NY Islanders – Boston 2:5 (kon.) | New Jersey – Washington 4:3 (po pr.) | Columbus – Dallas 2:1 (1:0 po s.n.)
NY Rangers – Buffalo 4:3 (kon.) | Philadelphia – Toronto 3:2 (po pr.) | Ottawa – St. Louis 1:4 (kon.)
Tampa – Vegas 1:4 (kon.) | Nashville – Arizona 3:2 (2:1 po s.n.) | Colorado – San Jose 5:3 (kon.)
Los Angeles – Pittsburgh 1:3 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
Pittsburgh Penguins
Pátek 19.01.2018, 04:00 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:43
    Kings se ocitli před bránou během oslabení v obrovské šanci, ani nadvakrát ale brankáře Pens nepřekonali! Casey DeSmith chytá dnes fantasticky a inkasoval pouze jednou.
     
    57:53
    Anže Kopitar usedl na trestnou lavici a Kings dohrají zbytek zápasu v oslabení. Dvě minuty za sekání.
     
    55:52
    Tyler Toffoli zbytečně fauloval za bránou Penguins, kde podrazil Jamieho Oleksiaka, a dostal dvě minuty za podržení. Pittsburgh si v závěru zápasu zahraje přesilovou hru.
     
    54:29
    Adrian Kempe napřáhl od modré čáry k nepříjemně střele s příklepem, která těsně nad ledem mířila ke vzdálenější pravé tyči, Casey DeSmith ji ale dokázal levým betonem vykopnout!
     
    50:55
    Trevor Lewis mohl skórovat v oslabení, střelou z vrcholu levého kruhu pro vhazování ale brankáře Caseyho DeSmitha nepřekonal a vzápětí se před jeho bránou strhla obrovská mela!
    50:21 Patric HÖRNQVIST - 1:3
     
    50:21
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Jevgenij Malkin založil kolmou přihrávkou rychlý protiútok Penguins, po kterém na vrcholu mezikruží krásně zamíchal s pukem Sidney Crosby a poté ho rozdal doprava, kde PATRIC HÖRNQVIST po nádherném oblouku bekhendem zvedl kotouč v blízkosti pravé tyče nad lapačkou Jonathana Quicka do bližšího horního rohu brány! Penguins využili přesilovou hru, která bude trvat i přes její využití. Asistence: Sidney Crosby a Jevgenij Malkin.
     
    48:33
    Penguins vstřelili z levého kruhu pro vhazování, Jonathan Quick ale na přední tyči puk vkleče zastavil!
     
    46:41
    Dustin Brown zezadu narazil na hrazení Justina Schlutze a dostal pět minut za vražení na hrazení plus trest do konce utkání. Pětiminutový trest odpyká Kyle Clifford.
     
    46:34
    A další velká šance Penguins, kteří z levého kruhu mířili ke vzdálenější pravé tyči a Jonathan Quick absolutně nic neviděl, přesto dokázal levým betonem puk na poslední chvíli vyrazit!
     
    45:52
    Marián Gáborík před několika okamžiky neuspěl v obrovské šanci v blízkosti pravé tyče a na opačné straně mohl udeřit podruhé v zápase Patric Hörnqvist, Jonathan Quick ale jeho střelu z mezikruží mířící pod horní tyč skvěle vyrazil!
     
    42:47
    Phil Kessel se v blízkosti levé tyče ocitl ve velké šanci, z podobné pozice jako Jevgenij Malkin ale Jonathana Quicka nepřekonal! Brankář Kings puk podržel.
     
    41:50
    Jevgenij Malkin a Christian Folin se do sebe pustili v levém kruhu obranného pásma Penguins mimo těžiště hry a oba dva byli vyloučeni shodně na dvě minuty za hrubost.
    40:26 Jevgenij MALKIN - 1:2
     
    40:26
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Olli Määttä na levém křídle vystřelil od modré čáry a po zablokované střele se v kruhu pro vhazování prosadil z dorážky JEVGENIJ MALKIN, který v uvozovkách plácl do puku, jenž poté zamířil pod horní tyč! Asistence: Olli Määttä a Justin Schultz.
     
    37:50
    Dominik Simon po dlouhé kolmé přihrávce Jevgenije Malkina napřáhl na vrcholu levého kruhu pro vhazování k nádherné táhlé střele zápěstím, která se otřela o vzdálenější pravou tyč a zamířila mimo!
     
    37:07
    Penguins se po přihrávce zpoza brány ocitli v blízkosti pravé tyče v obrovské šanci, jenže jejich střela skončila pod tělem spektakulárního Jonathana Quicka, který Pens ukradl gól!
    34:10 Adrian KEMPE - 1:1
     
    34:10
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Anže Kopitar po protiútoku Kings krátkou kolmou přihrávkou od boxu časoměřičů vysunul do samostatného úniku ADRIANA KEMPEHO, který puk potáhl v rychlosti k levé tyči a z úhlu ho nad pravým betonem Caseyho DeSmitha poslal do horní části brány – 1:1! Asistence: Anže Kopitar a Jake Muzzin.
     
    31:49
    Alex Iafallo vystřelil z pravého kruhu pro vhazování a Casey DeSmith vyrazil jeho pokus v pohodě za bránu, vzápětí to ale zkusil od modré čáry tvrdou střelou s příklepem Jake Muzzin a hostující brankář měl problémy, skvělým zákrokem ale svůj tým podržel!
     
    26:40
    Dominik Simon pálil nejprve z vrcholu levého kruhu vedle vzdálenější pravé tyče a poté z pravého kruhu mezi tři tyče, Jonathan Quick ale dokázal jeho pokus vyrazit!
     
    23:52
    Rozhodčí podle všeho odpískali zakázané uvolnění proti Kings, jenže situace se změnila, protože Brian Dumoulin byl vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl.
    22:05 Casey DeSmith fantasticky vychytal Mariána Gáboríka!
     
    22:05
    Marián Gáborík si najel mezi kruhy pro vhazování na krásnou přihrávku z pravého křídla a střelou zápěstím mířil těsně nad ledem k pravé tyči, Casey DeSmith ale skvěle zasáhl levým betonem a poté volný puk holí rychle stáhl pod sebe!
     
    21:30
    Jake Guentzel nabral na pravé straně rychlost a na přední tyči se dostal do zakončení, jeho střela z blízkosti ale mezi betony skvělého Jonathana Quicka do brány po ledě nezaplula!
     
    20:23
    Penguins krásnou střelou z pravého kruhu mířili do vzdálenějšího levého horního rohu brány, Jonathan Quick měl ale dobrý výhled na to, aby vyrážečkou puk vyrazil!
     
    16:11
    Anže Kopitar mohl udeřit v oslabení, Casey DeSmith ale dokázal jeho střelu z pravého kruhu lapit do lapačky!
     
    15:59
    Marián Gáborík se snažil vrátit a na útočné modré čáře fauloval. Slovenský útočník dostal dvě minuty za sekání a první přesilovou hru si v první třetině zahraje také Pittsburgh.
     
    12:06
    Alec Martinez na pravém křídle vystřelil z prostoru mezi kruhem pro vhazování a modrou čárou a jeden z jeho spoluhráčů holí srazil puk k ledu! Kotouč poté mířil ke vzdálenější levé tyči, Casey DeSmith ho ale pravým betonem vykopl a připsal si fantastický zákrok, po kterém Kings vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    11:21
    Adrian Kempe z levého křídla nahodil puk od hrazení před bránu a Anže Kopitar ho v rychlosti po skvělé teči usměrnil těsně vedle vzdálenější pravé tyče!
     
    11:02
    Kings krásně vystřelili z vrcholu levého kruhu pro vhazování z otočky a po drobné teči před bránou puk mířil nad ledem ke vzdálenější pravé tyči, Casey DeSmith ale ukryl kotouč v lapačce a připsal si skvělý zákrok, po kterém následuje komerční přestávka!
     
    08:43
    Kings v mezikruží útočného pásma ukradli puk Penguins a Dustin Brown se před bránou dostal k dorážce, která mířila pod horní tyč, nakonec ale byla přizvednuta do ochranné sítě!
     
    05:57
    Sidney Crosby krásnou diagonální přihrávkou z levého křídla našel v pravém kruhu Olliho Määttu, jehož střela z úhlu minula těsně bližší pravý horní roh brány!
     
    01:50
    Jonathan Quick podržel po inkasovaném gólu Kings, kteří nyní budou mít šanci vyrovnat. Jamie Oleksiak byl vyloučen na dvě minuty za hákování a usedl na trestnou lavici.
    00:43 Patric HÖRNQVIST - 0:1
     
    00:43
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    PATRIC HÖRNQVIST na pravém křídle vystřelil od hrazení a jeho na první pohled nenápadné nahození prošlo mezi betony zkušeného Jonathana Quicka ke vzdálenější levé tyči! Penguins se podařilo zaskočit Kings a vedou ve Staples Center 1:0! Asistence: Carl Hagelin.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 35. Kempe (Kopitar, Muzzin) – 1. Hörnqvist (Hagelin), 41. Malkin (Määttä, J. Schultz), 51. Hörnqvist (Crosby, Malkin)


    Los Angeles Kings: Quick (Kuemper) – Forbort, Doughty (A), Muzzin, Martinez, Gravel, Folin – Kempe, Kopitar (C), D. Brown (A) – Pearson, Lewis, Toffoli – Iafallo, N. Shore, Gáborík – Clifford, Amadio, Brodzinski. Hlavní trenér: John Stevens.
    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – Dumoulin, Letang (A), Määttä, J. Schultz, Hunwick, Oleksiak – Simon, Crosby (C), Sheary – Hagelin, Malkin (A), Hörnqvist – Guentzel, Sheahan, Kessel – Kühnhackl, Dea, Reaves. Hlavní trenér: Mike Sullivan.

    Rozhodčí: Chris Rooney, Pierre Lambert. Čároví: Darren Gibbs, Pierre Racicot

    Diváci: 18230
    thejrc.org