Lipt. Mikuláš – Košice 2:4 (kon.) | Poprad – Trenčín 5:4 (kon.) | Banská Bystrica – Žilina 5:2 (kon.)
Nitra – Zvolen 2:1 (kon.) | Detva – Nové Zámky 0:2 (kon.)
konec
HK Nitra
2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
HKM Zvolen
sk Pátek 19.01.2018, 18:00 • Nitra Aréna • Tipos Extraliga (SR) • 38. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vážení čitatelia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z hokejovej Tipsport ligy. Jednoznačný šláger sa odohrá pod Zoborom, kde domáci hokejisti Nitry privítajú druhý tím tabuľky, HKM Zvolen.

    HK NITRA

    Nitra podáva dlhodobo výborné výkony, a tak je trošku prekvapením jej priebežné 5. miesto v tabuľke. Na lídra z Banskej Bystrice ale stráca len šesť bodov, čo predstavuje dva plné bodové zásahy. Od 27. októbra minulého roka odohrali zverenci Antonína Stavjaňu 25 zápasov, z ktorých prehrali len päť. Jednoznačne ich najneobľúbenejším súperom je spomínaná Banská Bystrica. Prehrali s ňou už štyrikrát, naposledy pred piatimi dňami po výsledku 3:6. Vydarený debut má za sebou Róbert Lantoši, ktorý skóroval v prvom zápase po prestupe z Nových Zámkov. Najproduktívnejším hráčom súťaže je so 47 bodmi Michal Krištof a spoločne s Matejom Paulovičom sa vo februári predstaví aj v olympijskom Pjongčangu. Corgoni ťahajú v domácom prostredí sériu štyroch výhier v rade. So Zvolenom naposledy v Nitra aréne prehrali ešte v apríli 2016. Dnes sa môžu pochváliť najlepšími presilovkami, no musia sa zaobísť bez Tomáša Mikúša, Branislava Mezeia, Tibora Kutálka či Matta Copea.

    HKM ZVOLEN

    Bryndziari nevstúpili do roku 2018 tou správou nohou. V prestížnom pohronskom derby prehrali s Banskou Bystricou vysoko 1:8, len bod získali proti Trenčínu a debakel 2:6 si odviezli aj z košickej Steel arény. Tréner Peter Mikula nešetril kritikou na svojich zverencov, no zdá sa, že výrazný dohovor v kabíne padol na úrodnú pôdu. V Nových Zámkoch predviedli Zvolenčania koncentrovaný výkon a zaslúžene vyhrali. Po dva góly strelili Petr Obdržálek s Rastislavom Špirkom, no dobrý výkon predviedol aj brankár Jani Nieminen. Zlikvidoval 23 striel súpera a svoju úspešnosť zákrokov upravil na hranicu 90%. Pre zranenie nenastúpil Milan Kytnár a ťažko povedať, či bude chýbať aj dnes. Lídrom produktivity je Tim Coffman, ktorý strelil 20 gólov a na ďalších 15 prihral. Sila mužstva sa ešte zvýšila po tom, čo sa do známeho prostredia vrátil Radovan Puliš. Ten dobre zapadol do druhej formácie a už si stihol na konto pripísať tri asistencie. Zvolen má tretí najlepší útok v Tipsport lige, využíva približne 15% presiloviek a doposiaľ ubránil 86% oslabení.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Nitra: Lawson (Laco) – Rais, Rýgl, Ordzovenský, Milam, Pupák, Versteeg, Korím, Kollár – Paulovič, Krištof, Macík – Blackwater, Slovák, Lantoši – H. Ručkay, J. Ručkay, Csányi – Kovacs, Šiška, Rzavský.

    HKM Zvolen: Nieminen (Šimko) – Drgoň, Ross, Bokroš, Kováčik, Ťavoda, Hraško, Zeleňák, Wharton – Coffman, Steen, Obdržálek – Šišovský, Kytnár, Kelemen – Puliš, Špirko, Matis – Síkela, Fekiač, Ďaloga.

    Rozhodcovia: Milan Novák, Vladimír Goga – Jozef Tvrdoň, Michal Orolin.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:17
    Prvá útočná formácia Nitry okamžite pohrozila. Michal Krištof hľadal pred bránou Mateja Pauloviča, no spolupráca čerstvých slovenských olympionikov ku gólu neviedla.
     
    00:38
    Prvýkrát v dnešnom zápase musel zasahovať Nathan Lawson. Po ľavej strane si nakorčuľoval do útočného pásma Tim Coffman, ale jeho zakončenie smerovalo len do domáceho brankára.
     
    01:05
    Peknou individuálnou akciou sa prezentoval domáci obranca Jamie Milam. Ten vystrelil spoza zvolenského hokejistu, ale našiel len istú lapačku fínskeho brankára v službách hostí.
     
    01:30
    Od začiatku zápasu hráme vo vysokom tempe. Útočné akcie sa striedajú na oboch stranách. Domáci majú na ľade už tretiu útočnú formáciu, čo naznačuje krátku intenzitu ich striedaní.
     
    02:42
    Bratia Ručkayovci spoločne s Karolom Csányim dlho kombinovali v útočnom pásme. Pochválime ale aj hráčov Zvolena, ktorí túto trojicu vytláčali do priestorov, odkiaľ sa góly nedávajú.
     
    03:15
    Zvolenčania teraz zle striedali. Snažil sa to využiť nitriansky obranca Karol Korím, ale jeho strela švihom od ľavého mantinelu skončila len na betónoch Janiho Nieminena.
     
    03:36
    Rastislav Špirko teraz mal možnosť vystreliť, no až príliš dlho váhal s koncovkou. Napokon si nepotykal so stabilitou a skončil bez zavinenia súpera na ľadovej ploche.
     
    04:20
    Prvú šancu dnešného duelu mal Marek Slovák. Center druhej útočnej formácie sa natlačil pred zvolenského brankára, ale ten vystihol jeho pokus o blafák do forhendovej strany.
     
    05:02
    Zverenci Petra Mikulu budú hrať presilovú hru. Na trestnej lavici už sedí Peter Ordzovenský, ktorý v súboji pri mantineli hokejkou nešťastne zasiahol tvár Miloša Kelemena.
     
    05:28
    Zvolen dal gól!
    Hostia veľmi rýchlo využívajú presilovú hru a dostávajú sa do vedenia. Po vyhranom súboji pri mantineli sa s pukom na hokejke ocitol medzi kruhmi Radovan Puliš. Ten sa neulakomil, našiel pred bránou osamoteného MILANA KYTNÁRA, no a ten už nemal problém upratať puk do brány. Asistencie: Radovan Puliš a Peter Šišovský.
    05:28 KYTNÁR - 0:1
     
    06:12
    Domáci hokejisti si určite takto nepredstavovali úvodné minúty dnešného zápasu. Na rozdiel od predošlého stretnutia pod Urpínom s Banskou Bystricou tak budú musieť doťahovať manko.
     
    07:00
    Nitrania vybojovali puk v útočnom pásme. Juraj Šiška peknou prihrávkou uvoľnil Daniela Rzavského, ale jeho strelu z ťažkého uhla dokázal vyraziť Jani Nieminen do bezpečného priestoru.
     
    07:34
    Domáci hokejisti pokračovali vo svojej útočnej aktivite, ale do ďalšieho zakončenia sa nedostali. Napokon sa hostia dokázali vymaniť spod tlaku a posunuli puk aspoň do stredného pásma.
     
    08:22
    Nathan Lawson si pripisuje na konto úspešný zákrok. Jeho pozornosť preveril strelou od modrej čiary Peter Hraško. Po reklamnej prestávke bude nasledovať vhadzovanie v nitrianskom obrannom pásme.
     
    09:33
    Zvolenčania lacno stratili puk a takmer za to pykali. K strele švihom sa dostal Jakub Ručkay, ale jeho zakončenie dokázal zneškodniť Jani Nieminen. Po jeho zákroku skončil puk na ochrannej sieti.
     
    10:17
    Štvrtá útočná formácia Nitry získala puk v útočnom pásme. Justin Kovacs prihrávkou pod seba hľadal Daniela Rzavského, ale tomu znemožnil zakončenie jeden z hráčov Zvolena.
     
    11:04
    Prvú presilovú hru v zápase si zahrajú aj domáci hokejisti. Na trestnú lavicu už smeruje Matúš Matis, ktorý dostáva menší trest za sekanie. Pripomíname, že Nitra má najlepšie presilovky v súťaži.
     
    11:44
    Úvodné sekundy presilovej hry domácim hokejistom vôbec nevyšli. Zvolenčania vyhadzujú puk až k brankárovi Nathanovi Lawsonovi. Ten nemal veľa práce, ale napriek tomu už inkasoval.
     
    12:24
    Radoslav Macík hľadal pred bránou Mateja Pauloviča. Najlepší strelec najvyššej slovenskej súťaže to skúsil strelou z tesnej blízkosti, ale Janiho Nieminena neprekonal.
     
    13:00
    V závere početnej výhody vystrelil od modrej čiary Matúš Rais. Brankár Jani Nieminen ale jeho strelu dokonale videl a bez najmenších problémov puk vyrazil pravým betónom.
     
    14:13
    Hráme už pomerne dlho bez prerušenia. Po dlhšom čase sa dostali do útočného pásma aj Zvolenčania, ale ohroziť kanadského brankára Lawsona sa im nepodarilo.
     
    14:40
    Justin Kovacs dostal peknú prihrávku do jazdy a smeroval na fínskeho brankára hostí. Zakončenie mu však dostatočne skomplikoval Tomáš Bokroš, a tak sme sa zmeny skóre nedočkali.
     
    15:22
    V priebehu pár sekúnd bola dvakrát v permanencii lapačka domáceho brankára. Najskôr zachytila strelu Milana Kytnára a následne aj pokus zvolenského obrancu Jána Ťavodu od modrej čiary.
     
    15:57
    Rastislav Špirko prešiel do útočného pásma po ľavej strane. Následnou prihrávkou hľadal pred bránou Matúša Matisa, ale toho si dobre postrážil, ak sa nemýlim, Martin Rýgl.
     
    16:42
    Kyle Wharton zachytil puk v útočnom pásme a následne ho poslal na domáceho brankára. Ten si dokázal poradiť, a tak budeme svedkami vhadzovania po jeho ľavej ruke.
     
    17:25
    Nitrania si teraz poriadne skomplikovali rozohrávku a napokon prišli aj o puk. K strele od modrej čiary sa dostal Tomáš Bokroš, ale trafil len hráčov, ktorí stáli pred domácim bránkoviskom.
     
    18:17
    Rozhodcovia prerušili hru, pretože puk bol pritlačený k mantinelu a páni v pruhovanom ho stratil z dohľadu. Vhadzovať sa tak bude opäť v obrannom pásme zverencov Antonína Stavjaňu.
     
    18:44
    Po prihrávke Martina Rýgla nahadzoval puk na bránu súpera jeho obranný kolega Matúš Rais. Strela švihom prešla až na Janiho Nieminena, ale ten dokázal puk vyraziť pred seba.
     
    19:31
    V závere prvej tretiny sa hra odvíja v strednom pásme. Vyzerá to tak, že v úvodnom dejstve už ďalší gól neuvidíme a hostia si udržia pomerne prekvapujúce jednogólové vedenie.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Šláger 38. kola Tipsport ligy má za sebou úvodné dejstvo. Videli sme v ňom jeden gól, o ktorý sa v presilovej hre postaral Milan Kytnár. Kapitán hostí využil dokonalú prihrávku Radovana Puliša, ktorý si tak pripisuje už štvrtú asistenciu v treťom zápase vo farbách Zvolena. Corgoni boli strelecky aktívnejší, no vážnejšiu šancu si po individuálnej akcii dokázal vypracovať len Marek Slovák. Druhá tretina sa pod Zoborom začne približne o 18:50 hod.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:31
    Justin Kovacs teraz nastúpil na ľavom krídle prvej útočnej formácie. Nahadzoval puk pred zvolenského brankára, ale tiesnený Michal Krištof nedokázal zakončiť cez Nicka Rossa.
     
    21:00
    Nitrania sa teraz nedostali do útočného pásma v súlade s pravidlami. Píska sa tak ofsajd, po ktorom bude nasledovať vhadzovanie v strednej tretine.
     
    21:44
    Zvolenčania sa dostali do prečíslenia troch proti dvom. Zodpovednosť na svoje plecia zobral Peter Šišovský, ale jeho strela švihom skončila len v lapačke Nathana Lawsona.
     
    22:28
    V úvode druhej časti hry vidíme množstvo osobných súbojov. Hráčom akoby chýbal potrebný pokoj na hokejkách. Každopádne, aktívnejšie vstúpili do druhej tretiny opäť domáci.
     
    22:54
    Jeden zo zvolenských hokejistov nahodil puk na nitrianskeho brankára zo stredného pásma. Situáciu dohral Radovan Puliš a svojou aktivitou vybojoval vhadzovanie.
     
    24:21
    K strele od modrej čiary sa dostal zvolenský obranca Nick Ross. Brankár Nathan Lawson puk iba vyrazil pred seba, no mal šťastie, že na dorážku nečíhal nikto v červenom drese.
     
    24:52
    Puk opustil priestor ľadovej plochy, a tak bude hra pokračovať vhadzovaním v strednom pásme. Domáci kouč Antonín Stavjaňa posiela na ľad svoju tretiu kompletnú formáciu.
     
    25:15
    V priebehu niekoľkých sekúnd sme videli postavenie mimo hru na oboch stranách. Teraz sa nám hra trošku rozkúskovala, čo by mohlo viac vyhovovať hosťom.
     
    26:42
    Obrovské šance na oboch stranách. Matej Paulovič strieľal z priestoru medzi kruhmi, ale Jani Nieminen reflexívne zasiahol. Následne domáci prepadli v útoku, do brejku sa dostal Radovan Puliš, ale v dobrom svetle sa ukázal aj Nathan Lawson.
     
    27:28
    Domáci hokejisti budú mať veľkú šancu vyrovnať skóre dnešného duelu. Menší trest za držanie dostáva Oscar Steen, a tak budú hrať Corgoni v početnej prevahe.
     
    28:12
    Nitriansky prvý pohrozil. Po prihrávke Michala Krištofa strieľal z priestoru medzi kruhov Miroslav Pupák. Jani Nieminen jeho zakončenie iba vyrazil a následne mal šťastie pri dorážke Mateja Pauloviča.
     
    28:41
    Domáci hokejisti neprešli do útočného pásma v súlade s pravidlami. Rozhodcovia pískajú ofsajd, čo sa nitrianskym fanúšikom vôbec nepáči. Vhadzovať sa bude v stredovom kruhu.
     
    29:12
    K strele z ťažkého uhla sa dostal Jamie Milam. Fínsky brankár Jani Nieminen si ale dobre postrážil bližšiu žrď a nedovolil zámorskému obrancovi vyrovnať skóre zápasu.
     
    29:50
    Pomaly sa blížime k polovici riadneho hracieho času. Domáci fanúšikovia opäť pískajú, pretože rozhodcovia videli ďalší ofsajd. Zbytočnú kľučku spravil pred modrou čiarou Radoslav Macík.
     
    30:39
    Miloš Kelemen sa po pravej strane natlačil až pred nitrianskeho brankára. Tiesnený obrancom súpera ale narazil do konštrukcie brány, čím ju vyrazil zo svojho pôvodného postavenia.
     
    31:08
    Zvolenčania budú mať k dispozícii početnú výhodu. Za nebezpečnú hru vysokou hokejkou putuje na trestnú lavicu Justin Kovacs.
     
    31:35
    V úvode presilovej hry sa k dvom strelám od modrej dostal Nick Ross. V oboch prípadoch ale Nathan Lawson vyrazil puk do rohu klziska.
     
    32:12
    Zvolenčania teraz dokázali vyšachovať obrancov súpera. Puk už bol za chrbátom Nathana Lawsona, ale tesne pred bránkovou čiarou ho upratal do bezpečia Peter Ordzovenský.
     
    32:38
    Zvolenčania pokračujú v dobrom výkone počas tejto presilovej hry. Od modrej čiary vystrelil Tim Coffman, ale našiel len pripraveného domáceho brankára a jeho betóny.
     
    33:25
    Jozef Kováčik už nestihol zachytiť puk v útočnom pásme. Napriek tomu vystrelil na Nathana Lawsona, čím si vyslúžil piskot domácich fanúšikov.
     
    33:56
    Matej Paulovič to skúšal strelou z ľavej strany. Jani Nieminen bol ale pripravený a pravým betónom zabránil puku k ceste do siete.
     
    34:39
    Domáci hokejisti pokračujú vo svojej aktivite. Teraz sa individuálne snažil presadiť Radoslav Macík, ale jeho zakončenie nebolo presné. O pár sekúnd neskôr Henrich Ručkay mieril len do lapačky.
     
    36:00
    Domáci hokejisti mali veľkú šancu vyrovnať skóre zápasu. Z tesnej blízkosti to bekhendovým blafákom skúšal Judd Blackwater, ale kanadský útočník minul bránu Janiho Nieminena.
     
    36:26
    Na druhej strane vystrelil od modrej čiary Peter Hraško. K dorážke sa na úrovni bránkoviska dostal Rastislav Špirko, ale jeho bejzbalové zakončenie reflexívne vyrazil Nathan Lawson.
     
    36:55
    Nitrania sa dostali do brejku dvoch proti jednému. Strelou z ľavého kruhu na vhadzovanie to skúsil Róbert Lantoši, ale svoj druhý gól v novom pôsobisku nezaznamenal. Jani Nieminen puk vyrazil.
     
    37:36
    Hra je teraz prerušená, pretože domáca brána opustila svoje miesto. Záver druhej tretiny je pomerne dosť nervózny. Stále sme v nej gól nevideli a Nitra naďalej tesne prehráva.
     
    38:20
    Po ďalšom prerušení sa bude vhadzovať v strednom pásme. Puk totiž opustil ľadovú plochu a zamieril na hráčsku lavicu domáceho mužstva, ktorému velí Antonín Stavjaňa.
     
    39:31
    V závere druhého dejstva to skúšal strelou švihom Marek Slovák. Jani Nieminen síce nepredviedol úplne istý zákrok, ale puk dokázal zachytiť svojimi chráničmi.
     
    39:59
    V poslednej sekunde druhej tretiny musel ešte zasahovať Jani Nieminen. Po prihrávke Justina Kovacsa pálil z prvej Matej Paulovič, ale jeho zakončenie z pravého kruhu mierilo len do stredu brány.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Nitrania v prostrednej časti hry zlepšili svoj výkon. Vypracovali si ďalšie gólové šance, ale fínsky brankár Jani Nieminen naďalej zostáva neprekonaný. Na jeho výborný výkon nadväzujú aj jeho spoluhráči, ktorí takisto niekoľkokrát pohrozili. Ich najväčšiu šancu spálil Radovan Puliš, ktorý svoj únik z 27. minúty zakončil len strelou do Nathana Lawsona. Tretia tretina zápasu sa začne o 19:45 hod.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:32
    Zvolenskí hokejisti to skúšali stredom obrannej tretiny súpera, ale do zakončenia sa nedostali. Nathan Lawson totiž dobre pomohol svojim spoluhráčom v rozohrávke.
     
    40:52
    Zvolenčania si zahrajú ďalšiu presilovú hru. Nitrania totiž zle striedali a dostávajú trest za príliš veľa hráčov na ľade. Trest si odsedí skúsený Henrich Ručkay.
     
    41:18
    Po vyhranom vhadzovaní strieľal od modrej čiary Jozef Kováčik, ale nitriansky brankár bol pozorný. Po ďalšom buly už boli úspešnejší domáci a poslali puk preč zo svojej obrannej tretiny.
     
    41:42
    Rastislav Špirko dostal veľa priestoru na ľavom kruhu na vhadzovanie. Domáceho brankára Nathana Lawsona ohrozil tvrdou strelou, no mieril len do jeho betónov.
     
    42:23
    Jamie Milam to teraz spravil veľmi šikovne a poslal puk až k brankárovi Janimu Nieminenovi. Zvolenčanom sa tak kráti čas na využitie presilovej hry.
     
    43:44
    Milan Kytnár bojoval v súboji o puk pri mantineli. Dlho ho však tam držal, a tak rozhodcovia prerušili hru a ukazujú, že vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    44:29
    Najproduktívnejší hráč súťaže Michal Krištof mohol vyrovnať skóre duelu. Presadil sa cez obrancu súpera, únik zakončil strelou bekhendom, ale fínsky brankár Jani Nieminen včas zasiahol pravým betónom.
     
    45:13
    Oscar Steen teraz tvrdo atakoval jedného z domácich hráčov. Nitrianski diváci si pýtali dvojminútové vylúčenie, ale švédsky útočník zostáva na ľadovej ploche. Trestná lavica tak zostáva prázdna.
     
    46:44
    Teraz je hra pomerne dosť rozháraná. Zvolenčania dobre bránia stredné pásmo a Nitra si nevie vytvoriť nejaký súvislý tlak. Pred chvíľou sa však previnila voči pravidlám ďalším ofsajdom.
     
    47:16
    Jani Nieminen predviedol istý zákrok po strele od modrej čiary. Jej autorom bol obranca Matúš Rais. Puk smeroval len do stredu brány, a tak nemal veľa šanci preniknúť až do siete.
     
    47:46
    Judd Blackwater sa dostal do podobnej šance ako pred pár minútami Michal Krištof. Takisto tiesnený obrancom súpera zakončoval bekhendom, ale našiel len betóny Janiho Nieminena.
     
    49:00
    Radoslav Macík sa teraz pekne zbavil súpera na modrej čiare. Následne prečíslenie dvoch proti jednému zakončoval sám, ale puk po jeho zblokovanej strele skončil na ochrannej sieti.
     
    49:43
    Hlavní rozhodcovia teraz budú vylučovať na oboch stranách. Presilovú hru piatich proti štyrom si však zahrajú domáci. Tresty za hrubosť dostal domáci Henrich Ručkay a na strane hostí dvojica Tim Coffman a Nick Ross.
     
    50:23
    Justin Kovacs dlho váhal s koncovkou. Napokon sa k nej odhodlal, ale nastrelil len obrancu Zvolena. Ten následne poslal puk až do obranného pásma domáceho tímu.
     
    50:54
    Nitra dala gól!
    Domáci hokejisti sa predsa len dočkali vyrovnávajúceho gólu. Po prihrávke Mareka Slováka nahadzoval puk na bránu Zvolena od modrej čiary JAMIE MILAM a so šťastím prekonal fínskeho gólmana Janiho Nieminena. Asistencia: Marek Slovák.
    50:54 MILAM - 1:1
     
    51:23
    Domáci hokejisti budú mať šancu v priebehu niekoľkých sekúnd dokonale otočiť vývoj zápasu. Na trestnú lavicu totiž smeruje Oscar Steen, ktorý dostáva menší trest za podrazenie.
     
    51:46
    Presilová hra hokejistov spod Zobora dlho netrvala. Hlavní rozhodcovia posielajú na lavicu hanby aj Petra Ordzovenského, ktorý si vyslúžil menší trest za nedovolené bránenie.
     
    52:32
    Rastislav Špirko zaviedol puk do útočného pásma, ale veľmi dobrú prácu odviedol domáci kapitán Michal Krištof. Ten ho svedomito bránil a následne aj vytlačil z obranného pásma.
     
    53:15
    Hostia čakajú na to, keď naskočí na ľad Oscar Steen. Po tom sa začne krátka presilová hra Zvolena, ktorá však môže mať veľký význam na výsledok zápasu.
     
    53:58
    Nitra dala gól!
    Domáci hokejisti otáčajú priebeh zápasu. Peter Ordzovenský naskočil na ľad z trestnej lavice a zapojil sa do útočnej akcie svojho tímu. Následne posunul puk na MARTINA RÝGLA, ktorý presnou strelou švihom prekonal Janiho Nieminena. Asistencie: Peter Ordzovenský a Judd Blackwater.
    53:58 RÝGL - 2:1
     
    54:33
    Peter Mikula si po inkasovanom góle zobral oddychový čas, no jeho zverenci teraz kopili v obrannom pásme jednu chybu za druhou. K dvom zakončeniam sa dostal Matej Paulovič, ale na 26. gól v sezóne si musí počkať.
     
    54:53
    Po skončení reklamnej prestávky vyhrali Zvolenčania buly v útočnom pásme. Okamžite posielal puk na bránu Adam Drgoň, ale od modrej čiary netrafil priestor, ktorý stráži Nathan Lawson.
     
    56:16
    Individuálnu akciu teraz predviedol Radoslav Macík. Z pravej strany sa natlačil pred bránu, následne sa snažil dorážať Henrich Ručkay, ale tretí upokojujúci gól nepridal.
     
    56:54
    Po zblokovanej strele Petra Hraška sa puk odrazil na hokejku Radovana Puliša. Ten to skúšal strelou z otočky, ale tesne minul priestor nitrianskej svätyne.
     
    57:33
    Judd Blackwater vystrelil spoza zvolenského obrancu, ale našiel len lapačku Janiho Nieminena. Fínsky brankár tak prerušuje hru, vhadzovať sa bude po jeho pravej ruke.
     
    58:15
    Nitrania teraz chybovali v rozohrávke, a tak zadarmo ponúkajú hosťom vhadzovanie v ich útočnom pásme. Peter Mikula už nemá oddychový čas a zatiaľ ponecháva v bráne aj Janiho Nieminena.
     
    58:54
    Zvolenčania chybovali v rozohrávke a Róbert Lantoši mohol definitívne rozhodnúť o osude dnešného zápasu. Z priestoru medzi kruhov ale prudkou strelou netrafil bránu, v ktorej stojí Jani Nieminen.
     
    59:11
    Zvolen bude hrať presilovú hru šiestich proti štyrom. Za nebezpečnú hru vysokou hokejkou putuje na trestnú lavicu Marek Slovák a takisto opúšťa priestor svojej brány Jani Nieminen.
     
    59:40
    Zvolenčania dokázali zatlačiť súpera do obranného pásma. K strelám od modrej čiary sa dostali Jozef Kováčik a Nick Ross, no obaja obrancovia spod Pustého hradu minuli bránu.
     
    Koniec zápasu.
     
    Hokejisti Zvolena dve tretiny viedli na horúcom nitrianskom ľade, ale napokon si spod Zobora neodnesú ani bod. V záverečnom dejstve najskôr v presilovke vyrovnal Jamie Milam a šesť minút pred koncom sa presadil aj ďalší domáci obranca – Martin Rýgl. Presný zásah českého obrancu bol napokon tým víťazným, pretože v samotnom závere hostia nevyužili presilovku šiestich na štyroch. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:31:00)

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 51. Milam (Slovák), 54. Rýgl (Ordzovenský, Blackwater) – 6. Kytnár (Puliš, Šišovský)


    HK Nitra: Lawson (Laco) – Rais, Rýgl, Ordzovenský, Milam, Pupák, Versteeg, Korím, Kollár – Paulovič, Krištof, Macík – Blackwater, Slovák, Lantoši – H. Ručkay, J. Ručkay, Csányi – Kovacs, Šiška, Rzavský.
    HKM Zvolen: Nieminen (Šimko) – Drgoň, Ross, Bokroš, Kováčik, Ťavoda, Hraško, Zeleňák, Wharton – Coffman, Steen, Obdržálek – Šišovský, Kytnár, Kelemen – Puliš, Špirko, Matis – Síkela, Fekiač, Ďaloga.

    Rozhodčí: Milan Novák, Vladimír Goga – Jozef Tvrdoň, Michal Orolin.

    Diváci: 2704
    thejrc.org