Chomutov – Mladá Boleslav 0:1 (kon.) | Jihlava – Sparta 2:4 (kon.) | Vítkovice – Olomouc 5:2 (kon.)
Kometa Brno – Mountfield HK 3:4 (po pr.) | Liberec – Litvínov 5:1 (kon.) | Pardubice – Zlín 2:3 (kon.)
Plzeň – Třinec 2:1 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
2:4 (0:3, 2:1, 0:0)
HC Sparta Praha
Pátek 19.01.2018, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Tipsport extraliga • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    36:48 Tomáš ČACHOTSKÝ - 2:4
     
    36:48
    Dukla právě vstřelila branku!
    Důrazná hra Jihlavy nese ovoce! Do dalšího brejku vyslal Hamill celý útok, Anděl byl sice přitisknut k mantinelu, ale to mu vůbec nevadilo, posunul puk na rozjetého TOMÁŠE ČACHOTSKÉHO a domácí kapitán rozvášnil tribuny v krátkém časovém sledu podruhé. Asistence: Lukáš Anděl, Zach Hamill.
    33:22 Lukáš ANDĚL - 1:4
     
    33:22
    Dukla právě vstřelila branku!
    Prokletí Aittokallia prolomeno jest! Obrana hostí byla fakticky ve třech, když Anděl nejprve ranou z první trefil jednoho z pražských hráčů, druhá rána, ke které se dostal, již ale gólová byla a LUKÁŠ ANDĚL snižuje na 1:4. Asistence: Erik de la Rose
    28:24 Jan BUCHTELE - 0:4
     
    28:24
    Sparta právě vstřelila branku!
    První zápas, první gól. Podle těchto indicií snadno dojdete k střelci čtvrtého gólu Sparty. Po křižném pasu od Formana se dostal ke kotouči JAN BUCHTELE, sám si celou akci zrežíroval a zakončil střelou nad Voldenovu lapačku. Sparta tak zužitkovala své oslabení gólem. Asistence: Miroslav Forman, Zbyněk Michálek.
    16:41 Juraj MIKUŠ - 0:3
     
    16:41
    Sparta právě vstřelila branku!
    Jihlavský pohřeb. Dukle se vůbec nedaří a není málo lidí, kteří odchází domů. Kudrna vytáhl Buchteleho do jízdy, nová posila přenechala na mezikruží JURAJI MIKUŠOVI, ten pohotově propálil Voldena, který ještě není poslán na střídačku, ač by sám gólman asi z jeho gestikulace chtěl. Asistence: Jan Buchtele, Andrej Kudrna.
    06:10 Petr VRÁNA - 0:2
     
    06:10
    Sparta právě vstřelila branku!
    Co střela, to gól. Sparta moc pokusů neměla, ale je velmi produktivní, což vycítil hostující kotel a přeje si desítku. Na druhou stranu, tu může sehnat v útrobách stadionu, ale zpět k popisu gólu. Buchtele zavážel kotouč do pásma, z mezikruží přenechal na pravý kruh Kudrnovi. Jeho střelu Volden vyrazil na hůl PETRA VRÁNY, který doklepl do prázdné. Asistence: Andrej Kudrna, Jan Buchtele
    03:01 Lukáš PECH - 0:1
     
    03:01
    Sparta právě vstřelila branku!
    To je pech pro Jihlavu! A platí to doslova. Aktivnější vstup do utkání od domácích je uhašen gólem hostí, podobně jako v předchozím vzájemném domácím utkání. Od modré vystřelil Klimek, Volden vyrazil betony pouze na LUKÁŠE PECHA, který doráží puk do prázdné a Sparta vede. Asistence: Lukáš Klimek, Petr Kalina.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 34. Anděl (de la Rose), 37. Čachotský (Anděl, Hamill) – 4. Pech (Klimek, Kalina), 7. P. Vrána (Kudrna, Buchtele), 17. Mikuš (Buchtele, Kudrna), 29. Buchtele (Forman, Z. Michálek)


    HC Dukla Jihlava: Volden (29. Kořenář) – Suchánek, Kajínek, Bryhnisveen, Stříteský, J. Zdráhal, de la Rose, D. Váňa – Zeman, Hamill, Čachotský (C) – Jiránek, Skořepa (A), Dostálek – Anděl, M. Hlinka, Rabbit – Diviš (A), R. Hubáček, Žálčík.
    HC Sparta Praha: Aittokallio (Honzík) – Z. Michálek, Ďaloga, Kalina, Mikuš, Švrček, T. Pavelka, Nedomlel – Klimek, Pech (A), Forman – Buchtele, P. Vrána (C), Kudrna – Říčka, Černoch, Reichenberg – Kumstát (A), Rousek, Uher.

    Rozhodčí: Lacina, Pešina – Jindra, Polonyi

    Diváci: 5 184
    thejrc.org