Polsko - Švýcarsko 1:2 (kon.) | Nizozemsko - Bělorusko 7:2 (kon.)
Německo - Ukrajina 5:1 (kon.) | Česko - Rusko 3:4 (kon.)
Bělorusko - Švýcarsko 6:1 (kon.) | Polsko - Nizozemsko 1:4 (kon.)
Ukrajina - Rusko 8:4 (kon.) | Česko - Německo 4:3 (kon.)
konec
Polsko - Švýcarsko

1:2

Pátek 19.01.2018, 10:00 • Hala Sparta Podvinný Mlýn • Halové ME v pozemním hokeji žen • Skupina A
     
    Je dobojováno. Na úvod šampionátu se zrodil hodně překvapivý výsledek. Polky sice po první části hry vedly 1:0. Jenže v úvodu té druhé daly Švýcarky dva slepené góly a nakonec uhájily své těsné vedení 2:1. (10:54:19)
     
    Konec utkání.
     
    40
    Švýcarky ubránily drtivý tlak polského týmu a nakonec své těsné vedení uhájily a fantasticky tak porážejí obrovského favorita v tomto prvním utkání!
     
    40
    Polky dopravily míček do branky a srovnaly stav utkání. Jenže jejich branka nebyla uznána pro postavení jedné z Polek v brankovišti. Švýcarky tak mohou začít slavit.
     
    40
    Půl minuty do konce a stále je stav 1:2 pro švýcarský tým.
     
    39
    Pokračuje hra bez brankářky polského týmu, kterému na srovnání zbývá už pouze málo času. Polky se uhnízdily na polovině Švýcarek a kombinují.
     
    38
    Střelu švihem vyslala kousek od švýcarské branky Katerlaová, ale znovu to bylo bez gólu. Švýcarky tak drží nadějný těsný náskok.
     
    36
    Polky jsou stále bez brankářky a drží se na polovině svého soupeře. Zatím to ale kýžené ovoce v podobě srovnávací branky nepřináší.
     
    35
    Polky hrají bez brankářky a zkouší to v šesti hráčkách v poli.
     
    35
    Polky nyní nebyly daleko od vyrovnání a znovu u toho byla Katerlaová. Ta ale v těsné blízkosti švýcarské branky nechala vyznamenat brankářku švýcarského týmu.
     
    35
    Z pravé strany v pádu střílela Katerlaová, ale z úhlu brankářku Švýcarska nepřekvapila. Akce polského výběru tak končí a u míčku budou znovu Švýcarky.
     
    34
    Po další nepřesné střele Švýcarek se Polky dostaly do další akce, brankářku Švýcarska ale nepřekonaly.
     
    32
    Další standardní situace v podobě rohu pro Švýcarky, poté z první pálila jedna z nich, ale míček končí jen v moci polské brankářky.
     
    32
    Švýcarky vycítily šanci a nyní je jich plné hřiště. Najednou jsou to favorizované Polky, které neví, co na dobře hrající soupeřky hrát.
     
    30
    Polky se snažily znovu najít recept na dobrou obranu Švýcarek, po jejich střele ale vyrovnáno není. Švýcarky tak stále vedou rozdílem jedné branky.
    Wältiová otočila utkání a Švýcarky vedou.

     
    29
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcarky zahrávaly standardní situaci a po ní se přesně trefila STEPHANIE WÄLTIOVÁ a hráčky Švýcarska se tak dostávají překvapivě do vedení – 1:2.
     
    26
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Nyní se to už Švýcarkám podařilo a z těsné blízkosti prostřelují polskou branku. Šťastnou střelkyní se stala TAMARA TRÖSCHOVÁ. Stav je tedy nerozhodný a nyní se dá očekávat tlak Polek, které si budou chtít vrátit vedení na svou stranu – 1:1.
     
    25
    Švýcarky stále nedovolily Polkám dostat se do vyššího náskoku a svým dalším obranným zákrokem zastavily akci svých soupeřek.
     
    23
    Na levou stranu dostala přihrávku Katerlaová, jenž je zatím autorkou jediné branky Polek, ale míček nezachytila a do další střely se tak nemohla dostat.

    Vendula Zdražilová

    thejrc.org