Lipt. Mikuláš – Košice 2:4 (kon.) | Poprad – Trenčín 5:4 (kon.) | Banská Bystrica – Žilina 5:2 (kon.)
Nitra – Zvolen 2:1 (kon.) | Detva – Nové Zámky 0:2 (kon.)
konec
HC´ 05 Banská Bystrica
5:2 (2:1, 1:0, 2:1)
MsHK Žilina
sk Pátek 19.01.2018, 17:30Tipos Extraliga (SR) • 38. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti HC ´05 iClinic Banská Bystrica si pripísali ďalšie jednoznačné víťazstvo a ostávajú na prvom mieste tabuľky Tipsport ligy. V tretej tretine si výhru zverenci Vladimíra Országha už len postrážili a navýšili ju vďaka gólom Bubelu a Ďatelinku. Švihálek síce znížil, ale to už nemenilo nič. Ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok piatkového večera. (19:49:34)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:39
    Domáci sú ešte vpredu, ale len kontrolujú hru.
     
    59:02
    Banskobystrický zimný štadión vstáva na nohy a potleskom odpočítava zvyšné sekundy zápasu, v ktorom ich miláčikovia vyhrajú.
     
    58:26
    Žilina dala gól!

    Hostia ešte dokázali znížiť, ale na konečnom delení bodov to už asi nezmení nič. Presilovka bola využitá za jedenásť sekúnd, presadil sa MICHAL ŠVIHÁLEK.
     
    58:15
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Lamper – 2 min., držanie).
     
    58:01
    Začali sa posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    57:36
    Hostia v plnom počte.
     
    56:51
    Asselin vyzval prihrávkou pred prázdnu časť brány Hohmanna, no Tomek sa rýchlo premiestnil a veľkú možnosť zmaril.
     
    56:07
    Veľmi peknú prihrávku popred bránu predviedol Miloš Bubela, ten našiel Brittaina, avšak kanadský útočník namieril puk do ochrannej siete.
     
    55:36
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Hatala – 2 min., držanie).
     
    55:17
    Jan Lukáš musel riešiť nepríjemnú situáciu, nakoľko mu puk vypadol a Švihálek sa švihom dral do zakončenia. Brankár to zvládol.
     
    54:48
    Domáci boli niekoľko sekúnd nasťahovaní v útočnom pásme, nedarilo sa im ale vymyslieť niečo, čo by viedlo do streleckého zakončenia.
     
    53:54
    Sedlák tvrdo ale čisto dohral jedného zo súperov a Hohmann vzápätí vyrazil dopredu. Puk nahodil do bránkoviska, kde si Tomek situáciu postrážil.
     
    53:01
    Josh Brittain si potiahol puk od mantinelu, spravil si pozíciu medzi kruhmi, ale Tomek dokázal vyraziť.
     
    52:13
    Bortňák sa snažil tečovať prudké nastrelenie Gelinasa, to sa slovenskému útočníkovi nepodarilo.
     
    51:38
    Klimentovu strelu Lukáš len vyrazil vedľa seba, kde si útočník hostí pre puk došiel a vlastný pokus aj dorazil. Našiel len pozorného českého brankára.
     
    51:02
    Banská Bystrica dala gól!

    Výstavný kúsok obrancu domáceho celku. IVAN ĎATELINKA dostal puk medzi kruhy, oprel sa do neho celou silou a trafil nádherne do rohu Tomekovej brány. Ten bol úplne bezmocný.

    Matej Kubove

    Branky a nahrávky: 5. Hohmann (Bubela, Rosandič), 9. Tamáši, 33. Kabáč (Ćešík), 47. Bubela (Rosandič, Surový), 52. Ďatelinka (Bubela) – 19. Holovič, 59. Švihálek


    HC´ 05 Banská Bystrica: Lukáš (Lassila) – Ďatelinka, Kubka, Rosandič, Delisle, Gélinas, Sedlák, Mihalik – Brittain, Surový, Lamper – Bartánus, Bubela, Hohmann – Asselin, Tamáši, Faille – Bortňák, Češík, Kabáč – Gabor
    MsHK Žilina: Tomek (Mikoláš) – Mazanec, Kozák, Andersons, Juraško, Chaloupka, Hatala, Mich. Roman – Pospíšil, Holovič, Stupka – J. Jurík, R. Hruška, M. Tvrdoň – Klimenta, Húževka, Švihálek – Rogoň, Konečný, Váňa

    Diváci: 2457
    ocianews.com