Chomutov – Mladá Boleslav 0:1 (kon.) | Jihlava – Sparta 2:4 (kon.) | Vítkovice – Olomouc 5:2 (kon.)
Kometa Brno – Mountfield HK 3:4 (po pr.) | Liberec – Litvínov 5:1 (kon.) | Pardubice – Zlín 2:3 (kon.)
Plzeň – Třinec 2:1 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
2:4 (0:3, 2:1, 0:0)
HC Sparta Praha
Pátek 19.01.2018, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Tipsport extraliga • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobré dopoledne z chladné Jihlavy! Po dvou týdnech se do Jihlavy vrací Tipsport Extraliga ledního hokeje. Konkrétně to je 41. kolo, Dukla v něm přivítá pražskou Spartu.
     
    HC Dukla Jihlava
    bilance 7-6-7-19, skóre 81:107, 40 bodů, 14. příčka


    Sezona Jihlavy je jako na houpačce. Série zápasů, kde Dukla boduje, střídá série, kde neboduje. Bohužel pro ni je více zápasů, ze kterých body neodváží. Na konci roku 2017 prožila asi největší krizi, kdy nevyhrála šest zápasů v řadě a uvízla na posledním místě s devítibodovou ztrátou na Litvínov. Právě utkání s tímto soupeřem ale doma zvládla, vyhrála 5:4 a postupně se na soupeře před sebou dotáhla až na tři body.


    V Jihlavě se spoléhají na kapitána Tomáše Čachotského, který má 21 bodů (7+14). Avšak on nenastřílel nejvíce gólů. O jednu trefu více vlastní Josef Skořepa (8). V obraně stabilně vládne dvojice Erik de la Rose a Matěj Stříteský, švédský obránce je nejproduktivnějším defenzivním hráčem. Jedničkou v bráně je Lars Volden, ten má úspěšnost okolo 92 procent.
     
    HC Sparta Praha
    bilance 14-4-4-18, skóre 107:117, 54 bodů, 9. příčka


    Konec roku 2017 se na sparťanské straně nesl v opačném duchu. Těsně před Vánoci bezmála před 16500 diváky Sparta porazila Kometu 3:2 a ve výhrách pokračovala. Okolo týmu tak vznikla bublina, že se Sparta pod vedením trenéra Výborného dostane přímo do play-off. Události následujících dní ale vše vrátily do starých kolejí. Z posledních pěti utkání Sparta čtyřikrát prohrála a zůstává tak na hraně desítky, konkrétně na devátém místě. Nové posily do Sparty přišly v podobě ex-litvínovského kouče Radima Rulíka a útočníka Jana Buchteleho.


    Tahounem Sparty je několikátou sezonu po sobě Lukáš Pech. Jihlavský odchovanec si v 37 utkáních připsal devět gólů a 22 asistencí. Gólově ho doplňuje forvard Andrej Kudrna, který dostal pozvánku na ZOH, na jeho kontě je 13 gólů. V obraně odehrál všechna utkání obránce Kalina, nejproduktivnějším je však Tomáš Pavelka (5+7). Nejznámějším obráncem je ale zadák se zkušenostmi z NHL Zbyněk Michálek. Oproti Pavelkovi za poloviční počet zápasů (19) stihl pouze o jeden gól méně. Brankařský post je tradiční slabinou Sparty, nyní si funkci jedničky plní Ján Laco a také neplní očekávání, neboť má úspěšnost 87,3 %.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Volden (Kořenář) – Suchánek, Kajínek, Bryhnisveen, Stříteský, J. Zdráhal, de la Rose, D. Váňa – Zeman, Hamill, Čachotský (C) – Jiránek, Skořepa (A), Dostálek – Anděl, M. Hlinka, Rabbit – Diviš (A), R. Hubáček, Žálčík.
    trenér: Petr Vlk

    HC Sparta Praha: Aittokallio (Honzík) – Z. Michálek, Ďaloga, Kalina, Mikuš, Švrček, T. Pavelka, Nedomlel – Klimek, Pech (A), Forman – Buchtele, P. Vrána (C), Kudrna – Říčka, Černoch, Reichenberg – Kumstát (A), Rousek, Uher.
    trenér: František Výborný

    Rozhodčí: Lacina, Pešina – Jindra, Polonyi.
     
    Fanoušci po delší době vytahují Megadres, dnes navíc mají k ruce naplněnost stadionu, jméno Sparta prostě táhne, navíc v Jihlavě. Naplněn je i hostující sektor, utkání bude mít tak určitě slušnou atmosféru. Startujeme za tři minuty!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Dukla ve žlutém, Sparta v rudém! Jdeme na to, o první útok se pokusil Pech, nedostal se příliš daleko. To samé platí i o Dukle, Zeman skončil na úrovni modré čáry.
     
    01:03
    Skořepa se utrhl s pukem na modré čáře a jel sám na Aittokallia, pravý beton finského brankáře zastavil tento puk!
     
    01:52
    Anděl nedokázal nejlépe rozehrát, i přesto však vjeli domácí do útočného pásma a dokázali pozlobit obranu. Opět je Jihlava aktivnějším týmem a má zatím více za hry.
     
    03:01
    Sparta právě vstřelila branku!
    To je pech pro Jihlavu! A platí to doslova. Aktivnější vstup do utkání od domácích je uhašen gólem hostí, podobně jako v předchozím vzájemném domácím utkání. Od modré vystřelil Klimek, Volden vyrazil betony pouze na LUKÁŠE PECHA, který doráží puk do prázdné a Sparta vede. Asistence: Lukáš Klimek, Petr Kalina.
    03:01 Lukáš PECH - 0:1
     
    03:50
    Jediný Skořepa je zatím vidět v dukláckém dresu, pokouší se rozdávat puky, něco vymýšlet, ale je na to zatím sám. Dopředu se dostal Hlinka a vystřelil, během střely je ale hra přerušena, Rabbit se nacházel v brankovišti a hra je vykázána ven. Sparta kontrovala icingem, takže ve finále Jihlava o moc nepřišla.
     
    05:08
    Ďaloga ukazuje, proč platí za jednoho z nejlepších obránců na Slovensku. Obhodil si jednoho hráče a vyjel vpřed, z levého kruhu nakonec vystřelil a Volden si musel utěsnit prostor u levé tyče.
     
    06:10
    Sparta právě vstřelila branku!
    Co střela, to gól. Sparta moc pokusů neměla, ale je velmi produktivní, což vycítil hostující kotel a přeje si desítku. Na druhou stranu, tu může sehnat v útrobách stadionu, ale zpět k popisu gólu. Buchtele zavážel kotouč do pásma, z mezikruží přenechal na pravý kruh Kudrnovi. Jeho střelu Volden vyrazil na hůl PETRA VRÁNY, který doklepl do prázdné. Asistence: Andrej Kudrna, Jan Buchtele
    06:10 Petr VRÁNA - 0:2
     
    06:44
    Komerční pauza, navíc jde Dukla do oslabení. Za sekání u hostující střídačky je vyloučen Bryhnisveen.
     
    07:47
    Oslabení nehraje Dukla zle, přesilovka Sparty je taktéž slušná. Nyní však Ďaloga přejel do středního pásma i s pukem a dopustil se ofsajdu.
     
    08:44
    Domácí v plném počtu. Osvobodit mohl domácí Žálčík, jím vypíchnutý puk však letěl velmi daleko a domácí forvard tak neměl žádnou šanci jej dojet. Další tlak Sparty v pásmu si ale způsobuje Dukla sama. Nevyhodí z pásma, nepřesně si nahraje, je na ní vidět deka a zkrátka se jí nedaří.
     
    10:27
    Kajínek měl problém s rozehrávkou, na záda se mu nalepil Černoch a pořádně mu ztížil rozehru puku. Nerozehrál přesvědčivě, trápit ho to nemusí, Jihlava bude mít přesilovku.
     
    10:44
    Černoch asi nechtěl takto šermovat s holí, je ale zodpovědný za svou hůl a proto jde za katr.
     
    11:17
    První půlminuta početní výhody vnesla trochu pozitiv na stadion. Od modré vypálil Stříteský do betonů Aittokallia a Hamill se pak dostal k odraženému kotouči, veškeré možnosti na střelu ale prováhal.
     
    12:22
    Buchtele vyhodil ven z pásma a odjel střídat. Pražané brání své oslabení dobře a navíc budou za chvíli v plném počtu.
     
    13:22
    Do náznaku úniku se dostal Diviš, Švrček se stihl zorientovat, kde je kdo a rychle útočníka ze čtvrté lajny Dukly dojel.
     
    14:11
    Aittokallio nerozehrál vůbec dobře, přímo na hůl Hamilla, který volil pokus o střelu zpoza brány, finský gólman ve službách Sparty si svoji tyč hlídal a nepřipustil žádné drama. To nepřipustili ani sudí, veselou debatu před brankou utli hned v zárodku. Komerční pauza.
     
    14:22
    Hamill převzal pomyslné žezlo a je to on, kdo se snaží v útoku tvořit. Pokusil se o umotání Kaliny, mladý obránce se však nedal a Hamill odjel na střídačku s nepořízenou.
     
    15:23
    Finský brankář shrábl ze vzduchu vysoký oblouk a zastavil tak hru. Menší sodu pak dostal ještě dojíždějící Jiránek, bude se vhazovat po pravici hostujícího gólmana.
     
    16:41
    Sparta právě vstřelila branku!
    Jihlavský pohřeb. Dukle se vůbec nedaří a není málo lidí, kteří odchází domů. Kudrna vytáhl Buchteleho do jízdy, nová posila přenechala na mezikruží JURAJI MIKUŠOVI, ten pohotově propálil Voldena, který ještě není poslán na střídačku, ač by sám gólman asi z jeho gestikulace chtěl. Asistence: Jan Buchtele, Andrej Kudrna.
    16:41 Juraj MIKUŠ - 0:3
     
    17:08
    A mohlo být ještě hůř pro domácí, po střele od modré propadl kotouč za domácího gólmana a sparťanský kotel dal jasně najevo, že puk je stále hratelný. Čtveřice hráčů ale kotouč do sítě nedotlačila a hra pokračuje dále.
     
    18:49
    Ofsajd hostující strany. Pozoruhodná je i produktivita hostí. Z deseti střel tři góly, domácí ze šesti ani jednou nerozvnili síť za hostujícím brankářem.
     
    19:09
    Diviš pokusil svoje štěstí z levého kruhu, střele chyběla razance a puk se prošoural vedle levé tyčky.
     
    19:59
    Poslední akce třetiny, Zeman na levém křídle brousil hranu a střílel na Aittokallia, ten však puk podržel a kromě menší strkanice po odpískání žádná další věc, co by stála za zmínku, nebyla.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Konec první třetiny, která byla pro Jihlavu hororová. Přitom měla solidní vstup do utkání, jenže jej uhasil ve 4. minutě Pech. Dukla následně vypadla z role a Sparta převzala vládu nad ledem, přidala dva góly navrch a po 20 minutách vede 3:0. Uvidíme, co se do druhé části změní na domácí straně, začneme zhruba za 15 minut.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Vhazování se muselo ještě opakovat, hned dvakrát.
     
    20:19
    Ďaloga s Hamillem si vyměnili nemálo pěkných slov vůči sobě ve středním pásmu a sudí Lacina je nekompromisně vypral ven z ledu, na trestnou lavici.
     
    20:42
    Od modré poslal střelu Mikuš po ledu, Volden vyrazil betony a dal tak šanci hráčům v útoku. Využil ji Stříteský, ránou od modré prověřil Aittokallia.
     
    21:20
    Pech má evidentně chuť na hru, dokázal to před chvílí, vzal si puk a objel půlku útočného pásma, poté odevzdal na střelu Pavelkovi a Volden toho mnoho neviděl. Puk si do sítě cestu nenašel, hra je navíc vykázána ven z útočného pásma, puk opustil ledovou plochu.
     
    22:16
    Po vhazování se absolutně nepohodla bránící dvojka Jihlavy a nechala Kudrnovi volnou pravou polovinu hřiště, střela trefila boční síť. Oba kohouti se vrátili na led, ale Hamill půjde na trestnou zpět.
     
    22:32
    Hamill totiž v obranném pásmu roztočil Černocha a ač se kanadský útočník hodně zlobí, vyloučen je poprávu.
     
    23:06
    Hra je utahanější, než koncert leckteré vesnické dechové kapely, přerušení střídá přerušení, neustále se střídají hráči na vhazování, což nechápe ani jeden divák na stadionu. Rozhodně to není zatím utkání, které by se zapsalo do dějin hokeje.
     
    24:00
    Přesilovka hostí postrádá přesnost, spíše je to celé o individuálních akcích. Jednu takovou ale předvedl domácí Anděl, únik na brankáře ale neukončil gólově! Po této šanci se hra rozjela, na druhé straně čelil Volden taktéž úniku, skóre je zatím beze změny.
     
    25:44
    Váňa nerozehrál ideálně a musel kotouč dostat zpět pro žluté barvy, což se mu po mírné ignoraci kotouče Uherem povedlo. Položil tak stavební kámen menšímu tlaku Dukly, který končí faulem Pavelky a komerční přestávka.
     
    26:26
    Upadnuvší Pavelka podmetl u levého mantinelu Čachotského a po komerční přestávce bude mít Dukla druhou přesilovku v utkání.
     
    26:42
    Bryhnisveen měl hodně těžkou práci, aby udržel puk v útočném pásmu, Forman ho ihned po zisku puku napadal. Nakonec se Sparta osvobodila sama a poté opět aktivním napadáním minimálně o deset sekund protáhla zavážku puku domácích do útoku. Hra je navíc přerušena z důvodu přihrávky rukou a místní fanoušci začínají být pomalu alergičtí na jakýkoliv výrok sudího.
     
    27:49
    Nyní je to ještě dublované, Aittokallio zůstal zřejmě po střetu s jedním z hráčů ve žlutém ležet na ledě a sudí hru přerušují. Fanoušci se zlobí proto, že chybělo dorazit kotouč do prázdné, z hlediska férovosti hry je to ale logické přerušení. Hostující gólman se naštěstí zvedl a pokračuje ve hře.
     
    28:24
    Sparta právě vstřelila branku!
    První zápas, první gól. Podle těchto indicií snadno dojdete k střelci čtvrtého gólu Sparty. Po křižném pasu od Formana se dostal ke kotouči JAN BUCHTELE, sám si celou akci zrežíroval a zakončil střelou nad Voldenovu lapačku. Sparta tak zužitkovala své oslabení gólem. Asistence: Miroslav Forman, Zbyněk Michálek.
    28:24 Jan BUCHTELE - 0:4
     
    28:24
    Čtvrtý gól navíc uzavřel Voldenovu roli v utkání, vystřídá ho Josef Kořenář, pro kterého je to premiérové utkání v extralize.
     
    30:52
    Pokusit se prolomit gólové prázdno zkusil Čachotský, který ujel do tandemu spolu se Zemanem, domácí kapitán volil střelu na pravou, bližší, tyč, finský gólman měl však připravenou svoji lapačku a zabránil tomu, aby brankový rozsvítil červené světlo za bránou!
     
    31:33
    Čím více je výsledek jednoznačnější, tím více stoupají emoce. Pech ve vlastním obranném pásmu krosčekoval Suchánka a jde ven na dvě minuty.
     
    31:57
    Bryhnisveenova střela od modré byla někým tečována a měnila svůj směr, což mírně zaskočilo hostujícího brankáře, kotouč trefil jeho pravý beton. Dukla pokračuje v útočném tažení, Žálčík zblízka přes padajícího obránce nedostal kotouč do sítě!
     
    33:22
    Dukla právě vstřelila branku!
    Prokletí Aittokallia prolomeno jest! Obrana hostí byla fakticky ve třech, když Anděl nejprve ranou z první trefil jednoho z pražských hráčů, druhá rána, ke které se dostal, již ale gólová byla a LUKÁŠ ANDĚL snižuje na 1:4. Asistence: Erik de la Rose
    33:22 Lukáš ANDĚL - 1:4
     
    34:06
    Kotouč opustil hrací plochu a přes střídačku hostí vlétl mezi pořadatele do nákupního košíku vedle střídačky. Těžko říci, k čemu tam ten košík je, možná chtěli pořadatelé tímto připomenout Spartě jistého sponzora. Komerční přestávka.
     
    34:53
    Jiránek dostal opět pár ran od Švrčka v soubojích před brankou. Domácí ožili, stejně tak jako tribuny, které chtějí vidět druhý gól v Aittokalliově síti.
     
    36:48
    Dukla právě vstřelila branku!
    Důrazná hra Jihlavy nese ovoce! Do dalšího brejku vyslal Hamill celý útok, Anděl byl sice přitisknut k mantinelu, ale to mu vůbec nevadilo, posunul puk na rozjetého TOMÁŠE ČACHOTSKÉHO a domácí kapitán rozvášnil tribuny v krátkém časovém sledu podruhé. Asistence: Lukáš Anděl, Zach Hamill.
    36:48 Tomáš ČACHOTSKÝ - 2:4
     
    36:48
    Oddechový čas pro hosty.
     
    37:08
    Kumstát se s tím absolutně nepáral, pomalu unikajícího Hubáčka nekompromisně stáhl holí k zemi, kromě hněvu domácích tribun si vysloužil i dvě minuty.
     
    37:35
    Tečovanou střelu de la Roseho zastavila spojnice tyčí! Nedovedu si moc představit ten výbuch radosti v případě gólu.
     
    37:48
    Nepřesná přihrávka jednak vyhodila Duklu z pásma, ale také dala možnost Formanovi, toho zarazil de la Rose a Dukla je zpět v útoku.
     
    38:40
    Bryhnisveen pálil od modré, hostující obrana teď nezažívá lehké chvíle. Jiránek dostal kotouč mezi kruhy od Dostálka, trefuje Aittokalliovu vyrážečku!
     
    39:18
    O pravidlu ochranného pásma by se tu dalo diskutovat velmi dlouho, Dukla totiž hrála chvíli v šesti, domácí reklamují právě to ochranné pásmo. Trest odpyká Žálčík.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Sedm minut obrození Jihlavy přineslo dva góly. Přesilovku využil a snížil v 34. minutě Anděl, Čachotský následně o tři a půl minuty později snížil. Domácí opravdu posledních sedm minut hrábli a Spartu místy přehrávali dost výrazně. Třetí třetina tak bude mít určitě náboj a začne zhruba v 19:20.
     
    Start třetiny se opozdí, zřejmě to vypadá na problém s ledovou plochou.
     
    Opraveno, třetí třetina za chvíli začne.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Sparta má k dispozici přesilovku z druhé třetiny a je usazena v útoku. Poslední střelu Buchteleho z modré udržel Kořenář ve výstroji.
     
    40:48
    Přesné rozhodnutí sudího, Ďaloga byl s kotoučem za modrou, i přesto hrál dále, úmyslný ofsajd a hra se stěhuje před Aittokallia.
     
    41:04
    Další přerušení, Jiránek si zpracoval kotouč vysokou holí a hra se znovu přerušuje. Hostům zbývá zhruba 10 sekund přesilovky, fakticky mají po ní, neboť Zdráhal vyhodil kotouč přes celé hřiště.
     
    41:47
    Zemanova nepřesná přihrávka v nouzi na de la Roseho nenašla jeho hůl a dopředu se vydával Říčka s Reichenbergem, ani jeden vůbec Kořenáře v bráně neohrozili.
     
    42:07
    Další komplikace pro Jihlavu. Vyloučen je Rabbit za hru vysokou holí.
     
    42:22
    Střela Michálka pořádně potrápila Kořenáře, který vůbec nevěděl, kde má kotouč a byl hodně rád, když ho odpálil pryč z brankoviště.
     
    43:18
    V zápise o utkání se určitě objeví poznámka: nevhodné skandování domácích fanoušků. Diviš dostal zřejmě sekeru přes ruku, nevylučuje se však a hra pokračovala dále za hromadného skandování známého slovního spojení. Na ledě se po nepřesné rozehrávce dostal k puku Kumstát, sám před Kořenářem puk do branky nedostal!
     
    45:19
    Rousek si prohodil Rabbita a dostal se až tak před Kořenáře, souboj mladých nadějných hráčů vyhrál domácí gólman, kotouč si podržel pod lapačkou.
     
    46:16
    Jihlava začíná postupně přebírat otěže utkání. Vytváří si více šancí, častěji střílí. Jednu takovou ostrou střelu vyslal Žálčík od modré, vedle.
     
    47:25
    Sparta je pod tlakem, Dukla střídala a kotouč se dostal na hůl Hlinky, jeho bomba z vrcholku levého kruhu trefila beton hostujícího gólmana. Po přerušení menší výměna názorů, vše zažehnáno a je tu komerční přestávka.
     
    48:11
    Icing Sparty, obecně zakázaných uvolnění dnes nebylo k vidění mnoho.
     
    48:47
    Kořenář si připsal další zákrok. Po odpískání opět vzrostly emoce, na ledě zůstal ležet Ďaloga, Zdráhal ho zřejmě sekl. Samozřejmě se hned začalo mstít a podobně, bude se vylučovat.
     
    48:47
    Zdráhal jde ven za sekání, poměrně kontroverzní rozhodnutí. Nicméně pro Spartu celkem vítaný prostředek ke třem bodům.
     
    49:43
    Formanova přihrávka mířila do území nikoho, Dukla se osvobozuje. Říčka se dostal do útočného pásma kličkou a střelou z mezikruží protáhl pravou ruku Kořenáře.
     
    50:48
    Domácí v plném počtu. Souběžně s návratem Zdráhala je pískáno postavení útočícího hráče v brankovišti na rudé straně.
     
    52:05
    Forman si vzal hlavní slovo a začal se motat za domácí brankou. O puk však přišel a na druhé straně se nabídla šance Zemanovi, zblízka Aittokallia po pasu od Čachotského neprostřelil! Komerční přestávka.
     
    52:22
    Klimek osvobodil Sparťany po buly, vypíchl přihrávku na Bryhnisvenna a z úvodního tlaku Jihlavy ve třetí části se pomalu stává vyrovnaná hra.
     
    53:18
    Kořenář sice chytil jasnou šanci Formana, nicméně stejně nemají fanoušci Dukly důvod k radosti. Vyloučen byl Suchánek za sekání.
     
    54:03
    Anděl dokázal vyhodit kotouč z pásma a nechal vystřídat celou čtyřku hráčů ve žlutém.
     
    54:46
    Bryhnisveen vyvezl kotouč z obranného pásma domácího celku a poté vrátil hru zpět do něj, šetřil tak čas. Jihlava celkově čtvrtou přesilovku Sparty ubránila.
     
    Dnešní utkání sleduje 5 184 diváků.
     
    55:48
    Aittokallio toho moc nemohl vidět, Hamill šikovně clonil, avšak střelu de la Roseho si pohlídal a vyrazil mimo tři tyče. Pražané následně vyhodili na icing a pobudou tak na ledě o něco déle.
     
    56:42
    Anděl se dostal přes dva obránce, místo střely následně volil přihrávku, což nebyl dobrý nápad a on sám to evidentně ví. Sparta se osvobodila, Jihlava zanedlouho opět pokračovala v útočné hře.
     
    57:34
    Hostující brankář předvedl další zákrok, pomalu se začíná blížit konec základní hrací doby.
     
    57:53
    Zpoza hostující brány rozjel Dostálek kombinaci podél mantinelu, kterou od modré ukončil střelou Kajínek. Bude se vhazovat po Aittokalliově levici.
     
    58:17
    Buchtele chtěl definitivně rozhodnout, střelu z levého kruhu mu zblokoval obránce Suchánek. Domácí tým si bere oddechový čas, je jasné, že Kořenář zůstane na střídačce.
     
    58:21
    Dukla bez gólmana, střílel de la Rose, zamířil nad. Další jeho střelu zastavil hostující brankář.
     
    58:36
    de la Rose vypálil potřetí, tento pokus byl zřejmě nejnebezpečnější. Jihlava pokračuje v tlaku, vše ale chytá hostující muž v masce.
     
    59:21
    Hamill vypálil z levého kruhu a ukončil tak zhruba minutovou pasáž Dukly v útoku. Aittokallio je ale dnes velmi jistý a zabraňuje jakémukoliv dramatu.
     
    59:36
    Jiránkovu střelu zblokoval Kalina a pomalu začíná být jasné, že body dnes Jihlavě z tohoto utkání nekápnou.
     
    59:51
    Buchtele rybičkou vypíchl kotouč a poslal ho až na tribunu, Jihlava opravdu dnes body nevydoluje.
     
    Konec zápasu.
     
    Dámy a pánové, dnešní utkání 41. kola TELH je minulostí. Jihlavu v něm potopila hrubě nepovedená první polovina utkání, kdy inkasovala čtyři góly, z toho tři v první třetině. Ač se dokázala ještě vyhecovat, snížit na dvougólový rozdíl a pořádně v poslední pětiminutovce druhé části Spartě zatopit, ve třetí třetině gól již nepřidala a podlehla tak Spartě 2:4. Z mé strany je to vše, s přáním hezkého víkendu se z HZS loučí Tomáš Kalas. (20:07:11)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 34. Anděl (de la Rose), 37. Čachotský (Anděl, Hamill) – 4. Pech (Klimek, Kalina), 7. P. Vrána (Kudrna, Buchtele), 17. Mikuš (Buchtele, Kudrna), 29. Buchtele (Forman, Z. Michálek)


    HC Dukla Jihlava: Volden (29. Kořenář) – Suchánek, Kajínek, Bryhnisveen, Stříteský, J. Zdráhal, de la Rose, D. Váňa – Zeman, Hamill, Čachotský (C) – Jiránek, Skořepa (A), Dostálek – Anděl, M. Hlinka, Rabbit – Diviš (A), R. Hubáček, Žálčík.
    HC Sparta Praha: Aittokallio (Honzík) – Z. Michálek, Ďaloga, Kalina, Mikuš, Švrček, T. Pavelka, Nedomlel – Klimek, Pech (A), Forman – Buchtele, P. Vrána (C), Kudrna – Říčka, Černoch, Reichenberg – Kumstát (A), Rousek, Uher.

    Rozhodčí: Lacina, Pešina – Jindra, Polonyi

    Diváci: 5 184
    thejrc.org