NY Islanders – Boston 2:5 (kon.) | New Jersey – Washington 4:3 (po pr.) | Columbus – Dallas 2:1 (1:0 po s.n.)
NY Rangers – Buffalo 4:3 (kon.) | Philadelphia – Toronto 3:2 (po pr.) | Ottawa – St. Louis 1:4 (kon.)
Tampa – Vegas 1:4 (kon.) | Nashville – Arizona 3:2 (2:1 po s.n.) | Colorado – San Jose 5:3 (kon.)
Los Angeles – Pittsburgh 1:3 (kon.)
konec
New York Rangers
4:3 (1:1, 1:1, 2:1)
Buffalo Sabres
Pátek 19.01.2018, 01:30 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:57
    Rasmus Ristolainen vypálil tři sekundy před koncem od modré čáry a po zákroku Henrika Lundqvista se v blízkosti pravé tyče marně snažil dostat k dorážce Ryan O'Reilly! Madison Square Garden je na nohou!
     
    59:22
    Mats Zuccarello dostal dvě minuty za hákování a Sabres budou hrát ve hře bez brankáře v šesti proti čtyřem!
     
    59:06
    Jesper Fast na pravém křídle vystřelil z úhlu a jeho střela od hrazení zamířila do oblouku prázdné brány!
     
    58:40
    Sabres vystřelili z levého kruhu a po zákroku Henrika Lundqvista se dostali k dorážce, jenže pokus z obrovské blízkosti gólem neskončil! Švédský brankář ukradl gól Samovi Reinhartovi!
     
    58:08
    Rangers vyhodili puk do středního pásma a Robin Lehner okamžitě naskočil na střídačku! Brána Sabres je prázdná!
    56:02 Pavel BUČNĚVIČ - 4:3
     
    56:02
    Rangers právě vstřelili branku!
    Rick Nash v mezikruží vybojoval puk a rozdal ho doprava na Miku Zibanejada, který se sice u pravé tyče ocitl ze střeleckého úhlu, jenže zpětnou přihrávkou našel PAVLA BUČNĚVIČE, který z blízkosti zamířil do prázdné brány! Robin Lehner byl mimo bránu a vkleče se marně snažil vrátit. Spoluhráči ho zastoupit nedokázali a Rangers počtvrté v zápase vedou poté, co bleskově odpověděli na třetí vyrovnávací gól Sabres! Asistence: Mika Zibanejad a Rick Nash.
    54:59 Rasmus RISTOLAINEN - 3:3
     
    54:59
    Sabres právě vstřelili branku!
    RASMUS RISTOLAINEN po zpětné přihrávce Kylea Okposa z vrcholu pravého kruhu pro vhazování na modré čáře napřáhl ke krásné střele s příklepem, která zamířila do pravého horního rohu brány! Sabres se podruhé v zápase prosadili v přesilové hře a potřetí smazali jednobrankový náskok Rangers! Asistence: Kyle Okposo a Jack Eichel.
     
    53:43
    Brendan Smith dostal Rangers pod obrovský tlak, když v obranném pásmu vyhodil puk přes ochranné sklo a Sabres mají příležitost potřetí vyrovnat stav zápasu v přesilové hře.
     
    50:14
    Rick Nash na levém křídle šlápl do pedálů a mohl zkompletovat hattrick, jenže jeho prudká střela zápěstím pod tlakem z levého kruhu zamířila vedle bližší levé tyče!
     
    47:11
    Rangers znovu mohli udeřit, tentokrát ale jejich střelu z pravého křídla Robin Lehner vykopl pravým betonem!
    46:51 Rick NASH - 3:2
     
    46:51
    Rangers právě vstřelili branku!
    Nick Holden po zpětné přihrávce Pavla Bučněviče z pravého rohu ledové plochy v prostoru mezi kruhem pro vhazování a modrou čárou napřáhl vestoje k prudké střele s příklepem, která těsně nad ledem zamířila vedle přední pravé tyče, jenže puk se vzápětí od hrazení za bránou odrazil zpět a RICK NASH z ostrého úhlu dorazil kotouč do brány! Rangers potřetí v zápase vedou! Asistence: Nick Holden a Pavel Bučněvič.
     
    45:39
    Vinni Lettieri se ocitl u levé tyče v obrovské šanci, jenže Robin Lehner ho dokázal senzačním zákrokem vychytat!
     
    45:04
    Robin Lehner dnes v bráně Sabres nastoupil ke svému jubilejnímu 200. utkání v NHL. Bude vítězné?
     
    43:53
    Rangers vystřelili z vrcholu levého kruhu a Robin Lehner nedokázal puk lapačkou zastavit, místo do pravého horního rohu brány ale nakonec kotouč zamířil mimo!
     
    41:05
    Sabres vstoupili do závěrečné části pořádně zostra a nyní jejich střela z pravého kruhu těsně nad ledem minula vzdálenější levou tyč!
     
    39:23
    Benoit Pouliot před bránou tečoval nahozený puk z pravého křídla a puk se od jeho pravé brusle odrazil do pravé tyče a ven!
     
    38:23
    Sabres měli šanci otočit zápas, jenže v blízkosti levé tyče ani nadvakrát Henrika Lundqvista nepropálili!
    37:10 Justin FALK - 2:2
     
    37:10
    Sabres právě vstřelili branku!
    JUSTIN FALK napřáhl na pravém křídle v prostoru mezi kruhem pro vhazování a modrou čárou k táhlé střele zápěstím, která mezi betony Henrika Lundqvista zamířila po ledě do brány! Švédský brankář vůbec nic neviděl a je to 2:2! Asistence: Evan Rodrigues a Sam Reinhart.
     
    36:52
    Henrik Lundqvist u své levé tyče zmrazil puk pod lapačkou a po následné šarvátce za jeho bránou se opět vylučovalo na obou stranách. Rasmus Ristolainen a Brendan Smith dostali shodně dvě minuty za hrubost.
     
    36:43
    Rasmus Ristolainen prudce vypálil z pravého kruhu pro vhazování zápěstím a puk mířil nad lapačku Henrika Lundqvista, nakonec se ale od přední tyče odrazil mimo!
     
    34:56
    Sam Reinhart byl za bránou Rangers zezadu naražen na hrazení a Sabres si po reklamní přestávce zahrají druhou přesilovou hru v řadě. Kevin Shattenkirk dostal dvě minuty za krosček, ale vyloučen byl také Sam Reinhart za přehrávání. Je z toho tedy hra 4 na 4.
     
    31:21
    Mats Zuccarello usedl na trestnou lavici poté, co byl vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl. Druhá přesilová pro Sabres, kteří první početní výhodu na konci první třetiny využili.
     
    29:59
    Jesper Fast krásnou střelou zápěstím mířil z vrcholu pravého kruhu pro vhazování na vzdálenější pravou tyč, Robin Lehner se ale skvěle natáhl a pravým betonem puk vyrazil!
    28:26 J. T. Miller - 2:1
     
    28:26
    Rangers právě vstřelili branku!
    J. T. MILLER se v pravém kruhu zmocnil puku a krásnou střelou zápěstím vymetl nad lapačkou Robina Lehnera bližší pravý horní roh brány! Rangers sice ani druhou přesilovou hru nevyužili, jenže krátce na to udeřili a získali zpět ztracené vedení. Asistence: David Desharnais.
     
    26:08
    Sabres faulovali v obranném pásmu a jeden z hráčů hostujícího celku dostane dvě minuty za držení. Rangers si po komerční přestávce zahrají druhou přesilovou hru. Casey Nelson byl hráčem, který podruhé v zápase usedl na trestnou lavici.
     
    24:31
    Jedna důležitá informace z hlediště Madison Square Garden. Dnešní utkání sleduje zpěvák Bon Jovi, jehož nejpopulárnějším songem je zřejmě ten s názvem "It's my life".
     
    22:24
    Jordan Nolan se po zpětné přihrávce zpoza brány ocitl u pravé tyče ve velké šanci a bez přípravy vystřelil, jeho pokus po ledě ale zamířil pouze mezi betony Henrika Lundqvista, který je včas sevřel!
    18:41 Kyle OKPOSO - 1:1
     
    18:41
    Sabres právě vstřelili branku!
    Jack Eichel přihrávkou z vrcholu levého kruhu našel u levé tyče Sama Reinharta, který se zachoval nesobecky a nádhernou přihrávkou přenesl hru doprava, kde na vzdálenější pravé tyči KYLE OKPOSO prostřelil Henrika Lundqvista z blízkosti mezi betony! Sabres využili přesilovou hru a v závěru první třetiny vyrovnali na 1:1. Asistence: Sam Reinhart a Jack Eichel.
     
    17:49
    Brendan Smith dostal dvě minuty za podražení poté, co fauloval u hrazení, a Buffalo si zahraje přesilovou hru.
     
    17:26
    Jesper Fast se na vzdálenější levé tyči po krásné přihrávce z pravého rohu ledové plochy ocitl v obrovské šanci, jenže bez přípravy orazítkoval z blízkosti levou tyč, od které se puk odrazil pod Robina Lehnera!
     
    16:35
    Jack Eichel se ocitl před bránou v obrovské šanci a Henrik Lundqvist se po skvělém zákroku ocitl na ledě, což mu znemožnilo zakročit proti dorážce, trojice spoluhráčů ho ale na brankové čáře zachránila! J. T. Miller bruslí zastavil puk na čáře!
     
    13:22
    Casey Nelson napřáhl od modré čáry k nádherné střele, která letěla těsně nad ledem a po teči Evana Rodriguese clonícího před bránou se od pravé tyče odrazila zpět do hry!
     
    10:45
    Ryan O'Reilly na pravém křídle vyrazil v oslabení do přečíslení dva na jednoho a poté bekhendovou diagonální přihrávkou našel před bránou najíždějícího Benoita Pouliota, který se pokusil v rychlosti po bekhendovém blafáku vymést pravý horní roh brány, jenže ji minul!
     
    10:13
    Vinni Lettieri dobře pracoval za bránou Sabres a Casey Nelson ho zezadu narazil krosčekem na hrazení. Po krátké komerční přestávce si Rangers zahrají první přesilovou hru utkání.
     
    08:04
    Brendan Smith nebezpečně vypálil od modré čáry a jeho tečovaný pokus se zřejmě od levé tyče odrazil do opačného rohu ledové plochy! V hledišti Madison Square Garden to jen zahučelo.
     
    07:03
    Casey Nelson opět v akci! Nyní obránce Sabres dobře mířil z vrcholu pravého kruhu do bližšího pravého horního rohu brány, Henrik Lundqvist ale předvedl rychlý reflexivní zákrok, po kterém puk ukryl ve své lapačce!
     
    06:24
    Casey Nelson nebezpečně vystřelil z levého kruhu pro vhazování a Henrik Lundqvist byl nepříjemně dohrán, hra ale pokračovala dále, protože se jednalo o čistý souboj, a švédskému brankáři vzápětí museli pomoci spoluhráči!
    01:24 Rick NASH - 1:0
     
    01:24
    Rangers právě vstřelili branku!
    RICK NASH ve středním pásmu přebruslil jednoho z hráčů Buffala a samostatný únik poté v mezikruží zakončil rychlou střelou zápěstím, která nad lapačkou Robina Lehnera zamířila do pravého horního rohu brány! Rangers vedou po necelé minutě a půl 1:0! Asistence: Pavel Bučněvič.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 2. Rick Nash (Bučněvič), 29. J. T. Miller (Desharnais), 47. Rick Nash (Holden, Bučněvič), 57. Bučněvič (Zibanejad, Rick Nash) – 19. Okposo (S. Reinhart, Eichel), 38. Falk (Rodrigues, S. Reinhart), 55. Ristolainen (Okposo, Eichel)


    New York Rangers: H. Lundqvist (Pavelec) – McDonagh (C), Holden, Skjei, Shattenkirk, Br. Smith, Kampfer – Rick Nash (A), Zibanejad, Bučněvič – Zuccarello (A), J. T. Miller, Lettieri – Vesey, Desharnais, Carey – Grabner, Holland, Fast. Hlavní trenér: Alain Vigneault.
    Buffalo Sabres: Lehner (Ch. Johnson) – Scandella, Ristolainen, McCabe, Falk, Gorges, C. Nelson – B. Pouliot, Eichel (A), Okposo (A) – E. Kane, R. O'Reilly (A), Pominville – Girgensons, Rodrigues, S. Reinhart – S. Wilson, Jo. Larsson, Nolan. Hlavní trenér: Phil Housley.

    Rozhodčí: Dave Jackson, Kyle Rehman. Čároví: Jonny Murray, Steve Barton

    Diváci: 18006
    thejrc.org