Kometa Brno – Č. Budějovice 3:4 (po pr.) | Jihlava – HC Plzeň 1:4 (kon.) | Zlín – K. Vary 4:1 (kon.)
Liberec – Sparta 2:1 (2:1 po s.n.) | Mladá Boleslav – Slavia 4:2 (kon.) | Olomouc – Kladno 4:3 (1:0 po s.n.)
Třinec – Chomutov 3:4 (kon.) | Vítkovice – HC Litvínov 7:1 (kon.)
po s.n. (1:0)
HC Olomouc
4:3 (0:3, 2:0, 1:0 - 0:0)
Rytíři Kladno
Pátek 19.01.2018, 17:30 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • DHL Extraliga juniorů • 33. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezká páteční podvečer, hokejová DHL Extraliga juniorů už finišuje se základní části rychlým krokem ke svému konci. Jedním z duelů dnešního 33. kola bude i souboj mezi Olomoucí a Kladnem. Utkání startuje v 17:30!
     
    HC Olomouc
    Olomoucká juniorka začíná v této sezóně jít proti všem tipům na její herní sílu. Mladí kohouti se začínají mezi tuzemskou nejužší špičkou postupně etablovat, když už nejsou jen otloukánkem na poslední příčce tabulky. Svěřenci kouče Petra Fialy totiž zejména v posledních kolech ukazují svou skrytou zabijáckou povahu, která i favority dokáže pořádně potrápit. V sezóně si tak dokázali připsat i dvě vítězství po sobě, což se zejména v loňském ročníku moč často Hanákům nepoštěstilo. V prosinci však do Olomouce přišla přeci jen menší výsledková krize, která znovu na pět zápasů zamezila v radostné oslavě po poslední siréně. Už zmíněný vzdor zažitým pořádkům a konvencím přišel až v novém kalendářním roce. První obrovitánský šok zažila většina expertů na mládežnický hokej hned ve druhém povánočním kole, kdy právě Olomouc porazila ambiciózní Hradec Králové, který Mora udolala s velkou dávkou štěstěny. O týden později pak možná ještě větší bombu odstartovala její výhra nad lídrem z Plzně, a to dokonce přímo v západočeské metropoli. Díky těmto nečekaným ziskům si Hanáci udrželi předposlední příčku tabulky, ze 17. místa mají na poslední Litvínov náskok tří bodů.

    Nejproduktivnějším hráčem v kabině je momentálně Pavel Tomaník se 14 brankami a sedmi asistencemi, o pouhý jeden kanadský bod méně má na kontě díky bilanci 11+9 Josef Podlaha, který se v neděli podíval i na seniorská extraligová kolbiště. Devatenáct má pak slovinský forvard Rok Macuh (10+9), který jen potvrzuje velkou ofenzivní vyrovnanost olomouckých mladíků. Na pozici brankáře se pak zatím nejvíce daří Jakubu Ovčařimu s úspěšností zákroků 90,93 %. Deset zápasů pak odchytal Jiří Matoušek s lehce nižšími čísly (87,42 %).
     
    Rytíři Kladno
    Kladenská juniorka patří už i díky velké hráčské základně mezi jedny z nejsilnějších mančaftů extraligové sestavy. I v novém kalendářním roce nastavený trend svěřenci kouče Jindřicha Lidického plní. V prosinci hned z osmi pokusů bralo pětkrát výhru za tři body, což Rytíře logicky upevnilo na prvních příčkách ligové tabulky. Jenže start do nového kalendářního roku Středočeši až tak moc nezvládli, nejprve prohráli obě utkání s mančafty ze středu tabulky, tedy Libercem a mladoboleslavskými Bruslaři. Menší ziskovost bodů sice popřela výhra nad trápícím se Třincem, minulé kolo však Kladno znovu překvapivě prohrálo. Tentokrát byli jejím přemožitelem mladíci z Vítkovic, kteří letos taktéž moc nezáří, když se drží v širším chvostu tabulky. O překvapení v olomoucké plecharéně by tak dle momentální formy hostů nemuselo býti zřejmě nouze.

    Co momentálně zdobí Rytíře, to jsou individuální výkony. Kladenský kádr se může pyšnit hned čtveřicí hráčů v elitní patnáctce kanadského bodování celé extraligy. Na jeho úplném čele si stále hoví Tomáš Vildumetz, jenž během 26 duelů nasbíral úctyhodných 53 bodů (18+35). Čtvrté místo pak okupuje Krešimir Schildhabel s 41 body (25+16), který je zároveň nejlepším střelcem týmu. Velmi produktivní jsou taktéž Pavel Řepka (14+22) a Petr Patyk (18+18). V bráně má pak zatím největší důvěru David Stahl se slušnou úspěšností zákroků 91,83 %.
     
    Poslední 3 extraligové zápasy obou týmů

    HC Olomouc
    16.01.2018 Kometa x Olomouc 3:1
    13.01.2018 Plzeň x Olomouc 2:3 pr.
    12.01.2018 České Budějovice x Olomouc 4:2

    Rytíři Kladno
    13.01.2018 Kladno x Vítkovice 4:6
    12.01.2018 Kladno x Třinec 5:2
    06.01.2018 Liberec x Kladno 5:2
     
    Poslední 3 vzájemná utkání
    02.11.2017 Kladno x Olomouc 4:6 (ELJ 2017/18)
    22.12.2016 Olomouc x Kladno 2:5 (ELJ 2016/17)
    16.12.2017 Kladno x Olomouc 8:2 (ELJ 2016/17)
     
    Hlavním rozhodčím tohoto utkání je Petr Přikryl, jako čároví jsou pak delegováni Josef Novotný a Radek Šimčík.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Ovčaři (Matoušek) – Szturc, Rutar, Kuchař, Holiš, Smutný, Jelínek – Husták, Cach, Říčka, Hajšman, Palička, Beier, Macuh, Marek (C), Tomaník, Janečko, Pěcha, Skopal, Kuba

    Rytíři Kladno: Stahl (Blažek) – Kryll, Zich, Klusáček, Šíma, Kučera, Müller, Haspeklo – Gnusin, Patyk (C), Bláha, Řepka, Vildumetz, Husarik, Keszi, Kučera, Březina, Svoboda

    Rozhodčí: Přikryl – Novotný, Šimčík.
     
    Oba mančafty právě vstupují na hrací plochu, za malý okamžik začínáme.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    Kladno hned od začátku hýří velkou aktivitou, když se snaží napadat olomouckou rozehrávku. prozatím však Hanáci tlaku soupeře odolávají. Puk totiž dokázali dostat přes změť těl až do útočné třetiny.
     
    00:34
    Olomouci aktivita přináší první plody ovoce, po rychlém Markově vjezdu do rohu kladenského pásma jej nedovoleným způsobem zastavil Marek Husarik (KLA). Domácí tak čeká po soupeřově podražení první přesilová hra.
     
    01:46
    Olomouckým hokejistům zatím moc početní výhoda nevychází, neboť soupeře nedokáží dostatečně účelně v defenzívě rozhýbat. Největší šanci tak měl pouze Tomaník, jehož rána ovšem pouze zasáhla brusle clonícího Šimy. Rytířům se podařilo vyhodit.
     
    02:34
    Kladno je znovu kompletní, Olomouci se podařilo během své přesilovky vyprodukovat pouze jedinou střelu, kterou si ovšem Stahl bez problémů pohlídal. Obrana hostí tak zatím působí velmi konsolidovaně a pozorně, když prakticky nedovoluje problémy.
     
    03:46
    Před Ovčařim se poprvé vážněji zahrozilo z ofenzívy. Husarikovu ránu z mezikruží si však olomoucký brankář nakonec pohlídal, puk dokázal totiž vytečovat ramenem do ochranné sítě. Keszi už tak byl coby dorážející bez práce.
     
    04:41
    I domácí poprvé zahrozili, jenže dalekonosná rána Říčky moc nebezpečí nakonec nepřinesla. Stahl si puk pohlídal lapačkou a pro jistotu tentokráte přerušuje na malý okamžik hru.
     
    05:54
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Tak tohle byla prvotřídní divácká paráda! Kladenská ofenzíva se v šesti hráčích po signalizovaném trestu mohla pustit do své práce, což se Hanákům nakonec vymstilo. Elitní forvardi Rytířů rozjeli svou kombinaci na jeden dotyk, na jejímž konci stál nejlepší hráč bodování celé soutěže TOMÁŠ VILDUMETZ. Jeho rána po krásném sklepnutí Patyka z osy hřiště už byla pro Ovčařiho nechytatelná. Asistence: Petr Patyk, Michal Šíma.
     
    06:16
    Olomouc je po obdržené brance neustále pod tlakem soupeře, Hanáci nyní jen tak tak odrážejí výpady soupeře. Kladno je po gólovém úspěchu v obrovské herní pohodě, která se tudíž i projevuje na obrazu hry.
     
    07:25
    Jelínek vypálil od modré čáry a do trajektorie jeho pokusu ještě byla nakonec vložena hokejka hostí. Stahl však byl v brance velmi pozorný, puk tak se štěstím ukryl po výstrojí. Tohle byla ryzí gólovka!
     
    07:52
    Domácí mají další velkou starost, neboť Rok Macuh (OLO) se nyní provinil proti pravidlům. Kladno tak nyní čeká minimálně dvouminutová přesilovka, důvodem bylo podle názorů sudích držení.
     
    08:54
    Kučera se zjevil na levém křídle úplně sám, jenže volného prostoru nakonec ve svůj prospěch nevyužil. Jeho rána nakonec zamířila těsně nad horní tyčku do ochranné sítě.
     
    09:52
    V čase, kdy se Macuh vrací z trestné lavice, měla domácí ofenzíva hned dvě zajímavé příležitosti. Stahl však byl pozorný i při olomouckých protiútocích, Olomouc se tak musí vracet do svého pásma s nepořízenou.
     
    10:27
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A je tu další zásah! Kladno využilo svého menšího tlaku, který navíc podpořil ne úplně vhodným odpálením puku Ovčaři. Puk totiž nabil přímo na hůl TOMÁŠE BŘEZINY, jehož pumelice vletěla přímo do šibenice. Asistence: Jegor Gnusin, Daniel Klusáček.
     
    11:16
    Tomaník unikal úplně sám na kladenskou bránu a nakonec svůj nájezd zkoušel dokončit po pravém křídle. Stahl však byl i tentokráte na svém místě, rána olomouckého forvarda tak skončila pouze na betonech kladenského golmana. Domácí tak na první branku v utkání stále čekají.
     
    12:30
    I na druhé straně kluziště to znovu zahučelo, když se dral do zakončení Husarik. Jeho dělovka zápěstím, avšak i pohotová dorážka ovšem nakonec skončila neúspěchem. Ovčaři totiž znovu ve svém brankovišti zaúřadoval.
     
    13:25
    A další olomoucká tutovka! Hajšman se dostal k puku ve druhé vlně útočících hráčů, což kladenskou obranu zřejmě lehce dezorientovalo. Olomoucký útočník ovšem ve své akci neuspěl, neboť pálil přízemní ranou těsně vedle vzdálenější tyče.
     
    14:54
    Marek taktéž zkoušel poprvé propálit zatím bezchybného Stahla, ale pálit z velkého úhlu bylo tentokrát dost naivní. Kladenský brankář si totiž prostor u tyče pohlídal, puk je tak znovu v držení Kladna.
     
    15:16
    Olomouci se zatím v ofenzívě moc účelně nedaří, neboť své pokusy momentálně většinou napaluje mimo tři tyče. Hanáci tak Kladnu znovu a znovu nabízejí prostor pro uklidnění.
     
    16:36
    Olomouc dostává poprvé v utkání k dispozici přesilovku, Tomáš Vildumetz (KLA) totiž nastavil svou hokejkou záchrannou brzdu, podle sudích však šlo o jasně viditelné sekání.
     
    17:42
    Na ledě zůstal ležet po zásahu od soupeře Macuh, po chvíli se však již zřejmě bez větších následků dokáže zvednout bez cizí pomoci na vlastní nohy. Podle všeho tak nejde o nic vážného.
     
    18:36
    Produktivní Vildumetz se dostává zpět na hrací plochu, Olomouci se předchozí přesilová hra moc nepovedla. V jediné šanci totiž v její finální fázi Tomaník tváří tvář Stahlovi promáchl.
     
    19:26
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Rytíři přidávají psychicky velice důležitou trefu! Po zmatcích v domácí obraně se na konci kombinace objevil MICHAL KUČERA, jehož rána z osy hřiště zamířila přímo k pravé tyči. Ovčaři podle všeho na střelu moc neviděl. Asistence: Vincent Keszi, Štěpán Bláha.
     
    19:48
    Domácí se nyní dočkávají další přesilovky, na ledě totiž znovu leží slovinský útočník Macuh. Tentokrát je již ovšem autor na zákroku na jeho osobu potrestán, Jegor Gnusin (KLA) je vykázán za faul kolenem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina přinesla ukázku síly kladenské ofenzívy. Olomouc sice měla několik šancí na vstřelení branky, kvůli horší efektivnosti v ofenzívě však za soupeřem zaostala. Naopak Rytíři potvrdili příslušnost k elitě ligy a vstřelili dokonce tři branky. Uvidíme, zda se ještě obraz hry změní, pokračujeme v cca 18:17.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Domácí zkouší dát zápasu nový impuls, místo Jakuba Ovčařiho tak do brány zamířil Jiří Matoušek.
     
    20:08
    Takřka hned po úvodním buly veplul do olomoucké šance Palička, jenže jeho rána zápěstím z levé strany pro Stahla nijak překvapivá nebyla. Domácí ovšem i nadále mohou pokračovat v tlaku v přesilovce.
     
    20:54
    Bláha se zjevil před Ovčařim, avšak pálil nepřesně. To Říčka na druhé straně se už do branky trefil, jenže připraven byl i znovu pozorný Stahl.
     
    21:49
    Macuh nabídl Cachovi stoprocentní tutovku, když si domácí útočník najížděl na Stahla úplně sám. Pod tlakem očekávání však nakonec selhal, jeho rána totiž letěla mimo kladenskou klec.
     
    22:53
    Rozhodčí nyní uklidňují emoce na ledě, Marek Husták (OLO) totiž zahákoval unikajícího Petra Patyka (KLA), ten se však podle všeho svůj pád teatrálně přihrál. Oba týmy tak budou hrát ve čtyřech.
     
    23:47
    Pěcha se dostal po postupném útoku do palebné pozice, jenomže ani on nebyl přesný, neboť i tentokrát letěla olomoucká rána mimo kladenskou klec. Stahl tak nemusel ani zasahovat.
     
    24:30
    Olomouc se nyní dostane k přesilové hře, jelikož Tomáš Vildumetz (KLA) si nedokázal pohlídat svou hokejku pří bránění Marka. Podle sudích šlo o podražení.
     
    24:51
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A máme tu zápletku! LUDVÍK RUTAR zůstal zapomenutý za kladenskou obranou, čehož domácí bek okamžitě využil. Jeho cesta tak vedla přímo na klec soupeře, do které se nakonec trefil, když si vybral prostor mezi Stahlovými betony. Asistence: Dominik Marek, Miroslav Kuba.
     
    25:08
    V obrovské šanci se ocitl Cach, který unikal naprosto osamocen na Stahla. Ve své šanci ovšem nakonec neuspěl, jeho rána letěla mimo kladenskou branku.
     
    26:55
    Domácí měli další stoprocentní tutovku! Kuba krásně našel Tomaníka před Stahlem, jenže ten svou kličku nakonec do konce nestačil provést. Kladenský brankář ještě stačil vystrčit beton, kterým puk vystrčil mimo tři tyče.
     
    27:58
    Smutný otestoval Stahlovu pozornost lehkým nahozením od modré čáry, brankář hostí ovšem jeho pokus slupl lapačkou jako malinu. Vhazovat se však bude znovu před brankou Rytířů.
     
    28:16
    Svoboda dostal naloženo v rohu vlastní obranné třetiny, avšak zjevně nejde o vážnější zranění. Po krátkém procvičení prstů na ruce se již vrací po svých na střídačku.
     
    29:19
    Březina s Husarikem se pokoušeli prodrat do střelecké pozice, jenže domácí obrana byla v tomto okamžiku mimořádně pozorná. Olomoučtí beci nyní oba muže na opačné straně kolbiště dokonale zneutralizovali.
     
    30:43
    Palička dostal puk na mezikruží, jenže se ještě snažil hledat Beiera. Olomoucký útok se tak znovu zasekl, Kladno se v tomto okamžiku může pořádně zkonsolidovat.
     
    31:12
    Na ledě tentokrát zůstal ležet kanonýr Vildumetz, který obdržel pořádný bodyček od Martina Pěchy (OLO). Olomoucký útočník za svůj faul bude taktéž pykat po udělení menšího trestu.
     
    32:31
    Kladno zatím v této přesilové hře moc příležitostí nedostává. Naopak mladí kohouti měli zajímavou tutovku, rána Tomanika nicméně skončila pouze na lapačce Stahla.
     
    33:12
    Pěcha je znovu ve hře, Rytíři svou přesilovou hru ke gólovému spěchu nakonec i vinou otupení své ofenzivní síly nedovedli.
     
    34:46
    Domácí se snaží dostat blíže ke kladenské brance, zatím jim to však není dovoleno. Hosté jsou zatím v obranném bloku mimořádně pozorní a jistí.
     
    35:11
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Zápletka jako hrom! Domácí se po individuálním zaváhání Rytířů v defenzívě dostávají ke vstřelení kontaktní branky. Jelínek totiž dokázal najít žabičkou spurtujícího ROKA MACUHA, jenž kotouč nakonec i silou vůle dotlačil do sítě pod Stahlem. Asistence: Radek Jelínek.
     
    36:38
    Olomouc je momentálně i v kontextu skóre na koni, Hanáci tak svého soupeře mohutně presují. Stahl je se svou obrannou dvojkou ve velké permanenci, prozatím však drží.
     
    37:36
    Pěcha dostal trochu více volného prostoru na levé straně ledu a hned z toho byl záblesk šance. Agilní domácí forvard si ovšem ještě upravil mířidla, chvilka prodlevy tak hrála pro Stahla, jenž kotouč bez problémů vyráží do rohu kluziště.
     
    38:38
    Domácí si stále připisují převahu, na Rytíře však stále de facto nedokážou vyzrát. Kladenská obrana si momentálně pod velkou permanencí připisuje velice důležité zákroky.
     
    39:01
    Olomouc se nyní nedokázala ubránit připsání faulu, neboť Ludvík Rutar (OLO) po držení Vildumetze odchází na trestnou lavici. Pro kohouty nastávají na konci periody krušné chvíle.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina přinesla úplně jiný obraz hry. Olomouc dokázala až překvapivě důkladně restartovat a mobilizovat svou hru, což nakonec vyplynulo ve stíhání gólového manka. Rytíři byli oproti první třetině viditelně méně aktivní, což je nakonec málem dohnalo i k dovolení vyrovnání. Velmi napínavá třetí třetina startuje přibližně v 19:03.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Olomouc si počíná v pokračujícím oslabení zatím dost pasivně. Hanáci totiž na kladenský útočný blok prakticky nevyvíjejí větší tlak, prozatím tak Rytíři prakticky jednoznačně kontrolují hru.
     
    41:01
    Rutar je zpět na ledě, Kladno tak svou přesilovku nakonec do gólového závěru nedotáhlo.
     
    42:36
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A je vyrovnáno! Po olomouckém tlaku se k ráně skoro z modré čáry protlačil PATRIK ŘÍČKA, jehož střelu před Stahlem zřejmě ještě hostující beci ztečovali, kladenský brankář tak byl na ledě pozdě. Asistence: Jan Beier, Dominik Marek.
     
    43:21
    Domácí dostávají další zajímavou možnost na zdramatizování duelu, po faulu v obranném pásmu je totiž vyloučen Štěpán Bláha (KLA). Rytíři se i přes velký odpor musejí seskupit do čtyř mužů.
     
    44:48
    Smutný dostal ideální pas na modrou čáru od svého parťáka v obraně, jenže svůj pokus nedokázal dostatečně zvednou nad led. Puk tak měl Stahl přímo jako na podnose a chytil jej pohodlně do lapačky.
     
    45:21
    Bláha se vrací z trestné lavice právě ve chvíli kladenské šance. Matoušek však dokázal hasit zaváhání svých spoluhráčů v obraně, puk se dostává znovu do středního pásma.
     
    46:38
    Po Zichově nahození se kotouč odrazil od Svobodových nohavic přímo stejnému hráči na hokejku, avšak forvard Rytířů se nestačil zorientovat. Domácí tak vyhazují kotouč na zakázané uvolnění.
     
    47:38
    Olomouc se snaží dostat do ofenzivní příležitostí, prozatím však končí už se svou kombinací na hranici dělící hřiště na dvě poloviny. Rytíři nyní dokazují svou taktickou vyspělost.
     
    48:27
    K Janečkovi se odrazil kotouč přesně na mezikruží, ale domácí útočník nakonec při tutovce selhal. Jeho rána tak letěla pouze těsně vedle Stahlovy branky.
     
    49:38
    Olomouc má velký tlak, který se jí daří ještě zvyšovat rozrušováním kladenské rozehrávky. Kuba však svou poslední akci nakonec do konce nedotáhl, Rytíři si na hranici brankoviště pomohli větším důrazem.
     
    50:52
    Szturc se dostal k palbě od modré čáry, ale i proti jeho ráně byl Stahl úspěšný. Kladenský brankář rychle letící kotouč nakonec odklonil do bezpečného prostoru v rohu hřiště.
     
    51:07
    Hosté nyní dostávají impuls ke vzpruze, neboť si zahrají přesilovku. Pavel Tomaník (OLO) je vyloučen za obranný faul, který byl klasifikován jako držení.
     
    52:05
    Matoušek nyní vychytal obrovitánskou tutovku! Vildumetz už mířil s Patyk pouze na olomouckého brankáře, jenomže jejich kombinace nakonec v trefu nevyplynula. Olomoucký brankář dokázal kotouč vytečovat špičkou vyrážečky do ochranné sítě.
     
    52:52
    Na ledě se spustila pořádně mela takřka mezi všemi hráči ve hře, rozhodčí však nakonec po uvážení nechávají danou situaci bez trestu.
     
    53:15
    Po návratu Tomaníka do hry se valil do své další stoprocentní šance Marek, jenže při dokončování kličky mu lehce ujel puk. Stahl tak nakonec s obrovskou dávkou štěstěny danou situaci ustál.
     
    53:25
    Domácí jdou znovu do čtyř, za menší faul ve středním pásmu si půjde menší trest odsedět bek Michal Smutný (OLO) Důvodem byla hrubost.
     
    54:38
    Kladno se mohutně tlačí za rozhodující trefou, jenomže Matoušek spolu se svými spoluhráči zatím mimořádně drží naděje svého týmu. Hanákům hraje do karet obrovská dávka štěstěny.
     
    55:25
    I přes obrovský tlak se Kladno nakonec branky v přesilovce nedočkalo, Smutný tak může už v této chvíli zpět na ledovou plochu.
     
    56:05
    Cach se zjevil před Stahlem, avšak kotouč nakonec do branky nepropasíroval. Obránce Kryll totiž svému kolegovi v masce pomohl a díky této spolupráci zabránili olomoucké střelci ve skórování, kotouč je nyní pod výstroji brankáře Rytířů.
     
    57:43
    Březina vybojoval kotouč ve skrumáži u mantinelu a valil se na domácí branku, ve velké tutovce ale selhal. Jeho rána letěla o několik čísel nad horní tyčkou.
     
    58:16
    Rytíři nyní podstupují galeje v obraně, neboť olomoucké šiky neúnavně dobývají branku svého soupeře. Hosté se však dopustili i chyby, za přílišnou snahu v rohu a sekání je vyloučen Daniel Klusáček (KLA).
     
    59:02
    Rutar se valil přes osu hřiště do střely, avšak jeho pokus zápěstím Stahla nijak výrazně neohrozil. Kladenský brankář ukryl kotouč pod betony, čímž na chvíli přerušuje hru.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Ve třetí třetině nakonec k finálnímu rozhodnutí nedošlo, body se tak budou již s určitostí dělit mezi oba celky. Prodloužení začíná za malý okamžik.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:22
    Domácí dohrávali ještě třináct sekund přesilovku, avšak během ní se k žádné šanci nedostali. Klusáček tak jde na led za stále nerozhodného stavu.
     
    61:38
    Oba mančafty zatím hrají dost takticky, což se projevuje i na počtu větších šancí. Ani jedna ze soupeřících stran si tak zatím nepřipsala ani jednu střelu na branku, neboť se prozatím spíše vyčkává na chybu soupeře.
     
    62:49
    Šíma nahrával přímo na hůl Vildumetzovi, ten se však tváři tvář Matouškovi neprosadil. Hanáci ustáli velkou tutovku soupeře.
     
    63:50
    I nadále se hraje bez přerušení, což zatím vyhovuje spíše olomoucké straně. Ta se totiž prakticky nikam nežene a kladenské hokejisty píše nechává hrát, Rytíři však nabízenou šanci nevyužívají,
     
    64:35
    Kladno nyní uvízlo ve středním pásmu, jeho rozehrávka tak bude znovu startovat zpoza vlastní branky.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ani prodloužení vítěze zápasu nepřineslo, na olomouckém zimním stadionu tak dojde k samostatným nájezdem. Momentálně dochází ještě k úpravě ledové plochy.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Kladno se jako první rozjíždí k samostatným nájezdům, Zich ale střelou do doprostřed brány neuspěl.
     
    1. série
    1:0
    Říčka trefuje po jednoduchém blafáku šibenici!
     
    2. série
    1:0
    Vildumetzovi naopak ujel ve finální fázi kotouč.
     
    2. série
    1:0
    Stahl byl tentokrát pozorný, Paličku stačil vystínovat.
     
    3. série
    1:0
    Müller se trefil jen do Matouškova betonu.
     
    3. série
    1:0
    Janečko pálil těsně nad bránu.
     
    4. série
    1:0
    Patyk kotouč napálil do Matouška.
     
    4. série
    1:0
    Kuba už mohl rozhodnout, jenže svůj pokus poslal mimo tři tyče.
     
    5. série
    1:0
    Haspekla vychytal Matoušek, Olomouc tak získává dodatečný bod!
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Olomouc.
    Autorem vítězné branky je PATRIK ŘÍČKA.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání tak nakonec končí velmi překvapivým výsledkem, když se Olomouc nakonec dokázala dostat k velkému z obratu z 0:3 na konečných 4:3. Jediným úspěšným exekutorem celé série se stal Patrik Říčka, který jen potvrdil svou výbornou sezónní úspěšnost v této disciplíně, když nedávno díky úspěšnému trestnému střílení vstřelil vítězství i nad Hradcem Králové. Olomouci dva body lehce pomohou k upevnění pozice, pro Kladno je naopak ztráta menší komplikací. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek večera. (19:58:39)
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 25. Rutar (Marek, Kuba), 36. Macuh (Jelínek), 43. Říčka (Beier, Marek), rozh. náj. Říčka – 6. Vildumetz (Patyk, Šíma), 11. Březina (Gnusin, Klusáček), 20. Kučera (Keszi, Bláha)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Zich (KLA)
    1:0   Říčka (OLO)
    2. série:
    1:0   Vildumetz (KLA)
    1:0   Palička (OLO)
    3. série:
    1:0   Müller (KLA)
    1:0   Janečko (OLO)
    4. série:
    1:0   Patyk (KLA)
    1:0   Kuba (OLO)
    5. série:
    1:0   Haspeklo (KLA)


    HC Olomouc: Ovčaři (21. Matoušek) – Szturc, Rutar, Kuchař, Holiš, Smutný, Jelínek – Husták, Cach, Říčka, Hajšman, Palička, Beier, Macuh, Marek (C), Tomaník, Janečko, Pěcha, Skopal, Kuba
    Rytíři Kladno: Stahl (Blažek) – Kryll, Zich, Klusáček, Šíma, Kučera, Müller, Haspeklo – Gnusin, Patyk (C), Bláha, Řepka, Vildumetz, Husarik, Keszi, Kučera, Březina, Svoboda

    Rozhodčí: Přikryl – Novotný, Šimčík
    thejrc.org