NY Islanders – Boston 2:5 (kon.) | New Jersey – Washington 4:3 (po pr.) | Columbus – Dallas 2:1 (1:0 po s.n.)
NY Rangers – Buffalo 4:3 (kon.) | Philadelphia – Toronto 3:2 (po pr.) | Ottawa – St. Louis 1:4 (kon.)
Tampa – Vegas 1:4 (kon.) | Nashville – Arizona 3:2 (2:1 po s.n.) | Colorado – San Jose 5:3 (kon.)
Los Angeles – Pittsburgh 1:3 (kon.)
po prodl.
Philadelphia Flyers
3:2 (0:0, 0:2, 2:0 - 1:0)
Toronto Maple Leafs
Pátek 19.01.2018, 01:30 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:18 Sean COUTURIER - 3:2
     
    60:18
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Po Neuvirthově úspěšném zákroku se do protiútoku vrhli domácí a SEAN COUTURIER brejk zakončil po Konecneho přihrávce přesnou střelou do protipohybu Andersena. Je rozhodnut, vítězí Philadelphia. Asistence: Travis Konecny, Michal Neuvirth.
     
    57:12
    Na druhé straně pak předvedl Michal Neuvirth další čarovný zákrok. Tentokrát vychytal špičkou pravého betonu Patricka Marleaua.
     
    48:30
    Za nedovolené bránění je vyloučen Leo Komarov. Domácí mají šanci se dostat poprvé do vedení. Hrát se bude po komerční pauze.
     
    44:28
    Skvělý zákrok předvedl Neuvirth! Celý se roztáhl, aby vyrazil dorážku z bezprostřední blízkosti od Matthewse.
    43:25 Wayne SIMMONDS - 2:2
     
    43:25
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Flyers sehráli ve vlastním oslabení ukázkově přečíslení dva na jednoho a vyrovnávají! Filppula z pravé strany přihrál na levou, odkud překonal Andersena přesnou ranou z první WAYNE SIMMONDS. Asistence: Valtteri Filppula, Andrew MacDonald.
     
    42:07
    Jori Lehterä je vyloučen za nedovolené bránění, ale faul to nebyl. Hráč Toronta prostě sám od sebe upadl. Ani simulování to nejspíš nebylo. Prostě jen nezaviněná ztráta rovnováhy.
    41:33 Nolan PATRICK - 1:2
     
    41:33
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Philadelphii se podařil vstup do třetí třetiny a snižuje na 1:2. Rafflovu střelu ještě Anderson chytil. Ale pak si domácí nedali pozor, zapomněli na NOLANA PATRICKA, a ten po zisku puku svou střelou už kouzlo brankáře Toronta odčaroval. Bez asistence.
     
    39:40
    Voráček oslovil přihrávkou na modré čáře čekajícího Provorova. Jeho střelu Andersen chytil, stejně jako následně dorážku Gostisbehera. To se musel velmi rychle přesunout.
    33:25 Frédérik GAUTHIER - 0:2
     
    33:25
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Hosté bleskově navyšují své vedení. Druhým úspěšným střelcem se stal FRÉDÉRIK GAUTHIER, který se prosadil z dorážky. Neuvirthovi puk prošel do sítě mezi rukou a tělem. Gólu předcházela velmi těsná situace, dost možná se jednalo o ofsajd. Domácí si ale challenge nevzali. Asistence: Jake Gardiner, Matt Martin.
    32:57 Connor BROWN - 0:1
     
    32:57
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Konečně tu máme první gól zápasu! Do samostatného úniku se dostal útočník Toronta CONNOR BROWN a počínal si suverénně. Trefil přesně mezeru mezi betony Michala Neuvirtha. Asistence: Zach Hyman.
     
    27:45
    Leo Komarov se dostal do několika velkých šancí, když zakončoval víckrát po sobě z předbrankového prostoru. Neuvirth své spoluhráče podržel a udržel bezbrankový stav.
     
    21:59
    Andrew MacDonald zahákoval van Riemsdyka a hosté si zahrají svou první přesilovku v zápase.
     
    18:55
    Po přihrávce Simmondse pálil z blízka obránce Shayne Gostisbehere, který si stel až před bránu. Skvělý zákrok předvedl Andersen.
     
    18:01
    Po prohraném vhazování Toronta chtěl z pásma vybruslit i s pukem Voráček, ale Zach Hyman ho podrazil. Je za to vyloučen. První přesilovka zápasu a zahrají si ji domácí.

    Petr Sumbal

    Branky a nahrávky: 42. Patrick, 44. Simmonds (Filppula, MacDonald), 61. Couturier (Konecny, Neuvirth) – 33. Co. Brown (Hyman), 34. F. Gauthier (Gardiner, M. Martin)


    Philadelphia Flyers: Neuvirth (Elliott) – Gostisbehere, Provorov, Hägg, MacDonald, Gudas, Manning – Konecny, Couturier, Giroux (C) – Voráček, Filppula (A), M. Raffl – Simmonds (A), Patrick, Weal – Goulbourne, Laughton, Lehterä.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Hainsey, Rielly (A), C. Carrick, Gardiner, R. Polák, Dermott – W. Nylander, Matthews, Hyman – Komarov (A), Kadri, Marleau – Marner, Bozak (A), J. van Riemsdyk – Co. Brown, F. Gauthier, M. Martin.

    Rozhodčí: Chmielewski,Peel – Gibbons, Nansen
    thejrc.org