Chomutov – Mladá Boleslav 0:1 (kon.) | Jihlava – Sparta 2:4 (kon.) | Vítkovice – Olomouc 5:2 (kon.)
Kometa Brno – Mountfield HK 3:4 (po pr.) | Liberec – Litvínov 5:1 (kon.) | Pardubice – Zlín 2:3 (kon.)
Plzeň – Třinec 2:1 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
2:4 (0:3, 2:1, 0:0)
HC Sparta Praha
Pátek 19.01.2018, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Tipsport extraliga • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dámy a pánové, dnešní utkání 41. kola TELH je minulostí. Jihlavu v něm potopila hrubě nepovedená první polovina utkání, kdy inkasovala čtyři góly, z toho tři v první třetině. Ač se dokázala ještě vyhecovat, snížit na dvougólový rozdíl a pořádně v poslední pětiminutovce druhé části Spartě zatopit, ve třetí třetině gól již nepřidala a podlehla tak Spartě 2:4. Z mé strany je to vše, s přáním hezkého víkendu se z HZS loučí Tomáš Kalas. (20:07:11)
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Buchtele rybičkou vypíchl kotouč a poslal ho až na tribunu, Jihlava opravdu dnes body nevydoluje.
     
    59:36
    Jiránkovu střelu zblokoval Kalina a pomalu začíná být jasné, že body dnes Jihlavě z tohoto utkání nekápnou.
     
    59:21
    Hamill vypálil z levého kruhu a ukončil tak zhruba minutovou pasáž Dukly v útoku. Aittokallio je ale dnes velmi jistý a zabraňuje jakémukoliv dramatu.
     
    58:36
    de la Rose vypálil potřetí, tento pokus byl zřejmě nejnebezpečnější. Jihlava pokračuje v tlaku, vše ale chytá hostující muž v masce.
     
    58:21
    Dukla bez gólmana, střílel de la Rose, zamířil nad. Další jeho střelu zastavil hostující brankář.
     
    58:17
    Buchtele chtěl definitivně rozhodnout, střelu z levého kruhu mu zblokoval obránce Suchánek. Domácí tým si bere oddechový čas, je jasné, že Kořenář zůstane na střídačce.
     
    57:53
    Zpoza hostující brány rozjel Dostálek kombinaci podél mantinelu, kterou od modré ukončil střelou Kajínek. Bude se vhazovat po Aittokalliově levici.
     
    57:34
    Hostující brankář předvedl další zákrok, pomalu se začíná blížit konec základní hrací doby.
     
    56:42
    Anděl se dostal přes dva obránce, místo střely následně volil přihrávku, což nebyl dobrý nápad a on sám to evidentně ví. Sparta se osvobodila, Jihlava zanedlouho opět pokračovala v útočné hře.
     
    55:48
    Aittokallio toho moc nemohl vidět, Hamill šikovně clonil, avšak střelu de la Roseho si pohlídal a vyrazil mimo tři tyče. Pražané následně vyhodili na icing a pobudou tak na ledě o něco déle.
     
    Dnešní utkání sleduje 5 184 diváků.
     
    54:46
    Bryhnisveen vyvezl kotouč z obranného pásma domácího celku a poté vrátil hru zpět do něj, šetřil tak čas. Jihlava celkově čtvrtou přesilovku Sparty ubránila.
     
    54:03
    Anděl dokázal vyhodit kotouč z pásma a nechal vystřídat celou čtyřku hráčů ve žlutém.
     
    53:18
    Kořenář sice chytil jasnou šanci Formana, nicméně stejně nemají fanoušci Dukly důvod k radosti. Vyloučen byl Suchánek za sekání.
     
    52:22
    Klimek osvobodil Sparťany po buly, vypíchl přihrávku na Bryhnisvenna a z úvodního tlaku Jihlavy ve třetí části se pomalu stává vyrovnaná hra.
     
    52:05
    Forman si vzal hlavní slovo a začal se motat za domácí brankou. O puk však přišel a na druhé straně se nabídla šance Zemanovi, zblízka Aittokallia po pasu od Čachotského neprostřelil! Komerční přestávka.
     
    50:48
    Domácí v plném počtu. Souběžně s návratem Zdráhala je pískáno postavení útočícího hráče v brankovišti na rudé straně.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 34. Anděl (de la Rose), 37. Čachotský (Anděl, Hamill) – 4. Pech (Klimek, Kalina), 7. P. Vrána (Kudrna, Buchtele), 17. Mikuš (Buchtele, Kudrna), 29. Buchtele (Forman, Z. Michálek)


    HC Dukla Jihlava: Volden (29. Kořenář) – Suchánek, Kajínek, Bryhnisveen, Stříteský, J. Zdráhal, de la Rose, D. Váňa – Zeman, Hamill, Čachotský (C) – Jiránek, Skořepa (A), Dostálek – Anděl, M. Hlinka, Rabbit – Diviš (A), R. Hubáček, Žálčík.
    HC Sparta Praha: Aittokallio (Honzík) – Z. Michálek, Ďaloga, Kalina, Mikuš, Švrček, T. Pavelka, Nedomlel – Klimek, Pech (A), Forman – Buchtele, P. Vrána (C), Kudrna – Říčka, Černoch, Reichenberg – Kumstát (A), Rousek, Uher.

    Rozhodčí: Lacina, Pešina – Jindra, Polonyi

    Diváci: 5 184
    ocianews.com