce nad hlavu, po obrovské šanci Sajustova ale Ilja Sorokin spasil CSKA!
     
    06:28
    Kirill Kaprizov málem poslal rudoarmějce do vedení, po Šumakovově akci ale nedokázal dorazit puk za dezorientovaného Karejeva!
     
    04:12
    Hráči v zelených dresech vyrazili do ojedinělé protiakce a hned z toho bylo nebezpečí. Burdasov se pokusil najít v předbrankovém prostoru úplně volného Tkačjova, ten si ale prudký pas nedokázal zpracovat!
     
    01:18
    Sergej Šumakov si najel do skvělé palebné pozice, tam ale Garejev (UFA) zatáhl za záchrannou brzdu a hostujícího útočníka zahákoval.

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 12. Lisin (Arzamascev, Zubov), 35. Zubov (Lisin, Fjodorov) – 55. Naumenkov (Šumakov)


    Salavat Julajev Ufa: Karejev (Nalimov) – Panin, Larsen, Arzamascev, S. Garejev, Bartulis, Gončarov, Jelizarov – Kemppainen, Omark, Hartikainen – Lisin, Zubov, Fjodorov – Burdasov, Sajustov, Tkačov – Busarov, M. Majorov, Soloduchin – Kuzmin.
    CSKA Moskva: I. Sorokin (L. Johansson) – Blažijevskij, M. Robinson, Nestěrov, Marčenko, Ožiganov, Naumenkov, Pašnin – K. Petrov, Grigorenko, Ničuškin – Šalunov, Šumakov, Kaprizov – Andronov, Tělegin, V. Žarkov – Okulov, Popugajev, Kuzmenko – Světlakov.

    Rozhodčí: Akuzovskij, Naumov – Bersenjov, Judin

    Diváci: 7960
    thejrc.org