Ufa – CSKA Moskva 2:1 (kon.) | Nižněkamsk – Viťaz 3:1 (kon.) | Kazaň – HC Slovan 2:4 (kon.)
Soči – Jokerit 2:1 (kon.)
konec
Ak Bars Kazaň
2:4 (1:1, 0:2, 1:1)
HC Slovan Bratislava
Pátek 19.01.2018, 17:30 • TatNeft Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:24
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Roman Manuchov – 2 min., držení protihráče).
    Vyloučení v týmu HC Slovan Bratislava (Ryan Garbutt – 2 min., nafilmovaný pád nebo přehrávání).
     
    52:36
    Síly na ledě se ale srovnají. Galijev dostává dvě minuty za nedovolené bránění a už sedí na trestné lavici. Uvidíme tak hru ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    52:01
    Eliezer Šerbatov dostává pětiminutový trest a trest do konce utkání za seknutí Glinkina mezi nohy a zbytečně tak oslabuje na dlouho svůj tým. Trest odpyká Marek Hecl.
    50:17 Alexandr SVITOV - 2:4
     
    50:17
    Kazaň vstřelila branku!
    Nyní se to už ale domácím povedlo a snižují na rozdíl dvou branek. Ránu Markova od modré čáry Štěpánek ještě pokryl, ale na dorážku těsně před vlastní brankou už byl krátku. ALEXANDR SVITOV pohotově zasunul puk do části jeho odkryté klece – 4:2. Kazaň je tak dost možná zpátky ve hře. Asistence: Andrej Markov.
     
    41:19
    No tak s takovým výsledkem domácí už jen těžko něco udělají. Hosté jsou rozjetí a i nyní velmi zahrozili před Garipovem. Juraj Mikúš se rozjel na Garipova, ten jeho střelu vyrazil před sebe a dorážející Meszároš málem znovu skóroval.
    40:27 Zach BOYCHUK - 1:4
     
    40:27
    Slovan právě vstřelil branku!
    Hned na začátku třetí třetiny odskakují hosté na tříbrankový rozdíl. Michal Řepík poslal kotouč ZACHU BOYCHUKOVI, který poté z levé strany sklepl kotouč a ten skončil za zády Emila Garipova – 1:4. Asistence: Andrej Meszároš a Michal Řepík.
     
    39:42
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Roman Manuchov – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Slovan Bratislava (Simon Després – 2 min., hrubost).
     
    35:21
    Nyní mají domácí možnost snížit v přesilové hře. Garbutt inkasuje dvě minuty za sekání.
    34:39 Tomáš HRNKA - 1:3
     
    34:39
    Slovan právě vstřelil branku!
    A Bratislavané jdou do dvoubrankového vedení. TOMÁŠ HRNKA za brankou domácích vyšťoural kotouč a poté si sjel těsně před Garipova, kterého přízemní střelou prostřelil – 1:3. Bez asistence.
    34:01 Andrej MESZÁROŠ - 1:2
     
    34:01
    Slovan právě vstřelil branku!
    Hosté využívají další přesilovou hru a otáčejí stav utkání na svou stranu. ANDREJ MESZÁROŠ střílel od modré čáry a hokejka jednoho z domácích hráčů usměrnila puk za záda Garipova – 1:2. Asistence: Juraj Mikúš a Michal Řepík.
     
    33:32
    Slovan má k dispozici přesilovou hru. Rob Klinkhammer dostává dvě minuty za sekání a zbytečně tak svůj tým oslabil. Ten se bude bránit ve čtyřech hráčích.
     
    30:08
    Přesilovka pro domácí. Patrik Bačík dostává dvě minuty za sekání a už sedí na trestné lavici.
     
    27:12
    Domácí dostávají dvouminutový trest za příliš mnoho hráčů na ledě a Slovan má k dispozici další přesilovou hru.
    19:45 Obrovská šance Řepíka, kterou zastavil Ohtamaa.
     
    19:45
    Nejprve střílel Zach Boychuk z pravé strany. Kotouč se odrazil k volnému Michalu Řepíkovi na levém kruhu. Ten poté vyslal dělovku na domácí branku, ale odkrytou branku netrefil. Atte Ohtamaa totiž na poslední chvíli jeho střelu zastavil.
    15:54 Michal SERSEN - 1:1
     
    15:54
    Slovan právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno. Hostům stačilo na využití své přesilové hry pouhých deset vteřin. Nejprve pálil z levého kruhu Meszároš, ale beton Garipova byl připravený. Střelu z prostoru mezi kruhy z hole MICHALA SERSENA už ne. Jeho dělovka zapadla za jeho záda a začíná se znovu od začátku – 1:1. Bez asistence.
     
    15:44
    Přesilovku si nyní zahrají hráči Slovanu. Ljamkin inkasuje dvě minuty za krosček a už sedí na trestné lavici. Hosté tak mají šanci srovnat stav utkání v početní výhodě.
     
    13:47
    Tkačov se natlačil před branku hostů, z pravé strany nadvakrát chtěl překonat Štěpánka, ale ten včas nastavil svůj levý beton a zastavil tak akci Kazaně. Hra je následně pak přerušena.
     
    12:12
    Vyloučení v týmu HC Slovan Bratislava (Tomáš Černý – 2 min., držení protihráče).
    11:18 Arťom LUKOJANOV - 1:0
     
    11:18
    Kazaň vstřelila branku!
    Domácí se ujímají vedení. Za brankou dokázal protlačit puk před hostující branku Michail Gluchov. Tam byl připravený ARŤOM LUKOJANOV, jenž pohotovou střelou uklidil poprvé kotouč do hostující sítě – 1:0. Asistence: Michail Gluchov.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 12. Lukojanov (M. Gluchov), 51. Svitov (Markov) – 16. Sersen, 35. Meszároš (J. Mikúš, Řepík), 35. Hrnka, 41. Boychuk (Meszároš, Řepík)


    Ak Bars Kazaň: Garipov (Šaryčenkov) – Manuchov, Markov (A), Batyršin, Tokranov, Ljamkin, Ohtamaa, Sidorov – Galijev, Lander, Klinkhammer – Azevedo, Tkačov, Sekáč – M. Gluchov (A), A. Potapov, Lukojanov – Burmistrov, Svitov (C), Glinkin.
    HC Slovan Bratislava: Štěpánek (J. Sedláček) – Meszároš (C), Sersen (A), Bačík, Després, Černý, T. Voráček, Hedera – J. Mikúš (A), Boychuk, Řepík – Co. Genoway, Viedenský, Garbutt – M. Sloboda, Hrnka, Skalický – Hecl, Šerbatov, Réway – Sádecký.

    Rozhodčí: Gašilov, Judakov – Ivanov, Lazarev

    Diváci: 5 449
    thejrc.org