Lipt. Mikuláš – Košice 2:4 (kon.) | Poprad – Trenčín 5:4 (kon.) | Banská Bystrica – Žilina 5:2 (kon.)
Nitra – Zvolen 2:1 (kon.) | Detva – Nové Zámky 0:2 (kon.)
konec
HK Detva
0:2 (0:0, 0:2, 0:0)
HC MIKRON Nové Zámky
sk Pátek 19.01.2018, 18:00 • Zimný štadión Detva • Tipos Extraliga (SR) • 38. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Súboj posledného s predposledným dopadol lepšie pre Nové Zámky, ktoré sa vďaka trom bodom dotiahli na Liptovský Mikuláš a budú s ním naďalej bojovať o ôsmu priečku zaisťujúcu postup do play-off. Hokejisti z južného Slovenska rozhodli o svojom víťazstve v druhej tretine, keď dvakrát skórovali. Najskôr sa presadil Eduard Šimun a potom aj Róbert Varga. V záverečnom dejstve domáci márne dobíjali bránu súpera a vinou slabej koncovky ani raz nedokázali prekonať Samuela Baroša. (20:24:13)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:40
    Nové Zámky vyhodili puk cez všetky čiary, a tak si zobral ich tréner takisto oddychový čas. Hostia majú na dosah trojbodové víťazstvo.
     
    59:10
    Matthew Hackett opustil svoje bránkovisko, ale jeho spoluhráči majú problém s prechodom do útočného pásma.
     
    58:41
    Detva má posledných 79 sekúnd na vyrovnanie. Matthew Hackett stále zostáva v bráne, pretože sa vhadzuje v strednom pásme.
     
    58:05
    Saulietis zahodil ďalšiu tutovku. Lotyš tentoraz prijal ideálny pas od Juríka, no zblízka trafil iba Matthewa Hacketta.
     
    57:50
    Kaspars Saulietis mohol definitívne rozhodnúť. Lotyšský útočník dostal prihrávku v situácii dvoch proti jednému, ale z výhodnej pozície nemieril presne.
     
    57:30
    Domáci tréner Ivan Dornič využil zakázané uvoľnenie Nových Zámkov na to, aby si zobral oddychový čas. Bude nasledovať vhadzovanie pred Barošom.
     
    57:10
    Nové Zámky hrajú v týchto momentoch veľmi jednoducho. Snažia sa pretlačiť puk do stredného pásma, aby Baroš nemusel riešiť nebezpečné situácie.
     
    55:54
    Domácim hokejistom sa výrazne skrátil čas na vyrovnanie. Vylúčený Škoda sa vrátil na ľadovú plochu, do tretej sirény zostávajú štyri minúty.
     
    55:10
    Detva dostala k dispozícii presilovku, ale hrá ju rovnako ako v predchádzajúcich prípadoch, takže zle. Domáci sa nevedia udržať v útočnom pásme.
     
    53:54
    Michail Kuklev vyzval do bitky Vladimíra Škodu, ale český útočník zvolil účinný zápasnícky chvat, ktorým zastavil aktivitu ruského obrancu. Rozhodcovia udelili dvojminútový trest za hrubosť Kuklevovi, Škoda inkasoval dva menšie tresty, jeden za hrubosť a druhý za seknutie.
     
    53:27
    Hackett mal zase prácu po nahodenom puku od modrej čiary. V tomto prípade ho preveril lotyšský zadák Arturs Salija.
     
    53:00
    Sedem minút pred koncom tretej tretiny je tu posledná reklamná prestávka. Matthew Hackett musel dvakrát zasahovať po strelách od modrej čiary.
     
    52:10
    Domácim hokejistom nevyšla snaha o rýchlu rozohrávku. Nepresná prihrávka smerovala cez všetky čiary za Barošovu bránu.
     
    51:32
    Nové Zámky sú dnes v oslabení stopercentné. Hostia prežili dve minúty počas vylúčenia Fábryho a priblížili sa k víťazstvu.
     
    50:45
    Ďalšia príležitosť pre Ladislava Ščurka. Tentoraz zakončoval z ľavého kruhu, no jeho strela švihom sa zastavila na blokujúcom súperovi.
     
    50:10
    Ladislav Ščurko čakal pred bránou, puk sa k nemu napokon dostal, ale príliš poskakoval. Domáci útočník ho nevedel usmerniť na Baroša.
     
    49:32
    Detva môže zvýrazniť svoju hernú prevahu v presilovke. Na tresnú lavicu odišiel Branislav Fábry za hákovanie.

    Tomáš Lengyel

    Branky a nahrávky: 25. Šimun (Zbořil), 33. Varga (Ondrušek)


    HK Detva: Hackett – Mar. Chovan, Kuklev, F. Fekiač, Sládok, Gachulinec, Macejko, Šimon, Vyskoč – Gašpar, Surovka, Sitnikov – Milý, Mat. Chovan, Belluš – Videlka, Murček, Ščurko – Žilka, Tibenský, Surový.
    HC MIKRON Nové Zámky: Baroš – Husák, Salija, Novák, Plášil, Hruška, Jass, Látal, Kuzma – Varga, Novotný, Škoda – Zbořil, Šimun, Šille – Saulietis, Jurík, Lorraine – Hřebejk, Ondrušek, Fábry.

    Rozhodčí: Lokšík, J. Konca – Kollár, Šefčík
    ocianews.com