NY Islanders – Boston 2:5 (kon.) | New Jersey – Washington 4:3 (po pr.) | Columbus – Dallas 2:1 (1:0 po s.n.)
NY Rangers – Buffalo 4:3 (kon.) | Philadelphia – Toronto 3:2 (po pr.) | Ottawa – St. Louis 1:4 (kon.)
Tampa – Vegas 1:4 (kon.) | Nashville – Arizona 3:2 (2:1 po s.n.) | Colorado – San Jose 5:3 (kon.)
Los Angeles – Pittsburgh 1:3 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Vegas Golden Knights
Pátek 19.01.2018, 01:35 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    40:18 William KARLSSON - 1:4
     
    40:18
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Nyní již ale Andrej Vasilevskij inkasuje. Jonathan Marchessault vyhrál vhazování, puk šel na WILLIAMA KARLSSONA, který od modré prostřelil domácího gólmana, který dnes nepředvádí zrovna oslňující zákroky. Asistence: Jonathan Marchessault.
    37:43 David PERRON - 1:3
     
    37:43
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Deryk Engelland (Vegas) parádním pasem z vlastní třetiny našel na útočné modré DAVIDA PERRONA, kterého nechal volného Sergačjov. Perron si nabruslil z pravé strany do mezikruží, odkud přesnou střelou překonal Vasilevského. Další z chybiček mladého obránce Tampy Michaila Sergačjova. Asistence: Deryk Engelland a Shea Theodore.
    30:18 Ondřej PALÁT - 1:2
     
    30:18
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácí využívají přesilovou hru! Český útočník ONDŘEJ PALÁT operoval v přesilové hře převážně za brankou, pak si ale vyjel před ní, dostal přesný pas od Stamkose z levé strany a v pokleku dokázal nasměrovat puk do branky Vegas. Asistence: Steven Stamkos a Nikita Kučerov.
    16:03 Nate SCHMIDT - 0:2
     
    16:03
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    NATE SCHMIDT vypálil od modré, z pravé strany, Andrej Vasilevskij (Tampa) zareagoval na pohyb před sebou stojícího Kunitze, který málem tečoval puk, jenže to se mu nepovedlo a puk prolétl do branky. Asistence: Brayden McNabb a Erik Haula.
    00:56 James NEAL - 0:1
     
    00:56
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Dan Girardi (Tampa) přistoupil pozdě k JAMESI NEALOVI, který tečuje střelu Engellanda od modré a puk končí za zády Vasilevského. Asistence: Deryk Engelland a David Perron.

    Martin Dvořák

    Branky a nahrávky: 31. Palát (Stamkos, Kučerov) – 1. Neal (Engelland, Perron), 17. Schmidt (McNabb, Haula), 38. Perron (Engelland, Theodore), 41. W. Karlsson (Marchessault)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Domingue) – Girardi, Sergačjov, Strålman, Koekkoek, Dotchin, Coburn – Kučerov, Stamkos, Kunitz – T. Johnson, B. Point, Palát – Gourde, Naměstnikov, Killorn – Callahan, Paquette, Conacher.
    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (M. Subban) – Schmidt, McNabb, Engelland, Theodore, C. Miller, Hunt – R. Smith, W. Karlsson, Marchessault – Neal, Haula, Perron – Tuch, Eakin, Leipsic – O. Lindberg, Bellemare, Carrier.

    Rozhodčí: Walsh, St. Pierre – Kovachik, Nagy

    Diváci: 19 092
    thejrc.org